• 9.373.680 stemmen

Met onder meer: Martin Henderson, Ice Cube en Monet Mazur

Releasedatum: 11 maart 2004

Plot Torque

"Circuit of Fire"

Motorrijder Cary Ford keert terug naar zijn woonplaats voor de hereniging met zijn vriendin Shane. Ook heeft hij nog een aantal zaken te regelen. Bij vertrek was hij in bezit van een aantal motoren, die toebehoorden aan Henry. Henry is een nietsontziende drugsdealer en leider van de Hellions motorbende. Nu wil Henry zijn motoren terug, want de motoren hebben iets waardevollers dan benzine in hun tank. Als blijkt dat Ford niet vrijwillig meewerkt, laat Henry hem opdraaien voor de moord op Junior, de jongere broer van Trey (Ice Cube), de beruchte leider van de Reapers motorbende is. Met behulp van zijn vrienden Dalton en Val moet Ford uit handen blijven van Trey en een FBI-agent, die hem op de hielen zit. Racend op zijn motor gaat hij de strijd aan om zijn vijanden voor te blijven. Dit is zijn laatste kans om zijn onschuld te bewijzen....

avatar van neo

neo

Zoveel van dit soort films zie ik de laatste jaren niet meer, maar dit was toch wel de overtreffende trap van een videoclip speelfilm. Mijn god, het ziet er vaak niet uit en is onvolgbaar. Dat het over the top is maakt nog geen eens zoveel uit, maar overzicht in actiescenes ho maar. 1 ster

avatar van otherfool

otherfool

Dreamboy schreef:

beetje droge film. alleen leuk als je van motors houdt.

Ik val af! Filmpje begon nog wel aardig maar verzandt dan toch in gezapige saaiheid; het is allemaal al eens beter gedaan en de film heeft feitelijk niks dat echt voor zichzelf pleit. Veronica-gids: 'Fast and the Furious met de helft van de wielen en een dubbele dosis bullshit'. Dat somt het inderdaad wel zo'n beetje op.

1,5*.

avatar van Shinobi

Shinobi

Man wat een saaie film was dit toch zeg, het verhaal stelt niks voor, humor was ook niet echt aanwezig, de actie vond ik ook niet al te boeiend let vooral maar op die laatste scène met die snelle motor. Deze film vooral niet kijken als je dat van plan bent, want je wordt zwaar teleurgesteld.

Ik geef 'm 1, 0 sterren.

avatar van gotti

Wat een keurige stemmen allemaal. Vond het allemaal wel meevallen namelijk. Tuurlijk kent de film een bijzonder matig plot, maar wanneer je met een knipoog weet te kijken (en gelukkig kan de film dat soms zelf ook wel) naar de ene oneliner na de andere, dan is ie best vermakelijk. De races zelf zien er ook uitstekend uit, op de laatste na, die de race zelf enigzins verliest van de net-niet visual effects.

avatar van The Oceanic Six

Overbodige film vol met het bekende zootje van blingbling, stoere hoofdpersonen, hippe muziek en een nietszeggend verhaal dat slechts aanwezig is om de actiemomenten te compenseren. Voor 1x kijken viel deze film mee, maar het was echt een nietszeggend niemedalletje.

avatar van DeCol

DeCol

Met een halve ster verhoogd. Waarom? Omdat hij na (volgens mij) drie keer nog steeds lekker wegkijkt. De races zien er best wel vet uit. Leuk geschoten ook. Alleen het einde ging iets te ver. 320 km per uur rijden door een drukke stad en dan nog kunnen vechten op je motor ook. Yeah right! Maar dat was dan ook het enige waar ik me aan stoorde, want ook al zit het vol onmogelijkheden of belachelijke dingen, ik kon er hier dan toch wel van genieten. Gewoon niet te serieus nemen. Ook de oneliners waren om te lachen. Vooral toen Monet Mazur hetzelfde reageerde als ik. Ze zag er hier overigens wel leuk uit. Ik kan er niet aan doen, maar ik heb wel genoten.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hhhm, vond Torque helemaal zo slecht nog niet, integendeel, ik vond het best een lekker vermakelijk wegkijkertje. De (meestal geflipte) montage en stijl ziet er nog best goed uit en alles is lekker overdreven en zeer over de top waarvan je toch echt altijd zal denken: dit is onmogelijk. Vooral die scene's als: die motorachtervolging op die trein, met 350 km/h door LA racen en tegelijkertijd nog vechten ook op de motor tussen al de tegenverkeer in, met 2 pistolen schieten en/of landkaart lezen terwijl je aan het rijden bent zonder handen op de stuur. Alles kan in Torque.

