Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson
Releasedatum: 9 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Next Three Days
"What if you had 72 hours to save everything you live for?"
Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.
John Brennan
Elaine
Mike
Luke
Filmi Corleone™
Slechte film. Spanningsopbouw relatief traag, waarin de hoofdpersoon in sommige gevallen blundert, (gevangenis).. , en daarna opeens relatief heldhaftig is en er goed door kan komen.
De vrouwelijke lead in deze film speelt ook erg wazig, en de discussies tussen de Russel en haar zijn, nogal overdreven, to say the least.
Scene met politie agent op het eind was imho het beste
_Casper_
Normalitair trek ik het niet om films van langer dan 2 uur te kijken maar bij deze film had ik er geen moeite bij!, film kijkt lekker weg en de spanning is goed opgebouwd.
Ik heb het orgineel pour elle ook gezien maar vond deze film, de verfilming eigenlijk nog iets beter.. het was allemaal net wat beter te volgen alles.
Aanrader, 3.5*!
bobbydigital01
Scene met politie agent op het eind was imho het beste
is ook geen asian movie
hoffhaan
Film komt wat traag op gang, maar daarentegen kijkt hij lekker weg. Gewoon een spannende film die tot het eind boeit. 4.0 voor mij
helleke
Goeie film met aardig veel spannende momenten.
Wederom een zeer sterke Crowe.
Een dik verdiende 3,5 sterren.
gijsvogel
Voldoende,
Heb me voornamelijk aan het schokkerige camerawerk geïrriteerd.
Deze regisseur heeft nog niet vaak een statief oid met zich meegebracht volgensmij.
Daarnaast ook wel een aantal rare dingen in het verloop van het verhaal waardoor mijn aandacht af en toe wegviel.
Verder redelijk standaard, prima voor een makkelijke kijkavond.
Kon beter, maar voldoende.
bawimeko
Goeie film, het sterke van deze film is dat je tot een heel eind in het verhaal kan blijven raden wat de afloop zal zijn. Dit in tegenstelling tot de meeste 'thrillers' (The Tourist) waarin je de clou al een half uur na het begin aan ziet komen.
Film zat goed in elkaar, op sommige momenten geniaal bedacht.
Spannend en goede opbouw.
Zo zie je maar dat iemand alles doet voor zijn liefde van zijn leven.
Ook goed geacteerd en Crowe was heel goed.
Een vermakelijk thriller met spannende momenten, die ondanks de nodige clichés eigenlijk tot het einde toe boeiend is. Ik vind het wel jammer dat ik het origineel niet gezien heb, want dan heb je nog een wat beter zicht op een film als deze.
De film zelf is goed gemaakt. Je krijgt als kijker telkens informatie, maar toch ook weer niet zoveel dat je een idee hebt hoe het af zal lopen. Crowe zet een prima acteerprestatie neer en draagt wat mij betreft de film.
Ondanks soms wat vergezochte zaken blijft de film zijn geloofwaardigheid behouden en dat is nodig om een verhaal als dit overtuigend te kunnen presenteren. De eerste helft heeft de film wat moeite om op gang te komen, maar de tweede helft is spannend en erg vermakelijk.
Misschien dat ik er na het zien van het origineel ooit nog eens anders over denk, maar voor nu kom ik in ieder geval uit op een ruime voldoende.
Waackx
Als je een film ziet staan met Crowe en een score van maar liefst 3,67 ziet staan dan verwacht je toch wel iets.
Spanning,goed actweerwerk,beetje diepgang, iets waarin deze film zich mee onderscheidt.
Maar de opbouw is enorm traag, Crowe die voor zijn doen vlak acteert,Banks ook niet echt overtuigt, alles vrij standaard is, de verkeerde muziek gekozen en het enige waarmee de film onderschiedt is dat dit soort films meestal geen 2 uur duren.
Wat een saaie nietszeggende film.
WietseN
ik heb wel genoten van deze film. bleef me op een of andere manier wel boeien. het verhaal wordt mooi in elkaar gezet waardoor het dus niet saai wordt. mede dankzij het einde deze score.
Duuckje
fraai staaltje werk.
wel voor degene die een goede film waardeert.
als je een stevenseagel nerd bent die van BOEMboempang houdt is t niks voor je.
Plot is well thought out.
constant wordt er een nieuwe spanningsboog gecreerd waardoor de film bijna de completen 2 uur spannend blijft. knap gedaan by the director.
goed acteerwerk van crowe ook.
wecomast
Goeie film...
komt wat langzaam op gang maar je kunt je snel verplaatsten in de hoofdrolspeler en de dingen die hij bereid is te doen!
barcam
Russell Crowe in zijn slechtste film ooit. Totaal ongeloofwaardig verhaal dat vooruit strompelt en nergens blijft hangen.
Prima remake die ik persoonlijk beter vond dan het origineel "Pour Elle" die ik een paar weken eerder heb gezien. Deze versie duurt ook langer en gelukkig hebben de amerikanen niet alles gekopieerd (wel veel). Ze hebben er ook soms een iets andere twist aangegeven. Dat ik deze versie beter vond heeft vooral te maken met Russell Crowe die ik goed vond spelen.
