Genre: Komedie / Horror
Frankrijk / Angola
Geregisseerd door: Quentin Dupieux
Met onder meer: Thomas F. Duffy, Haley Ramm en Jack Plotnick
Plot Rubber
"Are you TIRED of the expected?"
Robert, een autoband die achtergelaten is in de woestijn, komt plotseling tot leven zonder enige reden. Robert ontwikkelt al snel een telepathische gave wat hem in staat stelt om alles te vernietigen wat hij wil.
Xavier
Film buff Ethan
Film buff Charley
Dad
Son
Ja, maar die gast die naar de caravan loopt en zegt waar the fuck ze mee bezig zijn vond ik ook erg grappig. Ware het niet dat hij gewoon inging op een specifieke scene, niet op films in het algemeen. Speech is iets van de eerste 5 minuten, tel ik niet eens mee, want dat ligt er gewoon te dik bovenop wat mij betreft.
Het is meer een film die zichzelf te kakken probeert te zetten, wat je ook al aangeeft met het zichzelf neer laten schieten scene. Ik zie niet in hoe het in godsnaam films in het algemeen te kakken zet. Vind het een beetje het niveau van tegen een Microfoon aanlopen grap in Scary Movie.
In Rubber gebeurt het allemaal met opzet, maar dat hoeft niet te zeggen dat ze dat in elke film doen. Vooral als je naar die vele b-horrorfilms kijkt. Nergens is het ook maar origineel en spannend. Toch doen ze het bewust, maar dan hoef je het niet gelijk goed te vinden.
Ik ben zelf vooral teleurgesteld omdat het nauwelijks over een moordende autoband gaat, dat is toch hetgeen waar ik de film voor ben gaan kijken. Niet voor het feit dat de film in het algemeen te kakken zet.
Inland Rabbit
Knap dat mensen hier zulke lappen tekst over neer kunnen zetten (o.a Robert en Jeroen, zonder de rest tekort te doen), of ik veel verder kom dan zeggen dat dit heel bizar en knap is weet ik niet.
Het gegeven van de telekinetische (telepathische staat hierboven verkeerd lijkt me?) moordlustige autoband is al hilarisch zat. Om dit vervolgens dan ook nog te gebruiken om met allerlei film conventies te gaan spelen is gewoon erg vet.
Sommige meta gedeeltes van de film van deden me ook wel wat denken aan MST3K, voor mensen die daar bekend mee zijn. Maargoed, dat is waarschijnlijk zoeken naar een vergelijking die er niet is. Die lui zijn niet alleen drukker en constant irritant aanwezig, maar ook minder scherp.
Meh ik stop ermee. Geen idee wat ik erover moet zeggen zonder iets van de verrassing weg te geven die deze film is. Heb er ook geen inspiratie voor merk ik. Leuk en uniek was het zeker. Bij een 2e kijkbeurt misschien een wat meer vloeiend stuk.
Prudh
Vond het ook wel geinig allemaal. Soms wat langzaam, maar nooit sloom. Enkel het idee is natuurlijk al hilarisch en het film in film gebeuren is niet nieuw verder, maar wel lollig. De openingsscène is daarentegen echt briljant. Absurdisme op zijn leukst. Over de strekking gewoon erg vermakelijk, maar op de een of andere manier had ik het stiekem toch wat absurdistischer verwacht en wat minder existentialistisch. Uiteindelijk komt de echte lol dus van de zelfreflectieve kant van de film, de rol van de autoband wordt helaas een beetje eentonig. Toch een fijn filmpje, je moet het maar bedenken (én maken...).
barcam
Zeer geniale bizarre film van Mr Oizo. Ongelofelijk dat een film waarin een moordlustige autoband gevolgd word zo kan boeien. Een film binnen een film, pulp, absurde uitleg, kortom laat alle logica los en geniet van deze cultfilm.
Genieten.
Alleen jammer dat het promo materiaal van deze film de film zelf geen eer aan doet. Beetje begrijpelijk en slim, dat wel, aangezien de mensen vooral reageren op het verhaaltje van de band, maar het absurde tweede luik van de film is hier minstens zo belangrijk.
Vind het niet zozeer duidelijke pulp, maar meer humor zoals in Dai-Nipponjin. Uiterst belachelijk uitgangspunt dat op serieuze en trage manier neergezet wordt, en daar z'n humor uithaalt. Slechts in bepaalde scenes breekt de film uit dat keurslijf om iets totaal absurds neer te zetten.
Dupieux heeft alles onder controle (letterlijk ook, hij doet bijna alles zelf), behalve z'n acteurs. Jammer, want daarom moet je iets meer moeite doen om de goeie ideeën te apprecieren. De delivery van de cast is meestal behoorlijk slecht, enkel Spinella verdient wel een pluimpje. Die intro is geniaal.
Gaaf filmpje, geweldig einde ook, maar ik denk dat de meeste mensen enigszin teleurgesteld zullen zijn op basis van de trailer. Niet geheel onbegrijpelijk ook, maar niet omdat de film verder niet goed genoeg zou zijn.
4.0* en een uitgebreide review
Toch ook maar even een review. Meestal ben ik wel te porren voor een beetje droge camp, maar raakte hier niet zo van onder de indruk. Het verhaaltje van een killer autoband vond ik nog wel geestig, maar het gedoe met de toeschouwers vond ik weinig aan. Vond het ook van weinig toegevoegde waarde, want ook zonder hun kun je een 'filmrealiteit' creeeren. Deed me nog het meest denken aan Return of the Killer Tomatoes die ik in mijn herinnering iets geslaagder vind.
Prudh
De vergelijking is inderdaad snel gemaakt maar ROTKT is een stuk amateuristischer dan dit filmpje. Ook qua humor verre van zo droog als hier.
