- Home
Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Disney+
Plot Unstoppable
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."
Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.
Frank Barnes
Bunny
Darcy Colson
Nicole Barnes
Musicer
Met een hoogstaand cultureel avondje in het vooruitzicht, vertrokken we met hoge verwachtingen naar de bioscoop...
Enkel om te ontdekken dat Buried niet meer op een schappelijk uur wordt gespeeld. Dan maar tweede keuze Unstoppable, een beetje platvloers vermaak met het een of het ander dat om de 5 seconden wel de lucht invliegt en je naar goede Hollywoodiaanse gewoonte van je stoeltje blaast. Toch?
In een wereld waar in ieder van ons een held schuilt, slagen oude rot Frank en groentje Will er in om hun trein net uit de baan van een op hol geslagen mastodont te stuwen, die ondertussen al een heus pad van vernieling doorheen Noord-Pennsylvania heeft getrokken (het is blijkbaar inderdaad moeilijk om een spoor vrij te houden). Het wordt echter al snel duidelijk dat de trein, die door een onfortuinlijke aaneenschakeling van "menselijke fouten", onbestuurd door het landschap raast, niet zomaar tot stilstand zal komen. Na enkel vruchteloze pogingen van hun oversten besluiten Frank en Will dan ook om er achteraan te gaan en met hun locomotief de trein langs achter tot stilstand te brengen.
Je kan het wel raden, indien je geilt op absurde situaties (maar toch "gebaseerd op waargebeurde feiten"), groteske ontploffingen en twee politiewagens die op elkaar rammen (wat blijkbaar een running gag aan het worden is in dit soort films, of het nu van nut is voor het verhaal of niet), bezorgt Unstoppable je een ultiem orgasme. Uiteraard dienen deze adrenaline kicks en de bijhorende mooie kiekjes niet enkel om het plebs te plezieren, maar eveneens om een aantal minpunten te maskeren. Zo hapert er regelmatig wat aan de camerastandpunten, waardoor je het moeilijk krijgt om te volgen wat er precies aan de hand is, en zijn er toch momenten waarbij je je afvraagt waarom ze een parkinsonpatiënt als cameraman hebben aangenomen. Hip is het zeker, maar aangenaam? Het voegt toe aan het gevoel dat je een nieuwsreportage over een enorme lokale ramp zit te bekijken, maar net zoals de vele nieuwsflashes tussendoor had deze prent gerust zonder kunnen doen.
Daarnaast zijn de personages zo eenzijdig als wat; je hebt de incompetente baas, de strenge maar rechtvaardige plaatselijke chef, de achterlijke uilskuikens die alles op gang brengen en natuurlijk onze twee helden. Zoals gewoonlijk is er bij die laatsten een poging gedaan om wat diepgang te geven, maar een zielig verhaaltje over een pijnlijke relatiebreuk waarvan je wéét dat ze op het einde van de film opgelost is, voegt daar niets aan toe.
Toch is Unstoppable niet enkel kommer en kwel. Chris Pine doet het uitstekend als lead van het verhaal en geeft zo toch nog genoeg gevoel van sympathie mee om er om te geven wat er met hem gebeurt. Denzel Washington neemt, verrassend maar niet geheel onverwacht, een stapje terug, maar moet niet onderdoen voor het jong geweld naast hem. Ook bij hem volgt het ene cliché het andere op, maar uiteindelijk geef je ook om dit personage en op het einde van de treinrit is dat blijkbaar het enige wat ook nodig is.
Je zou bijna vergeten dat dit niet een all-male cast is, maar ook Rosaria Dawson levert een puike prestatie af. Voor mij de verrassing van de avond. Deze enige vrouwelijke rol van belang staat dan ook in schril contrast met de andere vrouwen in de prent; Franks twee dochters die onmogelijk nog minder expressie kunnen vertonen en schijnbaar hun vader aanmoedigen om levensgevaarlijke toeren uit te halen, en Will's vrouw, die niet meer is dan een karikatuur op twee benen.
Verwacht geen hoogstaande cinéma, eerder een dertien in een dozijn filmpje met net iets extra, namelijk een uitermate sterk opgebouwde spanningsboog. Valt 'ie of valt 'ie niet (de trein, voor alle duidelijkheid), het is een vraag die je voortdurend bezighoudt en ondanks de anticlimax kom je toch tevreden buiten. Is Unstoppable een bioscoopwaardige film? Als je schitterende effect van de gierende remmen en het geluid van de allesverwoestende trein die een wagon van zijn rails knalt weglaat, neen. Een erg onderhoudende televisiefilm voor op een luie avond? Jazeker.
