• 9.374.502 stemmen

I Spit on Your Grave (2010)

Horror / Thriller | 108 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot I Spit on Your Grave

"Justice served one torture at a time."

Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.

avatar van emporio

emporio

erg goede film, vooral het feit dat het om het verhaal ging maakte hem zo goed, normaal bij zulk soort films zie je 5 minuten wat er gebeurt is en daarna begint de moord en doodslag, nu juist totaal het omgekeerde

avatar van dirk-dv

dirk-dv

Prima horror film.

verkrachting scenes duurden wel wat te lang, maar in het 2e deel van de film zag je echt dat het iets weg had van Eden lake en SAW.

avatar van erik1677

erik1677

Hmmmm dirk-dv, dit is een remake hoor, die films wat je noemde zullen eerder iets weg hebben van deze film.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Bruut revengefilmpje zeg!

Origineel niet gezien, en na deze zie ik daar ook nog weinig heil in.

In ieder geval, lekker traditioneel revengefilmpje dat er lekker grauw en vuil uitziet en met enkele zeer brute kills. Zoals het hoort krijgt de leider van de verkrachters (Sheriff Storch, wat een heerlijke performance ) de meest pijnlijke dood te verwerken. Maar ook het andere schorem krijgt zijn verdiende loon.

De verkrachtingsscène(s) zijn hard, het revengegedeelte lekker goor. Enig minpuntje is dat het misschien wel allemaal wat te makkelijk ging voor het meisje.

Maar verder uitstekend!

avatar van Film Pegasus

Het origineel had al veel weg van Last House on the Left, dat 6 jaar eerder uitkwam (1972 en dit origineel uit 1978). Films waarvan toen de shock van verkrachting en wraak zeer cru overkwam. Vooral in die tijd, al blijven het nog altijd harde scènes. Benieuwd of preuts Amerika met z'n brave Hollywoodremakes hier nog wel iets van kon maken. Bij Last house on the left is dat wel gelukt en ook hier moet de film zeker niet onderdoen voor het origineel. Dit is zelfs beter gebracht met zowel een confronterende verkrachting als creatievere wraakscènes.

avatar van jordandejong

jordandejong

Toch wel een vrij grote tegenvaller.
De rescensie's op vrijwel alle filmsites waren erg lovend. Vooral de goede/extreeme gore werd genoemd.

Ik heb het origineel nog niet gezien maar hij staat op het lijstje.
Het acteerwerk was (zeker voor horror begrippen) zeer goed. Andrew Howard als de sheriff doet het zelfs uitstekend.

De verkrachtingsscene(s) waren zeer ongemakkelijk en op dat punt dus wel geslaagd. Daarna wil je dat de daders op de meest creatieve manier gemarteld en vermoord worden. Creatief wordt het inderdaad maar de extreme gore blijft uit. Ik weet niet of het eraan ligt dat ik de ''Unrated'' versie van 97 minuten heb gezien want op IMDB staat dat er ook een is van 108 minuten. Benieuwd of de gore daar wreder is want ik vond het hier toch wel erg braaf. Wordt die penisscene daar bijvoorbeeld wel in gefilmd of is dat ook ofscreen zoals in mijn versie?

Het goede acteerwerk en het zieke sfeertje houden dit toch nog op een voldoende. Maar de revenge was erg teleurstellend.

avatar van Daan258

Daan258

net voor de 2e keer gezien en het blijft echt een hele brute horror film.

avatar van Thorak

Thorak

jordandejong schreef:
Toch wel een vrij grote tegenvaller.

Ik heb het origineel nog niet gezien maar hij staat op het lijstje.

De unrated versie zou juist de versie met de vel gore moeten zijn, maar het viel mij ook heel erg tegen. Zo bruut en veel gore was er helemaal niet...
De verkrachtingsscène was zeer zeker ongemakkelijk (zoals het altijd wel is), maar ik heb ook die heftiger gezien, in Last house on the left bijvoorbeeld. Deze film is daar sowieso een kloon van, zowel het origineel als ook weer de remake...

avatar van Daan258

Daan258

Thorak schreef:

Het gore viel wel tegen????

ik vond er juist behoorlijk wat gore in zitten hoor.

avatar van jordandejong

jordandejong

Daan258 schreef:

Het gore viel wel tegen????
ik vond er juist behoorlijk wat gore in zitten hoor.

Buiten de vishaak door de oogleden was het vrij braaf. 9 van de10 dingen gebeurden off-screen.

avatar van ibendb

ibendb

Een goede film.
Het eerste deel van I Spit on Your Grave is goed te bestempelen als drama. Dit was eigenlijk al erg goed. Na de erg brute verkrachting (die toch wel minstens een vierde van de film vult) richt de film zich meer op de overvallers (later de slachtoffers) zelf en dit is goed omdat je dan ook wat van hen kent. Pas op de laatste twinting minuten wordt het echt een revengefilm. Dan wordt de film goor en spannend. Ook zie je hoe het knopje van Jennifer omdraait en zei echt wraak neemt. En dit maakt de film sterk. Verder was het acteerwerk goed en het verhaal was ook in orde. Op het einde krijg je nog eens een sadistiche blik. 3*

avatar van cassie1997

cassie1997

wel een goede film. maar de1e helft van de film was alleen maar verkrachting en andere aleen maar marteling

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijke horror. Verkrachting wordt op zich wel aardig in beeld gebracht.
Hoe Jennifer wraak neemt vind ik dan wel erg ver gezocht. Ze ontpopt zich tot een soort van Jigsaw met de constructies die zij in elkaar zet voor elke slachtoffer. Wel raar overigens voor iemand die zo een kluns als zij: wijn morsen, telefoon in wc laten vallen. Maar goed daar moet je eigenlijk niet teveel op letten met dit soort films.
Wel mooi om te zien hoe elke dader werd aangepakt door haar: mooie badkuipscène met chemische troep erin, vishaken door de oogleden, de man waarvan ze zijn penis afhakt en in zijn mond stopt en hoe ze die shotgun in de sheriff zijn kont stopt.

Alleen jammer dat er nauwelijks sfeer in deze film te vinden is en het nergens echt spannend wordt.

Ik heb overigens de Unrated versie gezien.

3,0 Sterren.

avatar van nognooit

nognooit

melvddonk schreef:
In het origineel is het bij het wraakgedeelte ook erg fijn dat ze haar lichaam gebruikt als ‘lokaas’ en ook dat hebben ze er hier uitgehaald. De moorden zijn allemaal een stuk slechter als die in het origineel. Het was allemaal een beetje Saw-achtig, maar dat werkte totaal niet voor deze film.

Dat miste ik ook aan het wraakgedeelte in deze remake.
Juist het gene dat haar seksualiteit in het begin tegen haar word gebruikt en zij dit op het einde juist in zit als een wapen tegen de mannen, maakte die film bijzonder. Ook het excuus dat een van de mannen in het origineel gebruikt dat zij er zelf omvroeg, omdat ze uitdagende kleding droeg in een bikini lag te zonnen, miste ik hier. Nu is de remake op conceptueel gebied een stuk armer geworden dan het origineel.

Overigens is deze remake op heel veel vlakken véél beter dan het origineel.
Alleen al de acteur van Matthew doet wonderen. Was de eerste een soort Revenge of the Nerds extra, is deze duidelijk een zwakzinnige.
Cinematografisch is het ook allemaal een stuk mooier en beklemmender.
De soundtrack is dan wel weer jammer, op enkele punten stoorde ik me daar aan. Iets te gelikt en vooral standaard Hollywood bij enkele scenes in het begin.

Al met al een redelijke remake, jammer dat ze de kern of het middel van de wraakscènes hebben aangepast, waardoor het een meer standaard rape-and-revenge film is geworden.

avatar van congo

congo

Het origineel vind ik absoluut niet geweldig behalve de 70s sfeer en de puike prestatie van Camille Keaton. Beetje een inhoudsloos filmpje.

Ik gok dat het in deze remake nog net iets bruter moet op z'n moderns.

Overigens vind ik die quote "Forgive me father, for I will sin" zo cheesy als de pest.

avatar van Waackx

Waackx

Nooit het origineel gezien maar ik vraag me af wat het doel was om dit verhaal te verfilmen vooral voor de tweede keer.