Grappig trouwens dat hierboven bij de hoofdrol spelers Liam Neeson staat vermeld want hij speelde welgeteld 4 minuten in de film en ook nog in 1 scene. Hij deed het wel goed in die 4 minuten
Waackx
fraai staaltje werk.
wel voor degene die een goede film waardeert.
als je een stevenseagel nerd bent die van BOEMboempang houdt is t niks voor je.
Plot is well thought out.
goed acteerwerk van crowe ook.
Lekkere arrogante opmerking, dus iedereen die de film een onvoldoende geeft, is gelijk een Seagal-liefhebber en waardeert alleen slechte actiefilms volgens jou.
Ik waardeer ook een goede film maar geen slaapwekkende en ongeloofwaardige films, als ik wil slapen kan ik net zo goed een slaaptablet nemen ipv. deze film te bekijken.
Davidus
Ondanks een aantal fikse onwaarschijnlijkheden ( de schoolleraar die even een drugslab berooft, een beveiligd ziekentransport overvalt), wat zaken die wat al te gemakkelijk gaan (diezelfde schoolleraar die in het criminele circuit even valse id's regelt) en andere toevalligheden, toch een heel onderhoudende en vermakelijke film.
Ondanks een vrij oppervlakkig personage speelt Russel Crowe een goeie rol, feitelijk alleen dankzij hem is deze film interessant, leuk, onderhoudend.
Gewoon 2 uur vermaak
helleke
In België is er wel een schoolmeester die later een seriemoordenaar bleek te zijn.
Dus is het niet zo dat ge automatisch iemand juist kunt inschatten door het beroep dat ze tijdens de dag uitoefenen.
Davidus
inderdaad, alles kan maar tegenwoordig, en dat zonder opleiding
maar iig toch wel wat onwaarschijnlijk?
Muyo
Deze film krijgt bij mij een plekje in de top 10 !
Wat heb ik me 2 uur lang ontzettend geamuseerd in dit meesterlijke verhaal vol spanning.
Precies wat ik me voorstelde toen ik het verhaal las.
Een prachtige remake in mijn ogen die erg goed scoort.
Het geniale verhaal sleept je helemaal mee in de anderhalf uur na het eerste halve uur.
Mooi uitgewerkt en ontzettend goed acteerwerk van Crowe en Banks !
Alles loopt gestroomlijnd in elkaar over en over ieder detail is zeer goed nagedacht.
Een echte aanrader deze geweldige en spannende film !
Precies waar ik en vele anderen van zullen houden.
4,5 ster voor het verhaal, het acteren, de spanning en het vermaak !
Fortune
Best wel leuk.
Film duurt wel lang maar dat zorgt wel voor de betere diepgang van de personages.
Crowe speelt niet verkeerd, beetje automatische piloot. Ik vind het wel weer een typische Crowe rol. Echt heel spannend vind ik het allemaal niet maar was zeker wel benieuwd naar hoe het allemaal af ging lopen. Soundtrack vind ik wel een pluspunt in deze film. Voor de rest zitten er wel hier en daar dingen in waarbij ik aan mijn hoofd aan het krabben was. Niet helemaal de topper maar geen verkeerde film van Haggis.
dennis013
goede film, erg spannend. Ik kan me absoluut niet vinden in de negatieve reacties op deze film.
j_u_u_l
Fantastisch deze film. Lange tijd geleden dat ik me tijdens de film constant heb afgevraagd wat er zou gaan gebeuren, daar zijn de makers naar mijn inzicht uitstekend in geslaagd. De film is inderdaad niet overal even geloofwaardig, maar waarom zou dat afbreuk moeten doen aan de beoordeling van een film? Als een film zo vermakelijk, spannend en onvoorspelbaar is (okee, behalve dat kusje, haha) dan kan ik daar prima doorheen kijken.
De 0,5-1,5 sterrengevers kan ik ook echt niet begrijpen, dit is in mijn optiek absoluut niet gelijk aan een film als de zeemeerman ofzo.
sonnemansroel
Goeie film, de spanning houdt ook lang aan. De nodige details zijn tot in de puntjes verzorgd.
mock turtle
Zeer sterke film, vol drama en ontzettend spannend, met voldoende tegenslagen en wendingen om het realistisch te doen overkomen.
skidzo
Goed verhaal en leuk opgezet. Bouwt zich allemaal goed op. Zeker een aanrader ook als je niet van russell Crowe houdt.
schram101
Vermakelijke thriller. Aardige opbouw toe die toch wel eindigt in een uiteindelijk spannende climax. Russel Crowe vind ik geen topacteur, maar vervelend was hij hier niet. Banks vond ik wel vrij goed. Uiteraard moet alles een klein beetje met een korreltje zout genomen worden, maar dat weet je van te voren bij een film als deze.

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009