• 9.378.069 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Devastation HCT schreef:

Dit is toch geen neppe roadmovie die grappig probeert te zijn? Ik vind Depp en Del Torro en ook Maguire goede acteurs, maar ik heb iets tegen roadmovies.

ik kan alleen maar zeggen; kijken

zelfs als je iets tegen roadmovies niet leuk vind is deze film wat mij betreft echt aan te raden. trouwens vind ik het ontheroad gevoel wel meevallen.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Ik hoop van wel.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Ik had dit ook al eens gelezen en het zou me niet verbazen als dit doorging. Ik zou het trouwens ook niet erg vinden.

avatar van Wouter

Ik vind de poster die Criterion gebruikt heeft mooier.

avatar van stiphout

stiphout

Klopt het dat het geluid bij deze film anders is dan anders. Ik bedoel het klinkt heel erg hol, de hele film lang...

avatar van as

as

Tha Flow schreef:

Rum Diaries gaat over de periode dat Thompson als jonge journalist doorbracht in Zuid Amerika en werkte voor een kleine krant. Het boek is bij vlagen hilarisch en meer autobiografisch te noemen dan Fear and Loathing. Gaat vooral over de journalistieke verhoudingen onderling onder het genot van veel: Jawel, RUM. Leuk boek dat ook zeker een verfilming waard is. Ben benieuwd!

avatar van Freak

Freak

Ik vond dit een hele goeie film, maar wel nadat ik hem 2 keer gezien heb pas

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hilarische scene met die typmachine. De manier waarop Duke (Depp) achter zijn typmachine zit is echt briljant !

avatar van streeter

streeter

Ik was vorige week op bezoek bij de producente van deze film. Ze had interessante verhalen over HST en Depp, etc. en over Rum Diary. HST belde zelfs op toen ik er was.

HST = Hunter S. Thompson

(vervelende Amerikaanse gewoonte om voor alles een afkorting te bedenken )

avatar van KillaJah

KillaJah

Hebben ze iets verteld over het vervolg dat misschien in de maak is?

avatar van streeter

streeter

idd kapp.

avatar van gaudo

gaudo

Ik vond het boek beter. En het verbaast mij dat Hunter S. Thompson nog in staat is om een telefoongesprek te voeren. Ben je niet in de maling genomen, streeter?

avatar van Quentin

Quentin

Deze film volgens mij onder perfecte omstandigheden gezien ... dronken & stoned ... gewoon mee gegaan in de film als een grote trip ....... gewoonweg prachtig, 5 sterren (waarschijnlijk minder bij het opnieuw zien in nuchtere toestand)

avatar van Ten

Ten

Heb de film 7 keer gezien en elke keer weer een suc6 voor me lachspieren. Johnny Depp is the man en Del Toro mag er in deze film ook meer dan wezen. Helemaal het feit dat dit is gebaseerd op waar gebeurde feiten vind ik maar al te boeiend.

Je zou voor de grap eens moeten zoeken naar een foto van Raul Duke (de journalist), die vent lijkt echt megasprekend op Johnny Depp, niet best...

avatar van Japie1971

Japie1971

"you can't run a circus without a tent" .... een van de magistrale volzinnen uit deze film.

Net zo magistraal zijn de verschillende trips die de heren hebben en de manier waarop ze elkaar elke keer in bedwang houden. Dan is de ene weer naar de klote, dan weer de andere.

Ik denk wel dat je deze film het beste kunt volgen als je zelf eens in een vage trip (bv paddo's ) hebt gezeten. Het is zware koek voor drugshaters denk ik.

avatar van as

as

Ten schreef:

Raul Duke is een pseudoniem dat hij gebruikt. Zijn echte naam is Hunter S thompson.

avatar van Monsta Kody

Monsta Kody

Japie1971 schreef:

Haha ja, dat vind ik ook één van de leukste zinnen uit de film. Dat is zo'n typische opmerking die iemand maakt die onder invloed is

avatar van Galliepoap

Galliepoap

Echt een toppertje. Depp op zn best! Lekker realistisch en goede humor.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Dit is zeker 1 van de grappigste films die ik ken. Gister en vandaag weer eens gezien.

verhoogt naar 4,5 sterren

avatar van eerdekes

eerdekes

Deze komt maar es in men verlang lijstje.

avatar van Icer

Icer

3 X niks. Het is niet mijn 'genre'

avatar van Diesel

Diesel

Icer schreef:

3 X niks. Het is niet mijn 'genre'

Deze film is inderdaad niet geschikt voor iedereen.

avatar van pikedre

pikedre

Galliepoap schreef:

Echt een toppertje. Depp op zn best! Lekker realistisch en goede humor.

best realistisch..... niet helemaal !! het drugsgebruik van "Depp"in de film had allang voor een OD moeten zorgen, verder een super film !! heb echt gelachen *4,5

avatar van Mischa

Mischa

het drugsgebruik van "Depp"in de film had allang voor een OD moeten zorgen...

Op zich ook onzin, want wat doen (voormalige) grootverbruikers als David Bowie, Keith Richards, Lou Reed en Ozzy Osbourne dan nog op Aarde?

avatar van Dunk jij

Dunk jij

op naar a rum diary

avatar van gotti

Mischa schreef:

Zag gister een flits van Ozzy Osbourne op tv, maar die knakker is al half dood hoor...

avatar van MarkFish

MarkFish

gotti schreef:

Tis eigenlijk intriest. Die Sharon maar lachen als die Ozzy als een dikke overstaanbaar brabbelende randdebiel een beetje grappig staat te doen. Vind het wel grappig, maar die vent die is inderdaad half dood.

avatar van Justice4All

Justice4All

PAS OP:

Film is slecht voor de ogen. Kan je duizelig maken

(Mits je zelf ook gebruik van maakt, wat de heren in deze film gebruiken)