Martin Henderson kennen we al van The Ring maar ook hierin heeft hij een geslaagde rol, ook Ice Cube deed het prima en die Shane was ook een lekker popje. Actiescenes zaten er ook voldoende in en de races zijn zoals gezegt: meestal zeer overdreven maar adrenaline verhogend. En ja, mensen lopen hierboven allemaal te zeggen van: zoiets kan toch niet? (zie spoilers) maar ach, het is maar een film en dat maakt het juist zo leuk.

Zeer vermaakt eerlijk gezegt. Prima tussendoortje.

3,5

avatar van Aapje81

Aapje81

Verassend leuke film. Het slaat natuurlijk allemaal nergens op maar ik heb me er 84 minuten kostelijk mee vermaakt en soms mijn ogen uit gekeken bij het zien van de bizarre stunts.

Verder was het acteerwerk verre van geweldig en dan met name de bijrollen maar Martin Henderson en Ice Cube waren overtuigend genoeg. Ook een speciale vermelding verdiend Monet Mazur. Wat een babe

Boven gemiddeld door de hoge entertainment waarde.

avatar van 606

Bar slechte rip off van Fast & furious maar dan met motoren.

Slecht acteerwerk en totaal geen boeiend verhaal.

1,5 ster

avatar van Theunissen

Jezus wat een afgezaagde film was dit. Het was inderdaad gewoon een rip off van Fast & Furious maar dan met motoren. Te triest voor woorden eigenlijk. Zou me niet verbazen als ze ooit nog zo'n soort (zeik)film maken maar dan met speedboten.

Net zoals het verhaal bij Fast & Furious was het ook bij deze bar en bar slecht (iets waar ik wel op gerekend had). Dat geldt eigenlijk ook voor de meeste acteurs en actrices. Dat men in deze film heeft gekozen voor een donkere motorrijder (inclusief de motorbende) in de vorm van Ice Cube slaat trouwens nergens op want dat zie je zelden. Ik ben zelf geen motorrijder maar ik denk dat iemand met een motor niet genoten heeft van deze film (wel bijvoorbeeld van een film als Easy Rider".

De film was schijnbaar zo'n daverend succes (niet dus) dat men wijselijk besloot om er geen vervolg op te maken (daar had men natuurlijk wel op gehoopt en het liefst had men het publiek nog verder uitgemolken met dit soort zooi films).

Ik geef de film nog een 1,0 vanwege de mooie landschappen in het begin en vanwege Jaime Pressly.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Herzien.

Tuurlijk we kennen het wel, hoofdpersoon moet wat dingen oplossen en dat gaat uiteraard niet van een leien dakje met een niet verfrissende afloop. Maar ach, het neemt zich gelukkig niet te serieus en gaat vaak lekker over-the-top, al was het tegen het einde aan op de Y2K misschien iets te veel van het goede.

avatar van DVD-T

DVD-T

Verhaal is flinterdun, echt flinterdun.

Maar wat is dit een lekker filmpje. Stoere mannen, ronkende motoren, flitsende actie. Torque moet je niet al te serieus nemen, dat wil de film gewoon niet zijn. Kahn probeert hier gewoon voor popcorn vermaak te zorgen en dat is zeker meer dan geslaagd. De effecten zien er belachelijk uit, maar dat heeft in Torque ook wel weer zijn charme. En dan dat tempo. Een keer knipperen en het is al weer voorbij. Op audio/visueel gebied erg geslaagd. Kahn komt met een aantal erg toffe shots en die worden nog eens opgeblazen door de sterke editing. Alles is lekker virtuoos geschoten, goed te zien dat Kahn uit de videoclips komt. Die stijl komt erg goed over. Dat Kahn verstand heeft van muziek is dan ook meer dan duidelijk. De soundtrack is dan ook fenomenaal. Daarnaast is de film alleen al de moeite waard venwege de sound design. Erg mooi gedaan. Overal komt geluid vandaan, en alles is onzettend lekker opgepompt. Acteerwerk is verder niet van een hoog niveau, maar wel degelijk. Alleen Ice Cube vond ik een beetje te overdreven doen.

