Genre: Actie / Romantiek
Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans
Releasedatum: 20 januari 2011
Bekijk via Netflix
Plot The Tourist
"It all started when he met a woman."
Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. Maar dan raakt hij verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpolagent. Elise zit echter achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had.
Frank Tupelo
Tenente Tommassini
merijn82
- 1931 berichten
Vertel...
Hij had toch ook in het 'alternatieve' circuit kunnen blijven in plaats van Hollywood op te zoeken? Zeker als je een kunstachtige film voor ogen hebt zoals hier door NW geschetst wordt.
nachtraafje
Over het algemeen een erg saaie film! Saaie dialogen die nergens toe leiden..
Het einde is daarentegen weer erg verrassend en maakt de film toch net wat leuker.. Alleen jammer dat je daarvoor eerst 90 minuten naar iets saais moet kijken om het verrassende einde te kunnen zien..
yeyo
Vertel...
Natuurlijk had hij dat kunnen doen, maar ik bedoel enkel dat de regisseur waarschijnlijk pas aangenomen is nadat de cast en de algemene premisse al vastlagen. Maar dat wil echter niet zeggen dat hij er een artistieke / intelligente draai aan kan geven. Zo deed Paul Verhoeven bv. dat ook.
merijn82
- 1931 berichten
Oké. Ja ik weet hier allemaal inhoudelijk te weinig vanaf om daar wat over te kunnen zeggen. Maar uiteindelijk kleeft wel gewoon zijn naam aan deze film voor de rest van zijn leven en dat is wat telt. En de film wordt beoordeeld op het eindresultaat. Tussentijdse stappen en overwegingen die tijdens het maken van zo'n film aan de orde komen zijn leuk om ter kennisgeving aan te nemen, meer niet.
Davidus
Hij snapt precies dat focussen op een verhaal maar achterhaald is en dat film gewoon een visueel medium is. Erg indrukwekkend op visueel gebied, sterke kadreringen, aangename cameravoering, fijne sfeer maar vooral het gebruik van kleur en contrast vond ik magistraal. . Het verhaal doet er dan ook niet toe, maar die is op wat ongeloofwaardigheden prima.
Visueel één van de sterkere films die de bios haalt de laatste jaren. Venetië leent zich hier prima voor, ook wat fijne Don't Look Now referenties. The Tourist is nog meer dan ik verwacht had, maar ondanks mijn hoge verwachtingen toch de verrassing van 2011. Pure mooifilmerij, waar Von Donnersmarck veel elementen zeer effectief gebruikt.
Geweldige recensie ! Al die zwartkijkers, bah.
Je hebt helemaal gelijk. Het verhaal? Totaal onbelangrijk, weg ermee. Goeie plot? niet nodig leidt alleen maar af. Dit is het nieuwe filmen. Don't Look Now anno 2011 !
Debo
Er is maar 1 ding redelijk aan deze film en dat is het einde. Verder een saaie, langdradige en slecht geacteerde film waar miss Jolie zelfs niets aan kan veranderen. Kostte enige moeite om hem helemaal uit te kijken maar gelukkig heb ik dat wel gedaan zodat ik het beste stuk niet heb gemist.
Le Professionnel
Saaie langdradige film de mooie plaatjes van Venetie kan de film niet redden.
@overfilmmuziek
Mooie soundtrack van James Newton Howard. Vooral de nummers 'A very nice hotel' en 'A very nice dinner' met als hoogtepunt voor mij het nummer 'Bedroom Dreams'. Dat nummer trok mij in de bioscoop al in het scherm. Soms sprookjesachtige muziek om bij weg te dromen.
Wat betreft de film: een film met veel aandacht voor de 'looks' van de omgeving en van Angelina Jolie. Dat gedeelte past het bij de muziek. Het verhaal zelf is niet zo sterk. Voorspelbaar, wat onrealistisch en ongeloofwaardig. Voor mij vooral door de onduidelijke keuze tussen slapstick en een serieus verhaal. Ik heb niet met tegenzin gekeken maar het was op het randje. En ik geniet nu van de muziek
joostus
Er gebeurt veel te weinig in deze film.. Het is allemaal wat makkelijk en simpel.. Dit verhaal had je ook in een half uur kunnen filmen, het is gewoon te uitgebreid, waardoor je ook wel kan raden wat de clou is.. Al heb je weinig argumenten om te verklaren wat jij denkt dat de clou is, toch kan je het zeker wel raden.
Bovendien moet het moment van de twist een bijzonder gevoel geven, een 'woow effect' geven, dat kan ook als jet het al ziet aankomen. Maar het moment van de twist was heel dood..
Wel heeeel sterk acteerwerk van vooral Johnny Depp!
SaNDuTjE
Wat een ongelofelijke teleurstelling. En dan te weten dat deze film in een zin genoemd wordt met de Golden Globes.
Enig pluspunt zijn de mooi geschoten beelden van Parijs en vooral Venetie. Hier houdt het wat mij betref qua positiviteit op. Misschien dat het eind nog een klein pluspuntje oplevert, maar dat was het dan ook wel.
