• 9.374.385 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson

Releasedatum: 2 december 2010

Plot Unstoppable

"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."

Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.

avatar van m1701

m1701

Leuke film, maar wel een beetje standaard.
Het is een typische Denzel washington film.
Af en toe spannend, net iets te weinig actie, maar goed acteerwerk.

Jammer dat een vrouw pas weer contact met haar man wil hebben als hij een held is..... jammer dat dit ook weer in de film moest.

Snap alleen niet
waarom ze niet meteen met een truck naar het voorste gedeelte van de trein zijn gereden om iemand op de trein te laten springen en te remmen... dit gebeurt pas op het einde.... of heb ik de uitleg hiervan gemist???

Absoluut GEEN film om in de bios te kijken.... té standaard
3* voor acteerwerk

ralfsjam

Allemachtig zeg! Dit was wel echt een film, waar ze alles in hebben proberen te proppen om het interessant te krijgen. Echt amerikaans! Dus voor mij was het weer gapen geblazen...
Voorbeelden:

Ten eerste de toevalligheden rondom de trein, maar okay, het zou kunnen.
De scheve relatie tussen de 2 mannen (in het begin)
Vader - dochter relatie.
De warzigheid rondom de andere man in de trein.
De emotionele verhaaltje tussen de 2 mannen.
Het geruzie achter de schermen van hoger op!
Het thuisfront (en die muziek op de achtergrond) die het via de tv volgen met traantjes in hun ogen.
En natuurlijk de van verre aanzienkomende dingen als Trailer op overgang.
En Oja, toevallig is de veiligheidsinspectie ook van de partij!
En het gaat natuurlijk eerst een paar keer fout voordat het.....
(en hij is nog niet afgelopen terwijl ik het schrijf)
Maar wat een helden zijn ze op het einde! Dat weet ik bijna zeker

Maargoed, misschien is het voor modelbouwers een leuke film om na te spelen op zolder!
Jullie kunnen wel raden hoe ik deze film vondt! Een echte USA sentimentele, emotionele actie thriller met groot budget voor het Amerikaanse publiek.
Dankzij Denzel gaat deze film veel kijkers krijgen.
2.5 voor het in beeld brengen, verder was het prut.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Heerlijk weer zon combo Tony Scott / Washington kan niet wachten dit word zeker een biosbezoekje!

avatar van Adammeh

Adammeh

Opvallend weinig actie. Film duurt te kort en al duurt het zo kort wordt er lang gedaan over iets wat kort hoort te zijn.

Acteerwerk valt niet over te klagen.

Verhaal matig.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

vermakelijke film..de trein dendert voort dus je blijft in spanning/snelheid tijdens de hele film.

verhaal is dun en ontzettend voorspelbaar, maar best oke!

(het gebulder van die zware dieselloc's klonk erg lekker in de bios, dat mis je misschien thuis)

avatar van pomelo7

pomelo7

Prima film. Lekker spannend. Mooie beelden en (trein)geluiden om lekker in de bios te bekijken.

Acteerwerk ook op orde. Verhaal zeer matig, maar goed, bij zo'n film kan je meer op de spanning rekenen dan op het verhaal.

Best fijne trailer.

avatar van haagsev

haagsev

klinkt me best bekend, het verhaal

Atomic Train

avatar van Phoenix

Phoenix

Opvallend fresh op RottenTomatoes zeg.

avatar van mandy7

mandy7

sonyjh schreef:

trailer ook gezien, wtf....

Is het nu zo moeilijk een spoor vrij te houden??

1: ja

2: dat is niet het enige probleem

3: een trailer is een trailer, je WEET dat daar niet alles in zit wat er in de film aan de hand is.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik vind de trailer eigenlijk best misleidend, daar wordt de indruk gewekt dat de trein met de schoolkinderen een hele belangrijke rol heeft, dit neemt echter nog geen 5 minuten in beslag. Beetje jammer.

haagsev schreef:

klinkt me best bekend, het verhaal

Atomic Train

Lijkt er heel veel op inderdaad .

avatar van Archibald

Archibald

Deze film kan toch niet anders dan slecht zijn. 100% dat ik niet naar deze film ga. No way, josé.

Elineloves schreef:

Misleidend. zo ook de poster. niet belangrijk ofzo, maar Denzel lijkt daat 30 terwijl hij in de film dik 50 moet zijn ofzo. Maargoed, als alles er maar goed uitziet toch? Poster, trailer....
Alles voor de kijkers!

avatar van ExToR

ExToR

Elineloves schreef:

Ik heb jaren langs een spoorweg gewoond.....

woon ik zelf ook al mijn hele leven, maar hoe dit relevant is zie ik niet.

Heb de film nog niet bekeken, maar moet zeggen dat ik de trailer nu 2 keer heb gezien (2 keer een voorstuk in bioscoop) en voel me totaal niet aangetrokken tot de film. De film heeft een concept dat ongeveer zo uniek is als de naam kees, daarnaast gaat de film over een gevaarlijke trein die tot stoppen gebracht moet worden, waarom er dan allerlei politieauto's over de kop, in fik en uit elkaar vliegen is mij een raadsel.

