• 9.369.469 stemmen

The Social Network (2010)

Biografie / Drama | 120 minuten

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield en Justin Timberlake

Releasedatum: 28 oktober 2010

Plot The Social Network

"You don't get to 500 million friends without making a few enemies."

Herfst, 2003. Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat begint in zijn studentenkamer, maar al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt en een revolutie in communicatie. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.

Mark Zuckerberg

Marylin Delpy

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Reinbo schreef:

Vrees wel voor je dat ook Eisenberg de Oscar gaat winnen.

James Franco maakt ook een érg goede kans voor zijn prestatie in '127 Hours' denk ik.

decicco

Klopt. In het begin was de wereld inderdaad niet zijn doelgroep maar naar mate de site populairder werd was dat wel zijn plan heb namelijk enorm veel interviews van Mark gelezen rondom deze film.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Maar de Mark Zuckerberg in de film is natuurlijk niet dezelfde als de echte Mark Zuckerberg. In de film ging het er wel degelijk om dat hij z'n ex terug wou, maar in de realiteit was dit niet zo aangezien Zuckerberg nu dezelfde vriendin heeft als voor hij Facebook oprichtte.

decicco

Ja dat snap ik maar net in een bericht werd de realiteit aangekaart dus vandaar dat ik dit opmerkte

Elineloves

Het waren echt geen wereldverbeteringsplannen die hij had hoor, voordat hij Facebook oprichtte.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Elineloves schreef:

Ik vind Jesse Eisenberg vervelend, irritant, vreselijk, lelijk en hij heeft een hoofd waar ik een stomp op wil geven. Dit was mijn voornaamste reden om The Social Network lang te laten liggen.

Wat hij werd opgedragen van Fincher te doen, en perfect vertolkt en daar in slaagt volgens jouw mening. Oscarmateriaal dus.

Elineloves

Dat was sowieso mijn ongezouten mening al over hem. TSN heeft mijn afkeer alleen nog groter gemaakt.

decicco

Misschien had je de film dan beter kunnen laten liggen

Elineloves

Ja, achteraf gezien wel, maar ergens ben je toch nieuwsgierig waar mensen nou over praten en wat ze er zo goed aan vinden. Maar ach, zo heeft iedereen wel eens 'dit soort film' ertussen.

decicco

Kun je je dan wel vinden in de meningen van de mensen die deze film wel goed vinden?

Elineloves schreef:

Ik kan wel begrijpen dat andere mensen hier lovend over zijn en wild enthousiast raken van een film als deze..

Ja.

decicco

Sorry, had ik even niet gelezen.

avatar van The-Batman

The-Batman

Gister 'The Social Network' gezien.De film die gaat over de bedenker van Facebook die doormiddel van z'n enorme Ego rijk is geworden,maar het is al bekend dat veel rijke eigenlijk enorme egoisten zijn.Ik kan me trouwens niet voorstellen dat deze film veel oscars zou winnen,ik begrijp ook niet waarom die sowieso zoveel prijzen wint momenteel.De belichting in deze film is sowieso al enorm *** vind ik.Het is te donker en er zit een vieze gele gloed overheen,alsof de personages aan geelzucht lijden.De film gaat over iets hel actueels maar is het tijdloos? da's de vraag.En daarom zou ik het ook niet verdiend vinden als deze film de grote oscar winnaar zou worden.

avatar van Reinbo

Heb je de film in de bios gezien? Want zoals jij m omschrijft heb je gewoon op een slecht afgestelde tv zitten kijken. Belichting is juist prachtig en nergens te donker. Maakt enorme kans op de Oscar voor cinematografie. (nog geen idee hoe die bij Black Swan is)

avatar van The-Batman

The-Batman

Ja ik heb 'm in de bios gezien.

avatar van Revolt

Revolt

Ik vond de cinematografie aardig, maar niet super hoor. Denk dat 127 Hours en Black Swan de grootste kanshebbers worden.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Toch nog enigzins tegenvallend na alle wilde Oscarverhalen die rond gaan..

