Genre: Roadmovie / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Reporter
ParaTripSlutjuh
Super vette film dit
1 van mijn favo's
Zo zwaar vaag en onder de drugs, wat dan ook echt wel aanrader is is om hem zelf ook niet nuchter te kijken, dan snap je echt precies wat ze ervaren haha..
Voor de gebruikers onder ons, DEZE FILM MOET JE GEZIEN HEBBEN!!!!

Topper filmpje
BlueSword
jaa nuchter is de film geen reet aan.
felix89
waar ben ik nu geraakt , een pro- gebruikers site.
ooh neen , het forum van Fear and Loathing in Las Vegas,
nou de film boeit mij de eerste 25 minuten zeer intens, en dan kan ik nog lachen met de zogezegde humor ( humor ervaar ik niet echt in deze film, Depp die hele tijden met zijn hoofd staat te zwaaien voor de lens van de camera en wat one-liners zegt)
een glimlach dat wel , maar vooral zieligheid bij de hoofdpersonages. Hoe diep dat ze zijn weggezonken in hun eigen wereld en gewoon gek worden. dat is het positieve van deze film , Johnny Depp en Benicio del Toro
maar dan vind ik die camera-standpunten ronduit iritant worden, maar ongetwijfeld hebben ze in deze film wel nut, maar bij mij werkt het toch niet voor de volle 100%
toch nog een 3.5* dankzij de 2 heren die ik voordien heb opgenoemd.
prometida
herzien.
Met name omdat iedereen deze film zo geweldig vindt.
Maar ik vind er echt helemaal niks aan!
Wat is er dan zo fantastisch aan? Dat kan ik echt niet begrijpen
orbit
- 12092 berichten
Lees anders de positieve commentaren nog eens door bij de film, veel gebruikers (hehe..) hebben het toch goed uitgelegd vind ik hoor. Misschien moet je hem ook kijken als je iets ouder bent, met eventueel wat drugs-ervaring.. doet meestal al wonderen voor de appreciatie van de film. Of het houden van absurdisme
glannestino
Ik ben geen drugsgebruiker, maar ik vind het een fantastische film. En ik kan ook moeilijk omschrijven waarom. Ik denk de sfeer ofzo, maar ik heb hem nu al tig keer gezien, en hij blijft echt vet!
Ik kan me ook voorstellen dat je er niets aan vind, omdat de meeste mensen een plot nodig hebben in een film om hem interssant te vinden. maar bij mij staat deze film al heel lang in mijn top 3 en daar blijft hij ook!
Pelvin
echt een vette film maar op een gegeven moment ga je zelf spacen man (als je hem egt helemaal probeert te volgen). ik heb deze film pas bij de derde keer kijken helemaal gevolgd. veel dingen komen bekend voor, echt goed weergegeven allemaal en het acteerwerk vind ik fantastisch.
en je hoeft geen drugsgebruiker te zijn op deze film gaaf te vinden. als je al ervaring hebt met paddo's is al genoeg om hem te kunnen begrijpen. en wat zijn paddo's?; niks kwaadaardigs in mijn ogen. lsd of cocaine (waar je weer 'nuchter' van wordt
) ofzo is weer een ander verhaal
Brilliante film. Terry Gilliam's Magnum Opus. eindelijk vallen al zijn talenten op hun plaats. Dat en twee weergaloze acteer- prestaties van Depp en Del Toro. Verhoogt naar een dikke 5*
Edie
Twijfel... Er zitten enkele hilarische scènes in, sommige vond ik daarintegen weer net wat telang duren.. Al met al een aparte film, die echt niet voor iedereen is weggelegd. Een road movie zonder ook maar enig echt doel, afwisselend door bizarre situaties. Toch weer geen film van "Wow!" maar wel best vermakelijk. 3,5*
Lennert
Ik mag hier natuurlijk als niet gebruiker niet over oordelen, maar ik vond het een vermoeiende, matige film. Acteerprestaties waren subliem, maar de film verloor mijn interesse na een half uur. Soms grappig, vaak te vermoeiend voor woorden.
kaaz
Geweldige film! Eerste keer dat ik m zag was een paar jaar geleden en toen vond ik er volgens mij niet veel aan, maar afgelopen zomer opnieuw gekeken en ik vind het echt een toffe film met veel grappige scènes erin (oeh en natuurlijk Flea die 3 seconden in beeld is
). 4,5 van mij.
Drs. DAJA
Gilliam geeft hierbij een zeer interressante blik op drugs trips en menselijke reactie's er op. Over de verpaupering die mooi word uitgebeeld in de appartementen en over de gewoonte van criminaliteit bij veel drugsgebruikers. Hij zet een normaale trip naar Las Vegas op z'n kop terwijl hij word bijgestaan door één van 's werelds beste acteurs. Het is een trip die je nooit zal vergeten.
Maar mede door de lak aan een goed verhaal mist de film een bepaald entertainments gehalte.
3,5 sterren.
twanos
Gisteren weer eens een paddotrip ondergaan. En daarna deze film weer eens gekeken.
Er is geen enkele andere film die de waanzin en de wazigheid van een trip zo goed in beeld brengt.
Overigens werkt hij ook nogal tripversterkend!
Aanrader voor mensen die geen drugs gebruiken maar wel begrip willen krijgen over hoe anderen zoiets ervaren.
Uier
- 2006 berichten
Geniale hilariteit alom. Ongetwijfeld mijn vaaks bekeken film.
4e plek in mijn top 10.
Lientjuh
Super vette film dit
1 van mijn favo's
Voor de gebruikers onder ons, DEZE FILM MOET JE GEZIEN HEBBEN!!!!

