Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg
Bekijk via Videoland
Plot I Spit on Your Grave
"Justice served one torture at a time."
Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.
Jennifer Hills
Stanley
Mrs. Storch
Chastity Storch
strat'1
Wat een gedrocht. Alle clichés die je in een film als deze kunt verwachten zijn op een intrieste en walgelijke manier uitgewerkt.
JacoBaco
Ten eerste betreft het een remake, maar dat wist je vast al. Alleen het is dan geen directe kopie. Ten tweede, dit kun je nou éénmaal verwachten. En daarom werkt dat juist in het voordeel. Er geen doekjes om winden. Dit is goed in zijn simpelheid. Een wraakfilm met een cliché-aanpak werkt vaak veel beter. Wraak nemen is eigenlijk al een cliché en de uitwerking mag dan lekker cliché zijn vind ik.
Op een intrieste en walgelijke manier uitgewerkt.... Nou, daar is het in dit geval een (wraak)film voor.
glimmerman2000
Tsja best een prima film, en heb me zeker wel vermaakt:D...Het geen wat mij wel stoort, is dat de vrouw in de film, zowat haar gehele verblijf daar in de bossen, in schaarse kledij loopt:S...Er staat nog net niet op haar rug: Verkracht mij!....Srry maar dit kun je toch verwachten in deze rotte maatschappij, een vrouw hoort niet alleen in de bossen, en dan ook nog in zulke schaarse kledij....Precies zoals die verkrachter zei: '' A man who send her girlfriend alone to this house in the forest, is crazie''...Of zoiets..haha
Ik praat de verkrachtig niet goed, en genoot volop van de wraak, maar zoals eerder beschreven: het lag er wel dik boven op hoor
Verder een goede film:D
Naomi Watts
Het zou wat zijn als je niet eens in schaarse kledij kan lopen omdat je risico loop ge-gang raped te worden.
@glimmerman:
Daar mag je je vanzelfsprekend aan ergeren ja, maar wist je dat er daadwerkelijk ook echt naïeve vrouwen bestaan? Natuurlijk gaat er ook weer een clichéboodschap schuil achter het hele gedoe. Doe dat soort domme dingen niet, want anders word je verkracht door 5 man en dan moet je daarna weer cliché wraak gaan nemen enzo, dus wees preventief en waakzaam.
yeyo
Het is precies om zo een uitspraken dat veel mensen (zoals bv. Roger Ebert) dit soort films moreel bedenkelijk vinden.
Dat is trouwens het excuus bij uitstek van verkrachters: "ze lokte het uit".
Naomi Watts
Vond ik in het origineel er wel uit komen maar hier vinden de daders toch echt dat ze iets fout hebben gedaan. Veel minder disturbing. Net als dat deze film in het heden afspeelt, in het origineel lag de technologie nog ver achter. Het 'slachtoffer' hier heeft gewoon een BlackBerry, gaat ook wel veel desolate impact verloren hierdoor.
yeyo
Die verdraaide technologie ook!
echt een dooddoener voor het horrorgenre.
JacoBaco
Ja, echt een dooddoener, dus moeten we het maar op de koop toenemen. Anders worden er wel heel erg veel films slecht.
Bekijk dit:! YouTube - No Signal (and other cellular drama)
tal1b
Naast het feit dat het geen aanleiding mag zijn.. was het in de middle of nowhere.
Naomi Watts
Vooral bij deze film wordt er zingespeeld op een desolate sfeer, is bij veel horrors ook wel anders.
Mythikal
Geweldige film!
Eerste helft met afschuw gekeken en tweede helft met een brede grijns op mijn gezicht
De martelingen waren wel gruwelijk, simpel en effectief. Van een schrijfster had ik ook niet anders verwacht. Die hebben nou eenmaal flink wat fantasie.
Dat de slachtoffer in schaarse kledij rondhuppelde deerde mij niet echt, want dat zijn ze gewend in Amerika, ook in Nederland.
Ook de rollen zijn naar mijn mening goed gespeeld door de acteurs/actrices. Niet overdreven en ook niet slap. Niks mis mee.
Wat ik wel jammer vind, is waarom de sherrif niet schoot toen zij na de gangrape in water sprong. Ik kan de logica van dat niet inzien. Enigste minpuntje.
glimmerman2000
Oke bedankt voor jullie reacties hoor..haha...Ik vind het een vorm van uitlokken als een vrouw bijna naakt in de bossen gaat rond rennen:S...Maar goed, het is film:D....Haha, laatst was ik met een vriendin van mij op msn, en toen had ik het even over haar borsten, aangezien ze altijd van die open truitjes aan heeft, en enorme jongens heeft:p....Dan vind ze het vreemd dat ik daar over begin:S....Tsja ik kan er amper om heen kijken johh
JacoBaco
Maar bij veel horrorfilms ook wel het geval.
Naomi Watts
Maar bij veel horrorfilms ook wel het geval.
Daar heb je wel weer gelijk in.
Psolitsa
Je hebt wel gelijk hoor, vrouwen hebben meestal meer problemen met verkrachtingen (op Bree Olson na dan
Ik heb er in principe geen moeite mee hoor
(grijns) Ik vond de vernederingen moeilijker en irritanter.
LimeLou
- 2048 berichten
Ik heb er in principe geen moeite mee hoor
(grijns)
That's just nasty
zorro
heb me prima vermaakt met deze film
voorral het einde was super beetje hostel achtig
FillumGek
Ik heb hier lang naar uitgekeken en uiteindelijk vind ik net als bij Last House on the Left de remake beter dan het origineel.
Wat ik hier wel een stuk minder vond was de impact. Vooral bij de verkrachting zelf is minder naakt te zien en wederom komen we helaas erg weinig over Jennifer te weten. De relatie tussen Jennifer en Matthew vond ik in het origineel beter uit de verf komen waardoor het verdere verloop tussen hun, wanneer de vernederingen komen, extra hard aanvoelt. Overigens vond ik Lindberg het erg goed doen.
Voor de rest vind ik deze cast leuker. Jennifer is knapper en de daders vind ik meer badass. De martelscenes zijn lekker ziek en zien er erg goed uit wat betreft special effects. Precies wat ik er van had verwacht. Het einde vind ik ook beter dan het belabberde boot-einde van het origineel.
Hoodini
Verhaal lijkt mij een beetje op die van de film Hora...
Ik ben wel benieuwd en ga deze vanavond of morgen even bekijken!
Naomi Watts
Hora is ook een remake van het origineel idd. Prima film ook verder.
bobbydigital01
heftig begin van de film,is niet iedereen aan te raden vooral de vrouwen onder ons.
ik heb het origineel niet gezien,doe ik ook niet....kep een hekel aan ouwe meuk!!!
maar heeeeerlijk waren de martel praktijken mog van mij nog wel wat harder.
ondanks de vele films met de martel shit,vond ik deze zeker origineel...
hahaha net voor dat je dood gaat nog even je eigen piemel in je mond.......mmmmmm.
bobbydigital01

je verwoord het goed
Steve Scandal
Een mooie stadse dame die in haar uppie in the middle of nowhere, in alle rust aan haar schrijven wilt werken met wat hillbilly's in de buurt..Dat is gewoon vragen om complicaties! Na wat onschuldig halfnaakt in het bos rondgejogd te hebben word je zomaar opeens snachts opgezocht en veelvoudig verkracht! Na ternouwernood ontsnapt te zijn vragen die rednecks natuurlijk om vergelding. MacGyver style!
Ondanks de voorspelbaarheid toch nog een aardige film!
Waku
Geweldige film!

Ik sluit mij hier bij aan...
"Pay Back is a Bitch".....
Heerlijk ziekelijke wraakfilm.
LOTR-lover
Pfff, moest me echt even door het begin heen bijten want dat was niet fijn om aan te zien (vooral als vrouw zijnde). Het is allemaal realistisch in beeld gebracht en dat vraagt toch wel doorzettingsvermogen van de kijker. Ik voelde de plotwending wat betreft de sheriff wel aankomen maar toch... je kan je helemaal voorstellen hoe erg het is om redding gevonden denkt te hebben en vervolgens is hij misschien wel de meanest gast van het hele groepje.
Daarna komt het tweede gedeelte van de movie en dat is in één woord genieten! Ik ben een groot fan van de Koreaanse wraakfilms (zij kunnen er echt gevoel in leggen) maar deze Amerikaanse film kon me wat betreft ook absoluut bekoren. Vond het mooi om te zien dat bij elke wraakactie er dingen in werden verwerkt van wat er bij haar gebeurd was. Bepaalde dingen die gezegd waren door die gasten, of juist de dingen die ze gedaan hadden. Hoe verzin je het: die oogleden oprekken zodat de kraaien levend je oog eruit pikken. That's sick stuff!Ook vind ik het erg goed overkomen hoe psychopatisch het meisje is geworden na alles wat men heeft gedaan bij haar. Men zegt wel is dat iedereen zo'n duistere kant heeft, maar dat het bij de meesten niet naar voren komt. Dit was het ultieme voorbeeld van een duistere kant die pas naar voren kwam bij heel, heel veel onrecht.
Anyway, zeker geen aanrader voor de 'zwakkere' kijkers onder ons maar als je op zoek bent naar de ultieme wraakfilm dan is dit je keuze.
AsparnA
Saw 3D vond ik een verselijke film om naar te kijken.. maar deze film heb ik met plezier ervan genoten... Revenge momenten waren prachtig om te zien. Feit is dat de verkrachters zeer grof zijn en daardoor was revenge scenes zeer uitnodigend om naar te kijken.
Film vind ik wel voorspelbaar, maar niet de manier van ombrengen..
Deze film doet me denken aan: olifant stampt op een mier... mier overleeft het... en overwint het ook.

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine
2015

I Spit on Your Grave 2
2013

Drie van de hardste films in het aanbod van Videoland

Vijf van de best beoordeelde horrorfilms die op Videoland te vinden zijn

Vijf goed beoordeelde horrorfilms op Netflix en Videoland

Victim
Misdaad / Drama, 1961

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008
verkrachtingfondling remakewraakauteurgarden shears rape and revengeemasculation