Genre: Roadmovie / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Bell Boy
Lacerda
Reporter
Snufkin
Vorige keer in slaap gevallen, toen was het de 4de film van de avond. Vanavond nog maar eens proberen, ik kan me alleen nog een geweldige scene met een draaimolen herinneren en wat hallucinerende auto avonturen.
Uncle_Junior
Volgens mij moet ik een keer goed bezopen deze film kijken, pas dan kan ik hem denk ik echt waarderen...
Dikkie Post
Leuke film, erg intresant om te bekijken ondanks dat er geen verhaal in zat, had achteraf echt zoiets van waar ging dit over, maar toch vond ik wel leuk.
predator
- 1953 stemmen
Je moet waarschijnlijk superstoned zijn om deze film te kunnen waarderen, maar ik krijg er hoofdpijn van. Maar hier en daar een aardige scene,
BenicioDelToro
Ik kon er geen goed verhaal of een moraal in ontdekken. Misschien kwam het door gebrek aan ervaring met drugs dat ik de film (de sfeer) niet kon waarderen.
Ik heb ook totaal geen ervaring met drugs, je zou me zelfs anti kunnen noemen. Desalniettemin vind ik deze film briljant! Haha, zoalng ik die rotzooi niet zelf naar binnen hoef te werken is alles best, denk ik!
Gisteren weer gekeken, op RTL5 (wow... FALILV en Taxi Driver binnen een paar dagen op één en dezelfde zender... soms zit het écht mee!
). Fantastisch! Wat zijn ze toch weer heerlijk vaag bezig met zijn tweeën!
Snufkin
Geweldige film.. dit keer toch maar eens wakker gebleven.. fantastische humor.. 3,5 **
Purmerend
Vooral het eerste helft van de film is top. In het tweede gedeelte wordt het allemaal een beetje minder. Met een idioot goeie Depp. 4*
Geinige scene's: dat iemand Depp een kaartje wil geven terwijl hij in de auto zit en hij kijkt hem toch raar aan, de draaimolen, in de woestijn zijn hand op zijn bier houdt tegen het zand, dat zijn vriend in bad ligt en Depp een grapefruit tegen z'n kop gooit.
Goodfella_90
Zeer aparte film. Er was totaal geen verhaal en ik had op het einde geen flauw idee waar het nou eigenlijk over ging. Je moet hier ook echt met een bepaalde instelling naar kijken, anders vind je het 3x niks (zoals mn pa, ik moest op mn kamer verder kijken)
Ik lag meerdere keren dubbel, bijvoorbeeld de manier waarop hij wegreed voor de politie
Alhoewel ik het geniaal vond, kan ik me ook heel goed voorstellen dat iemand dit 1* of iets in die buurt geeft. Ik hou het in ieder geval op 4*.
Poisonthewell
Maffe film, met een erg hilarisch duo in de hoofdrol 3,5*
HerrieM
Dat had ik tijdens de film al niet.
Ik kon hem moeilijk volgen. Er werd goed geacteerd, maar leuk/humoristisch vond ik hem nooit.
Nubis
Ik juist wel.
En ben het verder ook eens met Goodfella_90.
Toen het was afgelopen had ik ook inderdaad zoiets van: ja, oke, en... nu?
Maar zeker wel grappig, deze film.
Gewoon jammer dat er geen verhaal achter zat. Dat gedoe met die advocaat vond ik ook maar vaag, ging nergens over naar mijn idee.
Erg goed geacteerd, zeer hilarische Johnny Depp en melige beelden af en toe. Heb me wel vermaakt hoor.
93.9
Paar hele hilarische momenten zoals in dat bad met White Rabbits van Jefferson Airplane.Ik vond beide heren ook goed spelen.
Helaas zaten er ook niet zulke boeiende scenes in.
Vooral het einde van de film had weleens wat leuker gemogen.
Verder een sympathieke film, vooral als je weleens zelf met psychedelische middelen heb geexperimenteerd.
Over de muziek:
Tuurlijk de ideale film om 'ns lekker een zooi psychedelische nummertjes uit de kast te trekken.
Somebody To The Love en White Rabbits mogen natuurlijk niet ontbreken en kwamen best goed tot hun recht.
Verder vond ik For Your Love - The Yardbirds, Mama Told Me (Not to Come) - Three Dog Night, Time Is Tight - Booker T. & the MG's getuigen van weinig creativiteit.
She's a Lady - Tom Jones klopte wel weer aardig in de film.
Verder leuk hoe Perry Como's Magic Moments geinterpreteerd werd met die psych. vloerbedekking in beeld, dat was geniaal.
Verder ook wel een paar minder geijkte liedjes gehoord in de film.
jessis
Totaal geen verhaal in,maar het was een grote trip.
Depp speelde fantastisch
het is echt een film van 1 ster of 5
Ik geef 3 steren
Respekked
Tijdens het kijken naar deze film had ik de hele tijd een gemengd gevoel. Aan de ene kant werd ik gek van het overacting van beide heren, maar aan de andere kant moest dat ook wel omdat ze beide zichzelf van het begin tot het eind volproppen met drugs waar gemiddelde persoon nog nooit van heeft gehoord. De beelden waren wel mooi, maar het compleet gestoorde verhaal en het voor mij hoge irritatie niveau van het overacting zorgen voor een 2*
frosty
Op zich prima acteer werk en regie maar ik had het na een half uur wel gezien....gevalletje jammer maar helaas..
voomzap
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Hunter S Thompson, bijnaam dr Gonzo, een geniale journalist. ‘Fear and Loathing In Las Vegas’, is één van de bijbels van de Amerikaanse tegencultuur. Hij schreef over de Hell’s Angels, de campagne van Nixon in ’72, over de mensenrechtenbeweging, politiebrutaliteit en werd daarmee de stem van de desillusie van Amerika na de hoopvolle periode van de jaren zestig.
Regisseur Terry Gilliam had als onderdeel van Monthy Python al de psychedelische inbreng (verknipte tussenstukjes) en met 12 monkey's liet hij als geen ander zien hoe hij zwart-komische en angstaanjagende hallucinaties kan verfilmen. De diepere gedachte achter deze film is alleen te ontwaren voor degenen die hem bergijpen en heeft te maken met de walging voor een Amerika dat landen ver weg bombardeert terwijl mensen in Las Vegas zich blindstaren op flikkerende lichtjes en zich uitleven in een circusachtig casino waar dwergen trapeze-acts doen.
Iedereen die weleens een LSD ervaring heeft gehad kan zich herkennen in deze hilarische, chaotische en uitputtende film. Langzaamaan wordt de komisch startende trip van de twee hoofdpersonen tragischer en gevaarlijker... en de chaos completer... Geen wonder dat er veel mensen op afknappen. Velen snappen geen snars van deze film ... en dat is misschien maar goed ook
5.0 !
DeButler
Wat een geweldige film! Vannacht voor het eerst gezien en ben er nog helemaal vol van! Ik heb echt zo gelachen! Het acteerwerk vond ik echt super. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen het over-the-top noemen, maar dit hoort gewoon bij deze film vind ik. De scene waarin Johnny Depp in gaat checken in het hotel, de scene waarin ze met zijn tweetjes zitten te wachten in de lounge, de bad scene, de scene waarin Depp keihard wegrijdt voor de politie, het circus.... Allemaal geweldig gedaan, en zo zijn er nog veel meer van die scenes!
Ik heb echt geweldig genoten van deze film, het is net of je zelf in één lange trip zit. Ik geef voorlopig 4 sterren. Nu nog een keer 'onder invloed' kijken en dan worden het er vast 5. (Oh ja, en het boek natuurlijk nog even lezen...)
Vandaag is de as van Hunter S. Thompson de ruimte ingeschoten met een kanon van twee miljoen dollar (schijnt betaald te zijn door Johnny Depp), tijdens een groots vuurwerkfestijn (aldus een ingekort verslag van het NOS Journaal).
sju
Geweldige film met super acteerprestaties. Gilliam lijkt meer een sfeer op te willen roepen dan eeen verhaal te vertellen. Dat is zeker gelukt (ik voelde me behoorlijk vreemd na het zien hiervan) 4,5 ster
muismat
De eerste keer denk je echt van what the fok, maar naar een paar keer kijken komt deze film pas echt goed tot zijn recht (vind ik), natuurlijk goed geacteerd, vaak erg grappig en zeer sfeervol, echt een beetje een klassieker op de een of andere manier.
nuf
inderdaad, eerste keer vond ik het een en al bagger.. komt ook omdat ik wel van een goed verhaal hou.
maar elke keer word het weer wat mooier.
Dead01
- 1977 stemmen
Leuke film nog.Depp speelt hier een zeer goede rol moet ik zeggen,Del Toro dan weer iets minder,zie hem liever in Traffic.Met de achtervolging van de politie agent was wel een goed stuk moet ik zeggen:-)
3.5 sterren
aerogp1
enige goede stuk in deze film was de politieachtervolging.
dat is mijn soort van humor maar dat mateloze gezuip, gesnuif en shit vind ik weinig aan te lachen eerlijk gezegd
1,5 ster
mdma
afgelopen vrijdag onder invloed van aantal verdovende middelen gekeken, voor de 100e keer ofzo...
blijft gewoon geweldig!

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite