Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Disney+
Plot Unstoppable
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."
Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.
Frank Barnes
Bunny
Darcy Colson
Nicole Barnes
mcdaktari
Nee ik ben niet zo positief als de meeste hier over Unstoppable, ik vond hem zelfs tegen vallen want het lijkt wel alsof de film maar snel in elkaar is geflanst om er maar weer eentje te hebben. En ik had nog wel gehoopt op een super spannende aktie film maar dat viel behoorlijk tegen. Die Denzel Washington die vind zich zelf nogal geweldig teminste zo komt het wel over in zijn meeste films. Hij acteerd bijna altijd hetzelfde, dan vond ik Chris Pine het toch nog redelijk doen.
De film word in mijn ogen nooit echt spannend en het verhaal heeft ook al niet veel om het lijf.
1 van Denzel Washington´s mindere films vind ik.
sportfan27
Op zijn zachts gezegd geen hoogvlieger, echt een tussendoortje voor Scott & Washington, de film wemelt van de fouten, ik ben werkzaam op het spoor en heb mij rot gelachen om sommige situaties in de film die in het echt iets anders verlopen.
Een aantal fouten:
Om te beginnen al de titel van de film , ze hadden de film beter '' Stoppable'' kunnen noemen want het happy end zie je natuurlijk al mijlen ver aankomen.
Het meest belachelijke moment is natuurlijk dat de complete vrachttrein ala Evil Knievel op een kant door die bocht heen dendert
Lekker realistisch ??? eeehhh , nee niet echt.
In de scene waarin de machinist van de kindertrein de verkeersleidster in 1e instantie niet verstaat hoor je de kinderen op de achtergrond schreeuwen/zingen , hallooooooo , de machinist zit in zijn loc met de eerste wagon er 10 meter achter, die kinderen kan hij helemaal niet horen !
De eerste poging om de trein te stoppen met de 2 locs die later ontsporen en ontploffen: eerst rijden de 2 locs het zijspoor op en terwijl de (Un)stoppable er tegenaan rijd gooien ze in een milliseconde onder een rijdende trein de wissel weer ff om....
Ik kan u melden, dat kan dus niet.
Als Denzel met zijn trein vlak voor de (Un)stoppable (hij blijft leuk)
het zijspoor op rijd (de wissel ligt dus om) dendert de (Un)stoppable vrolijk rechtuit over de zelfde wissel, dit kan dus ook niet, de wisseltong ligt verkeert om dus de (Un)stoppable had daar moeten ontsporen.
En zo zijn er nog meer dingen... het is allemaal nog wel cool in beeld gebracht maar de realiteit is ver te zoeken en dan heb ik het nog niet eens over het standaard drama plotje wat natuurlijk niet mag ontbreken.
2.0 *
SzJoowNiejCah
ongelooflijke meevaller! ik wilde eigenlijk niet naar deze "trein-film", op de trailer afgegaan, maar ik zat er vanavond tòch zomaar. en zonder greintje tegenzin bekeken.
het is geen geijkte opbouw van een rampenfilm. een crash hier of daar van het ene of andere voertuig. vleugje romantiek hier, sentiment daar. nee. unstopable is anders.
de oorzaak is prachtig oenig, zoals zoveel fouten de wereld in komen. en het reddingsplan is mijns inziens aardig realistisch uitgewerkt. hogeraf beslist en gelooft dat "lageraf" alleen bezig is met het eigen hagje (zoals de baas is..) de nieuwe media zijn prachtig verwerkt in het verloop. grafische animaties, de camera op de lip van machinist en conducteur. de 22-jarige sodaat die aan een touwtje aan een helikopter tegen de trein crasht. live, alles live. de media die nog meer weet over de gang van zaken dan de directeur zelf. verdraaing van de waarheid door de media (presentator) bespeurde ik ook. verder zijn er geen onrealistische paniek-uitbraken. en is zelfs de opbouwende relatie tussen chris en denzel geloofwaardig.
