• 9.377.684 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson

Releasedatum: 2 december 2010

Plot Unstoppable

"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."

Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.

avatar van Movsin

Movsin

Spanning in overvloed en geslaagde actiescènes. Het clichématige in het gebeuren neem ik er wel bij maar de al te vrolijke toon zat er wel naast.

avatar van K. V.

K. V.

Deze passeerde op tv en me er eens aan gewaagd. Geen slechte film, maar nogal voorspelbaar. Desondanks verveelde de film niet en was de cast ook goed op dreef.

Ideaal om eens mee te pikken via tv, maar toch niet veel meer, daarvoor was hij toch niet speciaal genoeg.

RIP Scott.

Wat mij betreft het grootste verlies in Hollywood in jaren. Echt grootse dingen heeft hij niet gemaakt, maar qua actiefilms weet hij altijd uit het juiste vaatje te tappen. Zo ook hier. Veel verrassingen zitten er niet in de film, maar door het vlotte, energetische stijltje zorgt Scott er wel voor dat het werkt.

Washington voelt zich duidelijk op z'n gemak in Scott's films, Pine vond ik een wat mindere toevoeging, maar uiteindelijk is het vooral de cinematografie die de grote winnaar is. Blits, krachtig, veel mooie shots met gedetailleerde treinsettings. Veelal genieten. Ook het "warrige" camerawerk is duidelijk veel berekender dan het oogt. Levert veel mooie en effectieve plaatjes op.

Film duurt gelukkig niet te lang (lekker onder die 100 minuten), de actie is voldoende aanwezig en hoewel het drama tussendoor te nietszeggend is, wordt het maar spaarzaam aangewend en zit het niet in de weg van de rest.

Simpele actiefilm volgens bekende formule, op de juiste manier uitgewerkt. Hij had er zo om de twee jaar wel eentje mogen blijven afleveren wat mij betreft.

avatar van MRDammann

MRDammann

Zoals we van Tony Scott is dit amusement van de bovenste plank. Het verhaal is niet echt bijzonder, een trein die op hol is geslagen en als die niet gestopt wordt ontploft de boel. Qua verhaal is het eigenlijk een hele simpele actiefilm. Maar het werkt wel, er is veel spanning en je hoeft niet veel na te denken. Gewoon lekker puur entertainment.

avatar van Insignificance

Insignificance

Altijd lullig voor een film wanneer je je als kijker ergens onderweg realiseert dat er iemand iets te driftig in de pen is gekropen om de actie van een marginaal verhaaltje te voorzien. Misschien ook wel nodig om het naar een kleine 100 minuten op te rekken, maar als zoiets nadrukkelijk op gaat vallen, zit je er niet helemaal meer in.

Alleen maar ballast, die suffe achtergrondjes, temeer omdat het verder een gejaagde en intense film is. Uiteraard rondom de op hol geslagen trein, waar Scott hectisch en onstuimig tekeer gaat, maar ook de camera die telkens stormachtig om de personages heen zwaait wanneer ze zich met het naderende onheil bezighouden.

Daar weet hij die agressieve energie wel vast te houden, net als bij het sounddesign. Het piepen en kraken van het staal maakt het gevaarte nog wat groter. Alsof er een soort oerkreten door je speakers bulderen. Film ontspoort een beetje op andere vlakken, waardoor het op een gegeven moment wel weer mooi is geweest.

avatar van mister blonde

mister blonde

Mwa. Scott heeft betere films gemaakt en ik ben al geen fan. De actie vond ik weinig bijzonder, het verhaaltje nogal vervelend en voorspelbaar. Zo nu en dan een aardig shot, veel vaart en gelukkig geen verveling. Scott had wel een betere film als zwanenzang mogen hebben. 2 sterren.

avatar van jippie2010

jippie2010

Het verhaal is karig, de setting is klein, en de geloofwaardigheid valt te betwisten.

En toch zijn ze er in geslaagd er een uiterst boeiend spektakel van te maken.

*3,5

De film had beter "Unbelievable" genoemd kunnen worden.

Zelden zo'n onnozel staaltje van spoorweg nonsens gezien.

Als je al in een van de eerste scenes kunt zien dat de luchtslangen van de remleiding ontkoppeld zijn, hoe kan dan een trein waarvan de remmen geblokkeerd zijn op topsnelheid er vandoor gaan?

