• 9.378.042 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van FisherKing

FisherKing

Tja, naar mijn idee heeft deze film niks met drugs te maken (als thema dan) maar meesterlijk verfilmd drama om de tijd/leven (historie) te vergeten.

Boek leek compleet onverfilmbaar totdat Terry Gilliam eraan begon. 4.5

avatar van rebel99

rebel99

Goeie film, prachtig verfilmd, mooi gemaakt.. camera/drugs effect. Geen verhaal? Get a grip man...

Linda

Oef, wat een kwelling deze film! 118 minuten lang heb ik me stierlijk zitten vervelen en gigantisch lopen ergeren aan de pijnlijk onleuke grappen, om nog maar te zwijgen over de wazige beelden waar mijn ogen nu nog zeer van doen. Het verhaal (welk verhaal?) vond ik ronduit belabbert. Drugs, drugs en nog eens drugs. Maar als ik dan ook nog eens berichten lees van mensen die hier een drama inzien dan zakt mijn broek echt meters af.

FisherKing schreef:

Verhaal ?

Tuurlijk heeft deze film een verhaal.

Een verhaal over eenzaamheid. Een verhaal over de verwerking van Vietnam verleden.

Ik vraag me echt af waar je dit vandaan haalt want volgens mij hebben wij dan een totaal andere film gezien. Ik heb het woord 'Vietnam' precies 1 keer horen vallen en voor zover ik weet had dat weinig (lees: niks) met de film te maken. Hetzelfde met de eenzaamheid. Ik mag dan wel een flink aantal pisangs op hebben en niet al te helder meer zijn, maar helder genoeg om te weten dat deze film totaal niks met eenzaamheid en Vietnamtrauma's te maken heeft.

Ik vond het iig een gedrocht van een film die ik zo snel mogelijk weer wil vergeten. Ik geef een halve ster.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Linda schreef:

Dat het woord Vietnam zelf maar 1 keer gebruikt wordt wil nog niet zeggen dat deze film daar niet over gaat.

Linda

Ok, daar heb je gelijk in maar je zou dan op zijn minst toch mogen verwachten dat er op het onderwerp terugverwezen wordt, wat in deze film dus niet gebeurd en wat dan ook de reden is dat ik me afvraag wat dit met de film te maken heeft.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik geef een halve ster.

*tovenaar noteert Linda even op zijn black list*

avatar van Jordy

Jordy

/ignore Linda

avatar van gotti

Linda is best aardig hoor...soms.

avatar van speedy23

speedy23

gotti schreef:

Linda is best aardig hoor...soms.

als ze slaapt... en dan mag ze nog niet dromen...

avatar van gotti

Pas maar op, anders gaat de tweede linda dadelijk ook nog in staking...

Linda

Hehe, nee daar is MM veels te leuk voor

avatar van speedy23

speedy23

Je kan blijkbaar goed tegen een grapje. Humor is een belangrijk iets in het leven...

....net als films...

avatar van pascal83

pascal83

Las net in de Veronica gids dat Depp heeft getekend voor het vervolg hierop, ben erg benieuwd.

avatar van Wouter

Lijkt me stug. Volgens mij was dit niet echt een succes.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Niet echt een vervolg, maar wel weer een verfilming van een boek van Hunter Thompson. En uiteraard opnieuw de samenwerking met Benicio del Toro (ditmaal als regisseur).

avatar van VinceVega

VinceVega

Fantastisch leuke film zeker als je weet dat hij op ware feiten is gebaseerd. Zo op vakantie gaan brengt natuurlijk veel risico's mee maar als je de film ziet lijkt het meest dat je vooral 'freaky' momenten mee maakt en geen stress voor de cops

avatar van rebel99

rebel99

Monster film.. wel een slag anders dan het boek, maar dat maakt de film er niet minder om.

Goeie karakters neergezet door Depp en del Toro.. ben zéér benieuwd naar de volgende film !

Op www.maurice78.cistron.nl/fear-and-loathing staat allemaal meuk over de film.

Je kunt er videoclips en mp3's enzo downloaden, dus voor de die-hard fans

avatar van Phoenix

Phoenix

BoordAppel schreef:

Too weird to live, and too rare to die.

With a bit of luck, his life was ruined forever. Always thinking that just behind some narrow door in all of his favorite bars, men in red woolen shirts are getting incredible kicks from things he'll never know.

Bazooko's Circus is what the world would be doing every Saturday night if the Nazis had won the war.

Look, there's two women fucking a polar bear!

If so, well, we'll just have to cut his head off and bury him somewhere, 'cause it goes without saying that we can't turn him loose. He'd report us at once to some kind of outback Nazi law enforcement agency and they'll run us down like dogs. Jesus, did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?

The mind recoils in horror, unable to communicate with the spinal column. Which is interesting because you can actually watch yourself behaving in this terrible way, but you can't control it.

Net weer gezien en ik verhoog hem van 3,5 naar 5! Wat een heerlijke roadmovie zeg. Zoals ze die hotelkamers achterlaten ! En idd die geweldige quotes en humor! Ook erg leuk om Cameron Diaz en Christina Ricci voorbij te zien komen. En hierboven staat Tobey Maguire? Die heb ik niet kunnen ontdekken, wie is dat dan?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

De lifter die ze in het begin oppikken.

avatar van Phoenix

Phoenix

LOL, nou je het zegt ja .

avatar van reeko

reeko

dat ik nog niet heb gestemd!

The microwaves did something to our brains. We need to take these pills to help us change.

tijdens en na het zien van dit stuk sloeg de hilariteit er aardig in bij ons. 5* vind ik wel op zijn plaats.

avatar van Brasco

Brasco

Mooie film, waar weinig verhaal in te ontdekken is. Boordevol mooie hilarische 'onzin'momenten.

Er zit niet al te veel samenhang in de film, maar hoewel ik zelf nooit (serieus) drugs gebruikt heb kan ik me heel goed voorstellen dat de gedachtegang die in beeld gebracht wordt het gevolg is van overmatig drugsgebruik.

Ik denk dat je deze film wel vaker dan 1 keer moet kijken om hem te 'begrijpen'.

Overigens is het wel weer heel leuk om te zien hoe verschillende mensen op verschillende manieren op deze film reageren.

Het is ook een film die je of geweldig vindt, of waar je helemaal niets aan vindt. In mijn geval het eerste.

avatar van bisse

bisse

Ik heb zelf wel eens paddo s gehad en ik kan melden dat bepaalde scenes dan wel iets geloofwaardiger zijn.Die scene op het toilet waar een gast lsd likt van de mouw van een ander is echt precies de spijker op zijn kop...tripvisie deluxe.

avatar van bisse

bisse

Linda schreef:

even een quote uit u-turn waar je misschien iets aan hebt..

"mister i never used drugs in my life....maybe you should"

avatar van jassonn

jassonn

Wat een tegenvaller zeg!Stom verhaal dat totaal niet interessant genoeg is om 2uur te duren,irritante muziek erbij,en vervelende personage's. 2*

avatar van V

V

een bijna 2 uur durende trip, waarin depp en del toro 2 goede, weirde karakters neerzetten.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

jassonn schreef:

irritante muziek

ik vond de muziek juist wel ok, zeker dat stuk van jefferson airplane...

avatar van Muldertje

Muldertje

torro is de king!!

avatar van pikedre

pikedre

geniale film............ gelukkig dat depp 50% van de drugs ook echt heeft ervaren !!! komt goed van pas bij het acteren........ and don't forget "del toro"