Voor een goed verhaal en special effects kun je de film beter niet kijken. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het audio/visuele aspect, een moordend tempo en lekker overdreven stoere gedoe en vooral veel actie met motoren. Erg ondergewaardeerd stukje film dit.

avatar van movierobert

movierobert

Wou net eens even een resensie voor deze film gaan schrijven, maar dat is niet meer nodig dankzij DVD-T

Er valt gewoonweg niks meer aan toe te voegen, behalve de mooie vrouwen.

Heerlijke film dus, vooral voor de jonge lui, echt vermaak dit.

En als je toch een wat serieuzere film met dit alles wil zien, kijk dan Bikerboyz.

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

De enige reden waarom mensen deze film zouden kijken is vanwege de babes en motoren.. en zelfs dat viel een beetje tegen. Het verhaal was er maar werd niet naar behoren uitgevoerd vond ik. Teveel poespas waardoor het verhaallijn ietwat verwaterde.. en teveel wtf momenten. Dat soort momenten kunnen alleen justified worden in the matrix, absoluut niet in deze film. Beetje slappe hap dus!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Niet al te best.

En dat is gevleid uitgedrukt. Torque is van het slechtste dat ik ooit gezien heb. Fast & Furious - dat ik ook al niet goed vind -, maar dan slecht, met een kutcast , stompzinnigheid en lelijke effecten. En een brommer.

0,5

avatar van jippie2010

jippie2010

Oei, wat hebben ze vreselijk gebruik gemaakt van kleur en effecten. De toch al karige cast en plot worden alleen maar verkracht door de stijl waarin de film is uitgewerkt. *1,5

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Poeh...ooit, minstens 10 jaar terug nog wel eens gezien en beoordeeld als vermakelijk. Nu...lieve help, wat een hoop onzin. Zoals hierboven staat, veel 'haantjes' gedoe, overdreven actie, ongeloofwaardige toestanden, en ga zo maar door.

Echter als er dan toch iets goeds aan de film is, als ik dan toch een goede reden moet bedenken, dan kan ik er wel twee bedenken. Namelijk Monet Mazur en Jaime Pressly. Zonder deze twee zou het wat mij betreft helemaal niet te pruimen geweest zijn.

avatar van Brabants

Brabants

Torque is mijns inziens een zwaar tegenstrijdig geheel. De visuals zijn echt prachtig en de actie goed neergezet. Het verhaal en het acteerwerk daarentegen van een zo laag niveau dat het het kijken niet waard is.

avatar van blurp194

blurp194

Een eeuwig blauwe lucht zonder een wolkje of streepje, prettig harde kleuren, snelle motoren en een meisje met lang blond haar. Jatwerk van talloze genres, en wellicht nog het beste samen te vatten als de mannenvariant van de aquarium-dvd.

En tegelijkertijd ook volstrekt ondergewaardeerd in de vergelijking met de hele F&F serie. Tuurlijk, de effecten aan het einde slaan nergens op, maar als je daar over gaat zeuren met zo'n soort film dan kan je misschien beter documentaires kijken. De film doet precies wat er op de poster beloofd wordt tenslotte - over the top vermaak.

In tegenstelling tot de geldende opinie vind ik dan eigenlijk dat er behoorlijk goed gespeeld wordt. Ice Cube doet het best goed, jammer dat hij nooit echt voor acteren gekozen heeft - of misschien niet echt de kans gekregen heeft. Henderson heeft dan eigenlijk minder te doen - een inwisselbare hoofdrol eigenlijk, alleen maar beeldvulling, een paspop voor een fraai motorpakkie, en het excuus om Mazur te laten opdraven. Maar dat werkt dan ook prima.

Maar er is meer dan dat nog zelfs, want er is in de cinematografie best wat leuks te zien - meerdere erg knappe shots en fijne montage. Niet dat alles precies werkt, maar er is in ieder geval iemand met een visie en een missie aan het werk. Hoeveel films krijgen we niet langs zonder dat gevoel, zonder die vonk. Dan zie ik liever iets als dit, van iemand die het tenminste nog proberen wil, die gelooft in zijn werk. En uiteindelijk gewoon een strakke film neerzet - al is die misschien ietwat onterecht in de vergetelheid geraakt. Laat ik dan maar eens een klein aanzetje geven om dat te veranderen.