Genre: Roadmovie / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Lacerda
Reporter
us_raider
- 2034 berichten
Op het eerste gezicht lijkt het misschien een opeenvolging van rare scenes, maar er zit zeker wel wat meer in.
De gevolgen van de drugs en drank zijn goed neergezet met apart filmwerk. Ik stoorde me hier niet aan maar het is ook niet mijn favoriete stijl.
Love it or hate it.
Ik doe het allebei niet, ik haat de film absoluut niet maar ik vind het ook niet geweldig. Het duurde mij iets te lang en ik heb liever een echt goed verhaal, toch is het een grappige film met tal van leuke scenes wat voor 3.5* zorgt.
Mojo Pin
En een onvergetelijke rol van Tobey Maguire (bijna onherkenbaar).
us_raider
- 2034 berichten
Die was inderdaad hilarisch, merk nu pas dat hij die lifter is...
thunderball
Vind dit echt een geweldige film, kan hier van in een deuk liggen, hoewel ik kan begrijpen dat er ook mensen zijn die hier niks aan vinden (met deze film kon ik een ex vriendin volledig op de kast jagen! hahahahaha!).
En je hoeft echt zelf geen verdovende middelen te gebruiken hoor, om deze film te kunnen waarderen! Ik heb zelfs nog nooit iets gebruikt, maar door deze film kun je je wel voorstellen hoe dat dan kan zijn.
Ik vind hem volkomen maf en heerlijk anarchistisch! Hoe de 2 hoofdpersonen zich overal naar binnen praten en het schijt aan hebben, te gek gewoon!
Minstens 4 sterren, maar dit kan ik nog gaan verhogen.
BlueSword
ben best wel teleurgesteld, kan begrijpen dat mensen deze film wel leuk vinden maar zelf vond ik hem niks aan.
dat drugs gedoe was opzich wel grappig en vooral in het begin maar later kon er nog amper een glimlach op me gezicht komen.
dat stukje met tobey was ook nog wel geinig, vooral hoe die er ook bij liep.
vraag me af of dat LSD echt zo is want heb erover gelezen en weet wel dat je flink kan hallucineren.
maarja, voor de rest vond ik het niet zo lollig op een aantal scene's na.
Skrean
Geweldige film van terry gilliam, lid van monty pyton team. Terry gilliam, die zich vast heeft vastgebeten in het boek. Boek is als twee druppels water.
Leuk om te weten dat johnnie depp goed kon opschieten met de echte hunter s thompson, die vroeger wel wat weg had van johnnie. Het gevoel van de jaren zeventig is goed te voelen in het warme en stoffige las vegas.
Super vette film, voor mij in de top 5
daarom ook 5 sterren
ingmarz
the dog fucks the pope ain't no falt of mine, erg goede film depp is weer grappig bezig met zijn lollige uitspraken
EppoJ
Allermooiste scene is dat flea van de chili peppers de mouw van Depp schoonlikt.
thekid
Ik ben een fan van depp maar hier was hij wel slecht met zijn kale bol hield ook niet van de film maar vind wel prachtig weergegeven de effecten van drank en drugs
maxcomthrilla
Deze film zal ongetwijfeld veel mensen aanspreken maar ik vond het maar een vervelende bedoeling. De film was geen eens saai te noemen of zo, alleen drongen scènes niet tot me door, genoot ik niet van de vele hallicunaties van Depp en acteerde Benicio Del Toro weer eens als een dikke krant. Geef mij maar Trainspotting, die film heeft naast een herkenbaarder sfeertje ook veel komische situaties. Een sportjournalist die niet weet wie de race gewonnen heeft? Even leuk, maar niet de hele film lang van die over de top voorspelbare humor!
Pluspuntje was de muziek, die zich goed leende voor de film. Verder heb ik de film alleen maar aangekeken en ga ik hem denk ik nooit meer zien. Er hoeft absoluut geen verhaal in te zitten of het hoeft ook niet altijd allemaal reëel te zijn, maar wel komisch.
Verder denk ik dat sommige mensen de film alleen leuk vinden omdat Johnny Depp erin meedoet. 1*
Ik vind de humor in deze film veel, maar allesbehalve voorspelbaar
Dan vind ik drugsreisje trainspotting velen malen voorspelbaarder!
En Benicio maakt deze film gewoon
Chr!Zzle
Een hele aparte film vind ik het
ik heb hem helemaal gezien
maar of ik het nu nog begrijp ?
ik weet het niet
maar het is wel een hele leuke film
en ik kan 'm zo nog een keer draaien daar niet van
Ik vind de humor in deze film veel, maar allesbehalve voorspelbaar
Dan vind ik drugsreisje trainspotting velen malen voorspelbaarder!
En Benicio maakt deze film gewoon
De humor in deze film gaat nergens anders over dan in een drugswaas verkeren. Het drugsgigantje Trainspotting heeft ook nog een paar zijwegen, een boodschap ( niet altijd nodig!) en bovendien een paar krachtige dialogen. Choose a Life....Hier reikt het niveau niet veel verder dan veel gemompel van Depp.
- 12092 berichten
Ohja, choose life.. wat een wijs levenslesje
Ik vind het van veel meer durf getuigen een film te maken zoals een LSD-trip, zoals Gilliam hier heeft gedaan. De hele film verkeer je in een soort waantoestand, hij benevelt je zelfs enigzins.. Trainspotting is gewoon een erg standaard vormgegeven weinig fantasievolle film, met gebruikelijke typetjes uit de onderwereldscène zoals er zoveel zijn..
Daarnaast heeft Fear And Loathing veel meer lessen (alhoewel met veel humor gebracht), zoals het boek dat ook heeft. Al dat geëxperimenteer en vrijdenken in de 60s heeft ons geen zak dichter bij de oplossing of een betere wereld gebracht. Het heeft alleen maar freaks en disorder gecreëerd. Daar dachten al die fukhippies uit de 60s aanvankelijk heel anders over.
Het is ná een drugsbeschrijving en een komedie ook vooral tijdsdocument. Lees anders het boek eens.
maxcomthrilla
Je stelt dus eigenlijk dat drugsgebruik onder hippies in de flower power tijd vrij normaal was. Zeg maar een levensstijl. Dat kan ik niet ontkennen.
Maar ik denk dat ik de film een stuk leuker had gevonden als mensen massaal aan de dope gingen. Ik vond het gewoon niet leuk dat vooral Depp alleen maar onzin uitkraamde. Dat kan dan zijn levensstijl zijn maar duidelijk niet van de meerderheid in zijn omgeving.
En ik denk dat ik het boek voorlopig even laat staan. Maar wie weet, later een keertje.
- 12092 berichten
Daar gaat deze film dus vooral over (het boek nog meer).
Tsja, Depp (speelt Thompson, de schrijver van het boek) is een soort ontspoorde idioot, die volgens het motto "gonzo-journalism" leeft, alles moet je zelf ervaren en niets is te gek om je in je onderwerp te verdiepen
En er waren natuurlijk veel mensen in die tijd de weg kwijt onder invloed van drugs (en nog steeds), daar is dit gewoon een uitgelicht voorbeeld van.
Het mooie is echter dat de film zich niet te serieus neemt, dus zowel als comedy gezien kan worden, als een statement over de maatschappij en een tijdsgewricht.
Maar, het is een film die je óf ligt, óf je vind er niets aan.. dat heb ik wel gemerkt. Mij ligt ie bijzonder goed, kan hem honderden keren zien en ontdek steeds weer iets nieuws!
_Daan_
Vreemde Film! ik vond er niks aan.. weer tijd verspeeld..Viel bijna in slaap..
1,0
DeCe
2 bags of grass, 75 pellets of mescaline, 5 sheets of high-powered blotter acid, a salt shaker half-full of cocaine and a whole galaxy of multi-colored uppers, downers, screamers, laughers. Also a case of Beer, a pint of raw ether and 2 dozen amyls... Met deze woorden trekt de film zich op gang, ik wordt direct meegezogen in de verheerlijking van drugs. Mensen die zelf wel al eens een pilletje, tripje slikken of een snuifje doen zien waarschijnlijk net als ik heel herkenbare situaties. De vreemde gestoorde wereld van LSD en Peyote. Het coole hier ben ik van Coke...