Wat wel absoluut terecht te roemen valt zijn de acteerprestaties van Jesse, Andrew en Justin.

Ze overtuigen alle 3!

Interessant dat de 2 rechtzaken als raamwerk dienen en dmv flashbacks zien hoe ze daar uiteindelijk zijn komen te zitten..

Dit is een prima film, maar na mijn mening absoluut niet beter dan bv Inception, verre van dat zelfs..

avatar van snellejelle1985

snellejelle1985

vond hem goed!

wel een vage gast die mark dan een miljardair die geld niet boeit hehe zonde van t geld dan

avatar van takeshi-san

takeshi-san

A guy who makes a nice chair doesn't owe money to everyone who has ever built a chair

Wat een top film echt geweldig om te zien hoe zo iets kleins kan uitgroeien tot zo iets groots.

De acteer prestaties waren van een hoog niveau wat mij verbaasde tijdens de film is dat Justin Timberlake best goed kan acteren wat een plus punt is echt petje af. De film heeft ook andere plus punten voor de mensen die echt goed hebben opgelet de belichting van de film is heel goed gedaan en het camera werk was om van te smullen.En dan de sarcastische Mark Zuckerberg die het altijd beter weet mijn complimenten voor Jesse Eisenberg die een geweldige acteer prestatie neer zet met zijn personage. Om een lang verhaal kort te houden The Social Network is een interessante film die je vanaf de eerste seconde weet vast te pakken met de geweldige acteer prestaties de mooie belichting en de geweldige dialogen en niet te vergeten het verhaal wat het grootste plus punt is.

avatar van Theunissen

Net gezien in HD en ik moet zeggen dat ik het een prachtige film vond over de totstandkoming van Facebook. Het verhaal is heel leuk verfilmd en is tevens boeiend en zeer interessant. De cast is overigens ook zeer voortreffelijk met name Jesse Eisenberg (vooral in het eerste uur is hij geweldig) en zelfs Justin Timberlake (oprichter van Napster, wel grappig dat een muzikant die rol speelde. Hadden ze misschien beter Lars Ulrich van Metallica kunnen nemen ) deed het goed. Beide waren overigens wel grote klootzakken op het einde, vooral de laatste. Qua verhaal deed deze film me trouwens wat denken aan "Pirates of Silicon Valley" wat ik ook een zeer goede en boeiende film vond.

Dit is toch wel een van de betere films van 2010.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2029 stemmen

Erg gave film over nerds en een erg actueel verhaal over Social Media.

Wat er nu wel of niet waar is aan de totstandkoming van Facebook boeit mij niet, het gaat erom dat ik naar een goede film heb gekeken. Goed acteerwerk, geen zoetsappig gedoe maar lekker rechttoe rechtaan.

avatar van clockwork72

clockwork72

Hele goeie film. Leuk om eens een verhaal achter Facebook te zien. Ikzelf heb wel Facebook maar doe er niet veel mee. Goede acteerprestaties en de film blijft 2 uur lang boeiend.

4,5*!

Filmkriebel

Fincher heeft wel ballen. Je moet het maar durven om een aanvallende film te maken over deze "man van het jaar". Het verhaal is zeker interessant en is niet zozeer een film over Facebook, dan wel over de prijs die Zuckerberg, en de mede-oprichters betaalden terwijl de populariteit van de site toenam en er vééééél geld in zicht kwam. Het concept rechtstreeks gejat van twee atletische tweelingbroers, de ontwerper van het algoritme Eduardo Saverin beledigd met een kut-aandeeltje van 0,03%, en een nerdy Zuckerberg die op het eind de wereld met elkaar in verbinding stelt en zelf eenzaam aan de top raakt. Geen lovend portret is dit. Mijn cijfer weerspiegelt vooral mijn gebrek aan vertrouwen in wat er verteld wordt. Ik vind dat kleine onbeduidende feitjes ten onrechte opgeblazen wordt. Het is toch ergens wel menselijk om frustratie te voelen als je gedumpt wordt door je vriendin? Social Network is ook een film die veel te vroeg komt, want het verhaal is nog ver van af.

