• 9.374.477 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot 127 Hours

"There is no force more powerful than the will to live."

'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?

avatar van Nieksnut

Nieksnut

Voor een dergelijk voorspelbaar verhaal, een verrassend goede film. De beelden zijn waanzinnig mooi, ook sterk gemonteerd en de muziek is ook prachtig. Meevaller, ik had er niet zo veel van verwacht. Dikverdiende vier sterren..

avatar van LudoDings

LudoDings

Helaas vond ik de documentaire die ik een hele tijd geleden heb gezien spannender om naar te kijken .. Wat mij erg aansprak hierbij was de tocht die hij terug heeft moeten maken met maar één arm .. dit werd echter zwak getoond.

Aangezien ik het verhaal al kende viel het me op dat het extreem lang duurde voordat hij eindelijk aan zijn arm begon te snijden en het hierdoor nogal langdradig werd..

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Onsterfelijk die gozer. Petje af (liever dat dan mijn arm).
Wat heb ik 188 minuten zitten genieten van deze rolprent (1 keer zaterdagnacht en nog een keer in mijn hoofd).Gehuiverd, meegeleefd, hompen kaas en worst weggewerkt en meer moeten wateren dan James Franco. In trance naar prachtige landschappen en hersenspinsels gekeken. Wat een overlevingsdrang.Pijngrenzen en doorzettingsvermogen heb ik gezien alsmede genoeg spanning. Ikzelf had na 127 seconden het loodje gelegd want dan wil ik toch echt wel een shagje. Ik vond het wel lang duren voordat die accu van zijn camera het begaf. Knap speelgoed. Altijd fijn van die films die je niet snel vergeet en ook niet wil vergeten. Wat?

5 sterren in totaal voor Aron, Danny B. James Franco, Scoobieeeeeeeeeeee en de bevolking van Utah.

avatar van macromark

macromark

Had een beetje een meh gevoel bij deze film. Het was niet slecht maar het moment dat hij zijn arm breekt is niet wat ik had verwacht... Het geluid zou je in elkaar moeten doen krimpen maar dat had ik dus niet!

Beetje teleurgesteld door deze film

avatar van Kippie.

Kippie.

Op de één of andere manier deed deze film me op bepaalde momenten denken aan "Into the wild". Niet dat het zo veel overeenkomsten vertoont qua verhaal, maar de sfeer op bepaalde momenten en de flashbacks naar zijn jeugd en eerdere momenten deden me toch sterk aan into the wild denken. Mooie stijl qua filmen, met die 3 frames en korte tussenshotjes wanneer hij bijvoorbeeld water drinkt.

Het is me nog steeds een raadsel hoe deze film, die zich zoals bekend voornamelijk afspeelt in de canyon, 94 minuten lang boeit. Het is voor een groot deel te danken aan het acteerwerk van Franco, manier van filmen en de flashbacks dat deze film geen moment gaat vervelen. Van langdradigheid heb ik in ieder geval geen last gehad. Vond het in het begin wel wat stroef op gang komen. Moment dat hij z'n arm breekt en erin gaat steken is niet erg lekker (understatement) op het moment dat je aan het eten bent. Ik legde m'n eten dan ook maar even opzij op dat moment en raad dat alle anderen met een zwakke maag ook aan. Muziek werkt perfect en de film laat echt een indruk achter. Mooi.

avatar van dwid

dwid

Beetje overgewaardeerde film dit !

Best een boeiend verhaal en mooie beelden, maar mij persoonlijk toch iets te langdradig !

Ja gaat je wel echt inleven en dat is dan wel weer het goede aan deze film !

avatar van Redlop

Redlop

candymancandyman schreef:

... en de bevolking van Utah.

Deed de bevolking van Utah ook mee?

avatar van nielszz

nielszz

Een (te) klein verhaal waarvan je weet hoe het af gaat lopen. Niet de ingrediënten voor een film die ik graag wil zien. De fotografie en een aardige Franco zorgen voor een kleine voldoende. De apotheose was voor mij nogal onsmakelijk. Ik had het graag wat suggestiever in beeld gebracht gezien.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

dwid schreef:

Ja gaat je wel echt inleven en dat is dan wel weer het goede aan deze film !

Dat voelt tegenstrijdig, ik heb me zelf ook mooi ingeleefd in de film en ik werd bij een kleine gevoel van verveling direct de film weer ingetrokken. Er was altijd wel iets aan de hand en het voelde geen moment repetitief, wat ik overigens wel had verwacht. Het gevoel van "langdradig" had ik zelf dan ook helemaal niet.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Mooi gesproken!

avatar van Kisje

Kisje

Kon me niet bekoren. Vond de diary op YouTube wel wat interessanter moet ik zeggen...

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Redlop schreef:

Deed de bevolking van Utah ook mee?

