• 9.377.400 stemmen

The Social Network (2010)

Biografie / Drama | 120 minuten

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield en Justin Timberlake

Releasedatum: 28 oktober 2010

Plot The Social Network

"You don't get to 500 million friends without making a few enemies."

Herfst, 2003. Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat begint in zijn studentenkamer, maar al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt en een revolutie in communicatie. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.

Mark Zuckerberg

Eduardo Saverin

Cameron Winklevoss / Tyler Winklevoss

Tyler Winklevoss (Body Double)

Divya Narendra

Christy Ling

Marylin Delpy

avatar van Bossy3

Bossy3

wimnoot schreef:

Trailer

Klinkt wel mooi zangkoor versie van Creep.

Deze versie van Creep komt van het Belgische Scala, dat op deze manier probeert door te breken in Amerika.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Amaai die trailer is goed, en fincher is machtig! Ook Creep is in een geweldige manier in de trailer gebracht =).

Is wel ook interessant om zo een manier van Facebook te zien,één van de grootste geeks ooit maakt de meest populaire sociale netwerk ooit.

Zou hetzelfde wel van Youtube willen zien maar daar is in feite niet echt iets schokkend mee gebeurt

avatar van rep_robert

Muziek is inderdaad erg prachtig en Fincher is een geweldig regisseur.

Alleen het verhaal ziet er nog niet erg boeiend uit als ik eerlijk mag zijn. Jongen bedenkt facebook, anderen jatten zijn idee en wat volgt zijn rechtzaken als ik die trailer zo bekijk

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Het lijkt mij ook niet een verhaal wat Fincher normaal zou doen. Ben eigenlijk ook niet echt benieuwd naar deze film, lijkt mij een vrij standaard filmpje.

Montorsi

Ik vind het anders een vrij logische voortzetting van zijn laatste films. Waar hij in de jaren 90 met thrillers kwam die zich kenmerkten door felle plottwists, gaat hij de laatste jaren meer de drama kant op.

avatar van rep_robert

Alleen omdat hij Benjamin Button heeft gemaakt? Dat blijft ook een aparte film om te zien hoor(vind ik) en niet echt standaard. Een gevoel wat ik hier wel krijg.

wimnoot

Ik geloof niet dat deze film het cynisme zal bevatten die Fightclub en Se7en wel hadden. Ik denk dat het meer een soort sfeerbeeld zal geven van de jaren 0 zoals Zodiac dat deed voor de seventies.

avatar van rep_robert

En in hoeverre zal het een echt sfeerbeeld kunnen geven, aangezien de jaren 0 gewoon aanvoelen als het heden. Persoonlijk zit ik niet te wachten op het verhaal achter Facebook en de rechtzaken die volgden over het copyright.

wimnoot

Dat zullen we moeten afwachten en het boek The Accidental Billionaires schijnt erg leuk te zijn, dus ben wel nieuwsgierig.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik denk ook dat deze film het niet zozeer van zijn verhaal moet hebben (dat inderdaad niet zo heel interessant lijkt op het eerste gezicht), maar vooral van zijn personages en sfeer. Ik denk dat de uitwerking hier het verschil zal moeten maken.

60 seconden tv spot

Het begint er steeds beter uit te zien!

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Trent Reznor is ook verantwoordelijk voor muziek in andere Fincher films. Zo speelde hij de openingcredits van Fight Club en Se7en.

rep_robert schreef:

Alleen omdat hij Benjamin Button heeft gemaakt?

Nee, ook vanwege Zodiac, en misschien zelfs al een beetje vanwege Panic Room. En dan bedoel ik niet dat dat drama's zijn, maar dat wel meer de nadruk op de personages en hun voortgang wordt gelegd dan op de sfeer en plottwists. Wel een opmaat naar meer drama-gerelateerde cinema vind ik.

avatar van GuyB

GuyB

Dit verhaal lijkt me echt het saaiste in jaren, kan hier niet echt een FightClub-achtige einde aandenken, of de sfeer van Se7en.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Lijkt me ook niet echt gepast, een Fight Club-achtig einde hier

avatar van louisvf

louisvf

Justin Timberlake? En ik wou juist nog zeggen dat dit goed zal zijn .

wimnoot

Is ook mijn enige vraagteken bij deze film.

Jesse Eisenberg is wel weer een van die nieuwe lichting acteurs die veelbelovend zijn. Net als Micheal Cera en Aaron Johnson, alleen zitten die niet in deze film.

Leland Palmer

Timberlake is een uitstekend acteur. Daarintegen ben ik niet zo'n Eisenberg fan.

wimnoot

Ik houd denk ik niet zo van popsterretjes die gaan acteren. En ik moet toegeven dat ik hem alleen in Edison heb gezien en die hele film was niet bijzonder. Ik probeer Timberlake zo veel mogelijk te ontlopen, maar met deze film kan ik niet om hem heen.

Misschien ben ik na het zien van deze film wel een enorme fan!

Leland Palmer

In 'Southland Tales' en 'Alpha Dog' is-ie geweldig. Gaat dat zien.

wimnoot

Hmmm.. Ok dan. Omdat jij het zegt!

avatar van maartend96

maartend96

Oké, als deze film net zo goed word als het boek, is het een heel goede film...

avatar van rep_robert

De makers van Facebook schijnen boos te zijn vanwege een hoop fictie in de film wat niet schijnt te kloppen

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Ja, ik had het stukje ook gelezen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Peter Traver's van de Rolling Stone heeft hier zijn eerste 4* aan uitgedeeld sinds dit jaar.

Montorsi

Voor de duidelijkheid, 28 Oktober gaat hij in Nederland draaien. Heb het ook aan stinissen doorgegeven, maar die is al een tijdje afwezig.

wimnoot

Harm Jan Stegenga is de man daarvoor op het moment, heb ik vernomen. Geef je het aan hem door?

Te laat; staat er al.

Scherp Harm Jan!

avatar van puckb96

puckb96

Is dit die film over Facebook?