• 9.377.700 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Skyline

"Don't look up"

Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.

avatar van Skrean

Skrean

Heb me prima vermaakt bij deze film, gewoon lekker sci-fi voer. Goede special fx.

avatar van BeKOS

BeKOS

tja, de vergelijkingen met sommige andere films begrijp ik wel. Deze film is wat aardig wat simpeler maar dat is zeker niet verkeerd. Voor het budget ziet het er geweldig uit. De beklemmende sfeer is ook best goed geraakt. Aan het einde kreeg ik het gevoel dat de film van een game was afgeleid. Van sommige films moet je gewoon niet te veel verwachten. En gewoon waarderen om wat het is. een scifi horror filmpje. Best redelijk geacteerd. Visueel erg aantrekkelijk. Enig nadeel is dat de film een vervolg nodig heeft. Die zal nog veel lastiger worden om overtuigend te zijn.

Al met al. prima vermaak!!!

avatar van Theunissen

Het einde was inderdaad een beetje raar (eigenlijk een open einde wat neigt naar een vervolg). Wat ik ook goed vond was dat de mens eens niet won op een domme manier zoals werd toegepast bij "War of the Worlds" en "Independence Day".

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Ik vond hem wel goed beter dan war of the worlds minder als Independence day.

Ben wel een SF fan de specials waren gewoon zeer goed echt mooi.

avatar van rico_defender

rico_defender

Het lijkt veel op Resistance reeks op de PS3, althans naar mijn mening, lekker filmpje voor tussendoor!

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

Theunissen schreef:

dat de mens niet overwon beviel mij eigenlijk (ook) wel.
was sws al blij dat het geen simpele afsluiter was van: bommetje erop en klaar

avatar van james_cameron

Niet al te originele mix van The Matrix, Cloverfield en Independence Day. Sublieme special effects, dat wel, en een lekker compact script dat geen tijd verspilt aan verklaringen en theoriëen. Alles gebeurt gewoon, that's it. De cast is niet bijzonder maar kan er net mee door. Het hoge tempo en de stortvloed aan fraaie special effects en aktiescenes tillen dit SF-werkje net iets boven de middelmaat uit, wat mij betreft.

avatar van BS

BS

Grappig dat ik hier referenties aan Independence Day lees, daar zat ik zelf tijdens het kijken van de film ook aan te denken.

Een soort ID maar dan niet gezien vanuit de held maar vanuit de "gewone" man in een flat.

Best wel goed gedaan, er komt nog meer en dat ga ik denk ik ook maar kijken.

Leuke trivia van imdb:

Filming only cost $500,000, while the digital effects cost an additional $10 million.

Eigenlijk is de rest hierboven al gezegd, leuke film voor tussendoor.

avatar van olbo

olbo

Ik begon de film met slechte verwachtingen, mede hierdoor toch blij verrast. Geen hoogvlieger, maar zeker 1,5 uur entertainment.

avatar van MrLee

MrLee

Begon prima en was zeker vermakelijk met wat leuke onvoorspelbare verrassingen. Maar toch -1 hele ster voor het verknallen van een juist niet happy end, wat een bullsh*t zeg.

avatar van superkooi

superkooi

N.a.v. de reviews op IMDB (zeer laag en nogal harde taal) begon ik nogal sceptisch met het kijken naar deze film, maar het is een leuke film. Moest wel de hele tijd aan een slechte versie van Cloverfield denken. Prima effects en de acteurs konden er mee door. Inderdaad geen hoogvlieger, maar ook zeker geen laagvlieger, dus er precies tussenin.

Als je van sci-fi houd (zoals ik) dan is dit een goede film voor de liefhebber!!

En het einde is een open luik naar een deel 2 denk ik

avatar van 606

Aardig verrast door deze Sci-fi film en me erg goed ermee vermaakt.

Was enorm spannend en zag er ook nog eens prima uit.

De strause brothers hebben zich goed bewezen na hun mindere AVPR 2 film.

avatar van vranque

vranque

Niet allemaal even geweldig natuurlijk maar de film heeft potentie. Zeker gezien de opbouw. Iets meer poen en derhalve betere acteerprestaties en deel twee kan een eind komen.
Een stimulerende 3*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik vond dit nou eens niet een standaard science fiction film, tenminste een film waar de mens eens een keer niet op het einde toch nog wint. En met een open eind, maar of er nou ook daadwerkelijk een vervolg op zal komen weet ik zonet nog niet. Wat mij betreft zou dat ook niet perse hoeven, ik vind het zo wel prima. Een heel vermakelijke S/F film en de special effecten waren ook heel mooi gemaakt.
De liefhebbers van Science fiction zullen dit neem ik aan wel kunnen waarderen, teminste ik vond het anderhalf uur aantrekkelijke S/F. 3,5*

avatar van grovonion

grovonion

james_cameron schreef:

Niet al te originele mix van The Matrix, Cloverfield en Independence Day.