M.Goodkat
Gisteren bekeken en werd voor het eerst in tijden door Tony Scott en Co echt weggeblazen, de zwakkere broertje van onze Ridley bewijst nog maar eens dat die een degelijke film kan maken met zeer sterke acteerprestaties door Denzel en Rosario Dawson, Chris Pine viel ook goed mee maar voor mij heeft Rosario Dawson de show meer gestolen.
Het verhaal zelf is een beetje voorgekauwd, losgeslagen trein op volle toeren door een menselijke fout...Maar hoe het geprensenteerd wordt is gewoon prachtig, de adrenaline die je de laatste 25 minuten krijgt heb ik in lange tijd niet gehad...Op den duur voelde ik dat ik achter een beeldbuis zat en naar het nieuws zat te kijken alsof ik in Stanton woonde..
In ieder geval, zeer grote verrassing voor mij, kan geloven dat voor de meeste mensen het 1 in een dozijn filmpje is met adrenaline en ga zo maar door...Maar ik had een adrenaline gevoel de laatste 25 minuten vooral als ze 777 achterna gingen
4.5/5.0*
Elineloves
Ik heb jaren langs een spoorweg gewoond. Ik heb dus heel wat treinen gezien en gehoord. Om de 2 minuten kwam er wel zo'n geval langs. Zelfs 's nachts hoor ze je nog, al dan niet die bulderende vrachtwagons. Zo maak je ook vanalles mee als je bij het treinspoor woont. Van stilstaande treins op de spoorweg, tot spoorwegbomen die niet open willen tot mensen die probeerden hun leven te beëindigen. Om dan in mijn vrije tijd ook nog een film te kijken waar je telkens treinen ziet, was dan misschien niet zo slim.
Het 'race tegen de klok' principe kennen we ondertussen wel. Vernieuwend is het niet, maar de film wordt goed gedragen door Pine en Washington. Vooral die laatste zie ik graag. Goed staaltje stuntwerk, het is gewaagd zonder ongeloofwaardig te worden. Ook het camerawerk is ingenieus en met vlagen best boeiend, maar daar blijft het bij. Echt 'gegrepen' ben ik niet geworden.
Af en toe kakt de film flink in en wordt het langdradig. Misschien komt het omdat we om 22.30 naar deze film gingen en ik al vrij moe was. De liefdesverhaaltjes waren erg cliché en zoetsappig en hebben uiteindelijk niet veel toegevoegd aan het verhaal. Maar het hoort er nu eenmaal bij.
Tsja, ik twijfel tussen een 2.5 en een 3.0, maar voor nu toch de nipte voldoende. Dankzij Denzel en Pine.
John Lee Hooker
Ik had hier niet zoveel van verwacht. Ik had de trailer al aangetroffen bij andere films in de bioscoop, en ik dacht dat 't vrij standaard zou zijn. Nee dat was het eigenlijk niet.
Er wordt een goede vaart in gehouden en goed afgewisselt tussen de verschillende beelden ( nieuws op tv, contactpersonen, Denzel, Trein, dat technische bord... ).
Het ging gelukkig niet alleen maar om die kinderen.. Ik was bang dat er een race'je op het spoor zou komen waarbij de kinderen gezond en wel overleven en that's it. Gelukkig heeft Tony er dit bijgestopt als toevoeging en niet als uitgangspunt. Evenals die veteranen-machinist op het zijspoor. Ook de explosie was lekker en die wagon waarvan de laadklep eraf ging na het koppelen is goed bedacht.
Ik weet niet hoe het kwam maar bij sommige shots kreeg ik soort van kippenvel. Het sluit soms perfect aan en ze weten het hele boeltje goed indrukwekkend over te laten komen. Denzel is een van m'n favorieten, gaat altijd erg goed in z'n rol op. Ik vind het jammer dat de conducteur zo in het zonnetje werd gezet, vooral op het einde. Beide hebben ze belangrijk werk geleverd voor het redden.