Heb ze ook niet gezien joh. Ik moest alleen nog een ster kwijt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Niet onaardig voor een film die toch al niet veel kanten op kan, waarvan de afloop al bekend is en de climax al verklapt is. Swingend gestart, enkele fraaie omgevingsshots, mooie scène in het meertje en geen gelummel met een te lang intro, maar een snelle duik in de ellende. Vanaf dat moment zijn het Boyle's audiovisuele trukendoos en Franco die de kar trekken. Aron's conditie is in ieder geval van z'n uitdrogende lippen af te lezen.

Maar ondanks de dynamische manier waarop het voorbij komt, blijven de mijmeringen toch wat obligaat aanvoelen. Het noodweer is overweldigend, maar had iets eerder mogen worden afgekapt. Allemaal net niet helemaal overtuigend, wat wel geldt voor dé scene. Erg veel wordt er niet gedaan met de psyche in een dergelijke situatie, zenuwslopend wordt het ook niet echt, maar Boyle heeft je wel geruime tijd klem in het gesteente.

avatar van DBTim

DBTim

Ik vind het altijd knap als een film kan blijven boeien als het grootste gedeelte van een film zich maar in één setting afspeelt. En dat is hier zeker het geval. Heb erg geboeid gekeken naar dit onvoorstelbare waargebeurd verhaal. De hel die Aron heeft doorgemaakt die dagen kwam erg goed over. Knap hoe James Franco de rol weet neer te zetten en eigenlijk in z'n ééntje de hele film draagt.

Ga nu op youtube kijken naar een interview met Aron waarin ie teruggaat naar de plaats waar het allemaal gebeurde, ben benieuwd

avatar van puckb96

puckb96

Review: 127 Hours.

In 127 Hours komt een bergbeklimmer (gespeeld door James Franco) in een wanhopige situatie terecht waar hij of moet overleden of sterven.

Ik was heel erg benieuwd naar 127 Hours aangezien hij geregisseerd was door Danny Boyle die topfilms regisseerde zoals 28 Days Later en Slumdog Millionaire. Het leek een beetje in de stijl van The Beach (als ik het moet vergelijken met één van zijn eerdere werken). Hiermee heb ik eigenlijk al een beetje geklets over het regisseurwerk. Dat was trouwens helemaal prima, vooral als ik naar Danny Boyle kijk die zowat alleen maar superfilms maakt.

Dan het acteerwerk: tja.... James Franco ken ik natuurlijk uit Spiderman. Hij was in één woord: indrukwekkend. Hij speelde zo ijzersterk. En dan is het natuurlijk ook moeilijk om het echte personage van Aron Rolston te vertolken. Nou, ik vond dat hij het echt super heeft gedaan! Ik ben echt benieuwd wat hij nog meer allemaal kan. En dan die twee meiden: gespeeld door Amber Tamblyn (The Grudge 2) en Kate Mara (Shooter). Ze waren wel okay. Natuurlijk niet net zo goed als James Franco, maar ja natuurlijk kunnen zij hem niet overtreffen. En voor de rest er waren eigenlijk helemaal niet zo veel spelers in de film. Dus dat scheelt

De film valt denk ik het meest te vergelijken met Buried (die in 2010 uitkwam en waar ik een eerdere review aan heb gegeven omdat ik de kans kreeg om hem nogal HEEL vroeg te zien). Maar dan vind ik Buried denk ik beter. Het idee van een anderhalf uur in een doos met Ryan Reynolds vond ik iets origineler en spannender dan 127 Hours (niet om de film te beledingen hoor ) Dus ja, misschien is het einde niet echt zo voor de faint of heart, maar ik denk dat kijkers de film geweldig gaan vinden. Ik ben tevreden.

avatar van DagoFierce

DagoFierce

Sterke film die ondanks het dunne verhaal goed weet te boeien.

avatar van EpicDara

EpicDara

Ik vond deze film persoonlijk wel leuk.

Ik leefde mee met de hoofd personage en het einde was niet zoals ik verwacht had.

De acteer prestaties van James Franco zijn hier goed je voelt de emoties maar wel jammer dat er toch weer wat stukjes in kwamen waar weinig gebeurde.

Daarom krijgt deze film van mij een 3.5

avatar van garlic senior

garlic senior

Prima film die vooral qua beelden weet te overtuigen. Zo zien de rotsvlakten er prachtig uit en is het concept van de film best interessant. Als Aron vast komt te zitten met zijn arm komen er ook enkele denk/droom beelden voorbij die ik toch wat minder vond qua uitwerking. De eindscène is daarentegen wel beklemmend en zorgt dat de film toch blijft nazinderen ondanks dat de film niet altijd even spannend is. Misschien zie ik deze film dan ook iets te veel als een thriller, maar de benauwende situatie die uit dit verhaal word geschetst had toch wel wat spannender mogen zijn.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Bill Withers a lovely day, geweldig nummer in dat scenario!

avatar van El ralpho

El ralpho

Quite Impressive

En dan heb ik het niet over de grootte van het rotsblok wat de onverschrokken Aron Rolston op zijn flikken gesodemieterd krijgt. Danny Boyle heeft namelijk echt iets moois van dit waargebeurde verhaal weten te maken. James Franco is degene die voor het merendeel de taak op zich neemt om de ogen op één enkele persoon gericht te laten zijn, en dit stoort nergens. Zijn rol liet me terugdenken aan die van Ryan Reynolds in Burried, maar wist nog net dat beetje meer suspense met zich mee te brengen. Hierdoor vind ik deze prent ook nét dat beetje beter dan Buried wat ook terug te zien is in mijn eindbeoordeling.

De flashback scene's waren prachtig gedaan en als ik hier lees dat deze scene's lijken op die uit Into the wild voel ik mij zeker geroepen deze film weldra ook maar eens te gaan bekijken. Ze zitten vol emotie, weten je als kijker te raken en zorgen ervoor dat je zijn pijn en frustratie bijna kunt voelen. Indrukwekkend.

Enkele voorspelbare puntjes heeft de film natuurlijk wel. Zoals het laten vallen van de waterfles zodat er nog meer water uitloopt terwijl de klemzittende Aron al zo weinig had, het vergeten van zijn goede mes etc. Zou dit ook daadwerkelijk zo gegaan zijn? Ik betwijfel het..maar dit soort verplichte spannend gemaakte momentjes moest de film schijnbaar bevatten. Dit zijn echter slechts kleine puntjes van kritiek in een verder sterk neergezette film.

avatar van kylexy037

kylexy037

127 hours...

Het verhaal begint boeiend en veelbelovend. Supergoed acteerwerk van James Franco. Ik leefde me echt in. Maar, vanaf de val viel het wat tegen. We kunnen en mogen het wel... langdradig noemen, niet?

De beelden bleven wel mooi, maar voor mij (persoonlijk) was er geen spanning meer.

Wat ik zeg kan zijn omdat ik eerder veel actie had verwacht! Waarschijnlijk wel, ja. (het is uiteindelijk een drama/avontuur, en geen actie)

Kortom, het is een goede film, maar na een bepaalde tijd niet echt leuk meer om naar te kijken. Toch vind ik dat je deze film eens moet hebben gezien. Dikke 3*

avatar van Grindhouse88

Grindhouse88

Mooie film, die uiteindelijk toch meer onder de categorie Drama als Avontuur valt. Een mooie introductie van James Franco en de beelden gedurende de hele film zijn een plaatje om naar te kijken. Een klein minpuntje van met name de film zoals die ook hier aangeschreven wordt, vind ik de insinuatie van de rol die de andere twee bergbewandelaars in deze film spelen. Deze is namelijk beduidend minder dan ik verwacht had, aangezien James Franco (of Aron) zijn leven geheel aan zichzelf te danken heeft en er gedurende de film ook niets meer van de bergbewandelaars vernomen wordt.

Een film die de dramaliefhebbers meer aan zal spreken dan de actie/avontuurliefhebbers, maar hij past goed binnen mijn straatje. Hiernaast ook nog een uitstekende acteerprestatie van James Franco, die hier bewijst een rol met inhoud ook goed meester te kunnen zijn.

Een must watch voor elke liefhebber van mooie beelden (en landschappen) en verhalen gebaseerd op puur overlevingsinstinct...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Gewoon matig man, dat einde zie je al van ver tevoren aankomen en dat gaat ook veel te lang door.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

orbit schreef:

Waarom is dit een punt van kritiek? Je kent het einde toch al voor de film begint?

avatar van lexiepexie

lexiepexie

begonnen met kijken, rots valt en ... andere film. misschien later eens.

avatar van purekillah

purekillah

Niet mijn type film. De film is in 3 regels samen te vatten en doet me sterk denken aan buried.
Maar de psychologische impact is goed weergegeven.
Moest af en toe wel ff wegdraaien. Een ledemaat verwijderen is niet echt om aan te zien. Ook al is het fake.

avatar van amanda3785

amanda3785

Ik ben dol op dit soort films. Vond het op den duur een beetje langdradig worden, maar ja hij heeft ook een behoorlijke tijd vastgezeten op één plek . Het haalt het absoluut niet met Into the Wild, maar misschien moet ik het ook niet met dat soort films vergelijken.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

langdradige film die toch op bepaalde momenten goed weet te boeien. het beklemmende gevoel wat het slachtoffer van deze gebeurtenis zou hebben 'moeten' ondergaan wordt vrij goed overgedragen aan de kijker.

avatar van zwiemelaar

zwiemelaar

ik vond het een aardige film, het duurde alleen zo ontzettend lang toen hij vast zat met zijn arm.

ik had liever gezien dat hij eerder vrij kwam en dan meer vervolg daarvan..

avatar van JamesB009

JamesB009

Verhaal is bekend, maar de uitvoering is erg goed. Knap dat veel op 1 locatie gebeurt en het acteerwerk is om van te smullen! Zeker een aanrader.