denzel die soepeltjes van wagon naar wagon zweeft op een snelheid van 75km/u is wat ongeloofwaardig en darcy die ineens alle aantijgingen en genegeerde telefoontjes vergeet en zich in de armen van de held stort is ook wat vreemd. maar och. het is film. als het geen film was hadden er mijns inziens al meerdere mannetjes aan touwtjes uit een helikopter gehangen?
ach wat heb ik hier een verstand van. laat mij maar film kijken. dit geheel verdient gerust een mooie 3,5
Minority_Check
ik irriteerde me wel aan de camera die de hele tijd op en neer ging
voegde ook totaal geen meer waarde toe of wat dan ook
voor derest was het een leuke actie film
annakin
al met al wel leuk om te zien.. Bleef in ieder geval mijn aandacht vasthouden en ach tuurlijk is het niet allemaal realistisch, maar ja gewoon verstand op nul en is het nog wel leuk.. Het sentiment enzo vond ik wel wat jammer paste ook niet in de film. Maar toch 3*
Will1973
Leuke film die lekker wegkijkt en ook niet verveeld. leuke ouderwetse actiefilm.
Killerkip
Bij mij steeg de adrenaline behoorlijk tijdens het kijken van deze film, goed spannend dus
Genoeg actie ook
Werkende clichés.
Washington zorgt voor wat sjeu tijdens deze formulefilm met spanning. Doordat de hyperactieve Scott de regie voert, is het camerawerk flitsend. Dat werkt hier goed, omdat het weinig kan afleiden van het simpele en voorspelbare verhaal. Het geeft de film juist dat extra beetje vaart. Soms werken clichés.
Redelijk.
raza1
Werkende clichés.
Redelijk.
Yep, als de acteurs/rices slechter waren, bleef er vd film niet veel over als snelle actie. Daardoor voor mij net voldoende.
Beloki
Bloedstollende actiethriller met uitstekend acteerwerk van Washington en Pine. Machtig camerawerk ook.
B.
mock turtle
Een trein slaat op hol. Helaas is dat precies waar deze film over gaat en meer niet, en meteen het grote manco aan Unstoppable: anderhalf uur naar een trein kijken gaat vervelen. Jammer dat er niet nog wat meer verhaal in zat en dat alles zo over de top en onrealistisch werd gebracht.
Aan de andere kant moet ik toegeven dat het wel erg spannend was. Gewoon weer een lekkere actie / thriller, met als extra pluspunt: Rosario Dawson!
erpunited
Geen super film maar zeker wel aardig om te kijken. Ik was wel blij dat hij anderhalf uur duurde. Het hoefde echt niet langer. Het was nu mooi. Verder zat er weinig verhaal in. Er werd goed geacteerd en dat maakte de film alleen maar beter. Een lekker filmpie om een keertje te kijken
skipy05
Zeer goede film. spannend heel de film door. Goed verhaal. Denzel Washington zet zoals altijd een zeer goede rol neer.
pluislim
Dit was geen slechte flim, maar je moet hem kijken zonder er al te veel bij na te denken. Had er alleen veel meer van verwacht. Ik vond de film ergens ook wel spannend, maar echt niet realistisch...
1976Ben
Super, super, supervet. Overdonderend audiovisueel geweld dat in de bioscoop beleefd moet worden. Het simpele verhaal sleept je middels de functioneel flitsende montage en extreem beweeglijke camera mee naar de ijzingwekkende laatste 20 minuten.
Bubblez
- 2060 berichten
Moeilijk om de film niet te vergelijken met Speed, die ik persoonlijk vele malen beter én origineler vind. Dit komt voornamelijk doordat het bij Speed om meer menselijk drama gaat. De trein raast op een stad af, tja je weet toch wel dat dit goed gaat komen. Maar als er -zoals bij Speed- daadwerkelijk karakters direct bij zo'n ramp betrokken zijn is dat voor de kijker veel interessanter. De muziek en het cameragebruik deden me denken aan Daylight, i.m.o. ook een betere rampenfilm (maar niet te vergelijken).
