• 9.377.538 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Skyline

"Don't look up"

Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

wat mij betreft een moeilijke film om te beoordelen...

het begin vond ik beestig goed & de film leek me dus ook veelbelovend,

maar vanaf dat de film dan ECHT begint ergerde ik me vooral aan de hoofdpersonages en de vele clichés die niks met het verhaal te maken hebben.

het einde begon dan weer wel interessant te worden & dit had dan ook wat langer mogen duren van mij.

twijfel tussen 2,5-3*

avatar van Davidus

Davidus

Gewoon een lekkere sf / aliens film. Niets mis mee.

Lekkere snelle actie, geen geleuter of sentimentele crap.

En er wordt echt niet slecht geacteerd, althans, niet slechter of beter dan in de normale standaard film in dit genre. De acteurs en hun spel zijn ondergeschikt aan de aktie en effecten.

Tijdsduur is lekker kort, niets onnodig rekken.

Leuk als tussendoortje, verstand op nul (alweer; zoals bij het merendeel van dit soort films in dit genre )

En wat een briljant einde, geweldig, iedereen op het verkeerde been ...

avatar van twilight78

twilight78

this een goei eind e maar ik verwachte meer een horror ? ik denk het wel

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Waar ik al bang voor was: bij een tweede keer kijken vond ik de film toch een stuk minder. Een belachelijk plot, gespeend van logica en vaak ook nog saai. Maar ik blijf erbij dat de speciale effecten de beste zijn die ik zo'n beetje ken.... ongelofelijk wat die gasten met dat weinige budget voor elkaar hebben weten te krijgen. 3* blijft staan.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de vele slechte kritieken viel de film me toch nog best mee.

Het is geen hoogstaand scenario, maar het zijn vooral de special effects die het hem doen in deze film.

Ook het einde is niet bijster goed, tenzij er een vervolg op deze film zou komen.

Maar dat is afwachten vermoed ik.

Kortom: het verhaal stelt niet zoveel voor, maar ik heb wel genoten van de beelden.

avatar van sander.h

sander.h

Tarkus schreef:

Ondanks de vele slechte kritieken viel de film me toch nog best mee.

Maar dat is afwachten vermoed ik.

Bijna helemaal met bovenstaande eens.... ik vond alleen het einde wel verrassend en niet perse slecht.

De acteurs redden zich redelijk, gezien het feit dat ze cliche personages neer moeten zetten en de dialogen belabberd zijn.

Maar de FX maken de film. 3*

avatar van xel

xel

Gemiddelde is een een 2,5, even een beetje opkrikken!

Het vervolg ga ik zeker zien...

avatar van devidia

devidia

Ammer schreef:

Wat een gezever over deze film, waarschijnlijk hebben de mensen die deze film zo slecht gewaardeerd hebben een veel te ambitieuze verwachting gehad. Gewoon verstand op nul en genieten van deze prententieloze scifi film.. nee het is geen independence day of signs, maar de film biedt zat.. Lekker vlot gemonteert goede actie sequences wat relativerende humor hier en daar en vette aliens wat wil je nog meer meer. ik geef toe het verhaal is kapstok voor de special effects maar is dat een ramp? Ik heb me goed vermaakt, en zelfs het open einde deed mij naar meer verlangen. Jammer dat er niet veel van dit soort popcorn actie scifi's uitkomen! minimale middelen maximale er uit gehaald, dus Kraus broeders goed gedaan! 3.5*

pretentieloos? hebben wij naar dezelfde film gekeken dan?

Zelf al zet je je verstand op 0, dan nog zijn de grote tekortkomingen te groot om je er niet aan te ergeren.

deze film trok nergens op, absoluut nergens

avatar van b00ts

b00ts

Geen echt verhaal. Aliens (?) komen hier de zooi leeghalen. Verhaal rammelt echter van alle kanten. De actie is knap. Acteertalenten zul je niet tegenkomen.

avatar van pandit

pandit

Al DeNiro schreef:

Veel beter dan War Of The Worlds van Spielberg & Cruise.

Zeer ondergewaardeerd door IMDB en MovieMeter-users.

Inderdaad, Het verhaal zit heel goed in elkaar, ik zie deze film als een combinatie van cloverfield en Independence Day, Helaas viel het einde tegen en bleef je met vragen achter. Acteerprestaties waren erg goed.

avatar van Sarevok

Sarevok

Aardige "invasion" film.

Ik zag een aantal mensen de vergelijking maken met Cloverfield alleen vind ik niet dat deze film op dezelfde hoogte staat als Cloverfield. (hoewel ik me prima heb vermaakt)

Jammer van de special effects op het moment dat de vliegtuigen in beeld komen (die zijn toch wel heel erg computergemaakt) jammer!

Ook hadden de personages wat beter uitgewerkt kunnen worden en tevens was het einde van de film zeer slecht uitgewerkt.

Leuke bijeenkomstigheid vond ik wel dat de aliens in deze film vrijwel identiek zijn aan de aliens in het computerspel Crysis!

Heb me met deze film toch vermaakt dus vandaar 2,5 ster

avatar van Monkey68

Monkey68

Vergeet al het gezeur over verhaallijnen en een plot; die zijn er namelijk niet. Het gaat hier vooral om het spektakel en dat zit aardig in elkaar. Beeld en geluid zijn prima in orde en dat is waar het in een film als deze om gaat. Goed voer voor home-cinema systems.

avatar van m1701

m1701

Beetje een rare wazige film, duurde wat lang voor het op gang kwam.

Acteerwerk was niet echt geweldig. Spanning was wel goed maar van korte duur.

Miste ook eigenlijk de verhaallijn, had geen idee waar het naartoe ging of

wat de "aliens" hier deden, had toch iets beter uitgewerkt mogen worden.

Vond Batlefield Los Angeles en Cloverfield vele malen beter!!!!

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Davidus schreef:

Gewoon een lekkere sf / aliens film. Niets mis mee.

Lekkere snelle actie, geen geleuter of sentimentele crap.

Tijdsduur is lekker kort, niets onnodig rekken.

En wat een briljant einde, geweldig, iedereen op het verkeerde been ...

Ben ik het helemaal mee eens. Ik heb deze film vanavond gezien, en ik kan me er nu al bijna niks meer van heugen, behalve dat ie wel oké was.

Als je kijkt naar het budget is het zeker qua special effects geen slechte poging.

Ook 3*

avatar van Camorra

Camorra

skyline..

skyline is een redelijke film, een eens en nooit meer film voor mij.
het verhaal is ok, de acteurs zijn ok , alles is wel ok, niet geweldig maar gewoon leuk om eens
gezien te hebben.

alleen het einde,ben ik de enige die hier zich kapot aan heeft geërgerd?
ze werden dat ruimteschip in gezogen ik ze zoenden. mooi einde maar nee?
het verhaal ging nog verder dat stuk hadden ze eruit mogen knippen van mij. Geen toegevoegde waarden. Je komt er alleen achter wat er met de mensen uit eindelijk gebeurt maar ja of dat nou zo belangrijk was?

2,5 *

avatar van LadyAnne

LadyAnne

special effect zijn leuk, maar voor mij houdt het dan ook wel op.... Tegenvaller. Alleen door het einde zou ik enigsinds benieuwd zijn naar het tweede deel, maar als die niet komt maakt het mij ook verder niks uit.

avatar van essepluisje

essepluisje

De film begint super goed het eerste uur zat ik op het puntje van mijn stoel dan zwakt het iets af en ineens is hij eigenlijk te snel afgelopen...

Van mij mag deel 2 er komen ik wil wel weten hoe het verder gaat.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Vaya con dios, you son of a bitch!''

Een vermakelijke sci-fi.

Het verhaal komt wel vaker voor en is niet origineel te noemen. Dit keer gaat het om een groepje jonge mensen in een penthouse die ruw worden verstoord na hun feestje en met een soort van Armageddon worden geconfronteerd.

Personages waren absoluut niet interessant en er wordt geen moeite gedaan om ze te verdiepen. Met zo'n soort film hoeft het absoluut niet. Gewoon een paar macho-jongens en mooie dames. Als je hun naam weet is het al goed genoeg. De effecten zagen er netjes uit, evenals de alien-concepten. Sommige aliens waren vergelijkbaar met wezens van The Mist of Cloverfield. Wel creatief bedacht en onderhoudend op beeld gekregen. Ook krijg je hier wat meer informatie over de aliens zelf, zonder dat ze door een personage uitgelegd hoefden te worden. Kort na ontdekking van wat er gebeurt, wordt het groepje zo ongeveer door het hele appartement achtervolgd door wezens die uitzien alsof ze net van War of the Worlds over zijn gestapt. Met hetzelfde concept dat ze ook worden 'ontvoerd'.

Locatie is niet moeilijk; gewoon een enorme appartement in Los Angeles. Er wordt wel van alle plekken gebruik gemaakt daar, zowel verschillende kamers als zwembad en parkeer-garages. Er is ook aanwezigheid van militaire personeel, dus je krijgt wat gevechten te zien. Zowel op het dak van het appartement als luchtgevechten boven L.A. Natuurlijk krijg je ook te zien hoe zo'n schip door een kernkop wordt geraakt. Net als Independence Day (maar dan zonder schild), herstelt zo'n schip op, door alle beschadigde delen als een magneet weer op hun oude plek terug worden gezet. Dit is wel iets nieuws, maar je vraagt je wel af wat er allemaal moet gebeuren om zo'n onverslaanbare vijand neer te krijgen. De kleinere wezens zijn echter niet zo'n moeilijke doelwit. Misschien een keertje of 2 - 3 met een raketwerper raken, afhankelijk van hun grootte natuurlijk. Het leger had kennelijk hun handen vol met zulke dingen.

Een 2,5 als gemiddelde vind ik verrassend laag voor zo'n film. Het is weliswaar geen toppertje, maar het kijkt enorm vermakelijk weg. Ondanks een korte speelduur, mocht het van mij wel tegen de 100 minuten duren, om het nog even spannend te houden. Met zo'n (best een slechte) einde zou er een mogelijke vervolg komen. Ben benieuwd of dat zo is.

Een prima sci-fi met wat actie, spanning en goede special effects.

Nu nog afwachten op een andere recente sci-fi: Battle Los Angeles.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Camorra schreef:

alleen het einde,ben ik de enige die hier zich kapot aan heeft geërgerd?
ze werden dat ruimteschip in gezogen ik ze zoenden. mooi einde maar nee?

Ik vond het einde juist wel veel toevoegen. Misschien haal ik er meer uit dan de makers er in hebben gestopt, maar er zit denk ik wel een soort hoopvolle boodschap achter: de lichamen sterven weliswaar wanneer hun hersens er uit gezogen worden, maar de mens zelf is nog niet dood, maar leeft voort in zo'n monster. En sterker nog, blijkbaar gaat iemands vrije wil en persoonlijkheid ook niet ten gronde; immers, de hoofdpersoon doodt zijn medemonsters om zijn vriendin te beschermen. De aliens of monsters (wat zijn het eigenlijk?) maken dus een grote fout door aan te nemen dat ze zo de aarde kunnen veroveren. Uiteindelijk zullen de monsters-met-mensenbrein zich tegen de oorspronkelijke monsters keren. De mensheid laat zich niet zo makkelijk uitroeien. Tenminste, zo heb ik het einde opgevat. Ik vind het in ieder geval een beter einde dan dat van Cloverfield want dat was al helemaal hopeloos, terwijl hier er nog een kans is dat het alsnog een soort van goed komt met de mens.
Voor de rest zeker een vermakelijke film, hoewel nogal kort. De effecten zagen er wel mooi uit, muziek was ook goed. Verder is het veel van wat we vaker al hebben gezien, maar ja.

LadyAnne schreef:

Nou zelf voor het einde ben ik niet benieuwd naar een deel 2 hoor. ik geef 2.5 sterren voor de effecten. Die zagen er erg goed uit, maar de rest van de film, mijn hemel wat een troep maken ze tegenwoordig zeg. Ik heb niet veel meegemaakt dat een film echt op zijn hoogtepunt abrubt word afgekapt. Zwaar ergelijk, maar goed. Aan de andere kant was ik dan ook wel weer blij dat hij afgelopen was. De trailer zag er veel belovend uit, het verhaal klinkt ook erg interesant. De effecten is ook echt niks op aan te merken, maar de uitvoering van de film. Ik verlaag mijn waardering naar 1 ster, en die geef ik puur voor de special effects. Een echte afrader voor science fiction liefhebbers.

avatar van nickje76

nickje76

goede sf. Vermakelijk om naar te kijken. Met het lage budget mooie en goede speciaal effects.

Begin van de film steengoed! Einde aan de belabberde kant en te clische.

avatar van Khd

Khd

Nou, nou, opeens zijn alle kritiek-blikken geopend. Film viel reuzen mee. Zeer vermakelijk en kijkt gemakkelijk weg. Mooie speciale effecten, aardig verhaal en bij vlagen spannend.

avatar van nakada

nakada

Inderdaad flink wat negatieve kritieken hier en mijn verwachtingen waren dan ook erg laag. Maar ik moet zeggen dat het mij allemaal erg meeviel. De special effects waren behoorlijk, in ieder geval overtuigend genoeg om echt te lijken. Het verhaal was in eerste instantie niet veel soeps, de flashback had er wat mij betreft helemaal uit gemogen, voegde uiteindelijk weinig toe, maar gelukkig was er het onverwachte einde. Het acteren vond ik matig, dat werd echter weer voldoende gecompenseerd door de aanwezige actie.

Alles bij elkaar een fijn avondje film kijken op de bank.

Gemiddeld maar het trekt naar een voldoende.

avatar van Marcel1971

Marcel1971

Na slechte recensies die ik hier en in de kranten heb mogen lezen, ben ik blij dat de ik de film desondanks toch heb gezien. Het is een science-fiction actie, en dat is precies wat je krijgt. Het einde kwam onverwacht en is wat apart. Maar velen malen beter dat de independence day. Daar werd snel een einde aan gebreid. Even met een ufo naar de moederschip vliegen, virusje uploaden en klaar is kees. Nogmaals het einde van Skyline is wat apart maar wellicht komt er nog een vervolg op. 3 en een halve ster.

Marcel1971 schreef:

Na slechte recensies die ik hier en in de kranten heb mogen lezen, ben ik blij dat de ik de film desondanks toch heb gezien. Het is een sience-fiction actie, en dat is precies wat je krijgt. Het einde kwam onverwacht en is wat appart. Maar velen malen beter dat de indepence day. Daar werd snel een einde aan gebreid. Even met een ufo naar de moederschip vliegen, virusje uploaden en klaar is kees. Nogmaals het einde van Skyline is wat apart maar welicht komt er nog een vervolg op. 3 en een halve ster.

Zo kan je zien dat smaken gelukkig verschillen. Als er een vervolg komt, veel plezier ermee want ik hoef het niet te zien. Het einde was niet appart (vond ik) ,het sloeg gewoon nergens op. Maar ja ik ben blij dat jij hem wel leuk vond. Ik had er echt veel meer van verwacht.

avatar van @quikfit

@quikfit

Aardige sciencefiction,positief verrast.

avatar van Rimko

Rimko

ik heb voor deze film geen woorden, alleen een afkorting: WTF.

avatar van mod122

mod122

2 sterren voor de special effects maar meer ook echt niet.

mod122 schreef:

2 sterren voor de special effects maar meer ook echt niet.

Nou zo mooi waren de effecten nou ook weer niet.

avatar van Nick92

Nick92

Special Effects en actiescénes waren vermakelijk maar daar hield het ook al meteen mee op. Flinterdun verhaal, slecht acteerwerk en dat einde sloeg echt helemaal nergens op.