• 9.376.493 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Skyline

"Don't look up"

Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.

avatar van wimaroca

wimaroca

misschien niet zo slecht gemaakt,maar wel bezuinigd op de acteurs!!

een hoop tramalant,maar toch nog even kussen.tjonge tjonge

een mooie film voor 9 jaar en JONGER

m'n zoon vond 'm prachtig

een mooie 1

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Ik heb deze film afgelopen nacht in de bioscoop gekeken.
De trailer zag er gaaf uit, het verhaal sprak me ook aan (enigzins cliché, maar toch) , dus ik dacht:
waarom ook niet?
Helaas viel hij tegen.
Het verhaaltje is flinterdun, de acteurs en dialogen zijn erg amateuristisch..
Ook valt het me op dat de film uitsluitend is gebaseerd op hoe het clubje vrienden het beleefd. Dit zie je ook in Cloverfield, maar daar vond ik het wél goed uitgepakt.
De hoop die ik had op massahysterie, paniek, een onvoorbereide overheid, werd snel weggeveegd.
Je ziet niet meer dan een klef, en volkomen standaard groepje jong-volwassenen, die proberen in leven te blijven, en de meest domme keuzes maken.( en ontzettend saaie dialogen voeren zonder veel overtuiging)

De special effects waren inderdaad erg mooi, maar daar is een film nog niet mee gered.

Het einde vond ik ook erg wazig ( serieus, dat die gast als een soort supermonster haar wil beschermen tegenover de anderen? ) Was nogal vergezocht, en het deed me meer denken aan een Hellboy of id.
Maargoed, de film was vermakelijk , dat is waar, de special effects waren erg mooi, en hij hield toch wel enigzins de aandacht vast.

Vandaar een 2.5.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

De film word volledig gedragen door de special effects. Het verhaal stelt namelijk niks voor. Ik heb me daar voor de rest geen enkele keer aan geergerd gelukkig. De schitterende fantasievolle aliens eisen alle aandacht op. Geweldige aliens krijgen we te zien, maar van mij mocht het allemaal nog wel wat meer. Jammer dat het plot zo zwak was, dit had een goede film kunnen worden. De eindscene vond ik lichtelijk overboden, hoewel het opzich wel bij de film past. Als het verhaal wat beter was geweest had ik een voldoende gegeven. Nu scoort de film net onder de maat.

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke sf film alleen een afknapper het einde van de film. Wat een vreselijk einde.

avatar van the new guy

the new guy

Las op nu.nl dat van de 10 miljoen budget slechts 0.5 miljoen naar het live action gedeelte is gegaan. De overige 9.5 miljoen is in z'n geheel naar de CGI gegaan. Toch zeker de moeite waard om een te bekijken op dik scherm in mega kwaliteit.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ja, dan wel met alle acteergedeeltes eruit. Dit is niet meer dan een dikke techdemo.

Een film als deze maken is als een dikke ferari kopen en je dan dood rijden tegen een betonnen paal. Het was een mooie auto maar je bent toch echt uitgesmeerd over een meter of vijf.

Films als deze hebben geen zin.

avatar van FLH

FLH

Zeker een vermakelijke film, special effects zien er zeker niet slecht uit, alleen daarom verdient de film al meer dan een 0,5*. Acteerprestaties zijn inderdaad niet uitmuntend wat erg jammer is.

Er zit geen diepgaand verhaal in, maar het blijft op zich wel boeien. Het blijft immers ook een actie film die het duidelijk hier meer van die "spectaculaire scenes" moet hebben. (En nee ik zeg niet dat alle actiefilms een slecht verhaal hebben ). Al bij al een leuke/vermakelijke film. Deel 2 mag van mij gerust komen, toch wel benieuwd hoe het verder gaat.

avatar van Bloe-Reej

Bloe-Reej

Goede effecten, maar zeer slecht verhaal. Het einde is ook niet erg best.

De film is geen aanrader, maar heb niet 1 keer gedacht om de film stop te zetten.

avatar van King030

King030

grappig dat die gozer van scrubs erin speelt maar dat was het ook echt! film is niks aan en nep.

avatar van puckb96

puckb96

Heeft maar een anderhalve week in Helmond gedraait, zal wel helemaal niks zijn geweest. Wel jammer want ik had em willen gezien.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Zoals hierboven beschreven staat moet deze film het idd voornamelijk hebben vd special effects.

De cast is nou niet bepaald hoogstaand, over de acteerprestaties nog maar te zwijgen....

Begin deed me enigszins beetje denken aan Cloverfield (feestje dat verstoord wordt door een soort invasie/monsters) godzijdank niet hetzelfde gefilmd met een camera die steeds heen en weer schud. Vond hem wel vermakelijk als je je verstand op 0 zet

avatar van schram101

schram101

Tja, popcorn of rommel?

De grens kan soms dicht bij elkaar liggen. Mischien wat flauw, maar deze film ligt precies op de grens. Een goed verhaal moet je in een film als deze niet verwachten. Goede acteerprestaties ook niet, al heb ik me daar persoonlijk niet aan gestoord. Goede CGI, dat wel!En zoals de trailer al deed vermoeden stelt de film ons daarin niet teleur, erg mooi! Prachtige visuele scenes krijgen voorgeschoteld onder leidig van af en toe erg slechte (of misplaatste) muziek. Dat was wel iets waar je je aan kan storen en een behoorlijk standaard verhaal ook.

Al met al een redelijk filmpje, die mij na de recensies zeker niet tegenviel, maar zonder de uitstekende CGI als een kaartenhuis in elkaar zou storten.

avatar van platonie

platonie

Voor een SF liefhebster dat ik ben, moet ik zeggen dat dit een aanfluiting is op het echte SF gebeuren. Ik heb zelden zo'n slechte film gezien. Als er een UFO explodeert en er komt een wolk alsof er een atoombom is af gegaan en er verschijnt nog geen barst in de ruit van de wolkenkrabber waarin hun zitten dan moet ik zeggen djeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee wat een slechte film....het einde slaat ook werkelijk nergens op....had er zeker meer v an verwacht.....bar slecht

avatar van Hoffie

Hoffie

Vond het een super mooie film, special effects zijn echt super. Alleen daarom al zeker de moeite waard.

avatar van puckb96

puckb96

Nee, maar ik bedoel het feit dat hij maar een anderhalve week bij ons in de bios heeft gedraait zegt dat de film erg onsuccesvol is geweest. Misschien kijk ik em een keer op een dvdtje ofzo.

avatar van LV426

LV426

Ik vond het een amusante film, maar ja ik ben nu eenmaal dol op dit genre. Het design van de aliens hebben de makers duidelijk afgekeken van de game CRYSIS2 .

avatar van natju

natju

Slecht verhaal, dat dan ook nog eens erg slecht is uitgewerkt.

Acteurs waren helemaal het dieptepunt.

Maar zeker niet meer waard dan 2*

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Om 1 of andere reden doet deze mij gewoon denken aan Starship Troopers...

Ben ik de enige die deze vergelijking maak?

avatar van fionepoon

fionepoon

Damn. Dit was slecht!

Een paar irritante mensen die ruzie maken:

'Nee, we blijven hier!'

En dan nog zoveel gekrijs dat ik af en toe de aliens wel even wilde helpen.

Pluspuntje: de mooie aliens.

Minpuntje: de hele film.

Op het einde leek het nog even geinig te worden maar dan houdt het opeens op! WTF !!