Het einde zelf vind ik iets minder sterk dan de rest. Het was niet meer duidelijk waar het nu om ging. Plotseling kwam Ned met z'n pick-up en draaide het om het springen. Dan begint iedereen opeens te lachen en juichen terwijl Will nog niet eens in de cabine was. Het was nog helemaal niet zeker of het goed zat, misschien was er wel een hendel kapot ofzo.
Dan ben ik nog benieuwd of ze expres voor de kleur rood hebben gekozen voor de trein.
Lekker tempo, goede afwisseling. Puike acteurs. Einde is wat minder.
tukkerstein
Aardige actiefilm die zeker in de eerste helft een beetje B-achtig aan doet, maar in de tweede helft lekker los gaat met veel actie en een aardig spelende Washington. Bijna alles gaat mis en dat vond ik erg humoristisch. Veel actie is daarnaast erg overbodig, maar ja, je moet wat met je 100 miljoen dollar. Ook leuk om te zien dat als je maar een heldendaad verricht, je op de klippen gelopen huwelijk weer hersteld kan worden. En wat ik ook niet snap is hoe Denzel zonder bevestiging op goederwagons kan lopen die met een snelheid van 75 mph gaan. Beetje vergelijkbaar met op het dak van een auto gaan staan die met 120 over de snelweg raast. Onmogelijk..
Jammer dat er niet wat meer verhaal in is gebracht, maar ik snap dat het gegeven gewoon te simpel is daarvoor.
Waarom probeert Scott in ieder shot het testosteron richting het doek te gooien, ook als er echt helemaal niets aan de hand is. Camerabewegingen ok, maar de volgende keer met mate, meneer Scott...
Vakkundig gemaakte blockbuster meuk met spectaculaire actie en goede optredens van Washington, Pine en Dawson.
Echter heb ik het allemaal wel is eerder gezien, zijn de karakteruitdiepingen niet altijd even sterken gaat het hiermee behoorlijk de mist in(vooral bij Pine en zijn problemen met z'n ex) en duurt de climax veel te lang.
Wel aardig, maar niet mijn ding.
daoneandonly
Denzel Washington was voor mij de rede om deze film in de bios te zien. Helaas dat deze niet in rijtje op gaat van z'n andere films.
Tuurlijk, die acties, explosies en zo verder zijn heerlijk vermaak. Maar dit mist toch echt het één en ander. Zo voel ik weinig verhaal buiten de trein. Beide hoofdpersonages blijken een leven buiten hun baan te hebben, maar de paar regels die Denzel daar aan besteed hadden net zo goed weg gelaten kunnen worden. Bij Chris zit er dan net wat meer verhaal achter, maar diepgang moet je er niet achter zoeken.
Dan het verhaal van de trein. Dan krijg ik de neiging om te zeggen, "Ze hadden het toch beter zo kunnen doen!". Daar bedoel ik mee dat er dingen worden ondernomen, terwijl ze naar mijn mening het veel makkelijker hadden kunnen doen. Sommige acties komen niet logisch over.
Deze 2 (en vooral de laatste) minpuntjes halen voor mij een beetje de spanning eraf. Desalniettemin is dit toch een leuke anderhalf uur actie die me wel weet te boeien.
* 2,5
Voeldoende niet meer, niet minder.
brabusRUS
Had iets meer verwacht
Hij is wel vermakelijk en er zitten wel een aantal toffe stukjes tussen, maar toch verwachtte ik meer met Denzel Washington in de hoofdrol. De film is zeer cliché en je weet al wat ongeveer hoe het einde is. Wat ik wel ik erg goed vond waren de camerabeelden. Ook zat er prima sfeertje in. Verder is de film erg simpel en zit er niet veel diepgang in.
Toch een 3.0, omdat ik altijd wel kan genieten van een film met Denzel en prima portie actie in zat.
schram101
Tony Scott = popcorn..!
Ideaal filmpje van Tony Scott weer. Verhaal heeft weinig om het lijf, echter is dat wel zo lekker af en toe. Er wordt uitstekend geacteerd, de trukendoos van Tony Scott is nog steeds dezelfde als de afgelopen jaren, maar hij werkt nou eenmaal uitstekend. Kleurenfilters, snelle montage en Denzel Washington, het gebruikelijke verhaal.
Hapklare brokken!
