• 9.377.328 stemmen

I Spit on Your Grave (2010)

Horror / Thriller | 108 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot I Spit on Your Grave

"Justice served one torture at a time."

Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.

avatar van Confusie

Confusie

Is misschien waarschijnlijk al gezegd maar een aantal dingen aan deze film moet je maar gewoon even over het hoofd zien, zoals:

Ze alle gasten met een enkele mep knock heeft, ze daar ook klakkeloos vanuit durft te gaan zonder eventuele (reëele) angst om toch weer overmeesterd te worden.

Een scenario dat zich in andere film makkelijk zou kunnen voltrekken.

En wat heeft ze gedaan met het dochtertje. Dat moeder en dochter haar naam en gezicht kennen helpt natuurlijk ook niet echt. Al leverde dat wellicht wel het leukste resultaat op, om die viezerik zo te zien panikeren.

Ik doe zelf nooit zo moeilijk over dat soort dingen, maar het viel me wel op. Verder is het ook maar een filmpje natuurlijk. En een hele aardige dus.

Mooie shot van haar bevertje ook.

Lekker wijffie.

Een van deze dagen ook het vervolg maar eens checken.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Verkrachting en wraak scenes zijn wel bruut. Maar echt realistisch is het niet, omdat een jonge vrouw onmogelijk zoveel mannen kan aanpakken. In het echt eindigen de slachtoffers vaak gebroken of dood. Verder is het natuurlijk heel dom om als vrouw alleen in afgelegen plek te verblijven.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

[quote]Confusie schreef:

Mooie shot van haar bevertje
quote]

Ik ben blij dat je aan je trekken bent gekomen. Dit is dus ook waarom ik de film slecht vind, het gaat om wraak na verkrachting.
Daarbij hoeft van mij het "bevertje" niet in beeld te komen, kun je youporn ook wel voor opstarten waar nodig. Nu is het een middel geworden om te scoren en helpt het niet bij wat men nu aan de kaak wil stellen in deze slappe hap.

avatar van Ed Kroket

Ed Kroket

Miepjemiep schreef:

Wat n verschrikkelijke film... Afgezet uiteraard.. Wie houdt er nu van verkrachtingsscenes?

Houden van is een verkeerde bewoording. In deze film vond ik de scenes op zijn plaats en logisch (beetje rare typering). Dat wil niet zeggen dat dit altijd zo is. In "Irreversible" ging wat mij betreft de scene totaal aan het doel voorbij omdat de scene erg lang duurde.

avatar van Parisa

Parisa

K. V. schreef:

Het eerste uur was toch niet echt m'n ding. Een lang gerekte verkrachtingsscène die toch wel erg lang duurde, maar gelukkig was het tweede uur wel wat interessanter.

Het tweede uur was dus een verademing. Haar wraak was zoet. 'k vond het ook wel amusant gebracht, ondanks dat het wel om marteling ging.

De cast deed het wel prima en verder zag de film er wel prima uit.

'k heb me wel wat door het eerste uur moeten worstelen, maar het tweede uur maakte toch veel goed. Al bij al dan toch de moeite om te bekijken.

Ik ben het voor deze film wel eens met de mening van K.V. In het 2e uur is hij dus ook 'trigger'-vrij. Figuurlijk dan. Het 1e uur heb je niet nodig om te begrijpen wat er is gebeurd.

avatar van Antonev

Antonev

Matig niemendalletje. Niet alleen voorspelbaar, maar ook weinig origineel en de kills zijn ook niet bepaald 'spannend'. Vond daarnaast dat Sarah Butler weinig overtuigend overkwam als de vrouw die wraak komt nemen. Er was maar één scene waar mijn nekharen van overeind gingen staan en dat was de scene waarin Sarah verkracht wordt.

Leuk voor een zondag avond, deze gaat terug op de plank en komt er waarschijnlijk nooit meer van af.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

De verkrachting-scene op zich vond ik nog niet eens echt schokkend, je ziet namelijk geen naakt, ze heeft nog een shirt aan en het is ook niet expliciet in beeld gebracht.

De scene op zich duurt idd wel 10 minuten en gaat van kwaad tot erger, maar ik heb wel eens erger gezien.

De moorden in het 2e stuk als ze wraak neemt is dan wel weer goor en onsmakelijk.

Ben benieuwd of deel 2 hetzelfde is.

avatar van mutten12

mutten12

Gisteren deze film bekeken....Vrij klassiek qua 'verhaal' zeer matige acteurs...sommige noemen deze film brutaal maar ik vond het meer 'highschool drama'...enfin 2 voor de moeite....

goeie film maar deel 2 vind ik iets beter nog..deel 3 is waardeloos

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

Het origineel had al veel weg van Last House on the Left, dat 6 jaar eerder uitkwam (1972 en dit origineel uit 1978). Films waarvan toen de shock van verkrachting en wraak zeer cru overkwam. Vooral in die tijd, al blijven het nog altijd harde scènes. Benieuwd of preuts Amerika met z'n brave Hollywoodremakes hier nog wel iets van kon maken. Bij Last house on the left is dat wel gelukt en ook hier moet de film zeker niet onderdoen voor het origineel. Dit is zelfs beter gebracht met zowel een confronterende verkrachting als creatievere wraakscènes.

Blijft een goeie remake. In mijn ogen bleef het originele Last house on the left ('72) meer hangen dan het origineel van I spit on your grave ('78). Beiden zijn een gedurfde aanpak. Het gaat tenslotte over een verkrachting en als je voluit dit thema wil aankaarten moet je op z'n minst de gruwel al kunnen tonen. Als je vindt dat de beelden er over zijn, moet je maar bedenken dat het voor echte slachtoffers nog veel harder aankomt. Dan kan je als filmmaker twee kanten uit. Ofwel ga je voor het effect dat zo'n verkrachting met zich meeneemt en de psychologische gevolgen voor het slachtoffer. Ofwel ga je voor wat in het hoofd van velen zal spelen: wraak nemen op de daders.

Voor een Amerikaanse film is het vrij hard. Dit doet me wat denken aan de Franse horror die je in de 21e eeuw kan zien. De film neemt haar tijd op van het toch ietwat simpele verhaal er alles uit te halen. Je wordt weinig verrast, zeker als je het origineel kent, maar wordt wel overdonderd door de beelden.

Geen echte topfilm, daarvoor zijn de acteurs niet sterk genoeg en is het niet meer dan een goed gemaakte film, maar de maker gaat wel voluit. En dat bij een Amerikaanse remake van een horrorfilm. Er zijn zo al veel pogingen gedaan die mislukt zijn. Deze is zeker de moeite.

avatar van leroytje1989

leroytje1989

Dit is echt de beste van de 3 delen.

Het begin is echt moeilijk om naar te kijken dat komt door de medelijden voor die meid.maar als ze eenmaal terugkomt komt ze ook echt hard terug en dan krijg haast medelijden met die gasten want wat maken die een pijn mee, geweldig!! Ik keek hem trouwens niet voor het eerst maar wilde toch nog even me mening delen. Verhoogd naar *4.5

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Pas geleden voor het eerst gezien. Goede film in zijn genre . Begin is te langzaam maar maakt het daarna meer dan goed

avatar van Arapaho85

Arapaho85

Film technisch en op acteerwerk is zeker niets aan te merken.

Nadat een jonge vrouw bruut (!!) verkracht wordt door een stelletje hillbillys zint zij op wraak en transformeert ze in een geslepen killer die perfect weet hoe je langzaam iemand kan doodmartelen. Maar dan begrijp ik het niet goed meer, als je inderdaad een geslepen killer bent waarom loop je dan na brutaal verkracht te zijn geweest stomweg met je blote kont het bos in om je daarna nog eens opnieuw te laten verkrachten???

de kill van de sheriff...

avatar van bjerik76

bjerik76

Eerst deel 2 gezien, toen 3, en nu dus daar waar het mee begon.

Wraak film, waarvan je dus al weet wat er gaat gebeuren, en hoe het afloopt, alleen de manier waarop is de vraag.

De film komt langzaam op gang om vervolgens 15 minuten naar een afschuwelijke verkrachting te kijken, als je denkt dat het er op zit komen er nog eens 15 minuten bij.

de 2e reeds heb ik verder gespoeld om deze vreselijke beelden voor mezelf maar ook voor haar snel voorbij te laten gaan.

Alles was bij de 1e scene al duidelijk.

Om deze scene 30 minuten te laten duren vond ik overbodig.

Dan is de vraag waar en hoe de schrijfster de paar maanden daarna zichzelf heeft hersteld om te transformeren met kleding en al. Daar hadden ook wel scenes van bij gemogen.

En vervolgens komt de wraakacties, die dan ook vreselijk zijn, maar waar je als kijker volkomen achterstaat, waardoor het eigenlijk niet ranzig is om naar te kijken omdat je het ze min of meer ook gunt.

acteerweerk was prima, maar eigenlijk weet je al voordat de film start hoe/wat.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Tja.

Sfeer is niet zo goed, cinematografie kon ook beter en is niet speciaal, veel toevalligheden en zeer vlakke personages. Dat kan je misschien wel verwachten bij zo een horror. Verder is het uiteraard wel vermakelijk. Het verklaart de lage metascores maar de al bij al behoorlijke ratings. Ik ben ergens ook wel blij dat iets zoals dit erg onrealistisch is. Nu, het meest storende punt zijn de personages. De vrouw die wraak neemt lijkt een compleet andere vrouw dan de vrouw die we eerst zagen. Hulpeloos en uiteindelijk erg wraakvol, en vooral dat laatste past gewoon niet. Er zijn erg veel toevalligheden en plots worden de mannen watjes. Hoe kan ze nu in éénmaal iedereen overmeesteren (met dank aan toevalligheden), zonder zelfs angst ervoor te hebben. Erg geloofwaardig is het allemaal niet. Ook de sheriff en Matthew zijn erg stereotiep opgebouwd en louter vervelend. Het maakt ook geen sense dat Matthew ook hier de volle behandeling kreeg. _Lijkt qua film ook wel een beetje op Eden Lake. Knappe actrice trouwens, daar zijn ze dan wel weer in geslaagd.

avatar van n00r

n00r

Dit is best wel een aangrijpende film. Vind het stiekem toch wel leuk om te zien hoe ze 1 voor 1 iedereen afslacht.

avatar van Supernatural

Supernatural

gisteren even weer gezien voor de 2de keer .hij blijft leuk.
beter dan het orgineel. en de wraak die ze gaat nemen geweldig .vooral de laatste 3kills geweldig

kort gezegd goeie film .die ik in de toekomst wel weer eens ga zien.

avatar van Imane10

Imane10

Ik vond de film echt veels te chaotisch. De verkrachtingscene duurde ook veel te lang.. ik heb echt moeten doorspoelen.. je zou zoiets maar kunnen aanzien .. bah!

nee, voor mij was het echt een no go. Heb hem moeten stoppen omdat op een gegeven moment dacht ik bij me zelf: waarom kijk ik dit nog...?

avatar van Kondoro

Kondoro

De tweede film die ik herzie dit weekend en uiteraard weer een horror film. Dit keer gaf ik de kans weer aan ‘I Spit On Your Grave’, destijds in mijn ogen een ‘super’ horror die nu toch wel iets minder is in mijn ogen. Onder andere weer een leuk wraakfilmpje die toch aardig wat kijk plezier brengt en op sommige stukken goed en leuk te volgen is. Steven zet hier een prima werkje neer, zeker beter dan de volgelingen die er op gekomen zijn en precies een concept wat voor één film leuk is maar een vervolg word dan al snel uitgemolken.

Het verhaal was ook wel aardig leuk om te volgen, we volgen Jennifer een jong stadsmeisje dat in een hut gaat logeren om daar rustig aan haar boek te kunnen werken. Op de weg naar de hut word ze gestoord door drie jongens die wat aan het flirten waren waarop ze één van hen laat struikelen die zich er een beetje voor schaamt. Eenmaal aangekomen in de hut merkt ze dat de riolering/sanitair niet goed werkt en vervolgens de hulp krijgt van Matthew, een gehandicapte jongen (daar lijkt het wel op) en geeft hem vervolgens een kusje. Matthew denkt dat ze wat van hem moet hebben en zijn ‘vrienden’ besluiten hem het beste te geven maar, dat moet dan wel tegen de zin van Jennifer. Ze staan op het punt de meid te verkrachten waarna Jennifer weet te ontsnappen en vervolgens in het bos de sherrif tegen komt. Ze denkt dat hij haar gaat helpen maar in tegendeel zelfs: hij verkracht haar ook. Wanneer ze haar voor dood achterlaten komt ze later terug om op iedereen wraak te nemen en dan krijg ik een mooi Saw gevoel maar dan wat soepeler en niet al te bruut.

Sarah Butler, een mooie meid speelt de rol als Jennifer prima. Daarbij vond ik de rol goed bij haar passen en ze zat er goed in. De rest deed het ook prima en ook de rol van Chad Lindberg was geslaagd. Al om al, geslaagde film en geslaagde herziening maar, de film is wat minder dan eerst.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ok dit is blijkbaar een remake, hoewel het origineel als officiële titel "Day of the Woman" heeft. Ik kan mij over dat origineel niet uitspreken. Kennelijk zijn er ook nog een aantal vervolgfilms gemaakt, maar daar ga ik mij alsnog niet aan wagen. Ik vond deze wel goed te pruimen. Het had zeker een minuut of 20 korter gekund. Zeker de verkrachtingsscène wordt nogal gerekt. Dit is ongemakkelijk om naar te kijken al vind ik de revenge scènes toch schokkender. Lekker dat die smeerlapjes hun verdiende loon kregen. Oh, Als Eden Lake toch een klein beetje zoals dit was geweest, dan had ik die nog wel enigszins kunnen waarderen. Goede tip van Daan258!

Boeikens kijk eens we komen alweer overeen

avatar van Daan258

Daan258

The Tortured (2010) al gezien alexspyforever ?

Ook een lekker filmpje hoor.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Daan258 schreef:

The Tortured (2010) al gezien alexspyforever ?

Ook een lekker filmpje hoor.

Die plotomschrijving klinkt ook wel leuk. In wezen ben ik eigenlijk niet zo een fan van torture maar als het om wraak gaat op verkrachters, pedofielen etc, maw dat ze een koekje van eigen deeg krijgen kan ik er wel van 'genieten'. Misschien dat iemand deze nog nomineert. Ook in die stijl die ik recentelijk heb gekeken is Daddy's Little Girl (2012). Vond ik ook erg goed.

avatar van Daan258

Daan258

alexspyforever schreef:

Dan zit je zeker bij The Tortured goed:)

Daddy's Little Girl moet ik ook nog steeds zien, lijkt me ook een erg gaaf filmpje.

avatar van nadrin

nadrin

Eigenlijk een heel gemiddelde film. Tot aan de wraak dan wordt het wel intens. Hoofdrol wel vaak zwak geacteerd

avatar van Shadowed

Shadowed

Bruut.

Toch maar weer gekeken, omdat ik me vroeger heb voorgenomen om een top 10 heftigste films te kijken. ( I Spit On Your Grave, Baise-Moi, Irreversible, A Serbian Film, Martyrs, A L'interieur, The Human Centipede, Salo, Cannibal Holocaust en Tarnation). Tot nu toe sta ik mooi op 7/10.

Maar goed, de film maakt dan ook zijn status gedeeltelijk waar. De film is vooral in het tweede deel erg bruut om te zien. Vooral hoe de schurken soms afgemaakt worden en zo schreeuwen krijgt je (ondanks de daden die ze hebben verricht) toch echt flink medelijden met ze. Vooral Matthew en de agent zijn pijnlijke momenten om te zien.

Acteerwerk is van Butler en de dikke cameraman zeer tegenvallend, de sheriff, Matthew en de 2 hillbillies zijn soms nog wel overtuigend. De film is bleek, wat wel hierbij past, en is daarom visueel wel redelijk. Kijkt ook redelijk makkelijk weg ondanks het lange begin en middenstuk. De verkrachtingsscène vond ik lang duren, maar echt niet schokkend gebracht. De Baise-Moi verkrachtingen zijn een stuk schokkender gebracht.

Voor de rest zeer bruut, horrorfans zullen wel blij zijn. Vond de film beter dan verwacht.

avatar van reodina

reodina

Deze film nu 2x gezien en ik vind het een brute film. Vooral de wraakactie is top !

avatar van IH88

IH88

“Please!”

“"Please" is what I said to you!”

Sterke horrorfilm. Hard, compromisloos en soms misselijkmakend. Maar de opbouw is goed, en de wraak in het tweede gedeelte smaakt zoet. Ik had alleen wat meer willen zien van Jennifer net na de verkrachting, en hoe ze hiermee omgaat en hoe haar plan voor wraak zich ontwikkeld. Want nu is ze toch meer een wraakengel, in plaats van een vrouw die iets traumatisch heeft ondergaan. De transformatie gaat wel erg snel. Maar alle credits voor Sarah Butler, die de vrolijke jonge vrouw, bang slachtoffer en uiteindelijk nietsontziende wraakengel sterk weet te spelen. Ik ga wel even checken of ik een heggenschaar in de schuur heb liggen. Je weet maar nooit...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Bovengemiddeld goed!

Ik heb het origineel nooit gezien, maar deze film heeft gewoon wat. Lekker duistere sfeer, fijne spooky locatie inclusief lokale nietsnutten en onverdraaglijke schofferingen die uiteindelijk leiden tot sympathie jegens het gekwelde hoofdpersonage die doordacht als een vrouwelijke terminator iedereen betaald zet voor hun daden. Een van de weinige films die ik de laatste tijd zag, met erg originele moorden. Al zijn die natuurlijk vast al eerder de revue gepasseerd in het origineel, maar dat doet er weinig aan af voor mij. 4*

avatar van DonR4mon

DonR4mon

Deze film verraste me enorm. Een van de betere in zijn genre. Deel 2 en deel 3 zijn ook aardig.

avatar van Rafasol

Rafasol

3 a 3,5. Het gemiddelde ware dus het beste geweest.

Maar ben een liefhebber van het genre. De aanloop is redelijk traag en je weet uiteraard wat er gaat gebeuren. Wat mij het meeste stoorde is dat het allemaal heel simpel ging plots en een klein, tenger vrouwtje plots met mannen gaat slepen en ze in de touwen gaat hangen, tenzij die mentaal gehandicapte (als eerste overmeesterd, maar als laatste vermoord) haar geholpen heeft, en dan nog.

Maar voor wie van het genre houdt, zeker kijken, goede wraakfilm.