• 9.379.636 stemmen

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Nicolas Cage, Guy Pearce en January Jones

Releasedatum: 3 mei 2012

Plot Seeking Justice

"Vengeance always has a price"

Wanneer de vrouw van Will Gerard (Nicolas Cage) slachtoffer is geworden van een ernstige misdaad, besluit hij aan te kloppen bij een organisatie in de onderwereld. Met behulp van hun diensten wil hij wraak nemen op de daders. Maar de onderwereld verlangt een wederdienst.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Het grote probleem is dat de film nergens echt in uitblinkt. Cage stelde me flink teleur en de chemie tussen een stel dat "alles voor elkaar over heeft" is inderdaad maar ver te zoeken. Meeleven was dus vrij moeilijk.

Het genre actie/thriller kwam niet goed tot zijn recht. Zodra dit in een scene werd opgebouwd was het alweer voorbij. Het verhaal was redelijk maar soortgelijke plotwendingen zijn toch al zo vaak gebruikt.

Desondanks wordt het niet saai en is het een prima wegkijker.

avatar van Rodger

Rodger

Best een een goede actie-thriller, beter dan dat ik verwacht had..

3**

avatar van cor1946

cor1946

Eindelijk weer een redelijke film met Cage, hij heeft de laatste tijd wat slechte films gemaakt.

avatar van mixmaster

mixmaster

precies wat cor1946 hierboven zegt , eindelijk weer eens een goeie film met een uitstekende Nicolas Cage.

na een stel flutfilms , nu weer eens een sterke thriller en Nicolas Cage bewijst hier dat hij nog steeds een top acteur is , al is het dan wel een tijdje geleden dat we het weer eens konden zien.

de film heeft een leuk verhaal en de spanning is goed opgebouwd.

leuke actie en de film krijgt steeds meer vaart richting het einde.

ik heb er wel van genoten.

avatar van Ralf81

Ralf81

Ben het eens met de heren hierboven dat Cage wel weer eens toe was aan een film met kwaliteit. Met Seeking Justice stelt hij niet teleur. De film zit prima in elkaar en zorgt voor de nodige plotwendingen en diepgang. Dat er een chemie zou ontbreken tussen Cage en zijn tegenspeelster heeft mij niet gestoord. Ik heb tot het einde geboeid aan de buis gekluisterd gezeten.

avatar van K. V.

K. V.

Geen slechte actie/thriller. Ondanks dat het begin redelijk voorspelbaar is, weet hij toch te boeien. Verder in het verhaal is de film toch iets minder voorspelbaar.

De cast deed het ook niet slecht. Van Jennifer Carpenter had 'k wel een grotere rol verwacht, maar Nicolas Cage was wel goed op dreef.

De film is zeker niet de beste in z'n soort, maar toch kijkt hij vlot weg. Een ideale film voor een luie filmavond.

avatar van Koen87

Koen87

Na een uur heb ik deze maar uitgezet. Niet alleen is het acteerwerk van Cage slecht, het camerawerk lichtelijk chaotisch, bestaat er geen chemie tussen de Cage & Jones, is het script tenenkrommend en ontzettend onrealistisch.

avatar van kiliuea

kiliuea

Redelijk voorspelbaar begin en eind, maar toch ook wel origineel en zeker een goede film. Cage blijft een ijzersterke acteur.

avatar van r0bert0

r0bert0

Cage haalt wederom niet z'n nivo van vroeger. Rest van de cast is ook niet erg best.

En dan nog een voorspelbaar verhaaltje zonder echte wendingen. Jammer dit.

avatar van kepi666

kepi666

Cage is duidelijk op zijn retour...niet best, maar toch een krappe voldoende voor de film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het is misschien niet Nicolas Cage zijn beste film, maar toch een van de betere waarin hij de laatste tijd te zien is.

Ook Guy Pearce (lijkt alomtegenwoordig in zowat elke film de laatste tijd) en January Jones doen het beiden ook prima.

