Genre: Drama / Avontuur
Geregisseerd door: Danny Boyle
Met onder meer: James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara
Releasedatum: 24 februari 2011
Plot 127 Hours
"There is no force more powerful than the will to live."
'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?
Aron Ralston
Aron's Friend
Blue John
Brion
Testa-Rossa
Waarom is dit een punt van kritiek? Je kent het einde toch al voor de film begint?
Mee eens, het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, het einde is nooit als onverwachte plotwending bedoeld.
CintjeB
Sterke film, goed gespeeld door James Franco.
Alhoewel men zei dat er mensen de cinema uitliepen met de bewuste scene met de arm viel het nogal mee vond.
demik
Leuke film en vooral genoten van de muziek: de klassiekers en AR Rahman zijn composities.
Sid-the-gekste
Pfff geweldig gespeeld door James Franco..
Ik zat er echt helemaal in het verhaal, mooie film..
En ik ben een horrorliefhebber maar toen hij zijn arm eraf sneed moest ik toch ff slikken haha..
chrisje2525
james franco speelde goed maar de film was niet echt boeiend
een 2,5 meer niet
dualcia
Goede film! Ik had verwacht dat ie op een gegeven moment langdradig zou worden, maar hij bleef toch de hele tijd boeien. Ik ben ook heel erg te spreken over het einde. Vanaf het moment dat hij zijn arm eraf snijdt is het echt een geweldig stukje film waarin je nog meer meeleeft met personage. Maar dat natuurlijk ook dankzij het goede acteerwerk van James Franco. Toch wel een heel fijne acteur om te zien in een film.
93.9
Aardige film, maar die jongen met die blije harses was ik op het laatst behoorlijk zat.
Het is allemaal wel erg doordacht.Het is zelfs een beetje into the wild achtig, die ik ook best vervelend vond.
Dat Dr. Phill achtige, geloof in je zelf, blijf positief, dat Amerikaanse, niets voor mij.
Oscars-Buzz
Over Aron Rolston (Bergbeklimmer). Je kent hem vast van de documentaire op Discovery Channel.
Een jongeman die gespeeld word door James Franco, een avontuurlijke kerel die je vanaf het begin boeit.
Hij heeft lef, is gezellig en houdt wel van avontuur zoals bergbeklimmen bijv. en is helemaal zorgeloos..
Gaat lekker in z'n eentje naar de Canyon met een back-pack , laat zijn auto achter en lang-leve-de-lol!!
Vol in het leven en gewoon genieten totdat hij met zijn arm vast komt te zitten tussen een reuze rots
De titel zegt het al.. 127 Hours
Je begint als kijker een band te creeren met de personage door zijn hallucinaties, intrusies en flash-backs.. vooral dat laatste is breath-taking en voegt velen emoties toe aan de situatie waarin Aron verkeert.
Goed geacteerd ook door James Franco die voor dit rol beloond werd met een Oscar Nominatie.
Cijfer 3
ArnoldusK
- 2058 stemmen
Prettige film. Niet alleen door de mooie shots, het goede acteerwerk in combinatie met de mooie songs en het verhaal, maar ook omdat het niet vervalt in een cliché-matig verhaaltje.
En dat is het allersterkste aan deze film van Boyle.
De titel en het plot zal bij de meesten bekend zijn die de film gaan zien, en juist daarom is het knap dat het evengoed zo spannend gebracht wordt.
Diverse scènes maken het een kleurrijke film, ondanks dat de man daar in het gat zit.
Allemaal mooi verpakt tussen de begin- en eindscène die hetzelfde is; de drukte van alledag waaraan Aron waarschijnlijk heeft (en nog steeds) willen ontsnappen. Mooie toevoeging.
Knap werk van Boyle die er geen standaard-semi-emotioneel-cliché-werkje van maakt, maar veel meer dan dat.
Cleanshot
Boeiende film, wordt nergens saai ook speelt het zich 80 minuten op dezelfde plaats af.
Donkerwoud
Ik ben op mijn werk tegen een heus anti-127 Hours front gestuit...:(
nightfly1982
Ik was er al bang voor, maar mijn nieuwschierigheid was groter. Maar dit is net zo verschrikkelijk als Open Water.
Het begin en eind van de film zijn mooi en goed. Maar alles daartussen, duurt echt te lang. Te saai en te langdradig.
flaphead
aangezien je bij aanvang van deze film al weet dat iemand 127 uur vast komt te zitten, was voor mij de grootste vraag; blijft het boeiend? dat lukt deels.