Het vervelende van een onderwerp als dit is; dat je al nauwelijks meer verrast kan worden omdat je al weet wat de volgorde gaat worden (introductie/verkrachting/wraak).

Maar de spanning voor de verkrachting valt reuze mee omdat de scenes maar uitgerekt worden en de film doet er ook vrij lang over om bij de climax te komen, want zelfs na de verkrachting kabbelt het maar voort met gesprekken tussen de verkrachters die zo voor de hand liggen en weinig boeiend zijn.

En de wraak zelf is gelukkig het beste gedeelte uit de film maar helaas inderdaad te veel dingen off-screen.

Plus al haar voorbereidingen die ze had gemogen waren behoorlijk ongeloofwaardig.

Haar acteerwerk vond ik ook maar matig.

Ik heb slechter dat dit gezien maar ik vind het een zwaar overschat werkje.

avatar van homerjay

homerjay

Ongemakkelijke film die door de overdreven rednecks en de bizarre wraakacties mij niet wist te raken. Ik kan de algemeen hoge waardering niet begrijpen

avatar van scorsese

Matige film waarin een vrouw wraak neemt op een groep mannen die haar mishandeld en verkracht hebben. Een voorspelbare wraakfilm met voorspelbare personages. Ondanks een flink portie geweld weet de film niet echt naargeestig te worden. Ook had de film een stuk korter gekund, vooral in het nogal saaie begin had flink gesneden mogen worden.

avatar van numb nuts

numb nuts

goed,alleen ookal was haar wraak

goed,ben ervan overtuigd dat het veel beter in beeld

had gekund b.v. met betere close up's

avatar van megaman

megaman

Question: Als ik Martyrs een goeie film vindt, is deze dan ook een aanrader? Trailer zag er namelijk cool uit en sommige aspecten deden me denken aan Martyrs waaronder het wraak en geweld thema.

avatar van scorsese

megaman schreef:

Nee, deze film is in weinig opzichten te vergelijken met het vele malen betere Martyrs.

avatar van Chris0478

Chris0478

Was een leuke, sommige scènes inderdaad iets te lang. En daarna vond ik dat het revenge gedeelte een beetje te snel werd afgeraffeld. Vrouwtje zet echter een topprestatie neer naar mijn mening, daarom 2,5 ster. And she's a looker, fap fap.

avatar van henkula

henkula

Tonypulp schreef:

Het grootste gemis in vergelijking met het origineel is een drukkende sfeer. Er heerst geen 'naar' gevoel, het gaat niet onder je huid zitten.

Heel goed gezegd, het origineel is gewoon niet te evenaren, dat was niet gewoon wraak.

Toch maar twee punten bij nader inzien, echt slecht is deze film niet te noemen.

avatar van mar007

mar007

voor mij was het net even te heftig.

vanaf het moment dat deze walgelijke,gestoorde,enge kerels bij deze vrouw in huis

binnen dringen voelde je echt de angst van deze vrouw en gadver het zal je maar gebeuren...

vond de verkrachting misselijkmakend en omdat het te heftig was en zolang duurde overwoog

ik of het wel verstandig is om de film verder te kijken...toch afgekeken.

het wraak gedeelte in de film was wel goed te behappen en ik had geen greintje medelijden

met deze idiote kerels.

maar het eerste gedeelte van de film vond ik echt niet fijn om te zien bah...wat een narigheid.

dankzij het wraak gedeelte 3 sterren dat was wel goed hoor.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Als je het droge/saaie begin niet een uur maar met 3 uur verlengt heeft onze hoofdrolspeelster nog geen enkele diepgang of sympathie op geroepen bij de kijkers. Zij sleurt zich net als de rest mee in de onkunde van regisseur Monroe,die totaal niet met personages overweg lijkt te kunnen. Emotionele scènes of keiharde scènes voelen allemaal zó droog en weinig boeiend aan. Het ligt ook deels aan de manier van hoe de cameravoering bij deze film wordt toegediend (erg zakelijk).

Andere pijnpunt voor mij is dat er geen enkele pit of beleving aanwezig is,waardoor er ook iedere vorm van creativiteit ontbreekt. Ik bedoel : er mag toch meer te beleven zijn ? Het is nu vooral recht toe recht aan geschreven. Er is niet veel meer te ontdekken er wordt gewoon de pad der voorspelbaarheid bewandelt met saaie doorsnee personages 1 tje moet weer eens gezinnetje hebben en thuis de brave heer zijn met een bijbaantje bij de kerk je kent het ondertussen wel

Van het woord balans zal manroe ook eens moeten opzoeken,want het zou tóch wel behoorlijk handig zijn geweest om in het begin te gaan knippen (er wordt toch niks met het personage gedaan) en het toe te passen bij het ''revanche'' gedeelte. Nu is het evenwicht kompleet verdwenen en heb plotsklaps een ''killer-machine'' waar net Saw haar favoriete film is en iedere scene minimaal 1 moord moet plaats-vinden. Het mocht zowiezo allemaal voor mij wel robuuster op visueel noch bij de moorden. Ik zelf ken het origineel niet,maar het lijkt me minimaal wat voor veranderingen er zijn doorgevoerd en dan heb ik de unrated versie gezien.

avatar van John Milton

John Milton

I spit on your movie... Holy Crap wat een nare boutfilm... Ja dat had ik kunnen weten, maar moe als ik gisteren was viel ik in slaap bij Broken Blossoms (1928) en ik dacht 'Goh ik kijk eens wat totaal anders'. Het verhaal is simpel: Woman gets raped en comes back for revenge... Dit valt onder martelporno, geen diepgang, geen verlossing, alleen gruwel.

Het acteerwerk valt nergens op maar is adequaat voor een horrorfilm. Branson speelt met succes de nare hillbilly en Sarah Butler is een prettige verschijning om naar te kijken en die hjer de kans krijgt om te laten horen hoe hard ze kan gillen huilen en later, apatisch uit haar dopjes kan kijken.

Ik heb het origineel niet gezien dus vergelijken gaat niet, maar wie de combinatie oogbal en hongerige kraai, penis en heggeschaar of anus en shotgun potentieel onaangenaam vindt, kan 'I Spit on Your Grave' beter links laten liggen. Volk dat nog plezier haalt uit films als Hostel en Saw 23 kan hem een kans geven, maar ik raad dan liever de boven al genoemde Eden Lake aan die naar mijn mening vele malen beter is dan deze film, al heeft hij maar een half punt hoger op IMDb.

avatar van Tafelkleed90

Tafelkleed90

Dit was echt een 'zieke' film.. Sommige scenes heb ik met half dichtgeknepen ogen zitten kijken. Deze film deed me sterk denken aan de film seven days (les 7 jours du talion). Als je van dat soort films houdt, is het wel een aanrader. Geschikt voor mensen met een sterke maag.

avatar van KingJ

KingJ

Mmwahh leek me een aardige revenge film maar werd een nare martelfilm. Misschien niet slecht gedaan maar ik hou er niet van, erg realistisch was hij ook al niet.

Inderdaad misschien iets voor de liefhebbers van SAW en Hostel.

avatar van Thorak

Thorak

John Milton schreef:

Eden Lake vond ik dan juist weer een van de grootste missers van het deccenium. Maar "I spit on your grave" valt daar ook maar net naast. Deze film zal voornamelijk schokkend zijn voor de 'beginnende'- en jongere horror-kijker...

avatar van John Milton

John Milton

Thorak schreef:

Maybe, maar is de eerste vraag is of dat persé een pluspunt is voor een horrorfilm, schokkend zijn. Het kan geen kwaad, maar het zou niet het doel moeten zijn. Grappig van Eden Lake, ik vond die juist erg sterk voor een nare shockerende film omdat ik die een stuk realistischer vond.

Ik denk dat jonge- en beginnende horrorkijkers hier absoluut geschikt door zullen zullen zijn, maar sdaar verdient de film voor mij geen pluspunten voor. Martelporno, veel meer kan ik er helaas niet van maken, dat had ik bij Eden Lake niet echt, hoe naar hij ook was