Is wat absurder lijkt me. ROTKT ligt mij iig een stuk beter dan dit droge werkje.
Ik zie net dat ik ROTKT een 2 heb gegeven, dus blijkbaar ben ik het met je eens .
dominion
Ladies and gentlemen the movie you are about to see today is a hommage to the no reason .
Wat begon dit filmpje al geweldig zeg !
Heb me echt kapot gelachen.
De film is echt gigantisch fout over een moordende autoband het is net alsof het een werkje van Troma is evenals de humor is herkenbaar.
Alleen heeft dit filmpje duidelijk een hoger budget.
Ook elke keer die mensen met verrekijkers die zogenaamd naar de film zitten te kijken hoort echt thuis in een pulp film.
Mooie omgeving ook in die woestijn.
Als er nou nog wat meer gore in zat was dit een echte topper maar alsnog een geweldig filmpje.
Ook lekker over de top geacteerd.
Die stukjes dat Robert die konijn en die vogel opblaast vond ik echt hilarisch.
Prachtige effecten ook.
Ik dacht ook eerst toen ik de titel hoorde dat we met een condoom te maken hadden .
Maar wederom een geweldig filmpje met erg sterke humor.
Dit was gewoon echt puur genieten en keek er heel makkelijk doorheen.
Robert is mijn nieuwe held .
Geniaal !
Vascago
Leuke film met lekker droge humor, mooie beelden en een erg goede soundtrack. Behoorlijk bizar gebeuren, maar de 85 minuten kijken zo weg.
Robert is mijn nieuwe held .
Geniaal !
Was ik dat nog niet dan
dominion
Natuulijk wel
We zijn toch hartsvrienden.
boozebelly
- 1908 stemmen
Verrassend aangenaam tussendoortje
Van tevoren had ik een soort standaard pulp-horrorfilmpje verwacht en eigenlijk is dat het natuurlijk ook, maar deze film heeft toch net wat meer te bieden. De humor is namelijk een stuk aangenamer, visueel is het geinig en gaandeweg bouwde ik als kijker zelfs een soort van band op met de...band.
Voor die slachting die hij op het einde toe richt kon ik ook wel begrip opbrengen als je ziet hoe wij als mensen met banden omgaan...
Ook gebeuren er veel dingen zonder enige reden in deze film en daar moest ik eerst wel even aan wennen, maar uiteindelijk klopte het hele plaatje als geheel toch wel...(
Gezien het einde is er kans op een vervolg. Een massale slachting in Hollywood ofzo... of in Kopenhagen, New Delhi, Sydney of St.Petersburg...
Een film voor diegene die eens iets anders wil. Een soort Rivella onder de films: "een beetje vreemd, maar wel lekker". Een voorbeeld van hoe pulp ook leuk kan zijn.
3,0 - 3,5*
Extreem bedroevende film.
Rubber heeft een erg origineel idee, maar de uitwerking is zeer vervelend en amateuristisch.
Ik had er best wel zin in na enkele positieve recensies en het feit dat ik altijd wel open sta voor horror met een knipoog. Recent oa nog erg genoten van Tucker & Dale vs Evil. Maar Rubber deed me echt niks. De film duurde maar 80 minuten, maar het voelde als een eeuwigheid.
De film begint erg leuk met de agent die vertelt over ''geen reden''. Gevat en grappig. Maar dat was dan ook meteen het enige hoogtepunt van de film. Ik was snel klaar met het kijken naar een rollende band die door een zeer irritant geluid te maken iets kan laten ontploffen. Een fles, een konijn, een hoofd..boring. Dat publiek wat er naar kijkt zou het grappig moeten maken, maar ze waren vooral storend en dom. Dit zal wel een filmpje voor een zeer select gezelschap zijn. Ik kon er helemaal niks mee. Wel nog een plusje voor de manier van filmen. Ergens zag het er best sfeervol uit.
1* (halfje voor de leuke intro)
Amateuristisch
what the hell..
Wanneer komt je mening trouwens, Dutchtuga? met je 4.5
Sja, jij staat open voor dit soort troep maar ik heb hier weinig mee. Doe mij maar een intelligente parodie zoals Tucker & Dale.
Tonypulp
Audiovisueel heeft dit sowieso al veel meer kwaliteit, dus hoe je op ''amateuristisch'' komt
. Maar indeed, sommige hebben liever iets nieuws, andere liever iets vertrouwds. En dat is goed..
Audiovisueel? Nou, wat is er op dat gebied nou zo extreem goed aan deze film?
Ik zie ook graag wat nieuws, maar wel goed uitgewerkt. Tucker & Dale brengt wat nieuws in het horrorgenre wat ik wel leuk vind.
Tonypulp
Audiovisueel? Nou, wat is er op dat gebied nou zo extreem goed aan deze film?
Nounou. Ze benadrukken een paar keer dat films nergens op slaan en een paar Scary Movie achtige dialogen om te bewijzen dat een aantal dingen in films ook onzinnig zijn vind ik ook niet erg vernieuwend hoor. Op welke manier onderscheid Rubber zich van andere parodieën vraag ik me dan af.
Ik typte ook al dat ik de beelden op zich wel sfeervol vond. Maar laten we nu niet doen of Rubber op dat gebied zeer vernieuwend en bijzonder is. Het is aardig op dat vlak, meer niet.
Liever een film met een wat vermakelijker verhaal en dito uitwerking.
Tonypulp
Rubber is gewoon een B film met een origineel plot maar met een B film uitwerking. Leuk voor bepaalde fans, maar de meerderheid (die met smaak
) vinden er waarschijnlijk weinig aan.
Tonypulp
De meerderheid moet zich überhaupt niet bemoeien met dit genre, en de meeste (die met verstand
) weten dat ook..

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX