• 9.377.161 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Winona Ryder en Dianne Wiest

Releasedatum: 26 juli 1991

Plot Edward Scissorhands

"Innocence is what he knows. Beauty is what she sees."

Edward is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z'n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Eindelijk staat deze film terug in de top 250!!!

avatar van Julie

Julie

De film is ongelooflijk mooi. Je ziet dus dat Johnny depp ook goed is in acteren zonder dat hij er knap uitziet (zoals mijn vriendinnen zeggen)

ik vond het op een duur ook heel erg zielig

avatar van gotti

Julie schreef:

Wat is dat voor kul?

avatar van Julie

Julie

mag ik even? de meeste vinden deze film ongelooflijk saai (van degenen die ik ken toch) omdat je johnny depp er niet zo goed in herkent. Jij mag dat wel 'kul' vinden. maar houd dat alsjeblieft voor je eigen.

avatar van sparkled

sparkled

Dit is echt een sprookjes film. Ik houd van drama en fantasy, daar kan ik zo makkelijk in meeleven. Johnny Depp is gewoon een van de weinige acteurs die ik zo goed vind acteren. Ik vond hem ook zeer goed in Don Juan De Marco (zo romantisch) en Pirates of the Caribbean (grappig!) nu de komende film nog!

Johnny Depp vertolkte een mooie rol, ik zou wel Winona Ryder willen zijn om tegen Edward te kunnen aanleunen. Je moet gevoelig zijn voor zulke films, anders kun je ze niet waarderen. Gun jezelf de ruimte, anders zal het inderdaad saai zijn. (Vooral voor degenen die horror/actie houden) 5 sterren zeker waard!

avatar van Roosii

Roosii

ZOOOOOOOOOOOOOO'N MOOOIE film!!!

Whoooow!!... Johnny Depp speelt er weer gigantisch goed in!! Was echt onder de indruk. Op het eind was het heel zielig. Echt een sprookje! Er zaten HELE mooie stukjes in. Vooral als Edward dat ijssculptuur maakt. Heel mooi en die muziek is ook onwijs mooi!!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Als je deze film mooi vind raad ik je aan ook andere films van Tim Burton te kijken!

Gizzmann

Binnekort op tv! Ooooh... Heb er nu al weer zin in!

Wanneer ik de muziek ervan luister moet ik bijna spontaan huilen.

Wanneer is hij op tv??

Gizzmann

Volgende week zaterdag geloof ik.

=) Wauw.

Ik heb 'm op dvd maar ik ga hem weer kijken ook. Kansen om Edward te zien laat ik nooit voorbijgaan.

Volgende vraag. Waar komt hij?

Yorin.

Maar ik weet het allemaal niet HEEL zeker. Stond in de veronica bij het 'volgende week' overzicht.

Als je ook nog wilt weten hoe laat, in de gids staat 22:00

FairyTale

Haha, oke dan, wat een service hier.. Dankje!

Trouwens, als het in Veronica staat zal het toch wel, of zit ik nou verkeerd?

Gizzmann

He! Ben ik zo dom en heb ik er overheen gekeken, of staat ie pas sinds kort in de 250? (Hij verdiend het echt om erin te staan!)

Angrod_Pallanén

Geen idee, maar ik ga hem zeker kijken Burton, Depp en Ryder móet wel goed zijn. (Burton, Depp Charlie and the Chocolat Factory

FairyTale

Volgens mij staatie er inderdaad pas net weer in Gizzmann....

avatar van jurriaan15

jurriaan15

Ik vond er geen r..t aan,

maar toch complimenten aan het acteerwerk van de Heer Depp

avatar van Lotteke

Lotteke

Tja, deze staat toch wel erg hoog aan mijn Depp- favo films-lijst. De muziek, de sfeer, de magie, het is allemaal zo mooi en zo goed in beeld gebracht. Acteerwerk is ook goed en van Depp in het bijzonder gewoon fantastisch.

Toegegeven, je moet er wel van houden, maar dat vind ik eigenlijk van alle Burton films, en ik ben daar nu eenmaal wel een groot liefhebber van, plus Johnny erin en je hebt toch wel een meesterwerkje, keer op keer met die (geweldige) combi.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Allen kijken vanavond.

Wel een rare datum om deze film uit te geven in de zomer.Bij ons tonen ze hem altijd rond Kerstmis.

Nederlanders

avatar van Lotteke

Lotteke

Pieter Montana schreef:

Allen kijken vanavond.

Nederlanders

Toen is ie ook al uit gezonden (zoals volgens mij ieder jaar), maar ze krijgen er blijkbaar geen genoeg van....en terecht.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Jammer dat ie op zijn einde loopt, terwijl Marathon Man net begint. Ik had ze allebei willen kijken (geen videorecorder)

Angrod_Pallanén

Als je je erg hecht aan de top 100. is de keuze niet moeilijk, maar zoals al eerder gezegd zou ik kiezen voor Depp en Burton dan Hoffman en Schlesinger (whoever that may be)...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Kijk Edward Scissorhands zou ik zeggen, hij is geweldig en je zult niet teleurgesteld worden denk ik!

Ik ga maar niet kijken, vind die 3 sterren in mijn herinnering al veel te hoog.

?

Wat?

Angrod_Pallanén

Niks, laat maar, ik word gek denk ik stond "in mijn herinnering" er net ook al??

Ja ik heb niks aangepast.

avatar van Reinbo

kos schreef:

Ik ga maar niet kijken, vind die 3 sterren in mijn herinnering al veel te hoog.

Dan laat je je geheugen of je goede smaak je in de steek.