Shinobi
Toen ik de trailer zag verwachtte ik er niet al te veel van. Maar gisteren dan toch in de bios gezien en het is me echt reuze meegevallen ook goed dat het niet alleen maar om die kinderen gaat (zoals in de trailer).
Van het verhaal moet je sowieso niet al te veel verwachten, beetje de standaard dingen. De oude veteraan met kinderen en het groentje dat net komt kijken en z'n eigen gang gaat.
Maar de actie is echt waar deze film op drijft, gewoon non-stop bijna. Het bleef me echt geboeid houden en ik kreeg erg gewoon klamme handen en moest soms echt zuchten van opluchting.
Dikke 3,5 sterren.
sinterklaas
5de samenwerking inmiddels tussen Denzel Washington en Tony Scott. Unstoppable was ook niet echt bepaald iets waarvan je zegt, das een goede film. Dit soort termen werden ook al in 100den B-films gebruikt alleen is het dit keer met meer budget en meer effecten. Denzel Washington en Chris Pine vormde wel weer een goed duo en de rest van de cast ook. Maar voor de rest voelt de film nogal aan als los zand en is ook veelste simpel en denderd al snel naar het einde. Er zat hier en daar wel wat spanning in en het acteerwerk was ook wel te doen, maar meer is het er ook niet van geworden. Een plot die een kleuter al kan verzinnen en ook een hoop aan overbodigheden bv: dat schieten op die voorbijrijdende trein. Dat kwam nou echt erg knullig over.
Dit valt toch helaas in de categorie van de eerdere Scott/Washington samenwerking Deja Vu die ook al zo matig was. Het is ook maar dat Washington erin speelt en dat Scott het regiseerd en dat er erg veel geld aan zo'n slap plot is uitgegeven. Anders was dit een straigt to video B-film ipv een bioscoopfilm. Helaas. Als je een nog nieuwe Washington uit dit jaar wil zien: Huur of koop The Book of Eli.
Kr!kke
De Scott-broertjes hebben duidelijk elk hun favoriet acteur. Tony Scott werkt blijkbaar graag samen met Denzel Washington, en na het bekijken van deze film snap ik waarom. Na andere goede samenwerkingen tussen beiden (waarbij vooral Man on Fire echt goed was), was Unstoppable ook weer de moeite.
Het verhaal is niet bijster origineel, maar toch zeer boeiend om te volgen (zeker als je weet dat dit blijkbaar een film is die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal). Ik vond dat er enkele fraaie beelden tussen zaten van de treinen, bijvoorbeeld het rammen van die aanhangwagen. Op zich niets spectaculairs, maar toch vond ik het leuk in beeld gebracht. Ik ben deze in de bioscoop gaan zien, en hoewel ik soms vind dat het geluid soms te luid staat, vond ik het feit dat het geluid echt wel weer luid stond perfect passen bij deze film. Het geluid van die voorbijrazende trein vond ik goed gebruikt om af en toe wat spanning te creëren.
Denzel Washington moet je duidelijk het vak niet meer leren: hij speelt zijn rol weer erg goed (al is het nu niet de moeilijkste rol die hij al gespeeld heeft). Chris Pine heb ik nog niet veel aan het werk gezien, maar hij houdt goed stand tegen die ervaren rot van een Washington.
Ik heb me dus goed geamuseerd met deze film, en deze krijgt dan ook een verdiende 7/10.
Unstoppable is een volledig ontspoorde film die niet meer op de rails kon worden gekregen....
Wat een vreselijk vervelende, voorspelbare zooi zeg. Zelfs als popcornfilm was deze niet leuk om te kijken. Niks mis met wat over the top gaande actie, maar de film probeert toch een beetje realistisch over te komen en dan is het wel enorm nep.
We nemen wat hoofdpersonages met prive problemen, we laten ze de held spelen en alles komt weer goed op elk gebied. Dit verwacht je en dit krijg je. Dat einde was echt tenenkrommend slecht. Net toch die bocht doorgekomen en dan staan alle geliefden op je te wachten.
De film kent ook gewoon geen spanning. Je weet dat het goed komt. Alles wat je verwacht gebeurd. Twee treinen rijden op elkaar af? Natuurlijk raken ze elkaar net niet. Zucht. Wees eens een keer origineel als film. Had die 150 kids op rondreis fataal laten crashen. Misschien grof, maar dan heb je wel een memorabel filmmoment dat een beetje boeit.
Het idee van de film is best aardig, maar de uitwerking is duf. Af en toe ramt de trein wat, uiteraard mislukken alle reguliere reddingsoperaties en dan hangt het weer eens af van Dappere Denzel. Erg origineel zijn zijn rollen tegenwoordig ook niet meer zeg.
Menno Bemelmans
Matige film..
Jammer dat een acteur als Denzel Washington dit soort films kiest.
Ik las het al eerder, maar deze rol is voor hem spelen op de automatische piloot.
Jammer! De rol van Chris Pine vond ik matig gespeeld. Ook de achtergrond van zijn
persoon kon zo uit een B film komen.
Het is natuurlijk wel een actiefilm. Spanning (hoewel voorspelbaar), actie en sensatie
waren allen aanwezig. Een gemakkelijke film, hapklare broken.
2,5 sterren
JohnRyder
Vermakelijke film, die helaas niet kan tippen aan Runaway Train (debuut van Dany Trejo) . Lekker verstand op nul, popcorn en cola.
Standaard aktiefilm maar wel eentje die met zorg is gemaakt de film is zeer onderhoudend maar iets aan de korte kant verder prima vermaak.
Enorm voorspelbaar filmpje dit.
Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar als je als regisseur kiest voor de serieuze aanpak, dan moet een film als deze wel enige spanning bieden. Dat is eigenlijk de hele film niet aanwezig. Het epositieve is dat het camerawerk zowaar goed verzorgd is, al had hij in de eerste 30 seconden wel wat last van trillende handjes.
Het acteerwerk is degelijk, maar vooral Washington speelt echt op de automatische piloot. Pine ken ik niet zo goed, maar is ook niet zo bijzonder. Verder zijn het vooral de enorm standaardsituaties van de personages, die deze film verder naar beneden halen. Vrouwtje gaat vreemd, relatie is niet top, ze ziet manlief een heldendaad verrichtenop tv en rararara hoe zou dat toch aflopen......?
Vooraf hoopte ik op een spannende film, maar met deze regisseur had ik beter moeten weten. Een duffe film, standarrdpersonages.zonder enige spanning en enorm voorspelbaar. Dat geeft wat mij betreft een prima samenvatting van deze film in 1 zin.
Eersteklas thriller, bij vlagen erg spannend en stijlvol geregisseerd door Scott. Washington en Pine zijn prima als de twee tegenpolen die gedwongen worden om samen te werken. Het script zit enigzins voorspelbaar in elkaar, maar het visuele spektakel en de sympathieke personages zorgen toch voor prima entertainment. Regisseur Scott hanteert hier gelukkig een iets minder hectische montage dan in bepaalde voorgaande films; het camerawerk is wel weer even fraai als altijd.
SaNDuTjE
Met Scott aan het roer kun je niets anders verwachten dan een met alle denkbare clichés volgepropte actiefilm die letterlijk haast en figuurlijk compleet uit de bocht vliegt.
De verhaallijn is flinterdun en de personages stereotype. Gelukkig dat Washington het op de auto-pilot nog redelijk doet en ook Pine niet vervelend is. Zonder deze 2 had de film de bioscopen niet gehaald en was deze rechtstreeks naar dvd gegaan.
Ondanks dat Unstoppable als actiefilm wordt bestempeld, is de actie eigenlijk zeer matig. Het meeste van de tijd zit je naar nieuwsuitzendingen en helikopterbeelden te kijken, die zo elkaar zo snel opvolgen dat het lijkt alsof ze in een loop vastzitten. Na een halfuur van fly-overs heb je de treinen van alle kanten wel gezien en is de spanning ver te zoeken. Wel zitten er een paar aardige shots van langsrazende treinen in en was de eerste poging om de trein af te laten remmen nog wel redelijk goed in beeld gebracht.
De film vliegt in sneltreinvaart (sorry) voorbij zonder ook maar ergens spannend en laat staan memorabel te worden. Ondanks dat de verwachtingen niet al te hoog waren, heeft de film nog minder inhoud dan gedacht en is het gewoon wederom een brave en matige Scott-film zoals ik al haast van hem gewend ben.
