Genre: Drama / Avontuur
Geregisseerd door: Danny Boyle
Met onder meer: James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara
Releasedatum: 24 februari 2011
Plot 127 Hours
"There is no force more powerful than the will to live."
'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?
Aron Ralston
Aron's Friend
Blue John
Brion
nairobi
Wat valt er te begrijpen
De punten die jij als 'dat soort rare dingen' benoemd bijvoorbeeld.
mixmaster
mooie film die goed laat zien wat iemand meemaakt die in levensgevaar is en moet zien te overleven enzichzelf moet zien te redden uit een onmogelijke situatie.
geweldig geacteerd en je leeft letterlijk met die gast mee en voelt gewoon zijn onmacht en pijn.
een waargebeurd verhaal wat bijna niet te bevatten is.
l-d
mooie film!
je weet waar de film naartoe werkt, maar toch wordt hij niet saai. en ai: toen hij zn zenuwbaan doorhaalde, voelde ik de hele tijd een brandend gevoel alsof je je telefoonbotje flink gestoten hebt..doet moer erg geweest zijn zeg
mcdaktari
Kunnen jullie tijdreizen? Vanaf 24 februari in de bios
Het is toch onvoorstelbaar dat er anno 2011 nog mensen zijn die niet weten wat internet allemaal voor mogenlijkheden heeft
Wulfios
Sublieme film.
Verveelde geen moment!
Klasse acteerwerk. Ook het filmwerk vond ik uitmuntend.
Deze film doet idd iets met je.
Een prachtig einde ook!
Genieten!
Ik zou afknappen op een einde waar hij gewoon gevonden werd,
nu toonde men nog wat beelden dat zijn leven zeker niet stilstond nadat hij zijn arm kwijt was.
Misschien persoonlijke mening maar ik hou liever van zo'n einde.
what is truth
eerste 30 minuten en laatste 10 minuten zijn echt goed. leuk en verfrissend gefilmd. Wat ertussenin zit vond ik weinig aan de film toevoegen. Twee dingen zijn me bijgebleven; wilskracht en doorzettingsvermogen.
xaid
toen ie zen eigen arm afsneed deed me beetje denken aan de SAW films
SaNDuTjE
Mijn verwachtingen waren redelijk hoog na alle lovende kritieken hier en dit bleek niet onterecht. Een erg fijne film.
Eigenlijk klopt nagenoeg alles aan 127 Hours. Het waargebeurd verhaal, de prachtige setting, de erg goed gecaste James Franco, de muziekkeuze en bovenal het geweldige camerawerk.
Al deze genoemde punten zorgen gezamenlijk voor een spannend en intrigerend verhaal dat mede door de snelle montage nergens saai wordt, wat een groot pluspunt is voor een film dat zich rondom 1 persoon afspeelt.
De film kent 1 minpunt en dat zijn de flashbacks/dromen. Deze waren wat mij betreft te veel aanwezig waardoor het allemaal wel erg sentimenteel werd en de film even zijn rauwe kant verliest.
Los daarvan kan ik alleen maar concluderen dat ik me kostelijk vermaakt met deze film en ik uitkijk naar Boyle's volgende werk.
Rianneke_Dan
Hoge verwachtingen die helemaal niet zijn waargemaakt.
De film begint redelijk, maar zakt gelijk in vanaf het moment dat Aron vast komt te zitten. Toch blijf je als kijker nog wel geboeid, ik was ook wel benieuwd hoe het verder zou gaan en wat hij zou doen in deze situatie. Maar helaas was dat niet veel, de film word vanaf dat moment erg traag. Aron probeert zo af en toe eens iets, maar is voornamelijk aan het klungelen, en de film werd zelfs met momenten lachwekkend. Denkend aan die auto scene in de sneeuw, de beelden van mensen die aan het drinken zijn, en ook Scooby die ineens verschijnt. Dat waren een aantal dingen die het voor mij gewoon niet deden, en het onheilspellende sfeertje die er in het begin wel was, is dan gelijk verdwenen. Ook de flashbacks van Aron vond ik totaal niet boeiend. Dan komt er op een gegeven moment een smerig stuk waarbij hij zijn arm eraf aan het snijden is. Dat zag er toch wel smerig uit, vooral dat momentje met die zenuw, brrr alsof ik het zelf voelde. De audio was daar toch wel een plus bij. Maar de muziekkeuze daarentegen was soms erg treurig en totaal niet passend.