Chaos, storing, warboel, euforie, genot, alles wat je voelt tijdens het gebruik van verschillende drugs worden hier meesterlijk realistisch weergegeven. Weliswaar overdreven omdat ze in de film ook heftig tekeer gaan door overgebruik, de dag en dagen na gebruik kan minder leuk zijn. In werkelijkheid gaan de meeste gelegenheidsgebruikers hier verstandig mee om, net zoals ik. Gewaagde film die ik niet graag aan mijn kinderen zou laten zien, toch niet voor hun 18de. Mensen die enkel alcohol geprobeerd hebben in hun leven zullen deze film allicht niet weten te waarderen, ik daarentegen wel want ik ben niet vies van een dopeje op zijn tijd.
Had je een upper moeten nemen.

Chr!Zzle
de film blijf gewoon mooi en lachen
ik heb zelf softdrugs gebruikt
en ik zie heel wat situaties die ik ken haha echt mooi hoor
ze hebben het mooi neergezet en goed realistisch verteld
goed acteerwerk ook zeker weten
deze film is helemaal geschikt als je niet meer helder bent
Bert1
Gilliam probeert steeds een originele film te maken. Dit staat in contrast met de cliche liedjes die hij in deze film aaneenrijgt.
Mister DiablO
ik vind deze film echt goed! als je normaal gesproken niks van drugs afweet of ervaring mee hebt snap je er eigenlijk niet veel van
kamaradski
Heb vroeger wel in de drugsscene gezeten om het zo maar te noemen, kan deze film dan ook geweldig waarderen. de opzet is geweldig, de aaneenschakeling ronduit geniaal, en de verfilming\scripting van hoe de drugs invloeg heeft op het gedrag, de situaties, de gedachtenkronkels en de wazige dingen je doet als je die soort drugs inneemt zijn zeer waarheids getrouw.
kijk vooral eens naar al die subtiele bewegingen van Depp (vooral zijn handen) dit is echt 100% goed gewoon !
het verhaal zelf, als je dit tenminste kunt volgen door de andere wazige shit heen, is ook sterk genoeg om de film omhoog te houden zonder dat het een doellooze aaneenschakeling van drugsgedrag wordt.
een absolute 5+
Leviathan
En Johnny.Depp speelde Raoul Duke na, je ziet de echte Duke ook in de film dan komt hij ''zichzelf'' tegen in een leip trippend moment.
En dat zoiets van Lsd, Mescaline, Adrenachroom(100% adrenaline) & Ether(Bij de Etos te koop:P) enzo goed afloopt is toch wel een apart verhaal aangezien het nog waargebeurt is ook en je alleen van Lsd al levenslang in je trip ken blijven hangen
En de eerste keer dat ik de film zag vatte ik m ook niet helemaal en vond ik het maar een leipe film maar na paar keer kijken vond ik m echt super
Hier staat het verhaal over Raoul duke:P
Avitas Sibannac
Ondertussen misschien wel 10 X gezien (als het niet meer is) en nu pas besef ik dat een 4 toch te weinig is voor deze film. Bij elke herziening lach ik me weer kapot. Wat mij betreft na 12 Monkeys de beste Gilliam en een halfje erbij.
4 en een halve ster.
sangha
ik vond het begin hilarisch maar hoe verder de film ging, hoe saaier het werd. er zaten wel heel grappige stukjes tussen, maar het verhaal zelf kon mij niet echt boeien. misschien als ik hem een 2e keer zie, dat ik er dan anders over denk maar voor nu geef ik hem 3 sterren.
prometida
Deze film vind ik echt verschrikkelijk
Ik heb hem gisteravond afgekeken omdat ik er 'misschien' toch nog wel wat van verwachtte op het einde.
Maar nee dit vond ik echt een onzin-film.
Het acteren van beide acteurs was goed. Maar het boeide me gewoon niet.
Ik irriteerde me eigenlijk hoe de dingen in deze film gingen. Johnny Depp zag er ook niet leuk uit. Net een mannetje van 60. Nee dit is een 2,0
Snitz129
Geweldige film. Depp speelt hier fantastisch.
Continue in een duik gelegen om de diverse scenes in het hotel.
djerk_Corleone
Superfilm. Het is dat mijn top 10 echt vol zit anders had ie er zeker gestaan. Misschien dat ik toch maar eens wat moet gaan schuiven.

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite