• 9.378.049 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Tja ik verbeter alleen grote fouten die me irriteren. En aangezien ik jouw humor dan niet helemaal begrijp of zie verbeter ik gewoon een irritant slechte zin.

Maar laten we het maar weer over de film hebben.

avatar van Crimecassano

Crimecassano

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

kijk deze film alleen als je drugs hebt gebruikt

Als dat de bedoeling is, hoop ik dat niemand deze film nog gaat kijken...

Fortune

Net zoveel gebruiken als Depp en Benicio in deze film als je deze film gaat kijken.

avatar van Brammm84

Brammm84

Meesterwerk

avatar van Miron

Miron

Onzin.

Op het eerste gezicht is het natuurlijk gewoon een komedie.

Maar daarachter zit een maatschappijkritische laag die misschien wat meer naar voren treedt wanneer je het boek gelezen hebt.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Het boek is fenomenaal.

Verder is geen een film tof om te kijken op de drugs, misschien 2001: A space oddysee.

kimberlyVD schreef:

Als dat de bedoeling is, hoop ik dat niemand deze film nog gaat kijken...

Iets zeg mij dat het credo "It never got weird enough for me" jou niet echt aan staat:D

avatar van Miron

Miron

Some may never live

but the crazy never die.

avatar van Freckles

Freckles

Ik heb nog nooit drugs gebruikt

Freckles schreef:

Ik heb nog nooit drugs gebruikt

avatar van Mescaline

Mescaline

Waarom zoeken mensen eigenlijk naar een sterk plot in deze film? deze film is gewoon leuk door de 2 uur lang durende trip die zowel erg grappig is als serieus, de combi van die 2 gaat hier in elkaar op en werkt zoals het hoort te werken!

Toch wel Johnny Depp in 1 van zijn beste rollen, die hele houding van hem klopt gewoon helemaal bij de film en de sfeer.

De vergelijking met The Hangover vind ik gewoon raar, Hangover mag nog geen eens in de schaduw staan van dit meesterwerk!

4,5 sterren

Berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Verslavingen

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Nou, wordt het niet een keer tijd, dan?

Overal wordt van alles gedaan om drugs uit te bannen, en hier wordt gewoon doodleuk gezegd dat je drugs moet gebruiken. Volgens mij is dat niet de bedoeling.

wyatt earp schreef:

Laat dat lekker aan ieders eigen beoordelingsvermogen over, ja?

Voor deze film hoef je niet gebruikt te hebben, maar het maakt het wel wat beter te begrijpen / aan te voelen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Aazhyd schreef:

Laat dat lekker aan ieders eigen beoordelingsvermogen over, ja?

Hoe jij de film kijkt moet jij weten, daar laat ik je vrij in. Maar ik vind het onnodig om andere mensen aan te sporen drugs te gebruiken. Want we weten allemaal dat het gewoon troep is.

wyatt earp schreef:

Ten eerste zat daar natuurlijk een dosis ironie van mijn kant in. Maar dat is je blijkbaar ontgaan. En die laatste zin is jouw persoonlijke mening. Doe niet net of iedereen het daarmee eens is of zou moeten zijn.

avatar van flipflop

flipflop

Geweldige film. Het is zo ongelooflijk kut en zo vakkundig tegelijk. Acteerwerk is natuurlijk top en ik heb me een aantal keren werkelijk stuk gelachen om hoe droog het geheel wel niet was. De scene waarin de gasten van het hotel plots veranderen in reptielenmonsters zal me bijvoorbeeld nog lang bijblijven.
Grappig was wel dat de drukke, vervelende omgevingen en het net zo onrustige camerawerk wat deze film zo sterk maakt, mij op den duur behoorlijk begon te irriteren en zelfs een tikje duizelig maakte. Misschien lag het ook aan de hitte van de kamer waarin ik de film keek, maar een prestatie is het zeker te noemen.

avatar van chevy93

chevy93

Matig. Zeer matig. Wat beloofde een geweldige, luchtige komedie te worden, is uitgedraaid op een deceptie. De grappen sloegen niet aan, de personages werden irritant en de idioterie werd echt idioot. Zeker na zo'n veelbelovend begin, is dit spijtig. De trip aan het begin was een goede basis. Echter ging het van dieptepunt naar dieptepunt.

Het is duidelijk dat Depp gekeken en geleerd heeft van Brad Pitt in 12 Monkeys. Hij zet het personage soortgelijk neer. Als hij dit niet als inspiratiebron heeft gebruikt, heeft het toch iets met Gilliam te maken. De gelijkenis was iets te treffend om zoiets niet te vermoeden. Aan het begin deed hij het erg goed, naar mate de film verder vorderde was het niks meer. Het was geen leuk personage meer. Zeker geen personage die jaren blijft hangen.

Ja, wat moet je er over zeggen? Ik vond het een matige komedie. Waar het fout ging? Da's een goeie... waarschijnlijk het niet doorzetten van de trip aan het begin.

Zeker alleen maar leuk als je zelf een trip hebt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

chevy93 schreef:

Nou nee... Het zijn beide typetjes, daar houdt het ook op. Depp ís Thompson in deze film. Hunter S. Thompson was zelf verbijsterd over het feit hoe goed Depp hem neergezet heeft in deze film. Mjah, als je geen liefhebber(/kenner) van Thompson bent zoek je hier waarschijnlijk al snel gewoon een typetje achter, ja.

Voor de rest is deze film gewoon wel iets wat je moet liggen natuurlijk. Ik vind dit pure genialiteit, één van de grappigste films ooit, een ander een verschrikkelijk belachelijk, ongrappig zootje. De tagline op de hoes zegt genoeg.

avatar van chevy93

chevy93

Ik vind, vooral in het begin, de (gedrags)houding identiek.

Fortune

Nee dat is totaal niet waar dat hij Pitt uit 12 Monkeys nadoet.

Het is niet bedoeld als luchtige komedie maar een soort van ode aan Thompson ik bedoel hij had toch wel stijl hoe hij dingen aanpakt.

En dat kan de een grappig vinden en de andere totaal niet.

En leeftijd heeft er op zich niks mee te maken hebben maar misschien dat je hem een stuk beter vindt als je wat ouder bent.

Daarnaast is het ook een soort van afsluiter van de 70s en het drugs tijdperk van toen.

Fortune schreef:

Het is een afsluiter van de 60s en niet zozeer het einde van het drugstijperk maar meer van de door LSD geïnspireerde 'summer of love" idealen.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Na de herziening apprecieer ik hem meer en geef ik hem nog een half puntje meer, 4.

Dat hij Brad Pitt nadoet vind ik ook erg ver gezocht, het zijn twee totaal verschillende personages en ook twee totaal verschillende typetjes.

Het is dan ook geen typetje het is Hunter S Thompson

Fortune

Het speelt zich af in the 70s en ik bedoelde ook meer het LSD tijdperk maar dat was toch nog steeds hard aanwezig in the 70s.

Madecineman (moderator films)

Het speelt zich af in 1971 en LSD (in de jaren '60 overigens gewoon een legaal te verkrijgen middel) was wel over zijn top heen gedurende de jaren '70 waarin veel harder drugs in zwang raakte.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Madecineman schreef:

Het is dan ook geen typetje het is Hunter S Thompson

Oh, is het een levensverhaal van zichzelf dat hij schreef?

Want behalve dat het een verfilming van een boek is, weet ik er niet meer over.

Madecineman (moderator films)

Raoul Duke is een synoniem van de schrijver en het gaat inderdaad over een bepaalde periode en aspecten van zijn leven. Duke vertegenwoordigt (niet zo vreemd) de meer extreme kant van Thompson.