• 9.374.305 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot 127 Hours

"There is no force more powerful than the will to live."

'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?

avatar van N23

N23

Donkerwoud schreef:

Lees eens een interview met de regisseur Danny Boyle over deze film zou ik zeggen.

Maar Iron Maiden verzon deze vanuit zichzelf (neem ik aan) zonder 'elitair' te doen over hoe de film nou werkelijk zat met diepere lagen

avatar van Montorsi

Montorsi

N23 schreef:

Die circuleerde al een hele tijd op 'het net'. Heeft ie niet zelf bedacht.

avatar van JanP61

JanP61

gewoon een erg goede,sterke beklemmende film met een hoog inlevingsgehalte.Dat het waargebeurd is maakt het alleen maar boeiender.Franco zet hier een erg goede acteerprestatie neer.Voor mij 4 sterren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Reinbo schreef:

Kom op zeg, het gaat helemaal niet over individualisering. Het is gewoon een waar gebeurdverhaal over een bergbeklimmer die vast komt te zitten. Dat hij tegen niemand wat verteld heeft past gewoon bij zijn karakter. maar om dit nu te zien als een brok maatschappijkritische film is veel te ver gezocht.

Individualisering is misschien een te groot woord, maar het verhaal van Aron is er wel degelijk een van iemand uit onze tijd (weinig contact met familie, leven voor de kicks) die door een schokkende gebeurtenis ervan doordrongen wordt hoe belangrijk het contact met andere mensen is. Danny Boyle onderstreept dit meerdere malen met het terug laten komen van beelden van mensenmassa's. Gezien zijn eerdere werk is het ook geen hele vreemde conclusie.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Er wordt naar mijn mening nu naar een diepere betekenis gezocht die er niet is.
De referenties naar familie en mensenmassa's lijken mij gewoon de gedachten die hij heeft over het mogelijk missen ervan, en niet dat dit z'n zogenaamde 'wijze les' is in geval hij het zou overleven.

Ik zie hem als een avontuurlijk iemand die er van houdt om het hectische hedendaags bestaan te ontvluchten, op ongelukkige wijze vast komt te zitten en dan realiseert wat hij allemaal zal missen en nog had kunnen doen om bijvoorbeeld zijn moeder nog een keer te spreken.

Het is gewoon een vermakelijke en avontuurlijke film die je hoort te kijken zonder te moeten oordelen of z'n manier van leven wel de juiste is.

avatar van supermovieman

supermovieman

Wat is het toch heerlijk dat al die mensen hier aan het zeiken zijn over van alles dat niet zou kloppen en dat cliché is, maar het is echt gebeurd, dus ZIJ hebben allemaal ongelijk.

Heerlijke film overigens.

avatar van maithekke

maithekke

SaNDuTjE schreef:
Er wordt naar mijn mening nu naar een diepere betekenis gezocht die er niet is.

Als ik het me goed herinner heeft de regisseur zelf toch in een interview zoiets gezegd over die diepere betekenis die jij hier noemt. Volgensmij doelde hij wel daarop.

avatar van Reinbo

Donkerwoud schreef:

Nee hoor boyle geeft aan in een interview op twitch dat zijn overlevingsdrang juist voortkomt uit erbij (famile etc) willen horen/zijn. Verder wilde hij er een grote stads vibe aan geven. Het is wel zo dat zijn individuakisme hem in de problemen brengt, maar met een beschouwelijke boodschap heeft het niets van doen. Boyle wilde gewoon een spannende film maken waarbij de kijker emotioneel meegenomen werd in de situatie. Aldus Boyle zelf.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Reinbo schreef:

Goed, ik ga akkoord. Nog nooit zo'n felle discussie gehad met iemand die het me eens is dat het een mooie film is.

avatar van Denveen

Denveen

Film is erg onsamenhangend, vooral wat betreft muziek, montage en sfeer. Eigenlijk steunt het anderhalf uur durende plot op slechts drie of vier sterke scenes, die werkelijk de beklemmende situatie weten te vatten, en dat is gewoon te weinig. Ook stoorde ik me aan het grote aantal pretentieuze flashbacks dat werd ingezet als poging het verhaal nog een enigszins diepere betekenis te geven. Niet echt geslaagd dus wat mij betreft. 2*

avatar van linxde1

linxde1

Net gekeken. Wat een onvoorstelbare film. Ik zit nog bij te komen.

avatar van luuk1988

luuk1988

Deze film kon me niet boeien, heb me er ook aan gestoord hoe kinderlijk eenvoudig deze beste man nog rond liep na het afzetten van zijn arm. Er gebeurde ook te weinig in de film om hem interessant te vinden. 2*

avatar van Laoslander

Laoslander

Wat mij stoorde bij deze prent was de personageuitdieping. uiteindelijk heeft Ralston spijt dat hij zijn moeder niet vaker heeft gebeld en dat hij een oud lief unfair behandeld heeft. "Deze rots heeft al een eeuwigheid op me liggen wachten," Dat vond ik op de koop toe een beetje onnozel.

avatar van maerk

maerk

Alleskunner Boyle.

Ik had ongeveer hetzelfde bij 127 Hours als bij The Social Network. Het verhaal sprak me totaal niet aan, maar ik ben gaan kijken omdat de regisseur eenmaal erg goed werk heeft afgeleverd tot nu toe. Naast Fincher kan ook Boyle van een redelijk oninteressant gegeven een mooi verhaal maken.

