• 9.378.049 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van MarkFish

MarkFish

pikedre schreef:

geniale film............ gelukkig dat depp 50% van de drugs ook echt heeft ervaren !!! komt goed van pas bij het acteren........ and don't forget "del toro"

Ja joh, cool. Hoe weet je dat eigenlijk? Heeft Depp daar ook nog iets over gezegd, ergens?

avatar van malkovich

malkovich

MarkFish schreef:

Ik denk dat een groot deel in het filmwereldje wel eens geexperimenteerd heeft met drugs....

avatar van Wouter

Vast. Maar niet met alle soorten, lijkt me.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Depp heeft het praktisch uitgevonden. Maar of hij ook daadwerkelijk tijdens het maken deze film onder invloed was betwijfel ik.

avatar van power

power

gewoon ne super zalige film!!!! ge zou der jaloers van worden als ge den depp ( jhonny) bezig een zie!!!! super zalige film!!!

avatar van Keezz

Chainsaw

da's duidelijke taal !

avatar van speedy23

speedy23

Meugde nu al giën Vloms nimmer spreken?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Tuurlijk wel, maar niet op MM.

avatar van Redlop

Redlop

Ramon K schreef:

...De absurditeiten die in beide films voorkomen zijn een trademark van Gilliam en dus ook echt de enige overeenkomst. ...in Fear and Loathing zijn de absurditeiten slechts tripvoorstellingen vanwege drugs.

Helemaal mee eens. Daarom irriteerde deze film me al snel. Af en toe kreeg je iets vaags over Nixon, Vietnam en studentenprotesten te zien, wat de leegheid van de film moet verhullen en degene die deze film graag willen onderbouwen met maatschappijkritische argumenten daarvoor in de gelegendheid stelt.

Want de film gaat slechts over drugs en de gevolgen ervan. Nog meer gaat de film over de artistieke vaardigheden van Gilliam om die psychedelische trips in beeld te brengen. Alleen daarom een krappe 2,5*.

avatar van ibo_rys

ibo_rys

Terry Gilliam zet hier een abnormaal magistrale film neer.

De ongeevenaard geloofwaardige performance van Depp is eveneens meesterlijk.

Ook het afwijkende scenario is om op te eten.

Wat mij betreft: 5*

avatar van Take One

Take One

Schitterende film dit. De personages zijn van hoog niveau en Del Toro en Depp voelen elkaar perfect aan. Voor het verhaal hoef je 'm niet te kijken, dat zit er toch amper in. Maar je wordt overspoeld met hilarische scenes. Leuk rolletje ook van Christina Ricci.

Hij is wel wat aan de lange kant, na 2 uur visueel trippen wordt het soms wat teveel van het goede.

"Bisexuals are gonna kill me!"

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Werkelijk helemaal geweldig. Depp is tha man maar ook Del Toro valt helemaal op zijjn plek in dit realitysprookje (?). Sprookjesachtig bedoel ik dan. En de reality omdat hij laat zien wat drugs met mensen kan doen (ik heb weleens geexpirimenteerd ) en dat met een zwaar relekst tempo. Hiermee bedoel ik dat de film voor sommige mensen te lang duurt, maar naar mijn idee hoort dat bij de film. Gedurft en daar houd ik van. Het maakt de film apart en origineel en echt zwaar absurd. Absurd in de meest positieve zin van het woord wat mij betreft.

'Tell 'm about the fucking golf shoes man!'

Geweldig, hilarisch, onvergetelijk

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Geweldig grappige film!

Benicio acteert Depp er, wat mij betreft, helemaal uit.

avatar van NiKKY-DePp...

NiKKY-DePp...

DeZe is eg goed deze is mooi om te zien gewoon!!

El Duderino

Ik lees tot mijn verbazing niets over de absoluut waanzinnige soundtrack. Deze film is niet alleen een visueel genot, maar ook nog eens een oraal feest.

El Duderino schreef:

oraal feest.

Nooit geweten dat DVD's ook goed te eten zijn.

starbright boy schreef:

Nooit geweten dat DVD's ook goed te eten zijn.

Oraal zijn ook je oren, niet alleen je mond

avatar van starbright boy

Oraal heeft niets met je oren te maken, pak er maar een woordenboek bij.

El Duderino

Dan zal ik wel in de war zijn, sorry

avatar van davidov

davidov

begint hier op fok te lijken, iedere kans om te katten wordt met beide handen vastgepakt

avatar van starbright boy

Katten? Ik maak een grapje.

El duderino: Je hoeft je niet te veronstschuldigen.

avatar van Wouter

Huh? Ik zag geen gekat....

avatar van davidov

davidov

mn ogen bedrogen me (moet toch maar eens naar bed gaan nu) in dit geval was het inderdaad gewoon een suggestie

maar dan alsnog in het algemeen zie ik vrij vaak op hier op MM (ben bang dat ik er me in het verleden er ook schuldig aan heb gemaakt) dat als iemand een foutje maakt of een vraagje stelt dat er sommigen lullig op reageren. Tis lang niet altijd zo, maar het deed me ff denken aan fok! waar ik laatst een vraag stelde over mn pc, en binnen 10 minuten was het uitgelopen op een heuze "flame war"...laten we hopen dat het hier niet zo ver zal komen (zal ook wel niet, teveel intilligente mensen )

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Dat is trouwens een kwaal die op menig forum te vinden is.

avatar van ManicM

ManicM

Ik vond dit een regelrechte teleurstelling. Iedereen liep te bléren dat ik deze móest zien, en toen ik hem eenmaal zag zat ik me alleen maar te ergeren aan het overdreven acteerwerk, de pretentieuze filmstijl en de langdradigheid van het geheel. Misschien is deze film wel leuk als je onder de drugs zit, maar goed, dan is ook Ernest Goes To School nog hilarisch.

Als drugs een film goed/leuk moeten maken, is een film van zichzelf niet goed, vind ik.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

ManicM schreef:

... zat ik me alleen maar te ergeren aan het overdreven acteerwerk ...

Dat vond ik juist één van de leukste en sterkste punten uit de film !

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Dit is toch geen neppe roadmovie die grappig probeert te zijn? Ik vind Depp en Del Torro en ook Maguire goede acteurs, maar ik heb iets tegen roadmovies.