Allereerst is het verhaal ongelofelijk saai en kun je gerust even iets anders gaan doen zonder ook maar iets te missen. Het hele gedoe met CIA, Interpol, undercoveragenten en de (deels Russische)gangsters kon me geen moment boeien, omdat volgens mij de insteek van film meer de relatie tussen Elise en Frank is geweest. Dit had op zich iets kunnen worden ware het niet dat men Depp voor de rol van Frank heeft gecast. Ik moet zeggen lang niet zo'n miscast in een film gezien te hebben. Totaal ongeloofwaardig en eerder knullig met z'n supersmoker en in z'n pyjama al rennend over de Venetiaanse daken. Soms had ik het idee naar een halve slapstickfilm te kijken, want zo goed vond ik Depp. Jolie speelt zoals vaak een femme fatale van weinig woorden en veel zelfvertrouwen. Op zich geschikt voor de rol maar totaal geen match met Depp.
Het moge duidelijk zijn dat ik niet erg gecharmeerd ben van The Tourist, wat ik jammer vind aangezien von Donnersmarck met z'n vorige film toch zeker wel heeft laten zien iets in z'n mars te hebben.
2* welverdiend
jordkaka
Wat een ongelofelijk zwakke film. Ik heb ruim anderhalf uur gekeken naar shots van Venetië en close-ups van Angelina Jolie.
Waarom ik deze film heb bekeken is mij ook een raadsel, want het lijkt wel de laatste tijd als je Jolie in je cast hebt dat je film bij voorbaat al geslaagd is. Dat zag ik bij Salt ook(al was daar wel aardige actie in te vinden). De warme sfeer vind ik wel leuk uitgevoerd moet ik zeggen, het camerawerk was wel oké. Maar dan het acteerwerk, Depp en Jolie hadden er niet echt zin in leek het wel, allebei belabberd geacteerd, om nog maar te zwijgen over de rest van de acteurs.
Het verhaal? Welk verhaal? Kom op, we doen weer is een film zonder verhaal en mooie beelden van Venetië! Ik had hier toch echt iets meer van verwacht. Oja, het toppunt was de verbrandde brief, echt magnifiek hoe hij precies weet welk stukje hij moet pakken en bij welk stukje die hoorde. En als eerste pakte hij meteen de tijd en locatie, hoe kan het ook anders!
Jammer. 2 sterren voor The Tourist.
(mijn 1e recensie/mening, dus laat even weten of het wat is.
Davidus
Ik vind dat deze film een rating moet hebben van 70+.
Waarschijnlijk dat daar nog liefhebbers te vinden zijn...
evwi
Voor een of andere reden heb ik de film toch uitgekeken ondanks dat hij bijna de hele tijd saai was. Hier en daar een leuke actie, een leuke grap maar grootste deel saai. Einde was oke, maakt wel wat goed.
geen bioscoop film, leuk voor op de bank
Wat een onbegrepen film. Een rij aan slechte kritieken en mijn interesse is gewekt, en terecht. Probleem is denk ik de high profile cast die je vindt in Depp en Jolie. Waar Depp totaal door de mand valt trouwens. Enorme miscast, en een enorm beperkt acteur. Jolie is dan wel weer prima op haar plaats als femme fatale. Heeft precies de juiste uitstraling ervoor, ze deed mij denken aan een moderne Catherine Deneuve. Blijft jammer dat het verkeerde volk deze film gaat zien. Oorzaak is natuurlijk de cast en de verwachtingen die de misplaatste promo tour veroorzaakt hebben, jammer.
Het verhaal is ongeloofwaardig en erg slecht uitgewerkt .
Ik vraag me af hoe een film waarin de hoofdrolspeler compleet gemiscast is en door de mand heen zakt op een 4,5* van jou kan rekenen. Dat kan echt niet hoor NW.
diandi
Prachtige beelden van Venetie. Mooie kleuren en contrast die de film een mooie sfeer geven..
Weinig verhaal, niet snel en hier en daar wat ongeloofwaardig.
Maar toch van de film genoten. Het hoeft voor mij niet altijd een film te zijn met een bewegende camera, met shots van enkele seconden en al hup weer de volgende verhaallijn. De Tourist kijkt relaxt weg, mooie sfeer, maar natuurlijk geen "wereldfilm".
Davidus
Prachtige beelden van Venetie. Mooie kleuren en contrast die de film een mooie sfeer geven.".
Ja, jammer van die acteurs.....
Rickiej
Ik vond The Tourist een leuke film, maar wel een film met weinig diepgang. In het begin was de clue al redelijk duidelijk. Toch een mooi samenspel tussen Depp en Jolie. Toch is de oogverblindende Jolie toch de ster van de film en weet ze de film iets extra's te geven.
De film heeft veel mooie shots van Parijs en Venetië wat de film net wat extra feeling geeft.
