• 9.377.714 stemmen

The Social Network (2010)

Biografie / Drama | 120 minuten

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield en Justin Timberlake

Releasedatum: 28 oktober 2010

Plot The Social Network

"You don't get to 500 million friends without making a few enemies."

Herfst, 2003. Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat begint in zijn studentenkamer, maar al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt en een revolutie in communicatie. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.

Mark Zuckerberg

Eduardo Saverin

Cameron Winklevoss / Tyler Winklevoss

Tyler Winklevoss (Body Double)

Divya Narendra

Christy Ling

Marylin Delpy

avatar van FeZ

FeZ

Na 11 recensies op metacritic nog steeds een score van 99! Ik ben heeeel benieuwd naar deze film.

avatar van Tharoy

Tharoy

En na 25 recensies nog een score van 97. Laagste is een 7. Dit moét wel een aardige film zijn, of anders hebben 25 professionele film critici wel een heel erg afwijkende mening. Films scoren normaliter bijna nooit een 80 of hoger op metacritic, en deze score is dus echt uitzonderlijk.

avatar van wimnoot

wimnoot

Ok Tharoy! Ik ben benieuwd hoe het er voor staat na 50 recencies! Maar dat laat je ons vast wel weten toch?

avatar van flipflop

flipflop

Wat ontzettend hoog. Zeker voor een film met Justin Timberlake

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Inmiddels een bijna ongekend hoge score van 97% met 101 recensies op RT, die perfecte score moest weer uitblijven dankzij een drietal recensies waaronder die van, hoe kan het ook anders, Armond White (die ook 1 van de 2 recensenten was die Toy Story 3 moest afkraken).

avatar van rep_robert

Jammer van die laatste zin, dan neem ik de beste man al niet serieus haha

avatar van synec

synec

De film heeft momenteel 28 100's op metacritic. Er zijn zeer weinig films die zoveel 100's hebben. En dan die score van 97! Dit is misschien wel een van de best gereviewde films van de afgelopen 10 jaar. Echt ongelooflijk en zeer uitzonderlijk! Momenteel zeker de Oscar voorloper. Nominaties krijgt die al zeker.

Ik kan er echt niet meer op wachten. Nadeel is wel dat de verwachtingen nu wel torenhoog staan.

MoFeDu

Aparte trailer, ben wel erg benieuwd na de positieve RT.

synec schreef:

Tsjah, critici die allemaal 100%tjes staan uit te delen neem ik ook niet serieus. Niet dat ik ooit van die site gehoord heb, maar ik neus er even op rond. Lijkt een beetje op Rotten Tomatoes als ik zo kijk.

avatar van whoizerwin

whoizerwin

flipflop schreef:

Wat ontzettend hoog. Zeker voor een film met Justin Timberlake

Gisteren in de cinema gezien..

En terecht! Wat een lust voor het oog! (niet Justin maar de film)

Geweldige casting, soundtrack, en het verhaal is prachtig uitgewerkt.

Heb me zeker vermaakt.. 4.5*

MoFeDu

De film is toch nog lang niet uit? Of heb je hem gezien in de sneak preview?

avatar van angelotus

angelotus

misschien woontie in amerika?

avatar van synec

synec

Dat is het hem net. Zeer weinig films behalen zoveel 100's. En metacritic is een veel betrouwbaardere site dan RT( waar die % meter slechts kijkt of de review positief of negatief is. Kijk maar eens naar de average rating van bepaalde films, die liggen altijd veel lager en zelden boven de 8.5) Metacritic telt de score per review op. Daarom vind ik die 97 op metacritic heel uitzonderlijk en verdacht hoog. Kijk naar Inception die daar slechts een 74 haalt. ( wat heel normaal is voor een 'goeie' film) en Toy story 3 waar bijna niemand iets negatief over te zeggen had haalt zelfs 'maar' een 93.

Een site waar veel films een hoge scoren halen, begin je idd te twijfelen of je de site wel serieus kan nemen. (bv. Empire, imdb,...) Maar zoals ik al zei, echt weinig films halen zo'n score op metacritic als je de site goed kent. Welicht de enige site die je serieus kan nemen als het op film aankomt.

avatar van whoizerwin

whoizerwin

MoFeDu schreef:

De film is toch nog lang niet uit? Of heb je hem gezien in de sneak preview?

misschien woontie in amerika?

Inderdaad

Woon momenteel in Los Angeles dus heb 'm gister gezien in Arclight Hollywood. (amazing theatre)

Aah oke, logisch.

Hij heeft al een 8.7 op IMDB na bijna 5000 stemmen, m´n verwachtingen beginnen nu toch behoorlijk te groeien.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wordt dit de ondergang voor Facebook?

avatar van mcm

mcm

Maaruh hij draait morgen in Pathé op 1 tijdstip en zaterdag ook? Ik heb kaartjes dus ik vind het prima

avatar van Mescalino

Mescalino

Na dit gelezen te hebben denk ik dat ikl de pathe morgen maar met een bezoekje ga vereren

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

brabusRUS schreef:

Wordt dit de ondergang voor Facebook?

Zeer onwaarschijnlijk.

mcm schreef:

Maaruh hij draait morgen in Pathé op 1 tijdstip en zaterdag ook?

Voorpremières.

avatar van AC1

AC1

Tharoy schreef:

En na 25 recensies nog een score van 97.

Veel punten voor een biopic, wat uiteindelijk toch een formulefilm is.

avatar van Reinbo

Ik ga over 1,5 uur naar deze in de bios.

notnotfun

Ben benieuwt . Als deze film net zo'n (donkere) sfeer als in Zodiac weet neer te zetten, kan dit heel sterk worden.

Waar dat dan :O

avatar van Brooklyn

Brooklyn

jacobine_rodijk schreef:

Vergelijkingen met All the President's Men ...

Iemand die de vergelijking ziet? Fincher's Zodiac had natuurlijk dezelfde stijl, maar die kan ik me hier moeilijk voorstellen.

avatar van Reinbo

Verwacht dat de snelle zakenmannetjes achter facebook even makkelijk over lijken gaan als de zodiac killer.

Je klinkt cynisch.

Dat het een (totaal) andere film is wil niet zeggen dat dezelfde sfeer niet getroffen kan worden. The Social Network kan met zijn intriges, verraad, egotripperij net zo donker worden als Zodiac. Geld, veel geld (miljoenen, zo niet miljarden). haalt het slechtste uit de mens naar boven! Zo'n beetje alle Fincher's (heb alleen Curious Case niet gezien) ademen dezelfde groezelige sfeer uit.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Justin Timberlake, ehm bleeeeeeeeeeeeeeeeh

notnotfun

Justin is een smetje. Maar misschien als gladde teenager (met foute invloed) toch wel op zijn plaats.

notnotfun schreef:

Je klinkt cynisch.

Dat is ook exact wat ik verwacht, en sla Button maar over, dat is een grote misser...

notnotfun

Dat zal ik doen . Ik heb The Curious Case of Benjamin Button altijd al een vreemde eend gevonden. Lijkt me kwa sfeer zoveel anders (minder) dan de gebruikelijke Fincher. Op voorhand dus.

ps. maar nu heb je nog niet verteld waar je hem gaat zien .