Genre: Actie / Romantiek
Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans
Releasedatum: 20 januari 2011
Bekijk via Netflix
Plot The Tourist
"It all started when he met a woman."
Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. Maar dan raakt hij verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpolagent. Elise zit echter achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had.
Frank Tupelo
Sergente Cerato
Tenente Narduzzi
Tenente Tommassini
Naomi Watts
Ik vraag me af hoe een film waarin de hoofdrolspeler compleet gemiscast is en door de mand heen zakt op een 4,5* van jou kan rekenen. Dat kan echt niet hoor NW.
In jouw stemcriteria misschien niet, bij mij wel. Een cast is maar een heel klein deel van de film, en één van de minst belangrijke in mijn optiek (of het moet een performance driven film zijn). Vooral in een film als deze die al totaal niet character en performance driven is. Kleurgebruik, locaties, kadrering, het camerawerk, de montage, de aankleding, om maareven wat op te noemen is veel belangrijker voor mij. Dat er dan een overschat acteur is die d.m.v. het zelfde typetje, die hij voor de duizendste keer neerzet, en dat hij een al vlak personage om zeep helpt is dan voor mij niet zo'n probleem.
Naomi Watts
Angela speel haar rol zoals vroeger de grootheden het deden, ze laat duidelijk zien thuis te horen in het rijtje: DeNeuve, Bardo, Carinale, etc ....
My thoughts exactly. Het is lastig een vinger op te leggen maar het is een bepaalde klasse in uitstraling die bijna geen enkele actrice heeft, vooral nu niet meer. Deed inderdaad soms denken aan die drie grootheden, vooral aan DeNeuve.
Anthony's Tourist.
Deze remake is niets meer dan een luchtig tussendoortje, voor wie de botox-lippen van Jolie en de eyeliner van Depp niet storend zijn. Het houdt allemaal niet over en de verplichte twist ziet een ieder van mijlen ver aankomen. Een amper werkende romantische leidraad, een klein scheutje humor en een redelijke dosis standaard-actie ronden het geheel af naar een zeer gemiddeld filmpje.
Doorsnee.
Mondragon
Wat een slechte film zeg, onvoorstelbaar. Angelina Jolie is echt een eng en lelijk mens geworden...net een heks ofzo. Hele film is zo voorspelbaar, zelfs de mooie plaatjes kunnen daar niks meer aan veranderen.
ser9e
Eigenlijk wil ik iedereen die deze film negatief beoordeelt bedanken. Hierdoor stelde ik mij in op een slechte film, maar wat een verrassing.
Een luchtige romantische actiefilm, die absoluut voor 1,5uur heerlijk vermaak zorgt. De beelden en de muziek versterken dit ook nog eens.
En natuurlijk schept met name Johnny Depp met zijn reputatie hogere verwachtingen, maar Jolie toch niet? Films als Mr&Mrs Smith, Tombraider, Salt en Wanted zijn toch ook niet bepaald hoogdravers met ingewikkelde plots en onderliggende thema's?
Kortom, heerlijk filmavondje gehad.
weet niet vanaf welk punt jij dit al wist..... maar dit werd toch nergens duidelijk....
Dit staat duidelijk vermeld in de aftiteling. Ik ken het origineel overigens niet.
Zie ook Wikipedia.
MaartenF
Kortom, heerlijk filmavondje gehad.
Same here. Door de negatieve beoordelingen had ik vooraf geen verwachtingen, en dan kan een film alleen maar meevallen. Het is geen bijzondere film, maar ik heb mij er 1,5 uur prima mee vermaakt.
deGVR
Wat een onbegrepen film. Een rij aan slechte kritieken en mijn interesse is gewekt, en terecht. Probleem is denk ik de high profile cast die je vindt in Depp en Jolie. Waar Depp totaal door de mand valt trouwens. Enorme miscast, en een enorm beperkt acteur.
Beperkt!?! ha ha. Ik durf hier en nu te beweren, zonder blikken of blozen, dan Johhny Depp een van de meest veelzijdige (zo niet DE meest veelzijdige) acteur is van deze tijd!
Helaas kon hij deze film niet redden...
Hassink
Helaas kon hij deze film niet redden...
Inderdaad, wat een rare uitspraak. Depp is juist een enorm veelzijdige acteur.
m1701
Zie ook Wikipedia.
ja dat er een twist aan kwam wist ik ook, maar dan weet je toch nog niet wat voor een twist het is. of wanneer deze komt..... in veel films zit een twist dus ja......
DragQueen
Toch wel een mindere film. die vakkundig is geschoten, maar niet helemaal uit de verf lijkt te komen. Depp acteert redelijk, maar op de automatische piloot. datzelfde geldt voor Jolie, die de hele film op de rode loper lijkt te paraderen. verder is het verhaal aardig, maar inspiratieloos uitgewerkt naar mijn mening. 2 sterren.
Je vroeg hoe het kwam dat het hier een remake betreft, daar heb ik op geantwoord.