Ziet eruit als een enorm slap verhaal met zwaar overdreven actiescènes.

Zal nog geen cijfer geven totdat ik hem ga bekijken, maar de vraag is of ik dat überhaupt wel van plan ben.

avatar van Jasper69

Jasper69

Super foute cover eigelijk:P.

ExToR schreef:

Zal nog geen cijfer geven totdat ik hem ga bekijken.

Lijkt me ook wel de bedoeling om dat te doen, tenminste, "nadat" je hem gekeken hebt.

p.s. de naam Kees is tegenwoordig best uniek toch? ik hoor hem niet zo vaak meer bij kinderen. En Jan, Arie, Piet....

avatar van _Casper_

_Casper_

matige film, kijkt wel lekker weg op een dag met slecht weer maar het word nergens echt spannend ofzo.. Grappig om gezien te hebben maar meer niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat een B-film poster!

avatar van Mischa

Mischa

Hollywood en op hol geslagen treinen...

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

En alweer een heerlijke film van de ploeg van Scott, alles en iedereen is weer bij elkaar om deze film aan elkaar te rijgen.

En `t is ze weer gelukt ook.

Ik quote even een filmcriticus....."Anybody can describe the film's plot in just two words: RUNAWAY TRAIN.. If people want to see a movie about a runaway train, they certainly got it in the form of this film. It's what they pay for. See it with friends, especially in a big theater hall with a nice sound system. Glad to see a movie that works entirely without flashy CGI and 3D visuals, and still manages to be a terrificly entertaining crowd- pleaser".....and it sure is!!!

Go see it, and take a ride on triple 7!!"

En gelijk heeft ie....dat 3D begint mij ook meer en meer te ergeren.

Mààr...ieder z`n eigen.

Een waargebeurd verhaal, maar extra aangedikt natuurlijk ....zoals Hollywood `t alleen maar kan.

Van de week gezien en ik moet zeggen dat ik er weer de gehele film bij bleef.

Een razendsnelle film, die als een "sneltreinvaart" over `t scherm dondert, met een paar prachtig mooie spannende scenes.

Washington doet `t alweer goed, als oudgediende, en Pine word ook steeds beter.

Nu ook niet van die snelle "Scotshots", maar zeer goed camerawerk die je tenminste goed kan volgen.

Dawson, die voor mij dus `t beste speelde, ziet er weer `s goed uit als voorheen, en doet `t hier ook schitterend.

De score van Harry Gregson-Williams is altijd goed....... hèlemaal niets op aan te merken.

En ik zag ook nog een glimp van Jeff Wincott ....die van de Martial Law-films. ( In de jaren 90 was ie aardig populair )

Goeie, snelle , gelikte actiethriller waarvan ik wel meer van wil zien.

Dit zijn ze dus voor mij.....en ook nog stukken beter dan de Pelham remake.

3.5, en na wederzien ( denk ik ) een halfje erbij.

avatar van Elineloves

Elineloves

ExToR schreef:

woon ik zelf ook al mijn hele leven, maar hoe dit relevant is zie ik niet.

Het ging meer om het feit dat ik al de hele dag tussen de treinen zat (niet letterlijk natuurlijk ), ze me soms mijn neus uitkwamen, dat je heel wat meemaakt als je langs een spoorweg woont, etc etc... Om dan in je vrije tijd ook nog 1,5 uur naar een trein te gaan kijken is niet al te boeiend.

Is het nu wel relevant?

avatar van errr

errr

Had al verwacht dat deze film zou tegenvallen. En mijn verwachtingen waren zeker terecht.

Ik hoop dat de volgende film van tony scott weer een stuk beter gaat worden.

avatar van Bartel

Bartel

Goede film! 4*

avatar van Colombo

Colombo

sinterklaas schreef:

Wat een B-film poster!

Eerste indruk, mee eens ! teveel photoshop

• 2005 stemmen

Scott heeft geluk dat hij Denzel weer kon strikken. Opzicht is de film niet eens zo slecht. Het einde wordt alleen ontzettend afgeraffeld. Ook apart om te zien hoe makkelijk Denzel van trein naar trein sprong.. beetje ongeloofwaardig.. maar toch . Wel vermaakt met deze film.

avatar van JamesB009

JamesB009

Ik vond de film erg tegenvaller. De trailer heeft sowieso te veel weggegeven. Acteerwerk is goed, maar voor de rest is het mij heel erg tegengevallen helaas. Leuk om gezien te hebben, meer ook niet.

avatar van ExToR

ExToR

Is het nu wel relevant?

ja hoor, bedoelde er ook niet zoveel mee, snapte het alleen niet zo

avatar van Joy4ever

Joy4ever

LOL: anderhalf uur wachten op iets wat ze binnen vijf minuten ook hadden kunnen doen / bedenken. Neemt niet weg dat ik me wel vermaakt heb. Washington / Pine vond ik een geslaagde combinatie.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)