Skyline (2010)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 3 februari 2011
Plot Skyline
"Don't look up"
Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.
Jarrod
Colin
Jen
Pregnant Abductee
_Casper_
ik vond de film een echte B-film, maar wel een B-film die er op een of andere manier toch voor zorgde dat je bleef kijken. Ik wou gewoon weten hoe het afliep... Maar na het einde hebben gezien valt het alsnog erg tegen.
De monsters/aliens zijn wel erg cool gemaakt en orgineel moet ik zeggen. Maar de rest van de film is niks... Jammergenoeg.
Het verhaal stelt niks voor en klopt niet, slechte acteerprestaties, geen spanning..
1.5 *...
TheThirdMark
Dan toch het script, de personages zijn wel lichtelijk irritererend. Vond het vooral vervelend toen mr. Clueless/Scrubs weer even idiote beslissingen moest nemen. Dat zijn echt van die dingen waar ik me aan irriteer. Ik zou me gewoon in een wc hokje of zo verstoppen. Maar nee, de mannen moeten weer heldhaftig zijn en proberen te vluchten. Burp, en wat als ze die haven zouden halen? Even later nadat hij dood is gegaan wil Jarrod dat verdorie nog een keer doen. Dan haal je het bloed onder mijn nagels vandaan. Dat zit je nota bene op een freaking boot, dan ben je gewoon een sitting duck. Waarom zou je dat in godsnaam willen?
Nee, de logica is gewoon gigantisch ver te zoeken bij de redeneringen van de hoofdrolspelers.
Ook hadden ze de film moeten laten eindigen op het moment dat Jarrod en Elaine naar boven worden gezogen. Nu gaat het nog een 5 minuten te lang door in het ruimteschip. Behoorlijk onnodig en ook laat het te veel zien.
Helaas is dit ook hetgene wat me van een betere score weerhoudt, al kon ik zeker nog wel genieten van alles wat er op het beeld werd getoverd.
Als je had opgelet dan had je geweten dat de ''aliens'' niet over het water gingen. In hoeverre dat ook in de 2 vervolg films blijven, weet natuurlijk nog niemand. De logica is dus ontzettend goed te begrijpen. De film had juist de laatste 5 minuten nodig. Een zogenaamde Cliffhanger voor deel 2 en deel 3.
dragonmaster
trailer is goed te pruimen, film niet. acteerwerk is zwaar ondermaats. special effects maken veel goed, al is er veel leentje buur gespeeld. het open einde laat de deur open voor een vervolg, maar als die er komt laat ik hem toch echt voorbijgaan .....
Misschien dat ze nie op de zee waren omdat er niemand was? Er zijn geen steden in de zee gebouwd he. Lijkt me logisch dat die ruimteschepen ook wel normaal over de zee kunnenvliegen

Vind het gewoon teveel risico voor een plan, terwijl je je binnen veel beter zou kunnen verstoppen dan wat ze in die flm tot dan toe hadden gedaan(beetje in de woonkamer zitten met een muur van ramen)
damien83
Ik vond dit een zeer goede film, had er hetzelfde gevoel bij als Cloverfield...spannend een heel 'realistisch' gebracht!
rolfgizmo
Had er minder van verwacht. goeie film. beetje als godzilla. maar dat electrisch
JacoBaco
Ben deze film gaan kijken alsof het een Sci Fi film betrof ofzo. Kreeg gewoon geen goed gevoel bij de film en aan de gebroeders Colin en Greg Strause heb ik ook niet echt goede herinneringen, dus dat maakt het wel terecht op zo'n manier. Nou. het heeft zowaar geholpen. Nog steeds geen geweldige film, maar ook geen deceptie. Het begint allemaal wel erg standaard met vrouwen in bikini's en wat mannen in zwembroeken. Maar zodra de Aliens komen opdraven, begint de film op iets te lijken, alleen naarmate de film zich vordert blijven ze maar een beetje aankloten zonder dat er nu echt iets interessants gebeurd. En we krijgen zoals altijd de indruk dat de Aliens onmogelijk te verslaan zijn en zo lijkt het ook echt. Vervolgens gaat het juist eigenlijk weer heel erg makkelijk, maar uiteindelijk is de situatie weer uitzichtloos. Soort jojo effect lijkt wel.