Ik had hier veel van verwacht en deze verwachtingen zijn deels ingelost. Waar Speed verschillende facetten had als de lift, de bus en later de metro, is het in Unstoppable puur de trein die de kar moet trekken (
) en blijft het braafheid alom. Jammer dat een grootse explosie uitbleef, dit had ik wel verwacht.
Redelijk spannend, maar zeker niet overweldigend.
tal1b
matige film, en typisch amerikaans tussendoor filmpje (wat ook weer typerend is voor Tony Scott). Film stikt van de clichés, waar een net niet gepensioneerde de held kan gaan uithangen, met een rookie. Na 'Taking of Pelham 1 2 3', blijft het bergafwaarts gaan met Mr. Tony Scott. Ach ja, wel 'supervet' voor 't massapubliek, wat het ook is, een 'supervette 13 in een dozijn film'.
Phantasm
Prima spannende aktiefilm die eigenlijk geen moment verveelt, kijkt lekker weg.
Rianneke_Dan
Spannende film waar ik gelijk vanaf het begin in zat. Ga zelf ook regelmatig met de trein en ik ben ook altijd een beetje huiverig voor die kolossale toestellen en wagons. Er gebeuren tegenwoordig aardig wat ongelukken met treinen en als mens zijnde ben je daar dan gewoon niet tegen bestand. Deze film laat dat natuurlijk nog wat extra overdrijven, en het is een onwaarschijnlijke gebeurtenis, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, dus qua plot was dat wel geloofwaardig.
Film deed me erg denken aan The Taking of Pelham 1 2 3. Kom waarschijnlijk ook door dezelfde manier van filmen door Tony Scott, zie je toch altijd wel terug in zijn films. Montage is erg snel, flitsend en visueel ziet het er goed uit. Die man is geknipt voor dit soort films, dat laat hij met Unstoppable nogmaals zien.
Je word meegezogen in het verhaal, en de film zakt nergens in, het blijft de gehele speelduur spannend, wat vast ook komt door het montagewerk van Scott. Helpt toch grotendeels mee aan de sensatie. Tussendoor leer je ook de personages kennen, je krijgt wat character development, en je ziet een band groeien tussen Frank en Will. Natuurlijk is het allemaal best cliché en nergens echt vernieuwend, maar dat was voor mij geen storende factor. Was alleen net alsof Garber weer terug was gekomen, om nogmaals de held uit te hangen, Denzel speelde zijn rol ook precies hetzelfde als in The Taking of Pelham. Niet geheel origineel dus, maar het werkt wel bij hem. Pine deed het prima naast een topper als Denzel. Charismatische acteur met een heerlijke kop, en waanzinnige blauwe ogen! Dawson zat ook goed in haar rol, en kwam overtuigend over als Connie. Cast was dus gewoon goed.
Film blijft over het algemeen braaf, was leuk geweest als Scott eens zijn boekje te buiten ging en de hele boel zou laten mislukken maar dat durft hij toch niet aan. Geen probleem want Unstoppable is een goede film in zijn genre. Zeker op hetzelfde niveau als The Taking of Pelham.
patrick17
Unstoppable
Mijn eerste mening was wel dat ik dit een spannende film vond.
Als ik dan de recensies lees van betrouwbare filmkijkers op deze site
dan twijfel ik of ik wel de juiste film heb bekeken :O..
Laat ik vooropstellen dat je het eind verwacht zoals hij is gebracht!
Een happy ending, dat was te verwachtten maar vond het zeker niet
vervelend of storend. Denzel Washington vind ik sowieso een verademing
om naar te kijken als acteur zijnde.
In de film zitten voormij een maar mooie dingen, zoals het moment waarop
Frank krijgt te horen dat Judd Stewart in de trein zat...
De momenten met Oscar Calvin ''You allready done'' op het antwoord
dat hij zou worden ontslagen als hij niet naar de zijspoor zou gaan!
