Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Disney+
Plot Unstoppable
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."
Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.
Frank Barnes
Bunny
Darcy Colson
Nicole Barnes
Thomas83
Ik ben erg verbaasd hoeveel de film me nog heeft vermaakt. Alle domme clichés mogen weer aanrukken en er zitten allerlei domme fouten in het script waardoor je je afvraagt welke idioot het allemaal heeft uitgedokterd, maar waar ik het had verwacht waren de acteerprestaties dan weer totaal geen bron van ergernis. Denzel Washington is eens niet de gladjakker waardoor hij de laatste jaren zo in mijn achting is gedaald, hij houdt zich goed in hier. Chris Pine is niks bijzonders maar is nooit storend aanwezig en Rosario Dawson vond ik prima.
De actiescènes doen wel naar behoren hun werk als je het maar niet te serieus neemt allemaal. Hoewel er steeds irritant schuddende camera's werden gebruikt om de tussendoor relatief rustigere scènes te filmen vond ik verder de presentatie van de film nog best aangenaam eigenlijk. Vooral hoe je veel volgt via de nieuwszenders. De soundtrack kwam nogal bekend voor maar deed wel prima zijn werk. De special-effects en geluidseffecten vond ik eigenlijk altijd overtuigend, en een verademing dat ik eigenlijk nergens kon zien dat het uit de computer kwam.
Alles bij elkaar gewoon erg vermakelijk, en ik zou nog bijna op een 3.0 uitkomen, ware het niet dat Unstoppable zoveel zwakke punten heeft. Die wil ik eigenlijk niet onbenoemd laten. Al was het maar om het leedvermaak:
-Simpele en overdreven uitgewerkte thema's als het groentje vs. de ervaren rot, de arme werklui vs. de arrogante en alleen op geld beluste bazen,
-Een trein vol kinderen als mogelijke slachtoffers ,maar er wordt niks mee gedaan, ze komen en passant even voorbij.
-Twee totaal overbodige en wel erg matig en sentimenteel uitgewerkte achtergrondverhaaltjes rond de twee helden.
-Volkomen overbodige personages als die vent met lang haar en de inspecteur die allerlei feitjes blijkt te kunnen oplepelen.
-Denzel is de ervaren rot die alles beter weet dan iedereen, puur op basis van zijn ervaring.
-Eerst willen de gemene bazen niks weten van de trein laten ontsporen, later dan opeens weer wel. En in beide gevallen is dat precies de verkeerde manier van handelen, zo laat de film in elk geval doorschemeren. De poging tot ontsporen is trouwens zoals al vele malen opgemerkt een van de meest idiote scènes met opeens niemand die op afstand blijft. Idem bij de S-bocht-scène op het einde.
-Collega en vriend Judd Stewart die tussendoor even overlijdt.
-Veel te veel scènes van juichende en gespannen meekijkende mensen.
-Denzel blijk al ontslagen te zijn en dus niks te verliezen te hebben, maar in de eindcredits wordt gemeld dat hij samen met de andere held en Rosario Dawson promotie heeft gekregen. De gemene baas is dan weer ontslagen en "de domme vetzak" die met zijn luiheid de hele toestand veroorzaakte werkt in een fastfood-restaurant. Er werd ook nog wat gemeld over ene Ryan Scott, maar zou niet eens weten wie het is..
-Het kleine kind mag gewoon mee naar de plaats van de ramp..
Captain Pervert
Je vergeet nog dat de reporters van Fox haast bovenmensenlijke journalistieke gaven wordt toegedicht. Als iets gebeurt, weet Fox na 1 minuut al wie er betrokken is, hoe lang hij bij de spoorwegen werkt en hebben ze meteen een naam mèt pasfoto paraat.
Knap
paul83
-Het kleine kind mag gewoon mee naar de plaats van de ramp..
Mijn antwoord:
Hij werd niet echt ontslagen, maar kreeg vervroegd pensioen aangezien ze alle oudjes eruit wilde hebben. Hij had nog een contract van een paar dagen. Door de heldenactie werd zijn contract alsnog verlengt. Het was wel duidelijk dat hij geen 65 jarige speelde in de film toch?
queenie
Leuke film. Goede acteurs en het verhaal is misschien voorspelbaar, maar onderhoudend. 3,5*
TMP
Geen hoge verwachtingen van deze film, maar ik heb mij toch prima vermaakt. Denzel Washington kan ik eigenlijk altijd wel waarderen. Pine en Dawson acteerden ook prima.
De spanning zat er goed in en de film verveelde ook geen moment. Natuurlijk was het, zeker naar het einde toe, wat over de top, overdreven en voorspelbaar, maar ik heb me geen moment verveeld.
Prima actiefilm, 3,5*
totkijkdanmaar
Lekker wegkijkende rampenfilm waarin geen cliché geschuwd wordt. Niks bijzonders en in de verste versten niet Denzels beste, maar vooral dankzij zijn acteerwerk is de fim het kijken nog wel waard, hoewel Rosario Dawson (knappe meid!) en Chris Pine het ook niet slecht doen.
barcam
Clichés en stroperigheid bij de vleet in deze over de top blockbuster naar een "waar gebeurd verhaal".
