• 9.375.227 stemmen

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: William Lustig

Met onder meer: Tom Atkins, Bruce Campbell en Richard Roundtree

Plot Maniac Cop

"You have the right to remain silent. Forever."

Politieagent Frank McRae (Tom Atkins) onderzoekt een reeks brute moorden in New York en hij denkt dat de moordenaar een politieagent is. Zijn chef wil hier echter niets van weten. Op een gegeven moment wordt politieagent Jack Forrest (Bruce Campbell) aangezien als de dader en gearresteerd, nadat zijn vriendin dood wordt gevonden in een motel. McRae is er echter van overtuigd dat Forrest niet de moordenaar is en gaat op onderzoek uit.

Frank McCrae

Councilman

Detective Lovejoy

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Ik kan me niet veel van deze film herinneren, maar ik vond hem toenertijd heel leuk. Daarom een 3.5/5

avatar van marzuq

marzuq

supah Kits, maar daarom dus ook een 3 (terwijl ie filmisch maar 0,1 waard is)

avatar van Maikeln

Maikeln

Een vriend van mij zoekt de film Maniac Cop.

Wie heeft deze film te koop, zo ja voor hoeveel??

avatar van Reinbo

Play.com voor een euro of 8. Maar in november komt er een SE (Regio 1).

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Ik heb de film gisteravond weer gezien. En geloof me dit is een cult klassieker. Helaas met de gore valt het mee, maar wat een geweldige sfeer heeft deze film ook. Een 3.5 is hij zeker waard, en nu naar deel 2 en 3 zoeken...

avatar van Reticulated

Reticulated

zeker een klassiekertje!!

Vond trouwens de muziek in deze film ook wel wat hebben.

avatar van Diesel

Diesel

Veel minder amusant en sfeervol dan ik had verwacht en het acteerwerk is van een bijzonder laag niveau. Ik verwacht geen briljant acteerwerk van dit soort B-producties maar dit was echt niet om aan te zien, bedroevend slecht. 1*

avatar van Vascago

Vascago

Ondanks het belabberde acteerwerk en de weinige gore vond ik dit toch een geweldige film.

Een vrij simpel, maar goed uitgewerkt verhaal. Een heerlijke sfeer en er zit genoeg spanning in. De geweldige soundtrack deed voor mij de rest.

4 sterren en op naar Deel 2.

avatar van namingway24

namingway24

Geen horror maar een actiefilm met horror-elementen. Het is altijd leuk om een goede Bruce Campbell te zien en Z'Dar als de Maniac Cop is een indrukwekkende creatie. Een paar goede achtervolgingsscènes maken deze film het bekijken waard.

avatar van Halcyon

Halcyon

Goede film van Lustig die qua sfeer zijn meesterwerk (Maniac '80) evenaart. De locaties zijn zorgvuldig uitgekozen en zorgen in combinatie met de soundtrack voor een grimmige portrettering van New York. Weinig andere regisseurs slagen er zo goed in om zo'n duistere impressie van de grootstad op film te vangen.

'Filmisch is Maniac Cop 0,1 waard', zei een van mijn voorgangers. Daar ben ik het dus ten stelligste mee oneens. De film mag dan niet zo clean ogen als de actiefilms van vandaag, de regisseur van dienst weet duidelijk waar hij mee bezig is. Zo maakt Lustig handig gebruik van de dolly tijdens stalkscènes, kadreert hij de moordscènes erg efficiënt in functie van de spanning en zet hij de spectaculaire auto-achtervolgingen en andere stunts mooi in beeld.

Verrassend genoeg wikkelt de film zich af als een soort slasherflick, maar dan tegen een meer volwassen setting met een detectiveverhaaltje erbij. Het houdt de film inhoudelijk interessant, al steelt de Maniac Cop met zijn bovennatuurlijke krachten de show. Als bad guy een erg sterk personage, dat via mooie flashbacks diepgang krijgt. Mooi bedacht en al even mooi uitgevoerd.

Enige minpuntje is de slechte make-up; het is er aan te zien dat de gouden handen van Savini (FX-artist van dienst in Maniac) gemist werden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

DVD heb ik onlangs besteld. Zal van het weekend wel aan de beurt komen. Je recensie is in ieder geval een goed opwarmertje Lustig heeft het helemaal bij me gemaakt na het geniala Maniac.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ook binnenkort maar gaan kijken dan. Heb de dvd namelijk ook pas nog gekocht.

avatar van 606

Heerlijke slasher met prima verhaal

Acteren was redelijk.

3,5 ster

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

BC: Listen, I didn't do any of this.
Cop 1: Sure, you didn't(!).
Cop 2: Hey man, we goin' after 'm?
Cop 1: You heard him, he didn't DO it!