Voor hoe dom houdt Hollywood het publiek?

avatar van elandenburg

elandenburg

Vind het persoonlijk wel een hele goeie film. Hier en daar wat ongelofelijkheden maar ja welke film heeft dat nou niet. Zo lang de film mij geen moment verveeld en een goeie speler in de hoofdrol die wel geloofwaardig overkomt vind ik het 3,5 sterren waard.

avatar van Materny

Materny

Vermakelijke film zonder al teveel diepgang of memorabele dialogen. Prima geacteerd, aardige effects. 3.5*

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Aardige actie thriller, die ik had aangeschaft, nadat ik de trailer had gezien voor de uitzending op RTL4. In zo'n trailer kunnen ze toch volledig een film maken of breken en zelfs veranderen. Ik had deze film, op basis van die trailer, veel spannender verwacht, want de trailer gaf een beeld dat die schoolkinderen er ook nog gevaar door liepen. Niets bleek echter minder waar. Scott doet hier waar hij goed in is: een actie-film met veel vaart brengen. Jammer dat de man veel te vroeg is overleden; ik kijk altijd graag zijn films. En ja, zo hier en daar is ie nogal wat ongeloofwaardig, maar wat de neuk? Dat maakt toch niet uit? Het is film en het is vermakelijk: 3 *

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Lekkere film, niets hoogstaands maar wel vermakelijk. En die Rosario Dawson is ook een genot om naar te kijken.

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Een lichtjes vermakelijke film, maar bevat te veel typische invloeden van Hollywood.

De punten gaan dan vooral naar het in beeld brengen van de trein(en).

avatar van Confusie

Confusie

Leuk idee, uitwerking viel iets tegen.

Hele tijd die toeschouwers in beeld, leek The Truman Show wel.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Lekker spannend filmpje, precies goed voor de zaterdagavond met bier erbij

Natuurlijk zijn een aantal dingen onwaarschijnlijk, maar het zou wat. Het idee van een onbestuurde trein met gevaarlijke lading is wel een beetje afgekeken van Runaway Train uit 1985.

avatar van panax

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Masterbrain schreef:

een film dat zich voor het grootste deel afspeelt in de trein, bagger

Wat had je anders verwacht na het lezen van het plot?

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Ik ben groot fan van Denzel Washinghton en daarom deze film gezien. Ook in deze film bewijst hij zijn klasse. Chris Pine, voor mij niet heel bekend, deed het zeker niet onaardig. Acteerwerk, en daarmee geloofwaardigheid van deze film was dan ook wel 8tje.

Echter het verhaal was me iets wat te oppervlakkig. Leuk die actie op het spoor, maar vanaf minuut 1 wist je al wat ging gebeuren. Voor de rest zit er geen diepgang in de film. Verhaal blijft hangen op een 4.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Aardig actiefilmpje over een trein die niet te stoppen is, naar mate de film op zijn eind komt neemt de spanning ook toe, toch had ik een explosief einde verwacht maar dat viel een beetje tegen.

Alles ging precies volgens plan en daarbij miste ik bij deze film wel wat, kijk bijvoorbeeld naar Speed met de bus, die is toch heel wat beter en spannender.

maar al met al vermakelijk , maar niet top.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Maar dit is waargebeurd en Speed niet.

Ze kunnen bij een waar gebeurde film niet zomaar even het einde veranderen om het spectaculairder te maken.

Ik kan deze film voornamelijk erg waarderen om het fenomenale geluid.

Als je een goede audio setup hebt is dit dé film om je subwoofer eens te testen...

Het is net of de trein in je huiskamer word gestart of langsdendert.

avatar van Rico120

Rico120

een gewoon goede film

en een goede mix van humor

wat ook helpt is de chemie tussen Denzel Washington en Chris Pine

een prima filmpje

avatar van IH88

IH88

“This is Will Colson, the conductor speaking. Just to let you know we're gonna run this bitch down.”

Leuk actiespektakel. Het duo Scott-Washington levert op dat gebied wel vaker vakwerk af en ook Unstoppable is weer een prima actie-vehicle. Geen schiet- en vechtpartijen deze keer, maar een onbemande trein met gevaarlijke stoffen die gestopt moet worden.

De film heeft een rustige opbouw maar zodra de trein echt op gang komt, is er geen stoppen meer aan. Washington en Pine zijn een goed duo en hebben een aantal grappige conversaties. Hun gezinsleven wordt er ook bijgesleept, maar echt interessant of diepgaand wordt het niet. Maar de treinscènes zijn wel meeslepend en spannend en daar gaat het om. Prima vermaak.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Leuke film

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Eerste onvoldoende is voor Scott's laatste.