Is hij nu een lul of een genie? Don't know. Facebook mag een succesverhaal zijn, misschien heeft het Zuckerberg niet gelukkiger gemaakt. Ik heb het gevoel dat de titel vooral slaat op Zuckerbergs eigen sociale netwerk

Filmkriebel

Die is echt leuk. The truth behind the social network...

Vragen die iedereen zich s...

Naomi Watts

Flink overschatte regisseur die Fincher. Na Fight Club en daarvoor Se7en dacht ik dat we met een briljante regisseur te maken hadden maar dat blijken toevalstreffers geweest te zijn. Ook deze film is erg overschat maar degene die positief zijn steken een veer in de kont van Fincher terwijl vooral Sorkin en Eisenberg de drijvende kracht is van The Social Network. Film leunt vooral op de scherpe dialogen van Sorkin en het goede spel van de cast. Waar vooral Eisenberg en Garfield indruk maken.

Cinematografisch erg conventioneel, terwijl ik op dit valk toch wel positieve geluiden gehoord had.. Voor de rest is de film best behoorlijk saai. De scenes outside court zijn alles behalve boeiend en is de sterk acterende Eisenberg de redding van deze film omdat hij mij als kijker toch wist blijven te intrigeren. Party segmenten voelen erg 'dood' aan en de 'groupies' zijn lachwekkend. Aardig portret van Zuckerberg, interessante kerel ook maar de uitwerking is wat pover. Niks ten nadele van Sorkin, want hij verricht echt magistraal werk. Bedankt Sorkin, Eisenberg en Garfield, om de schade beperkt te houden.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Vraag me af of dat je niet te streng bent dan, als je zowel Sorkin en Eisenberg goed bezig vind hier.

Naomi Watts

Misschien wel, maar een biopic moet toch wel meer doen dat wat The Social Network doet, bovendien voelt deze film stuurloos aan en dat is voor geen enkele film goed. Ook de vele lofuitingen hebben flink wat verwachtingen gekweekt.

Filmkriebel

@NaomiWatts : ik las je commentaar, maar ik kan eigenlijk niet veel argumenten terugvinden die een 2* rechtvaardigen. Je geeft net heel wat positieve punten zoals het acteerwerk en Sorkins script. Cinematografisch is deze film niet belangrijk, daar ben ik het wel mee eens. Het is een film die zijn kracht haalt uit de manier waarop de facebook-oprichters uitgebeeld worden. Erg moeilijk onderwerp, die verzorgd uitgewerkt wordt door Fincher. Hoe zou je het anders aanpakken?

Naomi Watts

Ik zou het niet weten, ik ben geen regisseur .

Klopt, dit is dan ook een cijferoordeel die ik puur baseer op gevoelsmatigheid. Ondanks dat ik Eisenberg en de dialogen van Sorkin erg sterk vond, moest ik daar stevig aan vast houden om geboeid te blijven. Vertelstructuur vond ik niet sterk genoeg, ook voelt de storyline aan als één geheel maar als een verzameling van fragmenten. Ook een boel overbodige scenes en de film leunt gewoon teveel op de dialogen van Sorkin terwijl ik bij een soort biopic juist dat het ook daadwerkelijk een verhaal vertelt over de desbetreffende persoon. Ook op dat gebied enorm vlak, en ik weet nu echt niet meer over Zuckerberg dan toen ik de film in ging. Ik had wel meer uitdieping verwacht eigenlijk.

avatar van Reinbo

Naomi Watts schreef:

Het is ook absoluut geen biopic, maar een film over het ontstaan en de opkomst van facebook. Film gaat veel meer over een tijdperk dan over Zuckerberg. En cinematografisch is het allemaal wel razend knap en vlot inelkaar gezet. Nu niet bepaald conventioneel? Welke films kennen volgens jou dan allemaal dezelfde stijl? Ik vond het juist typisch Fincher, a la Fight Club en Panic Room.