• 9.377.215 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

xekjiram

je moet er volledig open-minded voor gaan zitten. Je mee laten slepen. Heb ik ook gedaan en daarom krijgt de film een 4,5 van me!

Een vriendin van me, die Depp "best wel een lekker ding vindt" (wat niet overdreven is), was enorm geschokt van Depp-als-Raoul

Wie wil zwijmelen om Johnny Depp kan deze film maar beter niet zien.

Wie beseft dat hij méér kan dan alleen maar mooi zijn, zou zich eens aan deze film moeten wagen.

Je vindt het geweldig of je vindt het niks. Ik vind het geweldig!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

xekjiram schreef:

Wie wil zwijmelen om Johnny Depp kan deze film maar beter niet zien.

haha... dat had ik dus met Benicio!

avatar van Toon1

Toon1

De eerste keer dat ik deze film zag en... waw. Onmiddelijk van het begin tot het einde is de film gewoon te geweldig voor woorden. Depp en Del Toro zijn fantastisch. En de soundtrack is ook erg cool.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik had nog nooit over deze film gehoord, het was een vriend die voorstelde hem eens te huren. Ik ben een echte fan van Johnny depp en ik heb van deze film genoten, heb echt moeten lachen met de reptielenverschijning

avatar van Querelle

Querelle

Mensen die een verhaal willen zien , blijf weg! dit is chaos en energie!

avatar van eldergod

eldergod

Nubis schreef:

Ik juist wel.

En ben het verder ook eens met Goodfella_90.

Toen het was afgelopen had ik ook inderdaad zoiets van: ja, oke, en... nu?

Maar zeker wel grappig, deze film.

Gewoon jammer dat er geen verhaal achter zat. Dat gedoe met die advocaat vond ik ook maar vaag, ging nergens over naar mijn idee.

Erg goed geacteerd, zeer hilarische Johnny Depp en melige beelden af en toe. Heb me wel vermaakt hoor.

Deel mijn mening, hou van dit soort humor, tsja ieder zo zijn eigen voorkeur. Vindt het een hilarische film, waarbij in het begin een vreemd gevoel bij had, even doorzetten en het is absoluut de moeite waard! Effect van drugs is vrij heftig in beeld gebracht, doelend op de reptiel-scene en de badkuip-scene. Heb gehoord dat er hier een vervolg op komt, Fear And Loathing In Vegas 2, wederom met Johnny Deb. Zeker 3.5*

avatar van die Lange

die Lange

alles aan deze film is goed, behalve het verhaal

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

die Lange schreef:

alles aan deze film is goed, behalve het verhaal

Waarom het verhaal dan niet?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Dat ontbreekt

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Goodfella_90 schreef:

Dat ontbreekt

Das eigenlijk wel waar,het verhaal is vrij weinig maar het is een rare film gewoon met al die drugs:)

avatar van NvK

NvK

1e keer dat ik deze film zag stond ik stijf van de paddo's. pas bij de 2e keer (nucher) kijken kwam ik er achter dat ie rare dingen (tapijt, reptielen etc) niet in de film hoorde

met die badkuip kwam ik niet meer bij..

white rabbit!!!

NvK schreef:

1e keer dat ik deze film zag stond ik stijf van de paddo's.

avatar van as

as

mikoz schreef:

?

BenicioDelToro schreef:

haha... dat had ik dus met Benicio!

Dat schokeffect had ik vorige week, maar dan andersom... Ik zag een filmpje met 'n interview met hem... blijkt-ie in het echt best-wel-leuk-om-te-zien te zijn...!

avatar van Jus-T

Jus-T

Soms uiterst scherp, meestal niet.

Jaja, meer argumenten kan ik niet aandragen voor mijn 2.5 ster.

mikoz

Gisternacht de 1e helft gezien , want was te moe om hem helemaal te kijken , en ondanks de leuke personages en het aparte sfeertje kon hij me toch niet zo boeien.

Maar misschien verander ik wel van mening als ik hem even rustig helemaal bekijk.

Ik weet nu in ieder geval wel waar die tekst van E-Noid

(LSD) vandaan kwam .

mikoz

Viel mij toch tegen deze film.

De film heeft enkele leuke scenes en ook de voice-over heeft wel iets aparts , jammer dat het gros van het verhaal erg naar is om naar te kijken.

De tripscenes vind ik persoonlijk erg irritant veel overacting en veel te druk met irritant camerawerk.

Het tapijt is erg bekend maar bijvoorbeeld die reptielen is dan weer treurig , lijkt wel een B-Film.

Ook is een verhaal in de film ver te zoeken , ik las iets over een motorrace maar eigenlijk is het een grote trip.

Ook de muziek vond ik overgens erg tegenvallen.

Pluspunten zijn dat de hoofdpersonen ook goede momenten hebben waar de film af en toe best leuk door is

Ook is de film vrij uniek.

Jammer want de film had het in zich heel leuk te worden.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dat de film geen verhaal heeft maakt niks uit, wat wel uitmaakt is dat er ook geen opbouw in de scenes zit, alles lijkt op willekeurige volgorde achter elkaar geplakt. Sommige goede scenes en briljante rollen maken de film nog goed maar het had allemaal zoveel beter gekund, jammer... 3.5*

avatar van aphexfreak

aphexfreak

een dikke 5 sterren krijgt die van mij,waarschijnlijk is dit de film die ik het meest gezien heb in mijn leven!Het oog voor detail is overweldigend(let ook even op de scene waar johnny dep telefoneert in de telefooncel,deze is in reverse...let maar eens op de rook op de achtergrond!)

avatar van FillumGek

FillumGek

viel iets tegen. Op het begin was hij wel erg vermakelijk maar langzamerhand vond ik hem steeds minder worden. Toch 3*

avatar van Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

Dit is een must-see voor alle 'feinds'. Sommigen bestempelen deze film als slecht en mislukt.. sorrie, dan snap je hem niet. Maar na 1x kijken kun je ook niet alles begrijpen. Het gaat niet om het verhaal, het verhaal is niet denderend. Het gaat om het avontuur eromheen. Wordt lid van mijn Fear and Loathing forum: http://fnlilv.proboards44.com en kijk ff op mijn site http://www.Fear-Loathing.com

avatar van BlueSword

BlueSword

die forum doet een beetje pijn aan mijn ogen...

maargoed, deze film heb ik nog niet gezien maar mijn broer zei dat die erg grappig was dus deze wil ik toch wel een zien.

avatar van Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

BlueSword schreef:

die forum doet een beetje pijn aan mijn ogen...

dat forum

en dat is juist de bedoeling.... dan vergeet je em ook niet zo gauw .. !

avatar van Dr Gonzo

Dr Gonzo

Gewoon een bijzondere en toch ook geniale film!!!!

Meer valt er niet over te zeggen een dikke 5 dus.....

hmm nog een gonzo.....beetje jammer!

enige verschil is 't puntje....

en ik was er eerder natuurlijk......

Copycat

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dikke 5.

Zonder twijfel de film die ik het meest gezien heb en waar ik nog altijd met plezier naar kijk. Het is een echt incrowdfilmpje en de mensen die zich niet kunnen inleven in de toestanden van de hoofdrolspelers, zullen het waarschijnlijk ook geen topper vinden.

xekjiram

Stem verhoogd naar de volle 5. Ik heb inmiddels het boek gelezen en heb diep respect hoe Gilliam het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt.

Verder heb ik net de dvd Breakfast with Hunter gezien. Dat droeg ook wel bij aan mijn 5. Nu ik HST uitgebreid zélf in beeld heb gezien, valt mijn mond open vanwege Depp's talent om hem tot in detail na te doen... (dat Depp een perfect imitator is, valt me sowieso steeds meer op...!)

EDIT: waarom staat Breakfast with Hunter niet op deze site...?

avatar van Werwolf

Werwolf

bah bah, kon me totaal niet boeien...

Niet eens afgekeken, omdat ik het zo waardeloos vond.

avatar van exfrozen

exfrozen

zonder invloed, 3*

onder invloed, nog niet geprobeerd

avatar van Gilgamesj

Gilgamesj

feanaro surion schreef:

Dit is totaal mijn verhaal ook. Simpel

3.5

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Ik heb me voorgenomen om alle films die in 'Dawsons Creek' genoemd of bekeken worden te kijken...daar is deze er ook een van. Ben erg benieuwd!