Toch vond ik het wel mooi om aan het einde de 'echte' Aron te zien, en dan ga je toch wel nadenken over wat de beste man allemaal wel niet heeft meegemaakt. Toch een soort impact van het 'waargebeurd verhaal', iets wat ik dan wel vaak mooi vind om te zien.
Toch viel deze film me erg tegen. Het werd nergens spannend, sfeertje was er alleen in het begin. De film had een aantal lachwekkende scénes, muziek was soms totaal niet passend, en de flashbacks waren niet interessant. Maar ik moet er dan wel bij zeggen dat Franco goed acteert en dat de Canyon er weer prachtig uitzag.
Heerlijke film dit, waarbij Boyle me voor het eerst sinds zijn debuutfilm weer eens volledig meekrijgt. Echt een knap gemaakte film dit, die als enige manco heeft dat de afloop natuurlijk uiterst voorspelbaar is, maar de manier waarop hier naartoe wordt gewerkt is erg mooi gedaan.
James Franco is het eerste grote pluspunt van de film. Hij zet echt een prima hoofdrol neer als de charismatische Ralston, die echt een en al avontuur uitstraalt. Zijn enthousiasme zal gedurende de film wat minder worden, maar in al zijn emoties komt hij in ieder geval ontzettend overtuigend over.
Daarnaast zorgt Boyle vaak voor een mooie cinematografie in zijn films en zo ook hier. De montage is snel en vlot en zorgt er samen met de soms erg mooie plaatjes van de Canyon voor, dat de film op dat gebied erg fraai en afwisselend is. De flashbacks en dromen vond ik niet allemaal even geslaagd. Soms zorgde het ervoor dat ik ietwat uit het daadwerkelijke verhaal geraakte.
Wat echter wel geslaagd is, is de geweldige muziekkeuze. Het ene nummer is nog beter dan het andere en vooral de muziek bij de eindscène is echt ontzettend goed gekozen bij de situatie.
Verder is het moment dat hij zijn arm eraf snijdt/trekt/ kraakt/scheurt, behoorlijk scherp in beeld gebracht, waardoor de impact op mij als kijker nog wat groter was, dan als dit buiten beeld zou zijn gehouden.
Ja al met al een hele sterke film dit. En ook ik heb enorm veel respect voor de echte Ralston. Petje af hoor, voor deze indrukwekkende prestatie!!!!
Dikke 4,0*
Rujar
Volgens mij heb ik de docu ooit op discovery channel gezien. Hij snijd dan toch zijn arm er af ?
Best goed.
Niet mijn soort film dit maar Boyle weet altijd wel verrassend uit de hoek te komen.
Ook met dit genre weet hij weer een bovengemiddelde film te maken.
Niet mijn soort genre dit, omdat er te weinig ruimte is om er echt iets geweldigs mee te doen en tegelijkertijd realistisch te blijven.
Man zit vast tussen rotsen en probeert te overleven, dit lijkt mij een te hoog 'I shouldnt be alive' gehalte van dat programma op de Discovery Channel. Nu heeft deze film ook een hoog gehalte van die serie maar ook hoogstaande visuele pracht wat het helemaal goed maakt.
Wat de film ook goed maakt is de soundtrack die er geweldig bij past en de sterk acterende James Franco.
Wel een aanrader dit, de film weet goed te vermaken de gehele speelduur.
3.5
Ik kan 10 docu's op youtube bekijken, maar daar wordt de uitwerking in deze film echt niet beter van.
nairobi
Klopt hoor, maar deze film draait niet alleen om de uitwerking, inleving is ook een sterke factor.
Enne smaken verschillen zullen we maar zeggen...
Debo
De film kon me niet echt boeien ondanks het feit dat het zeer indrukwekkend is wat deze man heeft moeten doorstaan. Ik vond de film langdradig, niet spannend en natuurlijk voorspelbaar omdat je de afloop al weet. Ik denk trouwens ook niet dat je hierover een film kunt maken die de kijker 1 1/2 uur geboeid houdt maar dat terzijde.
SaNDuTjE