Een bergbeklimmer die zijn eigen arm opoffert voor zijn leven is niet per definitie oninteressant, maar het feit dat je anderhalf uur wacht tot het gegeven moment wel. Boyle weet dit echter heel goed op te lossen door veel humor en een soort stream of conscienceness techniek toe te passen. Hij probeert ons te laten meemaken wat Ralston meemaakte. Ralstons gedachten gaan heen en weer tussen verschillende dingen, die soms totaal irrelevant zijn, maar zo werkt het menselijke brein wel. Dit van de hak op de tak springen van gedachten vond ik erg geslaagd.

Audiovisueel zit de film geweldig in elkaar, zoals we kunnen verwachten van Boyle. Visueel misschien wel een van mijn favoriete regisseurs, zo bewees hij ook hier weer. De soundtrack vond ik ook erg geslaagd.

De bijdrage van Franco aan de film is ook erg sterk. Ik zou niet willen zeggen dat hij de rol van zijn leven speelt, maar hij doet het wel erg goed.

Dit is echter wel een mindere film dan de andere films die Boyle de afgelopen jaren gemaakt heeft. Dit komt toch doordat de film zich in een omgeving afspeelt. Dit ervoer ik toch een beetje als een belemmering waardoor het nergens naar ongekende hoogten steeg.

De minste film van Boyle van de afgelopen jaren levert echter gewoon 4 sterren op. Erg goede film.

avatar van crxman

crxman

Wat een k..... film , net als burried.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

maerk schreef:

Wat bedoel je hiermee? Alle films spelen zich af in een 'omgeving'...

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Hij bedoeld denk ik, dat het in 1 omgeving afspeelt. Dat je heel de tijd James Franko ziet die vast zit dankzij een steen. Weet niet zeker hoor.

Een staat waarschijnlijk voor 1.

avatar van Laoslander

Laoslander

"Alleskunner Boyle" weet ik toch zo net niet. Net zoals James Cameron een briljant regisseur maar als hij iets in zijn films wil vertellen dan loopt het vaak mis.

avatar van maerk

maerk

John Lee Hooker schreef:

Wat bedoel je hiermee? Alle films spelen zich af in een 'omgeving'...

Tragiestar zei het al, ik bedoelde één omgeving. Boyle haalt veel uit de kast om het interessant te houden, maar je keert toch iedere keer weer terug in bij Franco in de rots.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

goede film,pffff je zal er maar zitten.

respect

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Gelukkig hebben we nog altijd Danny Boyle.

Waar ik na vooral Slumdog Millionaire al hoopte kwam uit: veel visuele flair met een hoog tempo en wel degelijk een sterke emotionele lading. Camerastandpunten - dat shot met zijn hand over de rotsen! - karaktertekening, montage... allemaal zo ontzettend mooi!

Aangrijpende film die wat mij betreft alle Oscars van dat saaie The King's Speech had mogen meenemen. Wát een film!

avatar van Loesje1986

Loesje1986

Zeer goede film!!

avatar van essepluisje

essepluisje

Prachtige film met heel sterk acteerwerk van James Franco.

Het is een kunst om een film te maken waarin eigenlijk relatief 'weinig' gebeurt maar die toch de hele tijd blijft boeien en dat is Danny Boyle met behulp van Franco absoluut gelukt.

De afwisselende beelden tussen Franco die vastzit en probeert te overleven en de beelden van wat er in zijn hoofd afspeelt vond ik erg mooi gedaan en ze geven ook schitterend weer hoe hij langzaamaan bijna zijn verstand verliest.

Een realistische en zenuwslopende film.

Wat ik ook altijd prachtig vind is dat ze dan op het einde dan even de echte Aron laten zien.

Dat geeft het altijd nog wat extra emotie.

avatar van WietseN

WietseN

ondanks de weinige gebeurtenissen in de film, vooral als hij vast komt te zitten, bleef deze film me toch echt boeien. de wanhoop mooi in beeld gebracht en door de diversiteit in camerashots niet saai. vooral het einde vond ik erg mooi!

avatar van jadolino

jadolino

Ook toevallig , iemand noemt de film burried.

Een film waar ik ook aan denk na dat ik deze heb gezien. Het speelt beide af in een benarde omgeving.

Bij mij slaan deze films wel aan, een dikke vier.

avatar van Timecop

Timecop

Prachtige film. Vond hem beter als buried.

avatar van johstripper

johstripper

Geweldige film, maar om dit heerlijk en vermakelijk te noemen is bizar. Het is onvoorstelbaar dat iemand dit aankan. En omdat dan weer een k... film te noemen is het andere uiterste. Hoe realistich en heldhaftig wil je het hebben! 5* vanwege de film en uit respect!

avatar van Montanafan1990

Montanafan1990

Dik 5 sterren, alles is gewoon goed aan deze film: het acteerwerk, het realisme, het camerawerk (als hoogtepunt), de muziek. De film verveelde geen moment. De amputatie scene vond ik erg goed gedaan. Doordat je als kijker al zo met hem meeleeft, voel je zijn handelingen ook in je eigen arm en dat is knap. Top film. Dik 5 sterren.

avatar van BB1991

BB1991

Donkerwoud schreef:

leuke discussie:) maar ik moet toch ff iets kwijt.

als je het gaat hebben over betekenissen van films is er natuurlijk geen ware betekenis en wat de regisseur er precies mee wilde is eigenlijk niet relevant.

Neem me mijn postmoderne houding niet kwalijk;)

avatar van 4leafclover

4leafclover

Ondanks dat hij zowat de hele film daar in die kloof zit verveelt de film geen moment. Heel mooi gedaan, heel goed geacteerd

top film!