Het verhaal is origineel en bevat voldoende spanning en intriges om er een boeiend geheel van te maken.

Ik heb me prima vermaakt met deze prent, hij had gerust nog een half uurtje langer mogen duren.

avatar van Zandadder

Zandadder

Ik zou 3,5 gegeven hebben als de laatste minuten niet zo ontzettend cliché waren, waar de vrouw zomaar 5 keer raak schoot in hoofd en hart van de bad guy van 20 meter hoogte en Cage 1 meter van hem vandaan. Zeer ongeloofwaardig waar de actie verder goed was.
Sowieso vond ik de eerste helft een stuk beter als het tweede.

avatar van willemfilm

willemfilm

Best een aardige film die ook wat spanning kent. De film was heel goed aan te gluren. Als ik commentaren lees met termen: 'ongeloofwaardig en niet realistisch' kijken die mensen naar een verkeerd genre. Als er alleen realistische en geloofwaaridige films zouden zijn, wordt het in filmland wel heel saai. Waarschijnlijk net zo saai als die stemmers die deze termen gebruiken.

avatar van sofripa

sofripa

Best een aardige thrillert

Als je zo naar het lijstje films van Donaldson kijkt dan mag je wat verwachten. En gelukkig stelt hij ook hier niet teleur. Ook heeft hij Cage aardig in bedwang want hij speelt hier tenminste weer eens 'on par'. Het verhaal is een beetje run of the mill maar Donaldson weet het toch de nodige spanning te geven. En het ontaard ook niet in Rambo-achtige taferelen. En leuk gefilmd met New Orleans op de achtergrond.

Prima zo. 3 sterren

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een verrassend onderhoudende actiethriller met een heel fijne finale. Ideaal ontspannend filmvertier om eens tussendoor te bekijken.

Niets onvergetelijks aan maar wel lekker onderhoudend.

avatar van The Goss

The Goss

Te mager verhaal om goed te kunnen worden, maar de uitwerking ervan haalt het net naar een voldoende.

avatar van MrWhatyousee

MrWhatyousee

Lekker wegkijkend filmpje.Niet al te lang,maar ik denk dat er zeker een vervolg op zal komen...helemaal met die laatste zin..."The hungry rabbit jumps,eey...

avatar van frolunda

frolunda

Matige actie thriller die nog wel uit te kijken is maar ten onder gaat aan het wel erg ongeloofwaardige verhaal.Ook Cage heb ik wel eens in een betere rol gezien zodat er op enkele sterke momenten weinig overblijft.Verder valt op dat de acties van de hoofdrolspelers allemaal erg omslachtig overkomen,iets wat het er ook allemaal niet helderder op maakt.Als positief punt zijn daar nog de rollen van Jones en Berkeley,die doen het wel goed.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik vond deze Cage-flick helemaal zo slecht nog niet, sterker nog, ik vond dit weer een erg slim uitgepakt thrillertje dat de good-old wraakthema weer eens een andere draai geeft. Precies: Will Gerards (aangenaam rolletje weer van Cage) vrouw word door zinloos geweld in elkaar geslagen en beland zwaargewond in het ziekenhuis en Will is helemaal het boekie zoek. Dan krijgt hij ineens te maken met Simon (Ook weer sterk neergezet door Guy Pearce) die hem aanbied de geweldenaar te laten vermoorden. Cage stemt er na veel twijvels in mee en speelt het spelletje mee. Maar hij krijgt door dat er nog wel veel meer van hem teruggeeist word dan hij dacht en dat de zaakjes van Simon wel meer op zijn stokkie heeft.

Waarbij er toch een best sterk thrillertje word neergezet die keer op keer weer verrassende wendingen heeft en waarbij elke keer steeds meer dingen duidelijk worden. En ja... of dit nu standaard is, toch werkt het weer behoorlijk goed. Ook de New Orleans locatie is weer prima geschoten.

Prima thrillertje.

avatar van Fryce

Fryce

Prima te doen. Mooie rol van Guy Pearce.

avatar van DragQueen

DragQueen

Nicolas Cage acteert prima in deze onderhoudende Thriller. De bijrol van Guy Pearce overtuigt ook. Het verhaal steekt verder goed in elkaar, bouwt goed op, en blijft over de gehele speelduur spannend en boeiend. 3,5 Ster.

avatar van haguewarrior

haguewarrior

Als fan van cage die als geen ander diverse persoonlijkheden in een rol kan spelen eens lekker gaan zitten voor deze film

Tja...het geven op zich..wraak te nemen en zich hierbij in te laten met vage figuren is best aardig.

Op de een of andere manier zit er net te weinig aktie in en is het ook gewoon net niet spannend genoeg. Einde vind ik zelfs enorm voorspelbaar, cliche, slecht.

avatar van Leno

Leno

Cage is op zijn plaats in een voor hem voorspelbare rol en het verhaal, althans het uitgangspunt, is best aardig. Het verhaal is verder vrij voorspelbaar. De locatie is aardig en de overige cast eveneens. Er had meer ingezeten, maar desondanks is de film een vermakelijk tussendoortje.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik ben eens met mijn voorganger, maar blijkbaar heb ik er net iets meer van genoten: *3,5

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/actie/thriller film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Nicolas Cage en

Guy Pearce...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Heerlijk genoten...

Prima camerabeweging......

avatar van Toontje G

Toontje G

Viel niet tegen, heb me prima vermaakt.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vrij vermakelijke actie-thriller, met nota bene een vrij goede hoofdrol van Cage en een prima rol van Pearce. Ook de vaart in de film gecombineerd met de nodige actiescènes, zorgt voor genoeg plezier.

Ik vond het beter dan verwacht, en deze film heeft me zeker niet tegengevallen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Lang geleden dat ik een film op tv heb gekeken, maar ik had nergens meer kracht voor, dus bleef gewoon lekker zitten. Vond deze 'Seeking Justice' best wel vermakelijk. Prima rol van Cage en co. Een paar hoogtepunten, afgewisseld met dieptepunten, zoals bijvoorbeeld het vreselijk slechte einde, waar alle voorspelbare cliche's om de hoek komen kijken. Jammer overigens dat de titel tijdens de productiefase verandert is; 'The Hungry Rabbit Jumps' klinkt toch wat beter dan deze simpele B-titel.

avatar van RuudC

RuudC

Roger Donaldson zal wel naar Bekmambetov's Wanted gekeken hebben en gedacht hebben: dat kan een stuk beter. Nou, hij had gelijk! Niks geen nonsens met misdaden voorkomen, maar gewoon daders hun verdiende loon geven. Sowieso alle mambojambo eruit en vervangen door eerlijke actie. Cage is dan ook weer goed te doen. Voor de verandering acteert hij hier vrij naturel. Seeking Justice laat je lekker achterover leunen, zoals verwacht een aantal keer op het verkeerde spoor zetten. Bij vlagen is de film zelfs best spannend. Het geheel is erg vermakelijk en met name Guy Pearce zet een goede rol neer. De laatste jaren genoeg (kuchkuchTony Scott kuchkuch) thrillers zien verschijnen die populair waren, maar wat mij betreft aangeven dat het genre in een dal zit. Seeking Justice houdt je bezig van begin tot eind en laat in elk geval nog iets van een interessant plot zien.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man hulp krijgt van een vreemde bij het nemen van wraak op zijn verkrachte vrouw. Een prima opzet voor een actie-thriller, en het begint dan ook allemaal wel aardig. Echter wordt het allemaal steeds ongeloofwaardiger tot het punt waarop het storend wordt. Nergens spannend en de actie-scenes zijn nogal standaard. Een nipte 2.5 sterren.