3,5 sterren
Nohands
Depp heeft zoveel van die "clown' figuren gespeeld dat hij een in een serieuze rol gelijk door de mand valt als acteur. (hij speelde weer de clown, alleen zonder smink zonder dat hij hetzelf door heeft)
Zijn keuzes voor films al de afgelopen jaren zijn verkeerd geweest, hij moet nu alle zeilen bij gaan trekken om nog eens in een serieuze film mee te spelen wil hij nog geloofwaardig over komen als acteur.
Jolie ziet er schitterend uit en speelt ook niet echt slecht maar kan de film helaas niet redden, tussen Jolie en Depp is het ook geen vuurwerk op het filmdoek.
Zoals hierboven geschreven, mooie beelden van Parijs en Venetië, dat is het enigste leuke voor mij, oude herineringen van vakantie ooit daar...
Sokin1970
Heb me wel vermaakt. Actie met romantiek en mooie beelden van Venetie.Het einde zie je wel aankomen. Geen topfilm, maar wel zeker het kijken waard.
Semsoethot
Aardige film die amusement levert, maar geen grote acteerprestatoes. Enkele glimlachmomenten, fraai Venetie en een voorspelbaar verhaaltje. Wel heb ik na deze film zin gekregen om ook eens met de TGV naar Venetië te reizen.
andijvie
Zoals al velen hebben gezegd, Depp valt inderdaad door de mand. M'n vrouw en ik hadden allebei op een gegeven moment zoiets van: daar loopt de Piraat van de Caribian. Een acteur van het top niveau zoals Depp mag dit niet gebeuren. Angela speel haar rol zoals vroeger de grootheden het deden, ze laat duidelijk zien thuis te horen in het rijtje: DeNeuve, Bardo, Carinale, etc ....
Het lijkt er op dat het verhaal / script tekort schoten aan de beelden en acteurs, raar ... maar zo voelt het.
Toch is het een fantastisch film met prachtige beelden die lekker wegkijkt. Ik heb er van genoten. Ik geef 4 sterren, das een 8 wat voor mijn gevoel klopt. xD
Gorillaz
Ik vond het een erg voorspelbare film. Als kijker heb je al heel snel door wat de rol van Depp is. Verder vond ik de film ook op sommige momenten saai, vooral doordat het verhaal weinig inhield en het erg traag gefilmd was.
Parisa
Op de site van pathe wordt deze nog steeds een drama/thriller genoemd. Ik heb geen idee waarom, want beide passen niet. Actie/komedie/rom com had beter gepast. Daar is opzich niets mis mee. Maar waarom een film als iets anders verkopen?
Een van de pluspunten van deze film is Venetië. Ik ben er een aantal jaren geleden geweest en was er meteen verliefd op. Het mooie en warme van Venetië staat goed op film.
Een andere pluspunt is de komedie in combinatie met Depp. Wij hebben geregeld gelachen om de dialogen tussen hem en de Italianen. Die kunnen op hun beurt ook weer heel wat hebben. Zodat het van die heel nonchalante gesprekjes werden. Daarnaast gelachen om Depp in vreselijke pyjama en hoe hij overal rond liep en rende.
Het stuk actie was niets leuks aan, maar gelukkig waren er altijd nog de vervelende snipers.
Wij hebben ook geregeld de oh-t en ge ah-t door de mooie kleding die Jolie steeds aanhad.
Als laatste is de tijd voorbij gevlogen.
Minpunt is dus de actie. Die ben je zo weer vergeten.
Dus...
Niet denken dat je naar een thriller gaat. Maar er gewoon voor gaan zitten. Een 3,5* van mij.
Volgens is de meest juiste benaming: Modeshow / Reisprogramma / Slapstick
mancomann
Deze film had zomaar van Walt Disney kunnen wezen. *1
Volgens mij heeft Disney ook wel beter films geschoten hoor ... de film viel mij een beetje tegen eigenlijk, een paar leuke momentjes daar gelaten. maar over het geheel genomen saai.
2.5
Opzettelijk dik aangezette, romantische thriller met mooie mensen, mooie locaties en veel pracht en praal. Helaas levert dit nog geen goede film op, aangezien men een degelijk script is vergeten mee te leveren. Alles verloopt erg voorspelbaar en de 'verrassende' wendingen voel je op je klompen aankomen. Daarnaast slaapwandelen zowel Jolie als Depp door hun rollen heen. De bijrollen zijn iets beter ingevuld- Paul Bettany en Steven Berkoff proberen er in ieder geval nog iets van te maken. Het is allemaal netjes in beeld gebracht en de kitscherige soundtrack walst iedere oneffenheid plat, maar meer dan een onderhoudend niemendalletje is het echt niet.
Jung1e
Matige film waar ik (vooral vanwege Depp) veel meer van had verwacht. Schitterende beelden en een bevallige Angelina Jolie compenseren de veel te dunne verhaallijn helaas niet. Aardig wegkijkertje voor thuis met een biertje en een zak chips maar zeker geen bioscoopbezoek waard.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen