Genre: Thriller / Mystery
Gesproken taal: Spaans, Engels en Oekraïens
Releasedatum: 16 september 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Devil
"Bad things happen for a reason."
Bowden (Chris Messina), een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.
- Trailer (YouTube)
Lustig
Elsa Nahai
Detective Markowitz
Cheryl
Hier/Alle? Woon je in bioscoopstad?
Ja, hier hebben we 500 bioscopen met allemaal een pauze tijdens de film.
Bestaat er dan ook een bioscoop waar er geen pauze is tijdens de film ? Bij ons is er 1 service bioscoop waar er geen pauze is maar wel bediening tijdens de film. Als je tijdens de film op een knopje drukt komt er iemand langs om de bestelling op te nemen en ongeveer 10 minuten later wordt het dan afgeleverd. Helaas is die bioscoop zeer veroudert (geen airco, veel hele kleine zalen met een scherm wat niet groter is dan 3 meter, versleten stoelen) en ben ik er ook al sinds 2006 niet meer geweest.
Al met al kon ik daar 50 minuten goed mee leven, toen echter bekend werd dat het allemaal mensen waren met de nodige criminele activiteiten op hun kerfstok en ik die vent met een blikje bier in zijn auto zag zitten wist ik genoeg, hij heeft de agent zijn gezin vermoord en de duivel kan hem niet meer afmaken omdat hij plots de verantwoordelijkheid besloot te nemen voor zijn daden.
Kort om een matige film die halverwege zijn barslechte einde al prijsgeeft
1.5 * Wat een onzin, de clue (waar alles in elkaar valt) van het verhaal komt pas op het einde ter sprake en niet halverwege de film. En wist jij wie de duivel was ? Echt niet hoor dat was juist zeer verrassend (misschien als je een gelovig persoon was had je wat aan een eerdere clue gehad om de dader te ontmaskeren). En dat juist het licht steeds uitging was juist prima gedaan want zodoende werd er niets prijsgegeven.
TimZor
Alle pathe bioscopen hebben geen pauze zo ideaal vindt ik dat ik rijd er graag een stukje voor om ! En het is wel grappig want uit onderzoek blijkt dat pathe nu meer consumpties verkoopt dan voorheen met pauze's dit omdat men nu vaak meer en groter gaat bestellen om de hele film door te komen
Bij ons in de buurt (omgeving Sittard) is er geen Pathe Bioscoop. De dichtstbijzijnde Pathe Bioscoop is in Maastricht maar dat schijnt een kloten bioscoop te zijn. Men gaat in die omgeving nog liever naar België naar de Bioscoop (zijn beter dan in Nederland overigens) dan naar Maastricht.
Naar mijns weten zijn juist alle bioscopen zonder pauze. Vroeger had de Camera bios in Grunn ook pauzes, alleen die is al een boel jaartjes dicht.
Pathe heeft standaard geen pauzes inderdaad, toch de grootste bioscoopketen van Nederland dacht ik. Maarja, ik zie waar jij woont. Logisch dat daar niets bijzonders zit haha.
Heb de film met ossman gekeken, ik snap wel waar ie op doelt. Ik zit met hetzelfde namelijk. De duivel heeft immers 1 van de 5 lichamen over genomen, de vraag is alleen: welk lichaam heeft de duivel overgenomen? Dat vind ik eigenlijk ook minder, aangezien degenen in de lift er geen enkele invloed op hebben. Misschien heeft de dader wel afwisselend bij iedereen in het lichaam huis gehouden, wat ook wel zou kunnen gezien het vreemde gedrag soms van personages.
Het boeit uiteindelijk dus niet wie de dader is van de 5, aangezien het toch de duivel is.
TimZor
Alles bij mij in de buurt heb pauzes en nog vreselijk lang ook ga je bijvoorbeeld Devil kijken van 80 minuten maar je bent zo een 2 uur daar binnen met pauzes en voor filmpjes haha
Daarom rij ik meestal naar Amsterdam toe dan maar wat langer rijden voor een betere bios (waar ook meer films zijn)
Maarja, ik zie waar jij woont. Logisch dat daar niets bijzonders zit haha.
HaHaHaHaHa ik kan wel mooi makkelijk naar Duitsland en Belgie gaan waar vrijwel alles goedkoper (en beter) is dan in Nederland. Jullie mogen dan wel een Bioscoop hebben zonder pauzes maar jullie betalen je wel bont en blauw aan producten die ik goedkoper kan halen in Duitsland en België
Afgelopen maandag nog effen lekker getankt (Euro 95) in Duitsland voor 1,33 euro per liter
Betaal je in Nederland al gauw iets van 1,47 euro voor
Is er bij jullie trouwens ook een bioscoop in de buurt waar je iedere dinsdag voor 4 euro terecht kunt ? Hier wel in België vlak over de grens bij mij
Volgens mij is de Pathe standaard 's ochtends voor 5 euro terecht kwam. Zelfde geldt voor donderdag avond studentenavond voor 5 euro. Maar natuurlijk heb ik een Unlimited Card voor 18 euro per maand en ik zie ongeveer 6 films per maand. Helaas. Overigens gaan veel Groningers ook behoorlijk vaak even de grens over naar Duitsland, alcohol e.d. inslaan hehe. Helaas, Limburg heeft niet alleen die voordelen
Maar we dwalen heel erg af hier.... even kijken in welk topic we hiervoor terecht kunnen.
Voor filmpjes vind ik niet zo erg (of het moeten natuurlijk erg slechte filmpjes zijn).Erger vind ik altijd die rot reclames voor aanvang van de film. Al met al duren de reclames en de voor filmpjes iets van 10 minuten en de pauze is iets van 15 minuten. Ga je hier in België naar de bioscoop dan beginnen de voor filmpjes voor aanvang van het film tijdstip (staat de film ingepland om 8:00 dan beginnen de reclames en voor filmpjes om 19:50).
Heb persoonlijk niets tegen een pauze (mag van mij wel 5 minuten korter duren) en voor de vrouwen is een pauze juist ideaal want die moeten meestal plassen

Inderdaad in Groningen kun je ook nog effen makkelijk naar Duitsland of naar een waddeneiland. Maar naar België rijden lijkt me vanuit Groningen toch iets te ver

's ochtends naar de bioscoop gaan is handig als je student, als je geen werk hebt of gepensioneerd bent. Maar dat is helaas niet van toepassing op mij
Bovendien ben ik ook geen ochtendmens (op zijn zachts gezegd haat ik ochtenden, 's weekends kruip ik ook nooit voor 12 uur uit mijn bed) maar een nachtmens. Dan ga ik liever op dinsdagavond naar België voor 4 euro naar de Bioscoop. Tank ik daar ook nog effen want daar is het nog goedkoper dan in Duitsland.Wat betreft de film "De duivel heeft immers 1 van de 5 lichamen over genomen, de vraag is alleen: welk lichaam heeft de duivel overgenomen?". Daar draait de film toch om ! Als je van te voren al zou weten wie de duivel is dan zou de film toch niet boeiend zijn geweest. Ik vond het juist zeer verrassend wie uiteindelijk de duivel was. Maar buiten dat vond ik het hele concept van de film goed. Het enige minpuntje van de film vond ik het einde in de politieauto. Dat einde had ik liever anders gezien.
nathalie701
Ik heb deze film in de bios gezien en ik vond het een goede film.
Mescalino
Toch onderzoek wijst uit dat vrouwen over het algemeen een sterkere blaas hebben.
De praktijk wijst zich echter anders uit. Ik altijd tijdens de film alleen maar vrouwen de zaal verlaten waarna ze na een paar minuten weer terugkomen. Misschien gaan ze zich dan optutten op de WC maar ik denk eerder dat ze hun blaas moeten ledigen.
zidane01
standaard horror filmpje, en mee eens dat er te veel wordt uitgelegd. BTtw: Wel raar/treurig dat je vanaf nu bij Pathe een vaste plek krijgt
Dat is niet bij alle films op elk dagdeel het geval toch?
In pathe de munt maak ik het alleen mee, bij populaire films na 20:00
puckb96
Eindelijk, M. Night Shyamalan maakt eens een keer weer eens een echte spannende thriller. Lang geleden sinds Signs, The Sixth Sense en Village.
Yash100
Dat is niet bij alle films op elk dagdeel het geval toch?
In pathe de munt maak ik het alleen mee, bij populaire films na 20:00
Vandaag weer naar Inception geweest in Pathe Buitenhof. Het rare is er waren 8 mensen en we zaten helemaal bovenaan naast elkaar!. Het gaf een beetje ongemakkelijk gevoel. Toen de eerste zich, tijdens de reclames, begonnen te verplaatsen, is iedereen maar een eigen plekje gaan zoeken
. Er is wel een groot verschil in kwaliteit zeg tussen Pathe bioscopen!. Pathe Scheveningen is de ambiance en kwaliteit van het geluid veel beter dan bijv Pathe Buitenhof.
Belachelijk dat je in de bioscoop een vaste plaats krijgt (dat wilt toch niemand). Hier is dat gelukkig niet en geldt nog altijd wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Filmkonyn
Matig filmpje... had er meer van verwacht. Het einde is dan wel verrassend, maar niet genoeg om de film te redden.
Mezelf
Niet heel boeiend, wel redelijk vermakelijk
Beetje vaag einde, bedoel echt het einde niet het plot..
Verder ja, niet een film die me lang zal bij blijven, wel een 3tje waard
Persian_Sara
Spannende film, zeker de moeite waard om te kijken..ik vond hem nog best indrukwekkend, ondanks al die negatieve reacties hier..misschien omdat ik niet hele hoge verwachting had van de film, want ik weet wanneer ik dat wel heb (net zoals bij inception)word ik meestal wel teleur gesteld..maar deze film was gewoon spannend tot het eind, en had ook behoorlijk wat schrikmomenten..enige minpunt was dat gedoe met die agenten die heel de geschiedenis van die mensen in de lift na gingen(wat overigens wel logish is in zo een situatie) maar dat vond ik gewoon zonde van de film, voor de rest gewoon een prima film!
Jeroen87
Film was vrij spannend, aantal "twists" maakten het een erg vermakelijk film, het genre horror wil ik er toch net niet aan geven, erg goeie opbouw, eind beetje soft, ik hoopte dat er in de laatste scene nog wat ging gebeuren, tevergeefs, 3,5 ster echter wel waard.
Spartaan1986
De eerste 40 minuten gebeurt er eigenlijk te weinig en lijkt het uit te draaien op een enorme teleurstelling. Gelukkig maakt het 2e deel van de film veel goed en de voor mij onverwachte 'devil' was ook een groot pluspunt.
$pecial
Pfff wat een tegenvaller. Ondanks de korte speelduur heb ik meerdere malen op m'n horloge gekeken.
De openingcredits waren het beste van heel de film, compleet op z'n kop gefilmd, ondersteunend met een onheilspellende soundtrack. Op dat moment dacht ik van dit kan nog wel wat gaan worden.
Wat er volgt is een uiterst saaie film met een bedenkelijk niveau van acteren. Weinig spanning en nog niet te spreken over het gebrek aan horror. Helaas ook geen Shyamalan-twist op het einde, maar simpelweg eentje die voor de hand ligt.
Neh tegenvaller, ook geen aanrader om in de bioscoop te gaan zien.
dutchtuga
Zeer aardige en effectieve horror, die met een simpel uitgangspunt een puntje-van-je-stoel film weet te maken, maar op het einde helaas wat ontspoort met zijn goede bedoelingen.
Woslo
Weet iemand me te vertellen wanneer deze film in de Belgische bioscopen draait? of heeft ie al gedraaid? bedankt!:-)
Kuwiel
Redelijke horror met een apart verhaal , iv.m met de helaas voor mij iets te weinig schrikeffecten , is deze beter in de bioscoop te bekijken.
dutchtuga
De regisseur is trouwens alleen John Erick. Drew heeft volgens mij alleen geproduceerd.
Aangepast. Voortaan kun je het overigens ook zelf corrigeren door op de corrigeren tab te klikken.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Go-Ji-Jeon
Drama / Oorlog, 2011

The Descent
Horror, 2005
bovennatuurlijkmoordduivelgevangensole survivorflickering lightlights out trapped in an elevatorbroken elevator elevatorsupernatural horrorsuspensekiller among usstuck in elevatorcharacters murdered one by one