'Maniac cop' is een overdonderende combinatie van bad cop, slasher en bovennatuurlijke killer in één. Mijn eerste film van William Lustig(via Reinbo's MM contest #47: http://www.vimeo.com/4912636, dank!), maar dit smaakt naar meer. De make-up is dan inderdaad weinig indrukwekkend, laat staan veel aanwezig, maar het tempo zit er goed in en ook het verhaal wordt sterk opgebouwd, ook al is het af en toe niet erg logisch(bv wanneer Cordell de agent neersteekt die geboeid zit aan agente Connely en zij in eerste instantie gewoon weg kan komen, of wanneer een flink aantal agenten bij de arrestatie van Campbell staan, maar wanneer Cordell vervolgens met hem ontsnapt er slechts één agent is die met Connely de achtervolging inzet). Het helpt zeker als je hier doorheen kan kijken en een brute en spannende thriller zal ontwaren.

Dikke 4,0*.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Sfeervol eerste deel, maar wie Lustigs debuutfilm Maniac heeft gezien verwacht toch wel een wat brutere horrorfilm. Jammer, want de film had alles mee. Toffe regisseur, cast, goede sfeer, creepy score en een stel erg leuke cameo's. Raar dat hier maar drie delen van zijn uitgekomen, wanneer Maniac Cop alles in zich had met een franchise als Friday the 13th mee te kunnen doen.

avatar van mrwhite

mrwhite

na het schiterende Maniac (1980) wilde ik deze ook eens zien.

maar eigelijk was dit toch wat teleurstellend vooral naar het einde toe,het eerste uur is best wel nog redelijk met een goed tempo maar plots valt de film als een kaartenhuisje in elkaar.

het was wel leuk om bruce campbell bezig te zien.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het belangrijkste is al door bovenstaande users gezegd. Ik heb me goed kunnen vermaken met dit late 80's horrorfilmpje.

Het eerste half uur is bijzonder sterk. Het grauwe New-York, de ijzige muziek, de hoeveelheid aan moorden....maar dan willen ze inderdaad er meer verhaal in brengen. Een paar verdachten ten tonele brengen, een paar flashbacks en dan merk je al snel dat Maniac Cop inderdaad als een kaartenhuisje in elkaar valt.

De moorden mochten misschien iets bruter, maar de grote hoeveelheid maakt véél goed. Met het bovennatuurlijke karakter dat hij aangemeten krijgt, heb ik oorspronkelijk weinig problemen bij, als hij zoals Michael Myers mysterieus en pure evil blijft. Helaas wordt er te veel over dit personage vertelt, waardoor die onsterfelijkheid wat suf overkomt.

Wel moet ik zeggen dat onze Maniac Cop in het begin best scary is met zijn struise silhouet en zijn gezicht bedekt met een enge schaduw. Des te meer is het jammer dat de uiteindelijke zichtbaarheid van het gezicht ook de wensen wat over laat. Het idee van de littekens is allemaal goed, tenminste als je iemand in dienst neemt die iets kent van make-up. Uiteindelijk wordt het een komische verschijning met zijn tanden knarsend op elkaar. Dit deed afbreuk aan de film.

Toch heb ik me best wel kunnen vermaken. De sfeer zat er goed (tot het eerste uur) in en het was weer een tijdje geleden dat ik nog een redelijke 80's horrorfilm had gezien. De score en het originele thema zijn de film's grootste troeven, al moet ik zeggen dat niet alles even goed is benut. Maar dat wordt misschien wel goed gemaakt in de volgende delen....

avatar van mikey

mikey

Deze flick schreeuwt om een remake! Maar dat zal wel niet gebeuren gezien de (politieke) stemming in het land van herkomst

Voor een slasher/horror film is deze film behoorlijk qua genre elementen. Het politieke aspect geeft de film een beetje extra. Geschreven en geproduceerd door lieveling Larry Cohen.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

deze film is niks bijzonders maar heeft toch een aantal goede cenes,vooral als je de dader nog niet goed gezien hebt.

daarna viel hij wat tegen.

avatar van Zinema

Vermakelijk maar niet sterk.

Vooral de eerste twintig minuten zijn zwak. Wanneer het detective-verhaaltje begint te lopen en Campbell mee gaat doen wordt e.e.a. interessanter. De film kent een aantal vermakelijke scènes waar humor en dat typische jaren '80-sfeertje een hoop goed maken.

Redelijk.

avatar van TheProwler020

TheProwler020

Ik had niet al te hoge verwachtingen maar het heeft me wel kunnen boeien.

De locaties en de jaren 80 sfeertje mochten er ook wel wezen.

Al met al toch 3*

avatar van killer13

killer13

fantastische cultfilm, ik heb em net nog eens gezien . en ik heb evenveel genoten als toen ik em voor het eerst zag. het is altijd een plezier om bruce campbell te zien spelen (ook al is het acteerwerk in deze film waardeloos), the maniac cop is een geweldige slechterik en de sfeer van de jaren 80 zit er dik in. het is alleen jammer dat er weinig gore in de film zit, want dit is echt het soort film waar gruwelijke kills en bloed vergieten helemaal tot z'n recht komt.

avatar van yeyo

yeyo

Het sterkste aan deze film vind ik de manier waarop Lustig, net zoals in Maniac, de stad New York op een buitengewoon groezelige wijze in beeld brengt. 'Filmisch 0,1 waard' zoals hier vanboven staat, klopt inderdaad niet. De film ziet er erg professioneel geschoten uit, zeker voor exploitation.

De villain is een cool personage, alleen op vlak van make-up is er nogal weinig mee gedaan. Er zijn ook een paar vermakelijke kills, maar de film heeft helaas een nogal traag tempo door enkele onnodige zijsprongetjes.

Ik heb gehoord dat deel 2 veel explosiever is, dus ben benieuwd.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een slasher uit de jaren tachtig. Altijd leuk, helaas viel deze Maniac Cop een beetje tegen.

Lustig zet een erg donker en grimmig New York neer. Geeft een geslaagde naargeestige sfeer. Daarin is de film zeker geslaagd. Qua opbouw van de film is het niet zo geslaagd. Echt spannend wordt het nergens, en voor een slasher ook vrij bloedeloos. De echte brute moorden blijven ook uit. Tevens is de film af en toe wat aan de trage kant, en duurt het wat lang voor je van a bij b aankomt. Tegen het einde gaat alles in een stroomversnelling en word het ook echt leuk. Ook het gegeven dat de mensen bang worden voor de politie is een leuk gegeven. Jammer dat de rest van de film niet echt loskomt, want de Maniac Cop is een leuk en interessant karakter. Wel een vermakelijk geheel, maar onderscheid zich niet echt van de rest van de jaren tachtig slashers.

avatar van Reinbo

Deel 2 is een stuk beter, maar vrijwel niet verkrijgbaar in widescreen.

avatar van perceived

perceived

Na het toffe Maniac was ik erg nieuwsgierig naar deze. Helaas is de film op alle fronten minder en kon het verhaal me weinig boeien. Maniac Cop is vooral een politiefilm met daaraan wat slasher/horror elementen toegevoegd. 5/10*

avatar van erik1677

erik1677

Deel 3 blijft nog steeds een topper voor me, meer nog als deze.
Maar dit 1e deel is ook wel zwaar in orde.
Een lekker jaren 80 actie/horrorfilm.

de jaren 80 trofeeen Tom Atkins,Bruce Campbell en Richard Roundtree waren weer in absolute bloedvorm.
Met Tom atkins eigenlijk wel weer voorop.
Jammer dat ie er halverwege aangaat.
Campbell met zn onozele uitdrukking was ook weer fantastisch om te zien.wist eigenlijk helemaal niet dat hij in dit eerste deel mee deed.
Was wel een ware verassing voor me.
En ja ovre voormalig Shaft...Roundtree hoef ik denk ik toch niet uit te wijden.

De kills en de sfeer zijn uitstekend in deze jaren 80 flick.

inclusief de porno-achtige blonde bimbo, die warempel ook nog bij de politie werkte
Haar acteerwerk was dan wel echt zwaar onder de maat, maar nergens waar het stoorde eigenlijk.
IK ga maar eens gauw achter deel 2 aan, en dan heb ik de trilogie mooi compleet.
De zondagavond uitstekend mee door gekomen

avatar van Movie Kris

Movie Kris

Bruce Campbell heeft er een soort patent op om klappen te mogen incasseren. Misschien een job zoals elke andere, maar toch een beetje apart. Nietwaar? Verder is Maniac Cop een meer dan doorsnee horror- / politiefilm uit de jaren '80. Regelmatig op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geinig, maar niet de klassieker waar ik na veel lovende verhalen een beetje op gerekend had. Met het uitgangspunt (een Jason Voorhees- achtige politieagent) had veel gedaan kunnen worden en zeker met Tom Atkins en Bruce Campbell in de hoofdrol. Toch laat de film behoorlijk wat steken vallen, hier en daar. Er zitten nogal wat gaten en grote onlogische momenten in het script, het acteerwerk (met name van de twee blonde dames) was uiterst droevig en er wil nu eenmaal vrij weinig gebeuren. Het was het allemaal net niet. Zoals gezegd is het ook beter geen echte slasher of horrorfilm te verwachten, maar meer een who-dunnit politie/detective met hier en daar wat horrorelementen. Dus weinig tot geen creatieve of originele kills of echte voelbare spanning, maar vooral politiemannen die in de archieven duiken en een veel te lange achtervolgingsscène aan het slot. Maniac Cop was zeker wel vermakelijk, maar we zien niets wat we nog niet eerder hebben kunnen zien.

3 sterren.

avatar van superhenkie

superhenkie

Deze ligt me niet echt. Die detective-vibe vind ik maar niks en de sfeer bevalt me ook niet. De killer met zn achtergrondverhaal vond ik ook niet echt indrukwekkend of interessant. Het einde had veel weg van een A-team aflevering. Begrijp me niet verkeerd, het is geen slechte film, maar hij amuzeerde me gewoon niet. Op naar deel twee dan maar.

2 sterren.