de trucjes om de statische locatie op te vangen zitten hem in interessant camerawerk (close-ups!), de grapjes die hij in zijn camcorder doet (werkt niet altijd even goed) en de flashbacks. in dat laatste zit mij betreft een grote zwakte, want ze zijn vreselijk cheesy. ik had eerder en meer hallucinaties verwacht, toch niet vreemd in zijn situatie én gezien Boyle's filmverleden, maar dat blijft op een enkel shot na uit.
aangezien iedereen al weet dat hij vast komt te zitten, is het zaak snel tot dat punt te komen, maar wel het karakter al voldoende vorm gegeven te hebben. dat is hier prima gebeurd. we krijgen te zien wat voor avontuurlijke losbol het is én dat hij verstand van zaken heeft. en dat is nodig, omdat dat zijn ideeen en mentale kracht vergoeilijkt op het moment dat hij vast zit. de scene dat hij zijn arm eraf snijdt was gruwelijk, en/maar kan best een filmklassieker worden. de scene waarin hij langzaam doorkrijgt dat hij echt in de problemen zit, samen met de aanzwelende muziek, is sterk.
de muziek is geen score en klinkt (daarom) veelal bekend in de oren, soms is dat niet zo op zijn plaats; hoewel ik moest grinneken om de ironie van Bill Withers' Lovely Day, was de climax in Sigur Rós zoeken lastig, aangezien hun muziek juist staat voor kille, gure en koudbloedige sferen.
dat het verhaal waargebeurd is, maakt het natuurlijk ook sterker. toch is het af en toe lastig erbij te blijven, omdat er eigenlijk maar 1 vraag is: (hoe) komt hij eruit? goed, maar niet geweldig.
sHone
wat me het meest bij blijft, zijn zijn gedachte
deze meteoriet is speciaal voor mij. Ik ben mijn hele leven al naar dit moment aan het toe leven. Dit is het hier komen hij en ik samen zijn doel is bereikt en die van mij bizarre gedachten...
joostus
Zeker een indrukwekkend verhaal wat zeer goed verfilmd is. Heel goed geregiseerd met de muziek en de camerabeelden en flashback en het gevoel dat in de film word gelegd wat de kijker ook mee krijgt. Ook is het uitstekend geacteerd. Ik werd als kijker echt in het verhaal getrokken.
Er gebeurt natuurlijk vrij weinig in de film, maar hij blijft toch boeien, en hij is ook precies lang genoeg. Al met al maakt de film/het waargebeurde verhaal, zijn gedachtes enzovoort best indruk op je.
PS. Kennissen van een vriend van mij waren degene die hem in het echt vonden... wat je aan het eind van de film ziet. Ze mochten ook naar de premiere in Amerika komen enz.. Vond ik wel leuk om te melden
Nagini
Helemaal mee eens!
cor1946
Goede gespeelde film en de soundtrack met heerlijke muziek. Ook de opnamen waren indrukwekkend.
BoordAppel
Weer een sterke film van Boyle. Knap gefilmd en knap geacteerd. Franco vond ik al een fijne acteur maar hier overtreft hij zichzelf. Knap ook dat een film waarbij de hoofdpersoon vrijwel de gehele speelduur vast zit interessant blijft.
Ik had al eerder van Ralston en zijn avontuur gehoord dus het verhaal kende weinig verrassingen. Erg is dat niet en misschien is het wel een voordeel. Je leeft op die manier veel meer naar 'het' moment toe. En die scène is ook ijzersterk. Vooral door het uitstekende gebruik van geluid krijg je een heel klein beetje een idee wat Ralston moet hebben gevoeld. Al weet iedereen die ooit een tand heeft moeten vullen ook een heel klein beetje wat er door hem heen moet zijn gegaan.
Filmkriebel
Ik heb ooit eens een tand laten ontzenuwen. Verdoving hielp zelfs niet meer. Ik vloog letterlijk uit mijn schoenen toen de tandarts enkel maar die zenuw aanraakte. Dus ja, dat moet verdomd pijnlijk geweest zijn wat Ralston heeft doorstaan.
Rujar
Ik heb ooit een docu op discovery over hem gezien en dat was een stuk boeiender en aangrijpender dan de film.
Mitchy.
Wauw!
Hoe kan iemand met zo weinig middelen, zo weinig settings, zo weinig verhaal.. toch een zeer fraai filmpje in elkaar zetten?! Het antwoord op die vraag; 127 hours kijken!
Het kleurgebruik, de geluidseffecten en de flashbacks, zeer mooi. Na verloop van tijd zie je Aron helemaal gaan halicuneren en labiel worden. Hij ziet hierdoor dingen die er niet zijn.. en je probeert jezelf er zo goed mogelijk in te verplaatsen.
Een echt nadeel van de film vond ik dat het genre ''Drama'' hier nauwelijks van pas komt. Je ziet Aron niet hard lijden. Waarschijnlijk doordat hij zichzelf groot houd. Ook zijn familie zie je niet in beeld die treuren om Aron. Hierdoor slaat de film minder hard in.
Al met al toch een zeer mooi werkje! Een 7,5.
3,5 *
Bottleneck
Geen nieuw concept maar de muziek en dromen maken 127 Hours anders dan andere films uit het genre. Best mooi en boeiend maar vind het niet echt aangrijpend, daarvoor is het net te gekunsteld.
De zelfspot en gedachten van Aron kan ik wel waarderen, al moet ik zeggen dat hij in het begin vervelend is (dat geilen op zichzelf met een camera op z'n stuur en een fotootje vlak na een valpartij). Gelukkig staan daar sterke momenten tegenover zoals de amputatie- en reddingsscenes, goede soundeffecten ook.
Verder een prima film, die het vooral van de verpakking moet hebben en niet van de impact (wat op zich raar is met zo'n thema). Het niveau van Trainspotting lijkt Boyle niet meer te halen, al gooit hij er de volgende keer nóg meer kleurtjes en aanstekelijke muziek in zoals bij z'n laatste films.
Barbarella
Ongelofelijke film over de overlevingsdrang die deze jonge man heeft. Op internet nog gezicht naar de werkelijkheid en daar is veel over te vinden! De film blijft heel dicht bij de werkelijkheid, de hoofdpersoon lijkt ook werkelijk heel erg veel op de werkelijke man.
Het verhaal neemt je mee, ik werd zo meegetrokken in het verhaal dat de spanning en emotie hoog op kon lopen en ik er twee keer bij weg ben gelopen.
Ik vond het op geen moment saai noch langdradig, het verhaal en de emoties grijpen aan en nemen je mee.
Erg goed geacteerd, hele mooie (soms gruwelijke) en realistische beelden.
melvddonk
127 Hours
Een aangrijpend en waargebeurd drama over een man die vast komt te zitten met zijn arm. James Franco zet zijn rol als Aron erg goed neer en mede door zijn acteerprestaties bleef het de gehele speelduur lang ook boeiend. Het blijft een interessant gegeven dat een film als deze, die zich zo ontzettend lang op dezelfde plaats afspeelt, leuk en interessant blijft.
Je krijgt mooie natuurbeelden te zien en ook dat is genieten. Vooral die scene in het water met de twee meiden was echt prachtig. Het verhaal wist me verder niet te verrassen, omdat ik de afloop al wist, maar toch was het erg boeiend allemaal en heb ik me geen seconde verveeld.
notsub
Deze film is op een mooie manier gemaakt. Zonder overdramatisch te worden blijft de film boeien en erg realistisch. De muziek is wel wat eigenaardig, maar zorgt er wel voor dat cliché's gemeden worden. De lengte van de film is precies goed, het wordt geen moment langdradig, ondanks dat er weinig gebeurt.
otherfool
Echte bikkels houden het 360 uur vol:
'Mary-Anne zit vast in spelonk' - DePers.nl
edit: toch iets minder heroïsch dan gedacht...
Water uit rivier redde Limburgse vrouw | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
superhero
Geweldige film ,
James Franco heeft dit zó goed geacteerd ,
De emoties in de film zijn ook zo mooi
ik heb gelachen , gehuild , alle emoties in deze film kunne laten tonen
5 sterren !
Jessen0wnt
Echte bikkels houden het 360 uur vol:
'Mary-Anne zit vast in spelonk' - DePers.nl
edit: toch iets minder heroïsch dan gedacht...
Haha, het eerste wat ik hardop zei toen ik het nieuws aanhad was; 127 hours!

Vijf films buiten het horrorgenre die evengoed als griezelijk beschouwd kunnen worden

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Vijf spannende survival-films gebaseerd op een echt verhaal | MovieMeter Toplijst

Into the Wild

12 Years a Slave
Drama / Biografie, 2013

Cast Away
Drama, 2000
gebaseerd op boekbergdespairutahbiografieengineerhikingfotografiealonecanyon klimmengebaseerd op een waargebeurd verhaalflashbackreddenmountain biking overlevingontsnappentruestruggle for survivalgevangenbouldercavernvideo recorder adventurerrotsklimmenclimber isolatedhikers very little dialoguememorieshallucinationsdesperationchance encounter