Skyline: De personages stellen weinig voor, het verhaal stelt weinig voor, de computereffecten zijn wel in orde en het einde is best leuk gevonden, maar ik dacht ook, ja en nu? Toch net iets te abrupt. Maar toch wel een aardige SF film uiteindelijk.
Wat een giga flutfilm... Echt een zeperd...
Welke zender heb je toen gepakt dan
SaNDuTjE
Ondanks de lage verwachting was dit toch een redelijk vermakelijke film met verdraaid goeie effecten. Het is duidelijk dat de film daarmee probeert te score om zo het matige plot en acteerwerk te verhullen. Ik moet zeggen dat dit best gelukt is.
Het verhaal is erg rechtlijnig en kent zoals gezegd veel bekende scenes uit andere films (War of the Worlds, Independence Day). Waarschijnlijk onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht. Helaas was dat bij sommige scenes wel erg duidelijk, vooral de scene waarin een tentakel in het appartement op zoek gaat naar slachtoffers. Dit is gewoon 1 op 1 overgenomen uit WotW.
Wil je anderhalf uur vermaakt worden met een simpel verhaal, redelijke acteurs en gelikte effecten, dan ben je met deze film aan het juiste adres.
Niets bijzonders maar wel leuk.
RickZ
Vermakelijke SF-actieThriller met nice chicks en een paar dudes op de vlucht voor wat aliens. In het begin nogal traag en met simpele special effects, maar halverwege komt er veel meer spektakel en worden de effecten goed aangevuld met vette actie. Het einde is niet zo bevredigend maar past goed bij een vervolg. Eerste helft 3*, 2e helft 4*.
Zeer vermakelijke sciene-fiction/aktie film, echt weer een lekkere ouderwetste supersnelle film.
Zelfs de special effects waren dik inorde, genoeg aktie een paar schrikmomenten gewoon een lekkere film. Op naar deel twee
mer1973
Aardig filmpie, althans tot de laatste 10 minuten. Toen werd het werkelijk kinderlijk lachwekkend.
Als die laatste 10 minuten er niet waren geweest had ik een voldoende gegeven, helaas door het einde wordt het een 2.5*
canciser
Had het niet verwacht, maar heb me heel goed vermaakt. De film deed wat anders dan de meeste films, geen stoere one-liners en allesvernietigende Rambo's. Ook was het minder voorspelbaar, en waren de personages niet zo vlak.
Minpunt vind ik het camerawerk in het begin en midden, dat was erg amateuristisch en leek te veel op een b-film. Laatste half uur veranderde de film een beetje, het camerawerk werd beter en er kwam meer actie in. Het einde vond ik erg goed, leuk bedacht en past goed op een vervolgfilm. 3*
mixmaster
film die wel een beetje aan ´´war of the worlds´´ doet denken .
niet slecht gedaan maar ook geen topper .
kijkt toch lekker weg en is zeker leuk vermaak .
winke082
Toch weer vreemd dat er veel laag gestemd wordt!
Wat klopt er niet aan het verhaal?
Als SciFi liefhebber vind ik de film echt niet slecht.
Oké, het verhaal is wat mager maar de special effects maken weer veel goed.
En het eind is niet super maar desondanks heb ik me prima vermaakt.
Zeker geen B film dus!
SaNDuTjE
Ik vind de stemmen nog hoog in tegenstelling tot de IMDb score (niet dat die bepalend is). Als ik de laatste stemmen bekijken dan zijn het vooral 3 en 3,5 sterren, wat toch niet verkeerd is lijkt me...
Joän
Heb over deze film een beetje een dubbele mening.
Naar mijn mening een B film, maar toch een B film die spannend was.....einde was wel afgeraffeld.
Acteurs vond ik niet overtuigend spelen.
De film speelde zich voor een groot deel af in en rond het gebouw.