Maar goed. De twist: Helaas wist ik exact dat Depp het gewoon zelf was. Zelfs mijn vriendin, die doorgaans heel wat minder films kijkt dan ik, zag hem met loeiende sirene aankomen. Ik moet bekennen dat zij me zelfs een fractie van een seconde voor was, verdikke.

En zoals je zelf ook zegt, in veel films zit een twist. Het lijkt wel verplicht. Deze doet de film echter weinig goed omdat hij zo voorspelbaar en gemakkelijk is. Maar smaken verschillen gelukkig!
Edit/ Ik snap nu dat het je niet ging om een verifieerbare bron omtrent het origineel, maar waarom ik de twist zag aankomen. Waarschijnlijk omdat de film in niets origineel is en vooral bestaat uit flauw maar onderhoudend formulewerk. Vond het vanaf het gala overduidelijk.
mroffbeat
Zeer leuke remake van een classic, erg leuk voor de maandagavond op de bank.
Vergeet niet deze remakefilm in een andere timeframe te zetten en waardeer het verhaal en de shots.
Naomi Watts
Inderdaad, wat een rare uitspraak. Depp is juist een enorm veelzijdige acteur.
Mag je mij vertellen waar zijn veelzijdigheid uit blijkt. De ene keer spelet ie een nutty schrijver, dan een nutty hoedenmaker of een nutty piraat. Erg veelzijdig ja.
Dirtdiver
Tegenvallertje..Hoop niet dat er al te veel mensen hun geld hebben verspilt aan deze film in de bios.
sofripa
Zo, nee echt...
. Altijd leuk natuurlijk zo'n v v v spot van Venetie, alleen jammer dat er zoveel pratende mensen tussendoor lopen. Tja, aan het eind is de film nog een beetje oke met een bijzondere, nou ja
, twist. Kortom, gegeven het acteerpotentieel en de $ 100 miljoen maakkosten een onvoldoende
Pistons
Dom en leeg verhaal met tal van goofs. Alhoewel de Golden Globe nominaties belachelijk zijn redden de aanwezigheid van de sterren en de mooie decors en omgevingen de film enigszins.
Nou dan wens ik je veel plezier. Je kan trouwens ook een toeristenboekje van Venetie kopen, kan je keer op keer naar de prachtige plaatjes. Of een anderhalf uur durende diashow.
Snap gewoon niet dat je een film met een rukverhaal en een slecht acteur(volgens jou)goed kan vinden(buiten exploitation e.d. om) Film is wat mij betreft niet alleen een visueel medium waarbij dat het enige is wat telt. Argumenten als mooie kadrerinkjes en dergelijke kan ik persoonlijk nooit wat mee. Het zou juist de kracht van een regisseur tonen als ie buiten het visuele om ook nog is een goede film zou kunnen maken. Dat is hier denk ik niet het geval.
Naomi Watts
Dat is dan een verschil aan opvatting wat betreft cinema. Een goed uitgewerkt verhaal is mooi meegenomen maar geen pré. Goed acteerwerk vind ik alleen relevant als de film performance driven. Daar heeft iedereen zijn opvatting over.
Tonypulp
Raar om op te merken dat binnen de 'exploitation' het wel geoorloofd is maar er buiten niet. Alsof dit soort films niet leuk kunnen zijn terwijl het mindere aspecten bevat (door het op de achtergrond te laten qua relevantie), alsof die altijd moeten meewegen. Zou er niet goed van worden als ik dat constant zou verwachten, lekker genieten van de mooie aspecten is veel belangrijker. Zoals hier dan blijkbaar de beelden (slechts 45minuten gezien tot nu toe, te druk deze weken...) dat kunnen realiseren...beeld is het belangrijkste van een film.
- 1931 berichten
Misschien moet je eerst eens gewoon de film gaan kijken Jeroentjuhhh. Ben benieuwd wat je dan nog van die losse aspecten vindt..
Een beetje NW nalullen kunnen we allemaal wel
meric
Ik snap het niet, is Frank nou ineens Alexander? Zat blijkbaar niet echt goed op te letten..:P
- 1931 berichten
Open anders een spoilertopic ofzo...
Dat heeft deze ingewikkelde film wel nodig!
Een beetje NW nalullen kunnen we allemaal wel
Alsof ik niet weet wat ik belangrijk vind in films, daar gaat het nu enkel om. Daarnaast praat ik niemand na, maar w/e..beetje makkelijk.
- 1931 berichten
Oh het leek er even op, tot 2x toe al in in dit topic. Maar goed, dan wacht ik gewoon je review af!
Tonypulp
. Napraten is het echter niet. Maar ben inderdaad benieuwd hoe het tot het einde toe gaat bevallen, vond Depp nog niet eens zo irritant...wow
- 1931 berichten
Het is ook met name Jolie die irritant is, wat mij betreft. Maar have fun!

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Changeling