Waarschijnlijk is dat de uitdaging/reden voor Boyle geweest om deze film te maken. Maar ik heb ook het idee dat de 'dromen' meer als opvulling dienen omdat de film anders zijn 90 minuten speelduur niet zou halen. Even is leuk en functioneel maar dit wordt wat mij betreft te vaak en te lang ingezet.
Van de andere kant bewijst Buried overigens dat met een nog kleinere setting wel degelijk een boeiende film gemaakt kan worden.
Pistons
Goed geschreven en geregisseerde film met smooth montagewerk en een hele aardige rol van James Franco.
RickStarMovie
Leuk filmpje hoor, lekker origineel. Wel redelijk voorspelbaar, en het verhaal was inmiddels al mondiaal bekend dus de mensen die het verhaal kenden, wisten ook al hoe het zou aflopen
***1/2
RickZ
AvonturenDrama over avonturier klem in Canyonland (mooie beelden trouwens), onderhoudend maar er zijn teveel illusies verfilmd waardoor het wat te onrealistisch overkomt.
Debo
Jeroentensoep
Hoge verwachtingen die helemaal niet zijn waargemaakt.
Lachwekkend?
Randstad
het is idd een goeie film maar om nou te zeggen dat ik er 't klamme zweet van in m'n handen kreeg, nee geen moment.
Mee eens, absoluut geen topper maar zeker een leuk filmpje.
Lachwekkend?
Euhm ja. De droomsegmenten waren wel behoorlijk lachwekkend. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat ie even zin had om een potje te gaan masturberen.
mcdaktari
nou maar als je in zo´n situatie zit dan ga je op een gegeven moment toch wel hallucineren lijkt mij, en dan kun je vreemde dingen zien dus of dat nou zo lachwekkend is weet ik an ook weer niet zeker.
Naomi Watts
Ik geloof gelijk dat het niet lachwekkend bedoelt is, maar het voelde erg out of place en lachwekkend aan. De pretenties van de regisseur boeien dan ook niet zo, want hij faalt erin het juiste gevoel over te brengen.
Fortune
Die droomsegmenten heeft die kerel toch ook in het echt ook zo gedroomd. Ik vind dat wegdromen naar dat feestje waar hij eigenlijk naar toe ging erg goed, en ook toen hij zich de afstand voorstelde naar dat flesje water dat in de auto ligt erg goed. Maar wat is er nou mis mee dat hij twijfelde om te gaan masterberen?
chevy93
Het werd nergens spannend, sfeertje was er alleen in het begin.
Naomi Watts
Daar heb ik geen boodschap aan. Omdat hij dat gedroomd heeft mag ik het niet lachwekkend vinden? Ik vind het gewoon out of place aanvoelen in zo'n situatie, dat hij echt twijfelde om van zijn zaadoverschot af te geraken doet daar niets aan af. Zelfde geldt voor de party segmenten, Scooby Doo, die jonge lui in die auto etc.Voor mij werkt het niet.
Fortune
Je mag het lachwekkend vinden maar het is totaal niet grappig. Misschien vind je het lachwekkend omdat je het zo misplaatst vindt. Maar het verschilt toch per persoon wat voor herrineringen naar boven komen in zo'n situatie. Bij de een is dat scooby do en bij de ander iets totaal anders. Ik weet ook niet wat je bedoelt met dat het niet werkt. Het is toch juist een heel open en eerlijk beeld van die kerel die daar vast heeft gezeten. Snap nog niet steeds als je 130 uur vast zit tussen die rotsen wat er mis is als je denkt aan masterberen, is toch helemaal niet zo gek.

Vijf films buiten het horrorgenre die evengoed als griezelijk beschouwd kunnen worden

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Vijf spannende survival-films gebaseerd op een echt verhaal | MovieMeter Toplijst

Into the Wild

12 Years a Slave
Drama / Biografie, 2013

Cast Away
Drama, 2000
gebaseerd op boekbergdespairutahbiografieengineerhikingfotografiealonecanyon klimmengebaseerd op een waargebeurd verhaalflashbackreddenmountain biking overlevingontsnappentruestruggle for survivalgevangenbouldercavernvideo recorder adventurerrotsklimmenclimber isolatedhikers very little dialoguememorieshallucinationsdesperationchance encounter