1 ster voor de aliens.

avatar van robjanss

robjanss

Dramatisch slecht! Alleen maar aftereffects, en niet eens heel goed:(

avatar van Ant

Ant

Ik zie hier weinig Starship Troopers in. Die was een stuk beter! Echt een gemiste kans, want de wezens en effecten waren redelijk. Alleen de acteurs, vooral die vrouwen waren dramatisch. Verder had het verhaal iets duidelijk mogen worden uitgewerkt. Iets in de trend van hoe komen ze bij de aarde en wat is het doe Dit was zo oppervlakkig.

avatar van Kakarot

Kakarot

Fantastische film, kijkt heerlijk weg.
En gelukkig eens geen happy Hollywood einde.

avatar van barcam

barcam

Deze film moet je bekijken voor de special effects want van acteren of verhaal is in deze blockbuster niet echt sprake. Vond het einde zeer verrassend en goed gevonden.

avatar van Sjaako

Sjaako

Wel een okee film als je van het genre houdt. Special Effects zijn uitzonderlijk mooi, het verhaaltje is niet bijzonder, maar toch heb ik ervan genoten.

Best de moeite waard.

avatar van e8212

e8212

Leuke effects, maar voor de rest echt teleurstellend helaas. En die super weird einde... C'mon?

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik snap echt de lovende woorden over de special effects niet. Een blauwe laserstraal is nou niet direct het meest complexe effect. De echt ingewikkelde effecten zitten in scenes met instortende gebouwen, cgi van mensen/dieren, stromend water en noem maar op. Ik vond het erg duidelijk dat bepaalde ingewikkelde effecten (zoals instortende gebouwen ed.) heel vaak buiten beeld gelaten worden, of je krijgt het van veraf te zien (muv de sportwagen die wordt gesloopt, maar dat was een kleine scene - en imo ook nog niet zo heel goed gedaan.. En het oprukken van het leger aan het eind - de vliegtuigen... was gewoon belabberd gedaan.Maargoed, wat verwacht je van een budget van 10 miljoen.

avatar van TriplaR

TriplaR

Enigszins ondergewaardeerd op Moviemeter deze film.

Allereerst, het verhaal heeft inderdaad weinig om het lijf. Het komt echt neer op 'the struggle to survive' zoals we die kennen uit vele andere (rampen)films. Nou vind ik dat concept niet bepaald saai en in deze film is hij niet slechter als in andere.

Verder, zoals meer mensen zeggen, de special effects zijn daverend. Zodra het luchtgevecht op gang komt is het een waar spektakel van visueel geweld. Als je een beetje een degelijke tv en geluidsinstallatie hebt is het vanaf dat moment genieten. Ik ervoer zelfs een vlaag van plaatsvervangende trots tijdens het zien hoe wij aardbewoners het gespuis met alle macht probeerden te vernietigen, knappe combinatie van audio en CGI.

De buitenaardse gedrochten zijn goed gevonden, een zoveelste variant weliswaar, maar ze doen qua uiterlijk niet onder aan ET's uit andere soortgelijke films (Hoewel ik me er toch niet tot voel aangetrokken).

Al met al geef ik de film 3,5*. Het is niet vernieuwend, origineel of onvoorspelbaar en ik heb niet het gevoel van: "Wauw, ik heb hier geen woorden voor", maar als er iets is wat deze film wel kan, is het: Vermaken en je van je stoel blazen met visueel geweld.

avatar van sofripa

sofripa

Gezien de recensies had ik een hard hoofd in dit filmpje. Juist door de lage verwachting is me e.e.a. best meegevallen. En helemaal als je weet dat deze film voor een luttele $ 10 miljoen in elkaar is gedraaid. De dialogen (evenals de b-acteurs) waren inderdaad geregeld tenenkrommend maar de actieen spanning was bij tijd en wijle van 'a-niveau'. En het eind: best een redelijk 'gore'level' . Ook effecten zijn, zeker gezien het lage budget, bovengemiddeld te noemen. Al met al is 3 sterren in mijn ogen de juiste waardering.

avatar van the new guy

the new guy

WTF! Dit slaat echt, maar dan ook echt, helemaal nergens op. Die Balfour, wat een slechte acteur man. Alles aan de film is slecht, onlogisch en overbodig. Behalve de SE, die zijn 1.5 ster waard.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Veel beter dan War Of The Worlds van Spielberg & Cruise.

Zeer ondergewaardeerd door IMDB en MovieMeter-users.