• 9.376.345 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson

Releasedatum: 2 december 2010

Plot Unstoppable

"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."

Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.

avatar van Liakat

Liakat

inderdaad, een hele goede wegkijker!

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Een rijdende trein zonder machinist met daarom heen een flinterdun verhaaltje. Is dat een actiefilm? Vond het weinig spectaculair en nogal voorspelbaar... Viel mij tegen: 2,5 ster...

avatar van flyer

flyer

Echt van genoten. Lekker spannend natuurlijk met de nodige cliché maar dat hoort er toch eigenlijk wel bij. Kijken meer dan waard

avatar van Colombo

Colombo

Ik ben het hier met iedereen eens die een 2 of lager heeft gegeven. Saaie voorspelbare film, bekende verhaal, and I want to play a hero gehalte. Nee dit hebben we tien jaar geleden al gezien. En Denzel weer in een lol rol net als in taking pelham 123

1,5*.

avatar van mug13

mug13

Denzel Washington doet wat wij van hem verwachten en dat is goed acteren.De spanning in deze film is ver te zoeken en hij is helemaal niet vernieuwend ten opzichte van andere films met treinen.Aanrader (nee) maar zeker de bezichtiging waard voor op een dag als je niks te doen hebt.

Prima wegkijker die toch wel spannend was ondanks dat het einde vanaf minuut 1 al duidelijk is.

Antfucken: Vreemd dat als de 777 trein 70mph rijdt en de 1206 achteruitrijdende ook 70mph, of nettt iets harder, dat de 1206 toch behoorlijk inloopt.

avatar van @quikfit

@quikfit

Een wat matte film....

JacoBaco

De enige reden wat deze film het kijken waard maakt, is Chris Pine. Want dat is natuurlijk een gigantisch lekker ding. En hij heeft al zijn stunts helemaal zelf gedaan. Wat een held! Terwijl Washington voor deze film 7 stuntmannen had. 1 voor koffie drinken, 1 voor telefoneren, 1 voor rondlopen, 1 voor praten, 1 voor.....? Maar gelijk heeft ie. Voor iemand wie standaard $20 miljoen voor een film krijgt, moet zichzelf niet onnodig in gevaar brengen, want anders kan je niet van je geld genieten, toch?

Deze film is acceptabel als je van een standaard actie/thriller houd. Goede acteurs, spannende muziek, beetje flitsend camerawerk en wat zenuwslopende momenten,.. althans, een poging tot. De film duurt niet te lang en je zit al die tijd naar iets te kijken waarvan je weet hoe het gaat aflopen. Maar zo gaat dat ook bij een romcom of bij een horrorfilm, dus laat ik de film daar niet teveel op aanspreken.

Er valt eigenlijk ook niet zo heel erg veel over deze film te zeggen. Een vergelijkbaar incident is al een keer eerder voorgekomen in 2001. Toen er is ook echt is een keer een Locomotief zonder bemanning op de vlucht geslagen. Want zo zie ik het. Treinen zijn ook maar slaven en als ze de kans krijgen, dan slaan ze op de vlucht. Ook een trein verlangt naar vrijheid!

Voor deze film hebben ze dat incident uit 2001 natuurlijk een stukje spectaculairder gemaakt en daar zijn ze redelijk in geslaagd.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Prima,

Kijkt lekker makkelijk weg en de spanning blijft er gedurende de film lekker in.

Uiteraard bij tijd en wijle erg cliché matig en voorspelbaar maar met het verstand een paar tandjes lager is dat prima te doen.

Niet verveeld bij deze mede door het camerawerk wat gewoon in orde is uitgevoerd.

avatar van mrwhite

mrwhite

JacoBaco schreef:

Een acteur wordt betaald om te acteren niet om stunts uit te oefenen daarvoor wordt een stuntman betaald. En Denzel is 58 jaar oud Chris Pine is er 30 toch een groot verschil.

JacoBaco

Je moet er niet zo serieus op ingaan. (al had hij wel echt 7 stuntmannen voor deze film)

avatar van mrwhite

mrwhite

JacoBaco schreef:

Je moet er niet zo serieus op ingaan.

Alles om Denzel te verdedigen

JacoBaco

En terecht, hij is ook één van de beste!

avatar van analyst

analyst

Echt een film waarbij je je geen moment verveeld. Tony Scott heeft er weer een echte actiefilm van gemaakt en het acteerwerk van Chris Pine vond ik zeer goed.

sofripa

Lekker doordenderende film. Eerst had ik nog iets van: Is dat nou spannend zo'n treintjesfilm? Maar gaandeweg kreeg ik de smaak wel te pakken. Eng en griezelig wordt het nooit, maar dat wordt gecompenseerd door pakkende actie. En wat hebben we nog meer geleerd? In de USA werken de wissels altijd en blaadjes op de rails maakt ook niet uit.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

sofripa schreef:

? Geen compensatie nodig toch...

avatar van Theunissen

Onderhoudende film die aardig weet te boeien. De cast deed het overigens ook best aardig.

avatar van apolicum

apolicum

JacoBaco schreef:

Je bent homo neem ik aan?

(verder geen enkel probleem mee hoor )

avatar van gijsvogel

gijsvogel

@ Apolicum

Mag je als man niet van een andere man zeggen dat hij knap/leuk/lekker is terwijl je geen homofiele gevoelens hebt....?

Raar...

John Lee Hooker schreef:

? Geen compensatie nodig toch...