Niet vervelend, niet leuk.
firstrubu
Dat komt omdat de trein sneller rijdt dan er op dat baanvak is toegestaan de beveiliging van de spoorbomen staat op 50 km/h trein rijdt 75 km/h dan liggen de bomen nog niet vlak op het moment dat de trein langsdendert. Spoortechnisch heb ik ze niet op veel fouten betrapt.
De Bocht op het einde is in mijn ogen wel onrealistisch.
Voor de rest onderhoudende film aardige film voor dvd niet voor bioscoop 3 sterren.
Redelijk spannende film, kijkt prima weg. Wel raar dat in de hele film spoorbomen gaan sluiten als de trein er al is..
Er is één ding wat ik niet helemaal begrijp halverwege de film als ze elkaar kruisen ontspoort er ook een deel van een trein, maar waar komt deze eigenlijk vandaan? Paar keer terug gekeken maar wordt me niet duidelijk..
Als de paarden op de overweg staan, zie je in de verte nog snel een beestje het spoor oversteken grappig als dat toeval zou zijn.
martijn011
- 2034 berichten
Weer een film van Scott en Washington, 2 jaar na de tegenvallende Taking of Pelham 1,2,3.
Ik ben gaan kijken met een niet al te hoog verwachtingspatroon en ik moet zeggen dat de 1,5 uur in sneltreinvaart voorbijvlogen!
Heerlijke non-stop actie, en ik moet zeggen, het ziet het er allemaal prima uit. Het is ook echt spannend, de afwisseling met de TV-beelden, studiobeelden en in de trein zelf is zeer goed gedaan.
Ja, dit is gewoon een prima film! 3.5*
mrwhite
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes"
Tony Scott en Denzel Washington ze lijken niet zonder elkaar te kunnen. Na een 5 tal films samen de ene al wat beter dan de andere is het wel duidelijk dat ze alle bij op de zelfde lijn zitten wat genre betreft actie en spanning.
Deze daarintegen moet het enkel van de spanning hebben en slaagt daar eigenlijk pas het laatste half uur echt in. De film is niet wat ik verwachte ik dacht dat het een soort good guy bad guy film ging worden.( ik lees namelijk nooit het plotomschrijving en kijk zelden naar trailers die spoilen wat mij betreft gewoon veel te veel) Dus voor mij was dit een verrassing maar wel een aangename het kijkt gewoon allemaal goed weg en het is leuk om volgen. alleen jammer dat er te weinig spanning inzat om te kunnen spreken van een zeer goeie thriller.
Denzel Washington acteerde wel weer goed zoals we van hem nu toch al een beetje gewend zijn. Hij is toch wel één van de betere acteurs van de laatste 10 a 15 jaar.
BobdH
Nadat Tony Scott een aantal keer de mist in ging met zoiets onbenulligs als een plot (meest recentelijk The Taking of Pelham 1, 2, 3) speelt hij dit keer op safe. Een trein die niet kan stoppen, 2 all-American heroes die hem niettemin toch tegen moeten houden. Oh, en er zit een zwaar giftig en explosief goedje in de wagons. O ja, en een met name lastige bocht zit precies in een zeer licht ontvlambaar gebied met andere explodeerbare stoffen. Gelukkig neemt Tony het zelf ook allemaal niet al te serieus.
Kortom, een rampenfilm pur sang waarbij er weinig mis kan gaan met geloofwaardigheid (het is toch gebaseerd op een waargebeurd verhaal) of rare plotwendingen (die trein kan immers ook maar 1 kant uit). Zo aan het begin gaat het toch nog een paar keer fout met onnodige karakterontwikkeling (prima dat beide mannen een probleemverleden hebben, maar wat moeten wij daarmee?) wat in de eerste akte de spanningsopbouw een aardig tijdje remt, maar de laatste akte is dan toch weer ouderwets knallen.
Niet helemaal, overigens, want het geheel is nog aardig braaf. Bovendien verlies je als kijker nergens het vertrouwen dat, ja, die twee mannen het vast wel zullen redden, en dat die trein niet echt een tegenligger met 200 basisschoolkinderen zal vermorzelen. Toch weet Tony het tempo er aardig in te houden via zijn snelle montage en het flitsende camerawerk.