Thomas83
Er wordt nergens beweerd dat het een waarheidsgetrouwe verfilming is. Slechts dat op een echte gebeurtenis gebaseerd is. In het laatste geval hebben de filmmakers de vrijheid er allerlei ongeloofwaardigs of gedramatiseerde of geromantiseerde stukjes aan toe te voegen.
Knap
Op een gegeven moment roepen de bazen van de spoorwegmaatschappij zelfs boos uit hoe het toch kan dat ze via tv bepaalde dingen moeten vernemen.

Mijn antwoord:
Klopt helemaal ja. Het was geen officieel ontslag. Dit pensioen leverde wel slechts een fractie op van wat hij eigenlijk zou krijgen. Na zijn nieuwe contract en ingang van zijn normaal geplande pensioen kreeg hij wel gewoon de volle mep, zo stond in de eindcredits vermeld.
ingrid87
Ondanks het " je weet in het begin al hoe het eindigt" verhaal toch erg genoten van deze non stop actiefilm. Lekker kijken en net doen alsof het allemaal echt kan, heerlijk!
Altijdklagen
stommiteiten te over. We hebben ons zitten ergeren aan al het sentimenteel gezwets en non actie.
en die reacties hierboven kloppen natuurlijk als een bus! Meteen een pasfoto met naam op de tv op het moment dat ze een kop zien. yeah right!
PS: wat lijkt die Chris pine op paul walker!
bloodrampage
Hmmm echt een goede film kan ik het niet noemen, gaat op zich wel zijn gangetje
denzel speelde weer als vanouds maar begint toch een beetje allemaal het zelfde
te worden. Vermakelijke film tikkie voorspelbaar.
groet B
notoirefilmhater
Aardige actiefilm, maar dat emotionele element hadden ze wel achterwege kunnen laten. Typisch Amerikaans om de achtergronden van de 2 hoofdrolspelers naar voren brengen (de typische "gebroken" gezinnen
). Flikker toch op met die cliché-onzin man.
Het einde is natuurlijk al helemaal ongeloofwaardig dat het opeens weer helemaal goed is tussen de 2 dochters en de vrouw van de mannen
. Lekkere vrouw heb je dan. Weer terug naar je man gaan omdat ie een heldendaad verricht... Het actieverhaal is sterk genoeg om al die crap achterwege te laten. Daarom toch een 3,5*.
Bobo13
lekkere actie, de spanning word goed opgebouwd en het verveeld geen moment! Heerlijke wegkijker met enkele emotionele momenten die ik, in tegenstelling tot notoirefilmhater wel kon waarderen! 3.5*
DBTim
Kan iemand mij uitleggen hoe Frank en Will die lading achter de trein van het spoor hebben kunnen halen? Want ze reiden achteruit terug
Vond het voor de rest heel cliché, en je weet gewoon van te voren dat alles goed komt, met de trein, maar ook natuurlijk dat de vrouw van Will terugkomt etc. Leuk voor een keertje.
liesgjal
Leuk ouderwetse actie film, moet gelijk denken aan speed. Lekker spannend.
Hij mag er zekers wel zijn.
_Moonwalker
Leuk ouderwetse actie film, moet gelijk denken aan speed. Lekker spannend.
Hij mag er zekers wel zijn.
I like that...kort maar krachtig. Helemaal met je eens dus.
underground
Ik weet niet wat ik er van moet denken ga hem zo ff kijken .
Als ik die reacties lees lijkt het me wel een mooi. Filmpje,
toetje1977
Leuke film hoor, maar is er nu niemand in het begin op het idee gekomen om met een auto langs de trein te rijden en er op te springen??
paul83
Juiste opmerking
sander.h
Aardige film. Goeie actie, beetje sentiment en je hebt weer een leuke film voor in het weekend. Denzel doet zijn ding weer, maar doet dat goed. 3,5*
King030
Aardige film die de spanning hoog houd. Kijkt makkelijk weg.. verder een beetje en standaard verhaal maar ik vond het een leuke film..
Nientje1980
Zeer goede film, realistisch gefilmd, geen mooi makerij en ook nog een echt verhaal, heb zitten smullen van deze film
MyOwnStyle
Ik had er veel minder van verwacht. Goede film en sterk geacteerd
sjemmie
Erg leuke film! Ookal was het verhaal niet denderen ..... stop the train.....
Chris Pine , mooie ogen!
Gabyvon
Twee acteurs die meer dan goed kunnen acteren in een clichematige American Ending film. Het is geen slechte film maar gewoon niet bijzonder. Op een of andere manier een film onder het niveau voor een Denzel.
kskhboy
Ik vond het best wel een goede film. Aangezien ik een fan ben van Washington vond ik dat hij deze keer een rol had die hem weer op het lijf geschreven was. Wat betreft de andere acteur (Pine) vond ik nie slecht
In de film zijn inderdaad standaardscenes zoals men eerder zei zoals man & vrouw hebben relatieproblemen en daarna ziet ze hem op tv en het is weer koek en ei
Voor mij is de film een 3* waard

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Rush
Biografie / Sport, 2013
helikopterpennsylvania, usadeputy sheriffpolitiepolice headquarter profanitytrain crashinjured leg treinauto achtervolgingdoodrunaway trainpolice helicopterhelicopter chasepassenger traintrain passengers