Steeds vaker merk ik. Wat is er toch met me aan de hand.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

sofripa schreef:

Steeds vaker merk ik. Wat is er toch met me aan de hand.

Dit is een actiefilm. Waarom zou je dan verwachten dat het eng of griezelig is?

Of was het niet sirieus bedoeld...?

avatar van jansma

jansma

Goeie wegkijker. Geen moment verveelt, continue spanning. Echt een thriller. Must have see deze

John Lee Hooker schreef:

Dit is een actiefilm. Waarom zou je dan verwachten dat het eng of griezelig is?

Of was het niet sirieus bedoeld...?

Beetje serieus bedoeld. Bij een actiefilm mag best wat shock and awe. Vond het maar een beetje braafjes. Weinig in-your-face. Snap?

avatar van apolicum

apolicum

gijsvogel schreef:

@ Apolicum

Raar...

Ik kan als hetero wel erkennen en inzien dat een man als bvb Johnny Depp "knapper" is dan pakweg een Steve Buscemi, maar om van een man te zeggen dat die "een gigantisch lekker ding" is - om het met de woorden van jacobaco te zeggen - dan moet er onderaan tussen de benen toch iéts kriebelen me dunkt, en dan ben je wellicht niet 100% hetero?

(maar nogmaals: geen enkel probleem mee é )

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Film begon eigenlijk aardig goed. De acteurs die ik in beeld kreeg bevielen mij wel en vervulden allemaal prima hun rol. De shots van de trein zagen er ook goed uit en de spanning bouwde zich lekker op. Tot dan toe zat ik zeker op een 3,5* niveau.

En nu voelt u hem al aankomen de "maarrr..."
"Maar" vanaf die eerste poging om controle over de trein te krijgen brokkelt de film beetje bij beetje af. Het vervalt van het ene cliché in het andere en ondanks de vele pogingen om het spannend te houden voelde ik al van verre aankomen dat het allemaal wel weer goed zou komen. Hierdoor zat ik niet meer met spanning te kijken maar met een soort melig & humoristisch 'dat-kan-er-ook-nog-wel-bij' gevoel.
Wederom een net-niet rampen film die eindigd in oeverloos, zoetsappig gekwijl. Ik had gedacht dat men anno 2010 wel met iets originelers op de proppen kon komen.

Daarbij zitten er ook een paar dommigheden in de film waar in wel om kon lachen. Zoals bij die poging om de trein te laten ontsporen d.m.v. die stalen 'derailers' op de rails. Het halve politiekorps staat tesamen met hun hele autoarsenaal nog geen 5 meter van de rails wat schaapachtig te kijken om op het allerlaatst maar een beetje dom weg te kunnen duiken. Gevalletje 'men stond erbij en keek erna'. Ze waren blijkbaar ff vergeten dat er een op hol geslagen goederentrein op hun af kwam die, als hun trucje gelukt was, voor hun neus zou ontsporen en alles in een straal van minstens een kilometer in de hens zou zetten.

Dus het begon goed met een mooie spanningsopbouw, maar vervalt als snel in een standaard, enigzins lachwekkend Hollywood prutje zonder originaliteit. Erg lafjes.

Eindoordeel 2,0*

P.s. en ik ga zeker een bakje koffie drinken bij 'Hooters' zodra ik in eens in de VS ben.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Onderhoudende film die vrijwel continu spannend is.

Tony Scott, die alweer Denzel cast in de hoofdrol, houdt zich een keer in wat betreft flashy montage en woesj woesj camerawerk. Dat is echt een vooruitgang.

Er zitten flink wat "huh" momenten in, met name de scène waarin - het is al eerder genoemd - ze de trein willen laten ontsporen en er talloze mensen en auto's om het geplande rampgebied heen staan. Wat doen die daar? Er zullen wel meer vreemde dingen in zitten als je op de hoogte bent van techniek in treinen, maar gelukkig voor mij heb ik daar geen verstand van, dus neem ik een hoop gewoon voor lief aan. Waar ik wel verstand van heb, zijn duffe side plots, en deze film heeft er eentje, namelijk over de vrouw van Chris Pine. Leuk zo'n extra verhaallijntje erin maar deze is wel heel suf, cliché en overbodig.

De film heeft echter wel te lijden onder de talloze films waarbij mensen al vechtend en schietend over treinen rennen en vanuit een helicopter aan een bungeekoord op allerlei bewegende objecten kunnen jumpen. Je denkt al gauw "Spring er dan op" of "Spring er dan gewoon af" enzo. "Unstoppable" is wat dat betreft een stuk realistischer en laat zien dat het allemaal niet zo makkelijk is en dat niet in iedereen een Spider-Man schuilt.

3,5 sterren

avatar van cor1946

cor1946

Prachtige actie film. Goed gefilmt en mensen je verstand op nul en niet ouwehoeren over kleine dingen in deze film. Dan moet je niet naar films kijken.

avatar van daylight

daylight

Echt goeie film, alleen wel een voorspelbaar einde.

avatar van Herisson

Herisson

De Tony Scott stijl is weer zeer herkenbaar in deze film, hij loopt dus ook als een trein.

4****

avatar van voomzap

voomzap

Scott wilde na Pelham duidelijk nog even de kas extra spekken over de ruggen van kritiekloos popcornvolk. Wat dat betreft krijgen de kijkers precies wat ze verdienen en blijft de vicieuze cirkel in stand. Waarom zouden blockbuster regisseurs überhaubt moeite doen om origineel uit de hoek komen als het publiek blijft betalen voor deze dertien in een dozijn herhalingsoefeningen?