• 9.373.992 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Winona Ryder en Dianne Wiest

Releasedatum: 26 juli 1991

Plot Edward Scissorhands

"Innocence is what he knows. Beauty is what she sees."

Edward is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z'n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

avatar van sunny

sunny

dit is echt een leuke film. Met Johnny Depp natuurlijk als edward. Ik ben helemaal gek op deze film.

Flipman

Crisis, ik heb deze nog nooit een beoordeling gegeven! Als er een beter sprookje bestaat dan deze, zeg het dan effe! Geweldig, deze film! Heel Veel Respect Voor Tim Burton!

Geweldig! hij staat in de Top-250! Nou maar hopen dat ie er blijft!

Vonden jullie The Crow in de film ook niet een beetje op Edward lijken?

avatar van gemaster

gemaster

Ooit was ik een klein ventje dat bij zijn opa en oma bleef slapen als zijn ouders een avondje weg wilden. Op één van die avonden kwam Edward Scissorhands op tv. Ademloos heb ik zitten kijken naar een prachtig sprookje dat mij 10x meer kon boeien dan de gebroeders Grimm.

Vanavond heb ik de film weer herzien en 10 jaar later blijft het nog steeds een fantastische kijkervaring. Alles aan de film is zó ontzettend mooi, alsof ik naar een schilderij kijk. Ik weet niet wat het is met Tim Burton, maar bij een groot gedeelte van zijn films krijg ik gevoelens van verliefdheid. En dan niet voor vrouwmensen, maar op de personages die Burton creeert. Depp speelt de titelrol zo ongelooflijk ingetogen en goed dat het een feest is om naar hem te kijken. In het eerste gedeelte heeft komedie de overhand, maar het tweede gedeelte is duidelijk donkerder, maar daarom niet minder goed. Waren alle films maar zo'n genot om naar te kijken. 4,5 ster.

Oh en ik kan echt niet wachten op het nieuwe Depp en Burton project 'Charlie And The Chocolate Factory'.

avatar van The One Ring

The One Ring

Blijkbaar ben ik de enige die dit niks aan vond. Ik vond het een mislukt sprookje en dat weet zelfs Johnny Depp niet goed te maken. Het uiterlijk was voor mij het dieptepunt van de film. Niet wat ik er van verwacht had.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Je bent echt niet de enige die dit niets vond hoor.

avatar van clairest

clairest

Wel een leuke film voor kinderen. Leuk om met mijn zoon te kijken. Meer niet hoor!

avatar van Edie

Edie

Dat is echt een hele poos geleden! En beoordeel dan ook slechts als hoe ik hem TOEN zag;

Ik vond het een spannende, en tegelijkertijd zielige film, ik kan weinig vertellen meer, behalve dat het ook een echte film is die je gekluisterd houd aan het scherm. Sommige films hebben dat vind ik (Ook Office Space b.v.).

Tot ik hem herbekijk, geef ik hem een vastverdiende 3 sterren.

Edie

• 20220 berichten

Geweldige film, vooral door de enorm sympathieke personage Edward Scissorhands. Misschien een dubieuze eer voor Johnny Depp. Ik denk eerder dat Tim Burton de eer moet krijgen, vanwege zijn creatie. Maar je moet het maar waarmaken, en dat heeft Johnny absoluut gedaan! Wat een geweldige scene toen Kim (Winona Ryder) naar buiten ging en zag dat Edward een enorm mooi kunstwerk van ijs aan het maken was met zijn scharen. Ze danst in de ijssplinters die van het blok ijs komen.... Geweldig stukje en 1 van mijn favoriete scenes... Ik begrijp dat mensen de film nu niet fantastisch vinden, omdat het misschien een beetje achterhaald is. Maar je moet niet vergeten dat de film al in 1990 gemaakt is en toen een enorme hit was.

Nicolage Rico schreef:

Hier snap ik niks van. Dit is in alles een tijdloos sprookje.

Wat is hier zo achterhaald aan?

avatar van pjotr

pjotr

En volgens mij was het ook niet zo'n enorme hit...

kappeuter schreef:

Hier snap ik niks van. Dit is in alles een tijdloos sprookje.

Wat is hier zo achterhaald aan?

Ik bedoel dus dat ik kan begrijpen dat mensen dit vinden, omdat de film er op sommige momenten redelijk simpel en goedkoop uitziet. Niet dat ik dit vind, maar zo bekijken sommige mensen een film. Ik ken er namelijk een paar van. Voor mij is het inderdaad een tijdloos sprookje.

pjotr schreef:

En volgens mij was het ook niet zo'n enorme hit...

