• 9.197.561 stemmen

Les Petits Mouchoirs (2010)

Komedie / Drama | 154 minuten

Met onder meer: François Cluzet, Marion Cotillard en

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Les Petits Mouchoirs

"The one thing friends can't escape is a few home truths."

Elk jaar nodigen Max, een succesvolle restauranteigenaar, en z’n milieubewuste vrouw Véro een groep vrienden uit in hun prachtige strandhuis om het begin van de vakantie te vieren. Maar dit jaar is hun vriend Ludo gewond geraakt in een ernstig ongeval. Dit leidt tot een dramatische reeks reacties en emotionele situaties. Tijdens de vakantie waar ze allemaal zo naar uitkeken zal elk van de hoofdpersonages de sluiers die hen omhullen moeten oplichten. Het wordt bijzonder moeilijk om de schijn op te houden. Tot het moment dat de waarheid hen uiteindelijk inhaalt…

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Fijne film. Mooi hoe ik haast het gevoel kreeg deel uit te maken van de vriendengroep en de vakantie. De film is sfeervol en er wordt goed geacteerd, maar ik vond het wel lastig om alles goed te volgen met zoveel personages en gebeurtenissen. De muziek, waaronder een paar nummers die ik erg goed vind, vind ik een passende toevoeging. Soms erg komisch, en soms erg ontroerend. Een 7. 3,5*

avatar van Robi

Robi

Een groep vrienden viert vakantie aan de kust terwijl één van de vrienden zwaar gewond in het ziekenhuis ligt na een verkeersongeluk. De karakters van alle vrienden worden mooi en zorgvuldig opgebouwd in de film en gaandeweg leer je ook goed hoe de verhoudingen liggen. Verder wordt er heel mooi en naturel geacteerd. Maar verder is het toch vooral een soort van goede tijden slechte tijden en daarnaast is tweeëneenhalf uur echt te lang voor deze film. Er hadden best wel wat scenes uit gemogen al heeft de film me ook niet verveeld.

avatar van Robi

Robi

Vandaag heb ik hem weer gezien en ik denk dat ik vandaag misschien wat beter in de stemming was als de vorige keer. Ook niet zoveel toe te voegen aan mijn vorige verhaal. Mooi geacteerd en mooi opgebouwd zoals je langzaamaan steeds meer over de vriendenclub leert kennen met al zijn grillen. Alleen de allerlaatste scene is net iets te veel over de top. Dat was het enige wat me nu teveel tegenstond. De speelduur van 2.5 uur was deze keer geen probleem meer. En dan scheelt het misschien wel dat ik hem al eens gezien had.

avatar van pampelonne

pampelonne

Een duffe film.
groepje vrienden gaat op vakantie naar het vakantiehuis van Max, een enorme neuroot en workaholic.
lijkt mij sowieso geen prettig gezelschap.
één van de vrienden heeft net een ernstig ongeluk gehad en ligt op de ic, neemt niet weg dat iedereen toch op vakantie gaat (?)
met al die mensen is wat aan de hand, ze tobben in hun relaties, maar dat blijft verder aan de oppervlakte.
veel flauwe humor.
met moeite helemaal uitgekeken.

Heel mooie, ontroerende en bij momenten grappige film! De acteerprestaties zijn van een heel hoog niveau, knappe regie en de mooie soundtrack tilt alles nog wat naar boven. Een echte aanrader, deze film. Ondanks de lengte van 150 min. verveelt deze film geen minuut. Absoluut zien is de boodschap hier!

avatar van Fortune

Fortune

Lange film met goed acteerwerk en goede humor maar qua drama minder goed en dan vooral op het einde. Wat goed is aan deze film en dat komt door de lengte of het acteerwerk is dat het wel authentiek overkomt als een echte vriendengroep. Leuk om een keer gezien te hebben maar kan er geen diepgaande betekenis in vinden. Qua gedrag is het soms ook wel kinderlijk met de tekstberichten en de hopeloze romanticus momenten en het einde vind ik ook niet heel erg sterk. Wat is het nu het kern van het verhaal? Ze gaan toch op vakantie terwijl een vriend van hun op de IC ligt? En dat maakt ze dan zelfzuchtig? Maar die Ludo leek ook maar een snuivende teringlijer die hetzelfde had gedaan? Dat gedeelte van de film kwam niet goed over. Eigenlijk gaat het ook maar om een geheim dat die gast gay is, daar zit ook de meeste humor in en die andere geheimen zijn helemaal niet zo boeiend. Had beter gekund allemaal.