• 9.378.126 stemmen

I Spit on Your Grave (2010)

Horror / Thriller | 108 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot I Spit on Your Grave

"Justice served one torture at a time."

Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.

avatar van vranque

vranque

Makkelijke wraakfilm met een lekker sfeertje welliswaar. Maar een beetje gerommel in het plot maakt dit niet bepaald overtuigend. Leuk voor puur vermaak.

Glacius

Makkelijke wraakfilm die inderdaad niet echt overtuigd. Het origineel vond ik ook niet geweldig, maar was toch indrukwekkender. Ik voelde het niet echt. Reden? Misschien omdat ik dit soort verhaaltjes ondertussen zo vaak ben tegengekomen. Of de stijl en het camerawerk van de film. Daarnaast voelde het op de één of andere manier niet realistisch genoeg om te shockeren, misschien door eerdergenoemde. De wraakscénes deden me ook niet veel. Opzich wel origineel, maar het voelde allemaal wel heel makkelijk. Daarnaast zijn de wraakmoorden ook te Hostel/Saw achtig... Eigenlijk heeft de hele film wel een beetje dat gevoel. Een thriller met verkrachtingen om een excuus te vinden voor een brute slachting.
Niet heel slecht, maar verre van geweldig.

avatar van coenta010

coenta010

Zeker een goede film. alleen een voorspelbaar verhaal. tijdens de pay back time gebeurd er weinig onvoorspelbaar.dat is jammer. ik geef deze film een 3.5

avatar van jollyjoker

jollyjoker

Hell of a revenge!!!, ik vin de titel te min voor de film. Ik had dan ook van te voren niet te veel verwacht. Maar het is zeker een erg onderhouden film. De type hillbillies waren voor mij iets te over done. Metname voor de aantrekkelijk Sarah Butler petje af, goed geacteerd. Een 3

Glacius

De titel te min? De titel is het beste van deze film en het origineel. Pakt precies het rauwe van het wraak nemen.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

LimeLou schreef:

That's just nasty

Hahaha ik zeg dingen alleen als ik ze meen. Iedereen heeft zo zijn of haar eh .... afwijkingen

Glacius

Ik denk dat je fantasie met werkelijkheid verwart. Dat is nogal een groot verschil.

avatar van Raffael77

Raffael77

AsparnA schreef:

Saw 3D vond ik een verselijke film om naar te kijken.. maar deze film heb ik met plezier ervan genoten... Revenge momenten waren prachtig om te zien. Feit is dat de verkrachters zeer grof zijn en daardoor was revenge scenes zeer uitnodigend om naar te kijken.

Film vind ik wel voorspelbaar, maar niet de manier van ombrengen..

Deze film doet me denken aan: olifant stampt op een mier... mier overleeft het... en overwint het ook.

Precies wat jij zegt

melvddonk

Ik ben ondertussen wel erg benieuwd geraakt naar deze film, maar ik weet niet of ik beter eerst het origineel kan kijken, of gewoon meteen deze. Wat raden jullie aan?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Als je oudere film best kan waarderen kan je het wel doen. Technisch wat beperkter en zo ook in het acteren. Ook moet je kunnen tegen een aardig staaltje overacting en dat het wat gekunsteld is en wat minder slick dan in deze het geval is.

avatar van Hoodini

Hoodini

Redelijk goeie rape and revenge movie met mooie gore en verassende kills van de babe.

Maar ik vind Hora toch nog een stuk beter!

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Glacius schreef:

Dat is niet persé waar. En volgens mij ging het erover of ik problemen had met de scene in kwestie. En dat is toch zeker fantasie?

Ieder heeft zijn eigen ding.

Naomi Watts schreef:

Dan kijk ik denk ik eerst het origineel. Ik kan oudere films best waarderen, ook als het wat minder slick is. Maar als ik de remake eerst kijk kan de oude alleen maar tegen vallen. Thnx

avatar van _Casper_

_Casper_

behoorlijk groffe en spannende film, zeker waard een keer te zien

mooie 3*

avatar van Smith

Smith

Aardige film, die standaard leek te blijven. Maar toch wel een leuk slot heeft. Hadden wel wat meer schrikmomenten in mogen zitten. Een 1,5 voor de eerste 5 kwartier en een 3,5 voor het laatste half uur. Maakt dat ik op 2 en half uitkom

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

melvddonk schreef:

Carrie staat in je top 10 zie ik, dat had al genoeg moeten zeggen. Zolang je het origineel eerst kijkt is er ook niet zoveel aan de hand, en je kan oudere films waarderen. Veel plezier ermee. Hora is ook een soort van remake, mocht je daar ook nog zin in hebben kan je die ook nog meepikken .

avatar van Hannes791

Hannes791

1e half uur is eigenlijk saai. In het wraak gedeelte is de jonge dame weer sterk en gezond alsof er niets is gebeurd. Maakt het verhaal onrealistisch, wraak kent een voorbereiding en maakt de wraak ook buiten proportioneel tov de verkrachting waarvan eigenlijk alleen die van matthew in de film is gemonteerd (althans in de versie die ik heb gezien.

melvddonk

Nu ik het origineel net gekeken heb kan ik me bijna niet voorstellen dat deze überhaupt in de buurt zal komen, maar ga hem van de week toch maar eens opzetten.

avatar van inge013

inge013

Na een uur heb ik de film stil gezet, veel te veel tijd wordt er besteed aan de rape scene etc wat mij aardig op de zenuwen begon te werken. Sorry maar was mij het verder kijken niet meer waard.

avatar van diaan11

diaan11

Ik heb een hele sterke maag en kan alles kijken en zelfs ondertussen eten......

Maar hier zat een scene in dat zelfs ik even weg moest kijken!!

Ik heb een veel langere versie gezien dan die van 97 min. die hier staat. Daardoor was hij wat traag, duurde zeker 45 min. voordat er echt wat gebeurde.

Desalniettemin heb ik geboeid (of eigenlijk meer walgend) gekeken......

avatar van jacques19

jacques19

één van mijn favorieten.

zeker een must have seen

avatar van dwid

dwid

Toffe film, het begon allemaal een beetje langdradig, maar na de rape werd het allemaal wel wat boeiender !! Leuke kills (beetje saw-achtig)

Acteerwerk was voor sommige personen niet echt weg gelegd...

En ze leefde nog lang en gelukkig...

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Hele vette film! In het begin denk je dat het weer een verkrachtingsfilm is met een slap einde, maar niets is minder waar. Deze vrouw neemt met (wo)man on fire achtige gruwelijkheden wraak op haar verkrachters. Geen spannende muziek of schrikmomenten, maar gewoon plain old torture. Niet te zuinig. Dacht je dat Unthinkable heftig was en confronterend...Wat zou je doen als je gruwelijk verkracht werd? Lang niet zo heftig als deze chick. Hele dikke 4.0

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Op de ene of andere manier kon de actrice me toch niet raken, zelfs in de heftigste scénes. Ik weet niet hoe dat komt, maar ik lees dat veel meer mensen dat gevoel niet hadden tijdens dezse film.

Voor de rest vond ik de wraak scénes wel erg goed. Ik persoonlijk zou die gasten waarschijnlijk dagen/weken lang hebben misbruikt op alle (on)denkbare manieren.

De film was te oppervlakkig, ik voelde geen connectie met de hoofdpersoon en dat is op zich wel jammer, want het had anders een erg goede film kunnen zijn.

Toch een 3 voor de moeite!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

TimoGoedhart schreef:

Kun je me misschien laten weten welke film je bedoelt? Unthinkable bedoel ik.

Ik kom namelijk alleen deze film tegen:

Unthinkable (2010) - IMDb

En die heeft niets te maken met de genre van deze film.

Bedankt alvast, want ik zou graag die film ook willen zien.

avatar van henkula

henkula

inge013 schreef:

mee eens, ik heb 'm wel uitgekeken, de scenes zijn zo ver uitgerekt dat de spanning er af is.

avatar van El ralpho

El ralpho

Payback time

Bij deze film is het gemakkelijk te concluderen; het draait puur om de wraakacties van de hoofdrolspeelster die in het 2e gedeelte van de film naar voren komen. Deze wraakacties vloeien voort uit pure woede, frustratie, wanhoop en vernedering nadat de schrijfster Jennifer Hill gruwelijk verkracht wordt door een groep mannen.

We spreken hier van een remake hoewel de film tevens aan genoeg andere films doet denken zoals Irreversible en met name aan last house on the left waarvan ik tevens de remake heb gezien. Zowel bij laatsgenoemde als bij I spit on your grave doet de verhaallijn er niet toe. De opbouw verloopt in deze film geforceerd, het personage is niet geloofwaardig als schrijfster en blijkt tevens niet de slimste te zijn met bepaalde acties en uitlokkingen.

Vanaf het moment dat de mannen bij Jennifer in huis binnen weten te dringen en nadat de gruwelheden zich voltrokken hebben begint de film pas écht beter te worden. Jennifer neemt op een genadeloze en weergaloze manier wraak op haar verkrachters waarbij het echt genieten is geblazen. Je gunt haar verkrachters het meest verschrikkelijke toe en dit is ook zeker wat ze overkomen zal Toppie! en met een aantal sterke, grove scene's!

Echter is de opbouw naar de gebeurtenissen zoals eerder al vermeld niet echt boeiend te noemen en op sommige momenten zelfs saai te noemen..doorspoelen naar eerder genoemd moment zou geen overbodige luxe zijn om dat de film op dat punt pas echt beter begint te worden.

Jammer van de opbouw, maar in zijn totaal bekeken houd de film er alsnog een redelijke beoordeling aan over.

jammer dat een film tegenwoordig pas hoge punten haalt als er grove dingen in voorkomen.

acteertalent vond ik niet erg overtuigend,en hoe sterk kan je als meisje zijn??

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, dat laatste zit mij ook wel een beetje dwars. Maar een film die tegenwoordig pas hoge punten haalt als er grove dingen in voorkomen, is natuurlijk apenkool. Voor veel mensen werkt dit juist averechts. Voor mij hangt het een beetje van de context af.

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2007 stemmen

Had er eigenlijk niet echt veel van verwacht, maar hij viel me niet tegen!