Ik weet nog goed (als kleine jongen) dat er veel over gesproken werd over Edward Scissorhands en dat velen om mij heen de film toen geweldig vonden. Ik heb het niet over het financieële gebeuren. En ik kan het mis hebben, maar naar mijn mening was het toen niet alleen een hit in mijn omgeving.

avatar van FairyTale

FairyTale

Ik vind 'm zó geweldig. DVD een half jaar geleden (nog niet eens) gekocht en een stuk of 10 keer gezien. Ik vind dat iedereen hem op z'n minst gezien moet hebben...

Paar foutjes hier en daar, dat wel, maar goed.

4,5*.

FairyTale schreef:

Ik vind dat iedereen hem op z'n minst gezien moet hebben...

Oké, hiermee spreek je wel je devotie voor deze film uit, maar er zijn vast mensen die sprookjesfilms niet leuk vinden. Ikzelf ben daar niet één van, bij de weg...

avatar van Scream

Scream

Goede film, maar ik ken betere

goeie film!!!!!

iedere keer dat ik deze film bekijk moet ik er weer om janken!!!

en ehh............. waarom denk je dat mijn username Tim Burton is???????

avatar van joyce.b

joyce.b

janken?

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

jan·ken (onov.ww.)

1 (vooral van honden en vossen) klaaglijk, in gerekte, hoge tonen schreeuwen [minder luid dan huilen]

2 [inf.] huilen

ja janken ja!!!!

weet je wel huilen, weet je hoe zielig deze film wel niet is, al het onrecht dat die arme Edward wordt aangedaan!!!!!

avatar van hasanordek

hasanordek

Tim Burton schreef:

ja janken ja!!!!

'Edward Scissorhands' laat zien hoe bekrompen mensen zijn. We zijn bang voor het onbekende, als we kunnen slaan we er een voordeel uit of we buiten het uit. In dat opzicht vind ik 'Edward Scissorhands' meer dan een sprookje.

avatar van spuit11

spuit11

Tim Burton is toch wel de meester om van bijna al zijn films een sprookjes-achtige sfeer neer te zetten, ook al had deze film geen happy end, het zet je wel aan het denken

Flipman

Ik kwam laatst een kort verhaal tegen in een strip van Judge Dredd! Het verhaal heette Teddy Chopperwitz! Hij zag er precies uit als Edward (héél precies, om precies te zijn, geweldig goed nagetekend), alleen had ie korte kettingzagen als vingers. En iedereen die ie aanraakte (ook zijn vriendinnetje, die in deze strip Winnie heette). Dredd werd opgeroepen om naar het blok te komen waar deze tragische gebeurtenissen plaatsvonden. Dat blok heette dan ook het Tim Burtonblok !

Begrijp me niet verkeerd, ook ik weet Edward Scissorhands erg te waarderen, 't is niet mijn bedoeling de film hiermee zwart te maken, maar ik kan 't ook niet erg vinden dat iemand er op deze manier mee omgaat zoals in dat stripverhaal.

avatar van J.Bell

J.Bell

Wat een geweldig leuke film

Ik heb hem een aantal keren gezien nu en ook ik jank nog steeds op het einde

Tim Burton

zie je wel ik ben niet de enige die om deze film moet janken!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Geweldige film. Geweldig gespeeld van Depp, die ik op sommige momenten opvallend veel vond weghebben van Tobey Maguire en zelfs Winona was voldoende. Het leek op 4* af te gaan maar de romance die zich langzaam ontwikkelt tussen Edward en Kim wat resulteert in een zoen met het I Love You maakt er toch mooi een dikke 4,5* van en een potentiele top10 kansmaker alleen dat moet ik nog even uitdokteren.

avatar van FairyTale

FairyTale

Flipman schreef:

Oke, mee eens. Ik zal het niet meer doen

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Ik heb deze toen eens een keer op Yorin gezien en ik was helemaal verkocht!!!

Deze film is: leuk, zielig, soms grappig kortom: Geweldig!!

****1/2

avatar van beefje

beefje

En voor de gevoelige onder ons (inclusief moi) > zakdoeken binnen handbereik houden!

goede film

****

FairyTale schreef:

Oke, mee eens. Ik zal het niet meer doen

Hé, 't is niet erg of zo, maar ik wilde gewoon effe zeggen dat je rekening moet houden met mensen die geen liefhebbers zijn van 't genre !

avatar van Nubis

Nubis

Ik ben verbaasd dat ie zo hoog gewaardeerd is eerlijk gezegd.. Ik vond het helemaaaaal geen leuke film. Echt saai. En dat t zo onwerkelijk was, vond ik ook niet geweldig. Ook als ik daar doorheen kijk (wat natuurlijk wel moet) vind ik het niet een goede film. Kinderachtig, simpel.

2,5* (of 2*...)