Wat ook meewerkt is het schijnbare gebrek aan CGI. Ongetwijfeld is de computer vele malen ingezet, maar het is gelukkig nergens te zien waardoor het geheel fris realistisch aanvoelt. Alsof het allemaal in-camera gefilmd is; waar zie je dat tegenwoordig nog? Het doet daardoor allemaal een beetje aan als die jaren '80/'90 rampenfilms waar humor niet taboe is, het geheel nog wel leuk moet zijn, de enige bad-guy het bestuur van hogerop is, en de alledaagse werkende man de held van de dag mag zijn. En als tussendoortje levert dat toch prima vermaak op. 3*
Film Fan
Scott en Washington hebben zich weer laten verleiden tot het samen maken van een film op het spoor. Dit is inmiddels de vierde film die ze samen maken en zeker niet de beste. Het verhaal zat vol met ongeloofwaardigheden en het acteren was ook niet al te best. Maar toch, er zat een beste snelheids trein gang en spanning in deze film die het niet vervelend maakte om er naar te kijken. Hoewel de film op waarheid berust, verdenk ik de script schrijvers ervan dat ze het verhaal behoorlijk hebben opgeleukt. Ik vraag mij af of het originele verhaal wel film-waardig zou zijn. Hoe dan ook was het een leuke "wegkijk" film, maar zeker niet om nogmaals te zien.
Nelissuh
Aardige film, kijkt lekker weg. Nooit echt spannend omdat je weet hoe het gaat lopen.
Hier en daar idiote keuzes genomen die me maar zullen vergeten de commando (die toevallig ook machinist is ???) wordt met een helikopter op de trein gezet, terwijl we met 2 locs aan het afremmen zijn, waarom stapt hij niet gewoon over van die 2e loc?
Voldoende, maar niet meer dan dat.
eddyeddy
Een film die lekker vlot wegkijkt met een aantal dubieuze keuzes zullen we maar zeggen. Desalniettemin aardig om te kijken.
Hahah, die Tony Scott zeg, hoe durft ie het.
Werkelijk de meest schandalige pogingen tot het opwekken van goedkoop sentiment krijgen we hier even in de maag gesplitst. Echt zo belachelijk doorzichtig allemaal.
Ik hoopte echt op niet meer dan een simpel maar vlot actiethrillertje, maar al die voorspelbare shots van male bonding, die pogingen om ze stoer te maken, die zogenaamde emoties bij de aanschouwende bekenden, niet te geloven gewoon.
Dat het verhaal voorspelbaar is boeit me niet zoveel, dat was ook wel een wonder geweest mocht dat niet zo zijn. Maar die uitwerking.. Ondanks dat het allemaal vrij vlot is en genoeg actie heeft en ook kort genoeg is:
Cornier dan dit ga je het niet veel vaker meer zien in moderne actiefilms.
timbo_
Prima tussendoortje niets meer en niet minder. Scott en Washington werken weer samen en dan weet je eigenlijk wel wat je mag verwachten. Geen verhaal en vooral heel veel actie. Pluspunten zijn de uitstekende geluidseffecten en de sterke spanningsopbouw. Jammer van het sentimentele en kleffe einde.
wimnoot
Leuk! Je moet dit soort films wel een kans geven om je mee te laten slepen. Als je te veel gaat opletten en nadenken zie je de gedramatiseerde stukken te goed en zou je je kunnen gaan ergeren. Tony Scott voelt zich duidelijk op zijn gemak met het regisseren van deze film hoewel het geen hoogvlieger is. Hij heeft ook voor de 85ste keer gekozen om Denzel Washington de hoofdrol te geven, never change a winning team, is hierbij wel van toepassing. Chris Pine speelt een beetje op de automaat, zijn vrouw in de film is me wel opgevallen, Jessy Schram wat een lieffie! Verder is de film gewoon lekker voorspelbaar en verbaasde het me eigenlijk dat er niemand zichzelf opofferde om de stad te redden.. Misschien toch iets minder voorspelbaar dan! De film bied fijn vermaak op zo'n saaie maandag avond.
3 en een halve treinwagon!

Steengoede thrillers 'Unstoppable' en 'Unbreakable' vanavond op televisie

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Rush
Biografie / Sport, 2013
helikopterpennsylvania, usadeputy sheriffpolitiepolice headquarter profanitytrain crashinjured leg treinauto achtervolgingdoodrunaway trainpolice helicopterhelicopter chasepassenger traintrain passengers