Voor mij waren dit mooie momenten in de film.
Voor mij is het zeker een geslaagde film!
3.5 *
Willy Wartaal
Aardige film, veel beter dan verwacht, wel voorspelbaar. Mooie beelden van de treinen en het spoor, vooral aan het begin. Goede effecten, de scene in de ''Stanton curve'' vond ik dan wel weer wat minder. Acteurs automatische piloot, middelmatig tot zwak verhaaltje rondom personages. De film was wel spannend en gewoon leuk voor tussendoor. De muziek bij de aftitels was wel komisch fout, had dat te maken met de Hooters dochters?
vinny70
Tijdens het bekijken van de film was er toch wel enige spanning,maar achteraf gezien stelt deze film eigenlijk niet zo heel veel voor.Ik ga door het voordeel van de twijfel een 3 geven maar eigenlijk is deze film niet zoveel waard.
TheThirdMark
De trailer zorgde ervoor dat ik deze film een hele tijd niet heb willen zien.
Maar dan komt een moment dat je alles al gezien hebt en je je verveelt en je dan toch maar aan deze film waagt.
Personages zoals standaard met een geladen verleden. Recent of niet.
Maar doet eigenlijk niets af van de film die heerlijk RealTime is voor de rest.
Heb me grandioos vermaakt tijdens de hele film.
Super spannend en je zit op het puntje van je stoel of bank.
Goed geacteerd en alles ziet er gelikt uit.
3,5 ster
Leland Palmer
Dat epische heen en weer gezwaai met de camera - ook als er totaal niks gebeurt - gaat echt helemaal nergens over, vre-se-lijk.
Gelukkig is het redelijk vermakelijk, maar voor de rest kon ik weinig met het voorspelbare, clichématige, nergens bijzondere plot en de uitwerking daarvan. Misschien ontspoort de film nog wel eens in mijn beoordeling, voor nu houdt ik het op een magere 2,5.
Phoenix
Die swoops langs die spoorbruggen! Geweldig!
Eigenlijk een volbloed komedie dit. Zoveel misbaar rondom een loc. Maar zoals ooit al in de filmkrant stond: Denzel Washington kan zelfs een kopje suiker lenen alsof z'n leven er vanaf hangt. Verder zou ik zweren dat ik Paul Walker bezig zag. Blijkt het Kirk te zijn. Maf.
Scott heeft tenslotte wel beter gedaan. Beetje timide voor zijn doen, dit.
bobbydigital01
ik had niet gedacht dat ik een film zonder bloed vergieten,moord en doodslag nog zo spannend zou vinden....leuke wegkijker
Filmkriebel
Dewey is currently working in the fastfood industry... haha, hilarisch.
Opnieuw het gebruikelijke blockbuster werk van Tony Scott... dynamische camera, sentimenteel subplotje, heroische troep. Het zit er weer allemaal in. De formule irriteert me dan wel, toch is dit een erg vakkundig in elkaar gestoken actiethriller. De illusie die geschept wordt dat die trein enorm snel rijdt houdt stand, terwijl die tijdens het filmen vermoedelijk niet meer reed dan 30km/h (ik ben al benieuwd naar een making of). Enkel wanneer Washington boven op die trein gaat lopen en van de ene wagon op de andere springt tart alle wetten uit de fysica
En op het einde vliegt de vriendin van de held NATUURLIJK zonder een woord te zeggen in de armen van de man met wie ze in het begin van de film geen contact meer wilde.
Unstoppable is niet erg creatief en zeer voorspelbaar maar biedt wel sterk gefilmde actie.

Steengoede thrillers 'Unstoppable' en 'Unbreakable' vanavond op televisie

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Rush
Biografie / Sport, 2013
helikopterpennsylvania, usadeputy sheriffpolitiepolice headquarter profanitytrain crashinjured leg treinauto achtervolgingdoodrunaway trainpolice helicopterhelicopter chasepassenger traintrain passengers