Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Disney+
Plot Unstoppable
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."
Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.
Frank Barnes
Bunny
Darcy Colson
Nicole Barnes
Leland Palmer
Trailer is hier te zien. Lijkt me niet bijzonder, maar zal wel weer redelijk vermaak zijn.
Knisper
Ik heb dat dit een werktitel is. Anders is de combinatie van de naam en Denzel Washington wel heel cliché.
wimnoot
Een nieuwe film van Tony Scott! Leuk! En met Denzel Washington wat een verassing!
rokkenjager
Weinig boeiend plot en trailer, Scott lijkt ook de laatste tijd conventioneler te worden met z'n visuele stijl.
schram101
Tony Scott is vaak erg vermakelijk. Bij deze komt dat ook vast goed.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Chris Pine vond ik ook wel een leuke acteur uit Star Trek. Denzel Washington speelt altijd Denzel Washington, maar die rol kan ie wel goed spelen
en het verhaaltje gecombineerd met Tony Scott kan wel wat leuks worden
Filmkriebel
Klinkt typisch Tony Scott weer. Veel toeters en bellen en verder weinig inhoud.
A.L.I.E.N
Cassandra Crossing all over again.
hhmmm. Het verhaal doet mij meer denken aan "Atomic Train" (1999), toch?
Naomi Watts
Toch wel dé regisseur van mij uit Hollywood. Onovertroffen op audiovisueel gebied. Ook hier lijkt dat weer erg dik in orde te zijn.
SJRS.VLDT
Zag gister toevallig een nieuwe trailer in de bioscoop en dat zag er echt top uit! Ik was echt bang dat dit project te veel op voorgaande films van Scott ging lijken en ik vond 'Taking Pelham 123' een tegenvaller.. maar dit ziet er echt gaaf uit!
DonViseroo
Heb de trailer van deze film ook gezien en kijk er echt naar uit
donnie darko
Wat een stompzinnige trailer en een compleet belachelijk verhaal!! Dit wordt echt hilarisch slecht!! Vooral omdat het zichzelf ook zo serieus neemt
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Als ik de poster zie en het verhaal lees, zou ik niet verwachten dat het van Tony Scott is. Dan maar het voordeel van de twijfel geven.
sonyjh
trailer ook gezien, wtf....
Is het nu zo moeilijk een spoor vrij te houden??
criticalisme
Nou dan moet je nergens nog films bekijken want er gebeurt altijd wel wat dat je kan zeggen van mm is dit nu zo moeilijk...
Maar denk dat er wel verklaring voor zal zijn in de film
Musicer
Met een hoogstaand cultureel avondje in het vooruitzicht, vertrokken we met hoge verwachtingen naar de bioscoop...
Enkel om te ontdekken dat Buried niet meer op een schappelijk uur wordt gespeeld. Dan maar tweede keuze Unstoppable, een beetje platvloers vermaak met het een of het ander dat om de 5 seconden wel de lucht invliegt en je naar goede Hollywoodiaanse gewoonte van je stoeltje blaast. Toch?
In een wereld waar in ieder van ons een held schuilt, slagen oude rot Frank en groentje Will er in om hun trein net uit de baan van een op hol geslagen mastodont te stuwen, die ondertussen al een heus pad van vernieling doorheen Noord-Pennsylvania heeft getrokken (het is blijkbaar inderdaad moeilijk om een spoor vrij te houden). Het wordt echter al snel duidelijk dat de trein, die door een onfortuinlijke aaneenschakeling van "menselijke fouten", onbestuurd door het landschap raast, niet zomaar tot stilstand zal komen. Na enkel vruchteloze pogingen van hun oversten besluiten Frank en Will dan ook om er achteraan te gaan en met hun locomotief de trein langs achter tot stilstand te brengen.
Je kan het wel raden, indien je geilt op absurde situaties (maar toch "gebaseerd op waargebeurde feiten"), groteske ontploffingen en twee politiewagens die op elkaar rammen (wat blijkbaar een running gag aan het worden is in dit soort films, of het nu van nut is voor het verhaal of niet), bezorgt Unstoppable je een ultiem orgasme. Uiteraard dienen deze adrenaline kicks en de bijhorende mooie kiekjes niet enkel om het plebs te plezieren, maar eveneens om een aantal minpunten te maskeren. Zo hapert er regelmatig wat aan de camerastandpunten, waardoor je het moeilijk krijgt om te volgen wat er precies aan de hand is, en zijn er toch momenten waarbij je je afvraagt waarom ze een parkinsonpatiënt als cameraman hebben aangenomen. Hip is het zeker, maar aangenaam? Het voegt toe aan het gevoel dat je een nieuwsreportage over een enorme lokale ramp zit te bekijken, maar net zoals de vele nieuwsflashes tussendoor had deze prent gerust zonder kunnen doen.
Daarnaast zijn de personages zo eenzijdig als wat; je hebt de incompetente baas, de strenge maar rechtvaardige plaatselijke chef, de achterlijke uilskuikens die alles op gang brengen en natuurlijk onze twee helden. Zoals gewoonlijk is er bij die laatsten een poging gedaan om wat diepgang te geven, maar een zielig verhaaltje over een pijnlijke relatiebreuk waarvan je wéét dat ze op het einde van de film opgelost is, voegt daar niets aan toe.