Na Pelham besloot ik ook Unstoppable van Tony Scott te bekijken. Waar eerstgenoemde een krappe voldoende over de streep trok, is dat bij deze helaas niet het geval. Scott weet vaak van een simpel verhaal toch iets moois te maken, maar hier heeft hij een mat actiefilmpje met weinig diepgang afgeleverd. De actie is weinig verheffend, het plot voorspelbaar en Pine behoorlijk irritant. De beelden van de treinen, Washington en de relatief korte speelduur zijn enkele positieve punten in een verder doorsnee vrijdagavondfilmpje.

avatar van schrans

schrans

Leuke actiefilm die ik met veel vermaak heb uitgekeken. De bijverhalen zijn iets minder interessant, maar de actie en spanning maakt het een erg beklijvende film.

avatar van Pacino74

Pacino74

Actiefilm over een onbemand losgeslagen trein en dat is het dan ook. Deze trein is dé echte hoofdrolspeler, het obligate romance-verhaaltje eromheen wordt door Tony Scott tot een minimum beperkt. Wat blijft is anderhalf uur spanning en actie. Zaterdagavondamusement ten top ! 3*

avatar van De filosoof

De filosoof

De film is weergegeven als (en is ongetwijfeld geïnspireerd door) zo'n 'Breaking News'-TV-liveverslag en is behoorlijk clichématig in zijn ontwikkeling, maar het werkt: het heeft een leuk, spannend filmpje opgeleverd. Simpel, pretentieloos maar prima vermaak. Tussen 3 1/2 en 4 sterren.

avatar van ILDIB

ILDIB

Meer dan 3 minder dan 3.5. Grootste probleem zit m in de snelheid van de trein icm t beeld dat je zag. Klopte geen reet van. En ik vermoed dat heu ook wel met anderen gelukt Was erop te klimmen. .Waarom naar 1 poging.

avatar van Kondoro

Kondoro

Unstoppable

Ik wou gister graag deze film kijken, via RTL 5 maar, ik was de tijd even vergeten tijdens het gamen (GTA) en toen ik beneden kwam zat mijn moeder al doodleuk een half uur te kijken. Heb voor elkaar gekregen dat ik de film even via Netflix opnieuw mocht aanzetten zodat ik het begin ook eventjes meekreeg. Hoewel ik het begin meekreeg vond ik de film daardoor niet spectaculairder. Hoe je alleen meekrijgt wat voor onnozele fout de machinist maakt (en best wel op een te grote Hollywood manier geschoten) en ze gaan achterhalen wat de catastrofe kan zijn als je de trein niet stil krijgt op tijd.

Tony Scott en Denzel Washington waren natuurlijk het gouden duo, daar kon je geen spelt tussen krijgen, behalve de dood. Jammer dat Scott overleden is, deze film was zeker geen mis productie maar de uitwerking had soms beter gekund. Kijk de film is wat dat betreft helemaal niet bijzonder, leuk bedacht maar het stelt echt niks voor. Het feit dat zo’n trein zomaar weg rijd kan ik me best voorstellen dat het ooit kan gebeuren of gebeurt is.

De film brengt wel degelijk wat actie naar je beeldscherm. Misschien is het wel geen vuist op vuist actie of met geweren elkaar doodknallen, een doodgewone trein die op hol slaat is dan wel de volledige actie maar, het is tof en het brengt zeker wel eens wat vernieuwing naar je beeldscherm wat mij erg aanstond. Ik vond dat de film meer een sprankeltje Thriller in zich verwerkte: komen ze op tijd bij de trein en, als ze er zijn, krijgen ze hem stil? Ja, dat was wel plezier om even te zien.

De film brengt een prima verhaal met zich mee, We volgen Denzel en Chris in een trein, Denzel moet Chris inwerken omdat hij net nieuw is bij de RailRoad of America. Wanneer de twee rustig werken gaat er ergens anders iets totaal fout. Trein 777 weet weg te komen zonder een chauffeur (machinist) en als geest trein raast hij door Pennsylvania (als ik het goed had). Denzel en Chris weten nog maar net te ontkomen van de trein en gaan er achter aan om hem te stoppen. Net voor een gevaarlijke bocht weten ze hem te stoppen, voordat hij op een brandstof opslag valt, op twee wielen rijdend krijgen ze hem stil, wat uiteraard niet kan.

Leuke film voor tussendoor, niet speciaal maar ook niet saai. Zeker leuk om eens te zien. De acteerpresaties waren prima, het hollywood gedachten niet.