Topper filmpje
Joyy
Net zoals usa een oorlog promoot en moslims islam promoten
Gave film, Gebaseerd op de semi-autobiografische roman van Hunter S. Thompson en dat moeje in het achterhoofd houden en niet gaan zeuren over slechte verhaallijnen
Gilliam heeft een poging gedaan iemands anders's waanzin en chaos vanwege druggebruik op beeld vast te leggen en is daar imo in geslaagd, totale waanzin en chaos is wat je ziet, al zou alleen thompson zelf kunnen beantwoorden of het een beetje overeen komt
Er bestaat overigens al een verfilming (pakumbeet 20 jaar terug als ik me niet vergis van Thompsons leven, ben titel kwijt, en als je die film kijkt dan weet je waar het karakter van vooral Depp vandaan komt (leentjebuur maar goed leentjebuur:)
ik zag die film na deze, en die verfilming was stukken minder overtuigend, al zal het in die tijd wel schokkend geweest zijn
4,5
spuit11
Ik vond het nogal een bizarre film, en kon mijn aandacht er moelijk bijhouden, denk dat dit soort films mij niet echt liggen. Acteerwerk was wel prima in orde. 3*
as
tuureluur
heerlijke film heb deze bekeken (3X al) dikke joint gedraaid smoken en genieten
whahaha lekker lachen vette drugs toppie!
Edie
Hoe kun je nu druggebruik promoten?
Zolang je weet wat je doet is er niets mis mee....
Joyy
heerlijke film heb deze bekeken (3X al) dikke joint gedraaid smoken en genieten
whahaha lekker lachen vette drugs toppie!
stoned heb ik hem nooit uit kunnen kijken
ook zo met Delicatessen
vond dat wel zo'n ontzettend vage vreemde film
totdat ik hem nuchter zag, vond hem nog steeds vaag en vreemd, en dat is een pre, en ook ontzettend mooi, en nuchter begreep ik hem, stoned totaal niet

dredg
Geweldige film. Geniale scènes.
"We can't stop here, this is bat country"
5 sterren.
WhiteRabit
Hoe kun je nu druggebruik promoten?
Sterke afkeur voor drugs ofzo? Ben je het ook niet eens met de wetgeving?
Jointz
Er was niets, maar dan ook helemaal niets wat leuk was aan deze film. De mensen die zeggen dat het een geniale film was hebben waarschijnlijk geheugenverlies opgelopen tijdens het vele drugsgebruik.
Grappen die geen grappen mogen heten, dialogen die nergens op slaan. Het zal de vaagheid van de film wel weer zijn dat een ieder denkt dat het geniaal is. Vooral om er maar bij te horen, te laten zien dat je het allemaal begreep.
het kijken van deze film is een verloren anderhalf uur. Je kunt beter de afwas gaan doen, of de was gaan opvouwen.
Ik wil eigenlijk helemaal geen cijfer geen voor dit stuk stront, maar zal een halve ster geven. waarvoor? Ik weet het ook niet, in ieder geval niet voor de moeite, dat hebben de makers van dit zooitje namelijk niet gedaan.
Daar zal het aan liggen. Of misschien hebben zij een beter ontwikkeld gevoel voor humor? Wie zal het zeggen?
Maar ik zal je bellen als de vaat gedaan moet worden, ga ik lekker nog een keertje naar dit meesterwerk kijken.
MXO
Gelukkig heb ik een afwasmachine
veron35
Irritante rot film.
Jammer want die Regisseur maakt meestal wel goede films.
Weer een film op het lijstje van verschrikkelijke films met Johnny Depp.
orbit
- 12092 berichten

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite