Genre: Thriller / Mystery
Gesproken taal: Spaans, Engels en Oekraïens
Releasedatum: 16 september 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Devil
"Bad things happen for a reason."
Bowden (Chris Messina), een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.
- Trailer (YouTube)
Elsa Nahai
Detective Markowitz
Cheryl
Mister Movie
Erg vermakelijke film, lekker simpel.
Maar leuk van begin tot het einde
Shaky
Zeer vermakelijke film met helaas een vreselijk einde.
De film hangt aan elkaar van clichés en de uitwerking daarvan laat ook vaak te wensen over. Toch is het wel een leuke film om naar te kijken, dankzij de sfeer die er hangt.
De moraal die ze er in proppen is trouwens overbodig en geforceerd, dit stoorde mij nog het meest aan de film.
De film heeft voor mij dus positieve en negatieve punten.
Django1978
Heb hem in de bios onlangs gezien, ik vond de soundtrack erg mooi trouwens. de film speelt zich t merendeel af in een lift en dan is t natuurlijk touwtrekken om wie de duivel nu is..... ik moet zeggen ik had t toch goed toen ik dacht wie zou het nu zijn.... had even een seconde getwijfeld. maar de climax maakte t weer goed. een vlotte film mooie thriller effects... zeker geen Horror... verhaallijn is goed in mekaar gezet en heb me geen een enkel moment verveeld bij deze film, zeker iets voor op een luie zaterdag of zondagavond..
Megan1906
Heb deze film afgelopen zondag gezien..
Ik had er veel zin in, maar moet bekennen dat de film me een beetje teleurgesteld heeft.
Ik verwachtte goede shockeffecten...van die shockeffecten die je verwacht, maar die je toch nog omver blazen. Die heb ik niet gekregen, zonde want dat was wel wat de trailer deed vermoeden. Daarnaast vond ik het einde ook echt een tegenvaller. Werd best nep gespeeld...
gatygun
vondt het een steen goede film van begin tot einde.
er zaten wat schrik effecten in, en vooral wanneer er wat gebeurde 2e keer, zat ik er flink in.
Ik had het einde niet zo verwacht, maar het laatste kon inderdaad wel iets beter.
Echter zeker geen slechte film.
andrehoek
Toch nog maar even meegenomen in de kijkkeuze en wat een aangename verrassing. Vond de film er goed uitzien en een perfecte balans hebben in opbouw, spanning en tijdsduur. Ondanks de 80 min voelt deze film langer aan. Dit komt door het hoge tempo en uitstekende montage. Nergens een saai moment. De uiteindelijke interpretatie van de duivel vond ik wel wat tam, maar verder een van de betere films van de laatste maanden...
MokumsKid
Heb deze film ongeveer een week geleden in de bios gezien, en ik vond het (in tegenstelling van m'n vrienden, haha
) een goeie film!
Zitten een paar goeie schrikeffecten in, verhaal is sterk en omdat je in de film wordt gezogen lijkt het wel alsof het langer duurt dan de aangegeven 80 minuten van de film.
Natuurlijk niet de beste film die ik heb gezien, maar wel zeker boven het gemiddelde. Een 4 is wel op z'n plaats.
syntagma
Net gezien in bios, was wel aardig. Vond hem niet echt eng, weinig schrikmomenten. Verhaal was wel goed, ik zag het niet aankomen op deze manier. Verder vond ik wel dat het concept niet erg uitgebouwd was, je zag verder vrijwel niets van de duivel en ik vond het ook een beetje zwak dat die ene gast op het eind aan de dood ontkomt door opeens berouw te tonen, net alsof dat de duivel wat kan schelen! . Maar goed, wel vermaakt. Maar wat is die popcorn bij Pathe toch smerig.
FrisoBoei
Het was een vermakelijk filmpje maar wel erg simpel. Maar ik heb me wel vermaakt.
Wel leuk gedaan dat gaandeweg de film de agent elke keer denkt dat ie de clue heeft gevonden waarna de verdachte die hij dan op het oog heeft wordt vermoord, uiteindelij hebben ze echt geen idee wie de moordenaar is en wat er in godsnaam gebeurd
Het hele onschuldig/schuldig en vergevings verhaal vond wel een beetje inconsistent trouwens. Beetje jammer want dit moest het einde kracht geven maar dit deed het juist niet.
Daardoor was het niet meer dan een gemiddelde thriller.
willem_45
Gisteren gezien, en na de berichten hier gelezen geen hoge verwachtingen.
Toch vond ik het een prima film, en de ontknoping onverwacht.
De verpersoonlijking van het kwaad goed uitgebeeld.
Spanning goed opgebouwd en mijn aandacht was voortdurend bij de film, nergens saai dus.
Van mij 4 sterren****
marc-philippe
Is een van hen bezeten? Wie is de duivel? Of is de duivel onzichtbaar en zet hij iedereen tegen elkaar op?
de duivel zit in de gedaante van oudere vrouw, ook in de lift.. de lift is ook eigenlijk de enige locatie die je in de film ziet.
de oude vrouw lijkt dood te zijn, maar op het eind zie je hoe ze inderdaad weer overeind staat, klaar om een einde aan het laatste leven te maken
marc-philippe
2 stemmen. Ik vond het acteerwerk wel leuk en de afsluitende tekst: oma stelde ons dan altijd gerust met het volgende: als er een duivel bestaat, bestaat er ook een god.
verder vond ik de film gigantisch zuigen. 80 minuten waren inderdaad lang zat, maar dat was voor het grootste gedeelte te wijten aan het feit dat de film zich nagenoeg in één locatie afspeelde: namelijk de lift.
ik vond het verhaal niet vermakelijk, voor de beelden hoefde je het ook niet te doen..
het was dat ik een ontzettend mooi meisje in m`n armen had, anders was ik verdrietig de zaal uitgelopen.
puckb96
Dit wordt M. Night Shyamalan's "herdoorbraak"!!!
Shinobi
Had hier eigenlijk niet al te hoge verwachtingen van, de trailer zag er wel leuk uit. Maar toen ik zag dat het van Shyamalan was had ik wel zo mijn bedenkingen, omdat de laatste films (The Village en The Happening) van hem nou niet echt iets vond om naar huis over te schrijven.
Dus ging ik wel met enige bedenkingen naar de bios, maar eindstand is het toch wel een vermakelijke film. Geen hoogvlieger, gewoon een leuk tussendoortje.
Als kijker ben je zelf de hele tijd zoekende naar de dader, als je dan net denkt dat je 'm hebt gevonden blijkt het weer iemand anders te zijn en dan blijkt het toch degene te zijn van wie je het helemaal niet had verwacht.
3, 0 Sterren.
Hij is enkel producent, geen regisseur. Wel net zo zwak als zijn eigen latere werk.
En de film is gebaseerd op een verhaal van hem.
Producent en schrijver, lijkt me inderdaad wel een behoorlijke vinger in de pap.
xiqu0n
Ik geef deze film 3 sterren.
Het sterke in deze film is dat ze toch een redelijk spannende film weten te maken terwijl het zich grotendeels in een kleine ruimte afspeelt. Ik vind het knap wanneer een film mij toch kan boeien terwijl er nog niet eens veel gebeurt.
Omdat de moordenaar zich in de lift bevindt ga je al steeds bedenken wie de dader is. Het eindigt redelijk verrassend, maar toch geeft het einde mij een nasmaak. Tijdens de film gebeurde nog wel het een en ander, maar het einde paste hier totaal niet bij.
Het acteerwerk in deze film vond ik redelijk, het camerawerk was ook niet echt speciaal.
Al met al een leuke film om eens gezien te hebben, maar het behoord zeker niet bij mijn toppers.
Fast Eddy
Weet iemand me te vertellen wanneer deze film in de Belgische bioscopen draait? of heeft ie al gedraaid? bedankt!:-)
15 December 2010
(Wat je intussen wellicht reeds wist)
Pistons
Mooi gefilmde film met geweldige geluidseffecten. Het verveelt nooit, maar is af en toe wel té convenient in het script tot aan het niveau van stom af en toe. Het einde was voorspelbaar en kon beter.
Butchers
Waarom draait die maar in 5 bioscopen ?
Normaal gaat ie' pas morgen beginnen bij de Belgische bioscopen.
Butchers
Viel best wel mee, ook wel leuk dat je niet wist wie de duivel was. Dacht altijd dat het die jonge vrouw zelf was. Maar het was het oude vrouwtje.
SPADE VI
Heb hem net gezien in de halloween night in Brussel. Was wel vermakelijk. Ik dacht hetzelfde als butchers.
Horrorfreak12
Geen slechte film, maar eng word het zeker en vast niet, had er meer van verwacht.
Ik wist op voorhand al wie de duivel was omdat een of andere pipo op youtube het zo leuk vond om het af en toe eens extra te vermelden bij de comments! Dus niet naar youtube surfen !!!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Niet slecht, maar kon spannender gemaakt worden. Wel leuk dat iemand zich nog wilt wagen om anno 2010 een film over de duivel te maken. Vaak eindigt zoiets in mineur, al is House Of The Devil (ook nog vrij recent) wel een echte aanrader. Deze film had dan soms weer iets weg van The Omen met de onheilspellende gebeurtenissen.
Constant als het licht in de lift uitvalt, weet je dat er iets gaat gebeuren. Helaas krijg je nooit iets te zien, wordt het bijna nergens eng en blijft de film eigenlijk een beetje te oppervlakkig. Het feit dat het verhaal van de duivel als een verhaaltje wordt vertelt, vind ik niet echt super.
De onthulling van de duivel was eigenlijk het enige "echte" moment in deze film en aan de reacties van het publiek te zien een goede 'scare' factor.
Helaas sluit de film dan weer hopeloos cliché af met God en toestanden er bij te betrekken. Geen slechte film, al had ik er toch iets meer van verwacht.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Dus niet naar youtube surfen !!!
Je hebt gelijk, ik kijk sowieso nooit naar de comments bij zo een film, maar zowat in elke post onder de trailer op youtube staat het einde verklapt. Het is heel jammer dat mensen de film voor andere verklappen, want om eerlijk te zijn, je kijkt enkel naar deze film om te weten wie de duivel nu is, eens je dat weet, is er echt niets meer aan...
Maar troost je, de clue bij "Dressed to kill" is mij ook ooit verklapt. Dus we hebben allemaal wel eens in hetzelfde schuitje gezeten
Siorgi
Deze had ook gewoon ''de lift'' kunnen heten. Spannend van begin tot eind met een zeer doorsnee verhaaltje. Voor de liefhebbers van het genre wel de moeite waard. Zelf toch ook goed wakker gebleven
The Rockfather
Hele slechte film, echt. Je ziet totaal niks, licht gaat uit, en iemand is dood. Het einde is al helemaal bagger.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Go-Ji-Jeon
Drama / Oorlog, 2011

The Descent
Horror, 2005
bovennatuurlijkmoordduivelgevangensole survivorflickering lightlights out trapped in an elevatorbroken elevator elevatorsupernatural horrorsuspensekiller among usstuck in elevatorcharacters murdered one by one