Toch is Unstoppable niet enkel kommer en kwel. Chris Pine doet het uitstekend als lead van het verhaal en geeft zo toch nog genoeg gevoel van sympathie mee om er om te geven wat er met hem gebeurt. Denzel Washington neemt, verrassend maar niet geheel onverwacht, een stapje terug, maar moet niet onderdoen voor het jong geweld naast hem. Ook bij hem volgt het ene cliché het andere op, maar uiteindelijk geef je ook om dit personage en op het einde van de treinrit is dat blijkbaar het enige wat ook nodig is.
Je zou bijna vergeten dat dit niet een all-male cast is, maar ook Rosaria Dawson levert een puike prestatie af. Voor mij de verrassing van de avond. Deze enige vrouwelijke rol van belang staat dan ook in schril contrast met de andere vrouwen in de prent; Franks twee dochters die onmogelijk nog minder expressie kunnen vertonen en schijnbaar hun vader aanmoedigen om levensgevaarlijke toeren uit te halen, en Will's vrouw, die niet meer is dan een karikatuur op twee benen.
Verwacht geen hoogstaande cinéma, eerder een dertien in een dozijn filmpje met net iets extra, namelijk een uitermate sterk opgebouwde spanningsboog. Valt 'ie of valt 'ie niet (de trein, voor alle duidelijkheid), het is een vraag die je voortdurend bezighoudt en ondanks de anticlimax kom je toch tevreden buiten. Is Unstoppable een bioscoopwaardige film? Als je schitterende effect van de gierende remmen en het geluid van de allesverwoestende trein die een wagon van zijn rails knalt weglaat, neen. Een erg onderhoudende televisiefilm voor op een luie avond? Jazeker.
M.Goodkat
Gisteren bekeken en werd voor het eerst in tijden door Tony Scott en Co echt weggeblazen, de zwakkere broertje van onze Ridley bewijst nog maar eens dat die een degelijke film kan maken met zeer sterke acteerprestaties door Denzel en Rosario Dawson, Chris Pine viel ook goed mee maar voor mij heeft Rosario Dawson de show meer gestolen.
Het verhaal zelf is een beetje voorgekauwd, losgeslagen trein op volle toeren door een menselijke fout...Maar hoe het geprensenteerd wordt is gewoon prachtig, de adrenaline die je de laatste 25 minuten krijgt heb ik in lange tijd niet gehad...Op den duur voelde ik dat ik achter een beeldbuis zat en naar het nieuws zat te kijken alsof ik in Stanton woonde..
In ieder geval, zeer grote verrassing voor mij, kan geloven dat voor de meeste mensen het 1 in een dozijn filmpje is met adrenaline en ga zo maar door...Maar ik had een adrenaline gevoel de laatste 25 minuten vooral als ze 777 achterna gingen
4.5/5.0*
sonyjh
Maar denk dat er wel verklaring voor zal zijn in de film
waarschijnlijk wel ja
. tony scot is ook best wel een goede regisseur, maar ik moest toch wel lachen om de trailer
Elineloves
Ik heb jaren langs een spoorweg gewoond. Ik heb dus heel wat treinen gezien en gehoord. Om de 2 minuten kwam er wel zo'n geval langs. Zelfs 's nachts hoor ze je nog, al dan niet die bulderende vrachtwagons. Zo maak je ook vanalles mee als je bij het treinspoor woont. Van stilstaande treins op de spoorweg, tot spoorwegbomen die niet open willen tot mensen die probeerden hun leven te beëindigen. Om dan in mijn vrije tijd ook nog een film te kijken waar je telkens treinen ziet, was dan misschien niet zo slim.
Het 'race tegen de klok' principe kennen we ondertussen wel. Vernieuwend is het niet, maar de film wordt goed gedragen door Pine en Washington. Vooral die laatste zie ik graag. Goed staaltje stuntwerk, het is gewaagd zonder ongeloofwaardig te worden. Ook het camerawerk is ingenieus en met vlagen best boeiend, maar daar blijft het bij. Echt 'gegrepen' ben ik niet geworden.
Af en toe kakt de film flink in en wordt het langdradig. Misschien komt het omdat we om 22.30 naar deze film gingen en ik al vrij moe was. De liefdesverhaaltjes waren erg cliché en zoetsappig en hebben uiteindelijk niet veel toegevoegd aan het verhaal. Maar het hoort er nu eenmaal bij.
Tsja, ik twijfel tussen een 2.5 en een 3.0, maar voor nu toch de nipte voldoende. Dankzij Denzel en Pine.
Leviathan
The One Ring
Heeft Denzel Washington een contract getekend die hem verplicht alleen nog maar in films van Tony Scott te spelen?
Elineloves
Ik bedoelde meer dat als ik 1,5 uur naar een trein wou kijken, ik net zo goed voor het raam kon gaan zitten.
JigSaw_Doll
Het is niet verboden graag samen te werken
Kijk naar Burton en Depp.
Montorsi
De poster ziet er al uit als een rip-off van The Asylum, dus die hoeven hem in feite al niet meer te maken.

Steengoede thrillers 'Unstoppable' en 'Unbreakable' vanavond op televisie

Soldaat van Oranje
Drama / Oorlog, 1977

Rush
Biografie / Sport, 2013
helikopterpennsylvania, usadeputy sheriffpolitiepolice headquarter profanitytrain crashinjured leg treinauto achtervolgingdoodrunaway trainpolice helicopterhelicopter chasepassenger traintrain passengers