Wat doet 'The Matrix' in dit rijtje? Ik zou eerder nog 'Starship Troopers' noemen.

avatar van grovonion

grovonion

Filosofiana schreef:

Na een half uurtje maar uitgezet. Wat een belachelijk slechte film!

Slechte imitatie van WOTW. Slecht camerawerk, flutacteurs, kortom zonde van het half uurtje dat ik er naar gekeken heb.

Halve ster gegeven omdat ik niet minder kan geven helaas.

In jou geval is geen stem de enige juiste score. Niet uitkijken = geen stem.

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Vermakelijke film, dat de voldoende vooral verdient door de special effects. Jammer genoeg bij lange na niet wat het had kunnen zijn, in principe is het weer een relatief standaard 'alien valt mensheid aan' verhaal. Het verhaal rommelt sowieso wel en lijkt erg afgeraffeld.

Mooiste shot vond ik het shot dat ook op de poster staat, waar ze in slow motion achter uit over het Heli-pad lopen. Zag er erg indrukwekkend uit.

Filosofiana schreef:

Halve ster gegeven omdat ik niet minder kan geven helaas.

Onterechte stem dit, je hebt teveel gemist.

avatar van Comep

Comep

Als SF-liefhebber vond ik dit een prachtige film. Niet standaard en met schitterende sp.eff. Het einde vond ik te open, maar als dit voorzet is voor een vervolg zal ik niet klagen.

avatar van scorepio

scorepio

Met goede ingredienten maak je nog geen leuk gerecht.

Zo ook bij deze film. Alhoewel alles aanwezig is (goede special effects , een groot budget en een redelijk verhaal ) lukt het de makers niet , mij deze film te laten smaken.

Had hier zoveel meer van verwacht na het zien van de prachtige trailer .

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Eerste 25minuten van de film heb ik hem 3x stop gezet

Wat een baggerfilm.

Totdat laat in de nacht, niets op TV, geen boeken meer en niet kunnen slapen deze film toch maar een kans gegeven. En echt geen spijt van.

Waar de film wat raar, traag op gang komt (Eric Balfour is nu niet echt een goede acteur zeg maar) maakt de rest van de film dit meer dan goed.

Het schreeuwt om een vervolg, maar dan liever wel een die Deel 1 eer aan doet: eens niet van dat standaard ''de mens wint altijd en altijd heel simpel'' genuil.

avatar van eclipx

eclipx

Leuke film, maar daar blijft het bij.

Het verhaal vond ik maar magertjes, en er zijn plots abrupte veranderingen met de personages.

Special fx, en de sfeer omtrent de bezetting zijn daarin tegen wel vetjes gedaan, ik keek echt met _o_ open mond.

Het viel me op dat er de laatste tijd meer en meer invasie-films worden uitgebracht, zoals de recente Monsters. Ook in deze film zag de alien er octopus-achtig uit.

Bij Monsters heb je een echt goed opbouwend verhaal van een koppel, en een al bezette wereld, met zelf de nodige romance.

Terwijl het in deze film volgens mij vooral gaat om special fx, heftige actie, en een overgedramatiseerd Hollywood-achtig drama, zonder verhaal.

Ik zag ook gelijkenissen met andere films zoals Cloverfield & Transformers, en dat is allesbehalve positief. Als ze dan echt iets willen rippen, rip dan de komische personages van Independence Day

Ik kijk wel uit naar de volgende film, het zou volgens Wikipedia een trilogie moeten worden

Wel raar dat je in de trailer scènes ziet, maar nergens in de film worden die getoond

3*5

Je vergeet te stemmen.

avatar van stuifje

stuifje

Ik vond deze film echt niet de moeite waard. De special effects waren in orde, maar het verhaal ging geen kant opEigenlijk word er in dit deel in zijn geheel naar een deel 2 gewerkt, waardoor ik vind dat je de kijker eigenlijk gewoon naait, 10 euro neerleggen in de bios om vervolgens tot de ontdekking te komen, dat de film aan het einde eigenlijk nog moet beginnen Als het inderdaad een drieluik wordt zoals op diverse websites word vermeld, dan is dit een heel slecht begin.
Weleens wat anders dat de mens niet zomaar eventjes een stel geavanceerde aliens aan de kant zettenAlhoewel ging het aan het einde wel erg makkelijk met zijn overgenomen alien lichaam.

Ik zou deze film niet zo snel aanraden, had veel meer in kunnen zitten.

Toch 2.5 ster voor de FX en de paar grappige wendingen.

avatar van purples

purples

Voor de SF liefhebber een leuke film.

De special effects (aliëns) waren voor mij net niet mooi genoeg, jammer.

Spannend was hij wel, en naar een deel 2 en/of 3 kijk ik weer.

avatar van Sasja

Sasja

gisteren gezien, ik had de trailer en posters daarvoor al gezien en het leek me een geinige film, een beetje in de trant van Independence day (op de aanvallen na dan). Ik vond het geen geweldige film, maar net zoals de mensen in de film met het licht, bleef ik ernaar kijken. Er zat toch wel een beetje spanning in. Net zoals bij Cloverfield wilde ik weten what the f*** er aan de hand was enz. kwa special effects was er niet veel spectaculairs aan.
Voor een keer kijken was dit een leuke film ( Grappig dat de mensen een keer niet hebben gewonnen)

3.0

avatar van DVD-T

DVD-T

Script mist wat meer inspiratie, acteerwerk is niet echt het beste wat je gezien hebt, en het is een rip-off van veel andere alien invasie films, maar wat heb ik genoten van Skyline. Erg gaaf filmpje.

Toch een heel andere film geworden van de Strause broertjes dan hun flop Aliens vs. Predator. Toch hebben de broetjes zich hiermee goed hersteld. Verhaal is natuurlijk veel jatwerk van oa. Independence Day, War of the Worlds, Cloverfield enz. enz.. Maar zijn die andere films dan geen rip-off van iets wat al niet eerder gedaan is? Begin is een beetje traag. Het duurt eventjes voordat het echt goed los komt, maar na een kleine twintig minuten begint het dan ook echt, en het houd ook niet meer op totaan het einde. Het sterke van de film is, dat het gewoon een reeks van gebeurtenissen is, zonder dat er daar te veel uitleg bij gegeven wordt. Alles blijft een mysterie. Vanaf het eerste moment dat er een paar duizend mensen ineenkeer worden opgeslokt door een ruimteschip gaat het echt los. Je kunt duidelijk zien waar al het geld van het budget in zit. De effecten zien er werkelijk weergaloos uit. Alles is mooi in beeld gebracht en ontzettend gedetaileerd. Dat mag ook wel want de broertjes weten wel wat van effecten af, aangezien ze oa. aan Avatar, 300, Titanic de X-men films en vele andere effects films hebben gewerkt. Erg puik werk is er dus geleverd. Het verbaasde me zelfs wat ze op het scherm hebben gekregen voor het kleine budget van 10 miljoen. Zo kan het dus wel degelijk.

Ook leuk dat zich alles in vol daglicht afspeelt. Zo is goed te zien van wat voor een niveau de effecten zijn. Toch miste ik vreemd genoeg wat spannende nacht momenten, die ik in AVP 2 zo vreselijk vond. Maar een verademing is het wel. Acteerwerk is niet van het beste niveau, maar dat heb ik ook zeker wel eens slechter gezien. Muziek is erg mooi, en ook het geluid staat bol van de details. De designs zien er erg fraai uit. En ook de speelduur is perfect. een keer geen epische film die langer dan twee uur duurt. Het einde is ook erg sterk en had ik echt niet zien aankomen. Zou wel jammer zijn als hier nog twee vervolgen op zouden komen.

Aangenaam verrast door deze Skyline, die me gewoon heel erg vermaakt heeft. Jammer dat het een film zal zijn die erg ondergewaardeerd gaat worden.

avatar van rep_robert

Aardige film, maar dankzij het soms zwakke script kan ik toch geen goede waardering geven.

Het idee achter de film hebben we al wel is eerder gezien, maar dat maakt niet uit. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Dat is het in 1e instantie ook, er hangt een lekker mysterieus en dreigend sfeertje. Wat in beeld wordt gebracht door de prima special effects(en dat voor 10 miljoen als ik DVD-T mag geloven), zeker een applausje waard voor de filmmakers. De muziek voelt lekker episch aan, wat absoluut niet verkeerd aanvoelt in een alien invasion film.

Dan toch het script, de personages zijn wel lichtelijk irritererend. Vond het vooral vervelend toen mr. Clueless/Scrubs weer even idiote beslissingen moest nemen. Dat zijn echt van die dingen waar ik me aan irriteer. Ik zou me gewoon in een wc hokje of zo verstoppen. Maar nee, de mannen moeten weer heldhaftig zijn en proberen te vluchten. Burp, en wat als ze die haven zouden halen? Even later nadat hij dood is gegaan wil Jarrod dat verdorie nog een keer doen. Dan haal je het bloed onder mijn nagels vandaan. Dat zit je nota bene op een freaking boot, dan ben je gewoon een sitting duck. Waarom zou je dat in godsnaam willen?
Nee, de logica is gewoon gigantisch ver te zoeken bij de redeneringen van de hoofdrolspelers.

Ook hadden ze de film moeten laten eindigen op het moment dat Jarrod en Elaine naar boven worden gezogen. Nu gaat het nog een 5 minuten te lang door in het ruimteschip. Behoorlijk onnodig en ook laat het te veel zien.

Helaas is dit ook hetgene wat me van een betere score weerhoudt, al kon ik zeker nog wel genieten van alles wat er op het beeld werd getoverd.

avatar van Roelandus

Roelandus

Heb de film gezien en 3op het puntje van mijn stoel gezeten na de eerste 10 minuten. Ik begrijp de kritiek van sommigen niet, bv over het slechte spel. Er wpordt gewoon gdegen geacteerd. De specia;l effect en de Aliens zijn verukkelijk om te zien.Gewoon een lekkere bioscoopwaardige film met een goed einde. krappe 4 zeker waard voor deze sf fan.