Ben het helemaal eens met Mixmaster, de film deed me een beetje denken aan War of the World met Tom Cruise.
Want bij beide films zochten ze mensen met behulp van hun "tentakels" en bij de ene film kwamen ze uit de grond en bij deze film kwamen ze vanuit de lucht.
Deze film liet ook minder indruk bij me achter dan die andere.
Vermakelijke B film.
Oke, de effecten zouden niet misstaan in een A film, maar verder oogt de film toch echt als een B titel. Slappe dialogen, saai camerawerk (met een paar niet zulke beste slowmotion momenten) en een weinig interessant en voorspelbaar plotje. Maar wel met erg mooie effecten. Al het buitenaardse ziet er heel aardig uit. Veel felle kleuren, veel detail...erg mooi!
Grappig trouwens dat ik 2 acteurs uit series herken. Zo zag ik Batista uit Dexter en Milo Presman uit 24 in de hoofdrol. Geen wereldacteurs, maar ze doen hun ding.
De film zelf doet wel denken aan War of the Worlds. Maar dan gelukkig zonder een irritant verhaal rondom kinderen van Tom Cruise. Ik had het idee dat een aantal momenten wel wat leken op WotW. Jammer alleen dat de makers het middendeel niet wat interessanter hebben kunnen maken. Deze film had meer potentie dan dat de makers eruit hebben gehaald.
Een (krappe) voldoende is het wel waard. 3*
robinb
Heb me prima vermaakt met deze film. Ze weten de spanning er echt goed in te houden en dat zorgt ervoor dat je als kijker heel de tijd echt geboeid naar het scherm blijft kijken. Daarnaast waren de "monsters" ook erg mooi om te zien.
Jammer alleen vind ik dat de film vooral in het begin wat goedkoop overkomt en dat komt mede door het gebruik van een aantal b-acteurs. Er zaten wel wat bekende gezichten tussen, maar ik denk dat als je hier een a-acteur als tom cruise oid had gecast dan had de film me veel meer kunnen overtuigen.
Ik vond het verhaal veel weghebben van war of the worlds en een mix van die andere sf film die met die handy-cam geschoten is (ben de naam ff kwijt).
Verder een origineel maar wel wat vreemd einde.
Al met al toch best een sterk film 3.5 ster
geoffreys
Ik vond de film best wel aardig, maar het einde was een afknapper.
bas1972
wat een fuck film zeg.
ik raapleeg altijd eerst even moviemeter voordat ik een film kijk.
lager dan 3 kijk ik zelden. deze stond op 2,92 en dacht : moet kunnen. niet dus.
er is heel veel geld gestoken in decor en de acteurs zijn ook best o.k..
na 20 min film denk je. . . he dezelfde scene heb ik net ook gezien .. . . . .
en zo gaat dat nog een uur door.. je blijft kijken omdat je wilt weten hoe het afloopt.
en als het dan zover is . . . . .. had ik zelf beter kunnen verzinnen.
deze film is zoooo slecht dat ik er zelfs een moviemeter account voor aan heb gemaakt om anderen te behoeden.
een 1 voor het script, +0.5 voor het decor
donbruce
Ik heb de film zonder idee gekeken en ik vond de specials effects goed. En het verhaal was dun en er klopte sommige dingen niet. Maar ik vind toch de film lekker om te kijken.
Boven aan de pagina onder de filmposter kan je een stem plaatsen (mits je wel bent ingelogd).
Jij hoeft helemaal niet mensen te behoeden, mensen hebben een eigen keus.
Daar voor hoef je niet perse een account voor aan te maken om die film bewust naar beneden te halen.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Treasure Island
Avontuur, 1934

Pandorum
Horror / Sciencefiction, 2009
missilelighttransformatielaag budgetbuitenaards wezengroot monsterfireplaceunfaithfulnesslos angeles, californiëbuitenaardse invasiecell phonerooftoppregnant womangroup of friendsboyfriend girlfriend relationshipduringcreditsstingeralien monsteralien creature spaceshipapartmentpartygiant creature suspensespace shipblue lightexposed brain