Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg
Bekijk via Videoland
Plot I Spit on Your Grave
"Justice served one torture at a time."
Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.
Jennifer Hills
Stanley
Mrs. Storch
Chastity Storch
Jeroenert
Wat een walgelijke film. Ik heb het origineel niet gezien dus kan hem daar niet mee vergelijken. Deze doet inderdaad erg denken aan The Last House On The Left, een film die ik na een half uur ook uitgezet heb. Ik heb deze wel helemaal gezien maar het is om te kotsen. Wil je weten hoe een groepsverkrachting eruit ziet en hoe een slachtoffer haar daders terug wil pakken? Dan moet je deze kijken, meer is er niet over te zeggen want meer is er ook niet.
Deze past weer in het rijtje van de Saw-reeks. Misselijkmakende geesteszieke films waar vermaak uit opgemaakt kan worden. In mijn optiek heb je dan echt een zieke geest...
yeyo
Tja zo'n uitspraken vind ik best hypocriet. Waarom heb jij 'm dan gekeken?
yeyo
Tja 'nieuwsgierigheid', met zo een plot / titel weet je best wat je kan verwachten. Het is eerder sensatiezucht. Niet dat daar iets mis mee is, maar kom dan niet aanzetten met hoe schandalig het is dan dit soort films gemaakt worden.
Maar je moet best wel ziek zijn (zoals ik
) dat je naar dit soort films gaat kijken.
Klinkt leuk, ga ik kijken!
Overigens...ik raad je dan ook The last house on the left aan
Tonypulp
maurice32
Maar je moet best wel ziek zijn (zoals ik
) dat je naar dit soort films gaat kijken.
zo ziek was deze film helemaal niet , heb ergere gezien
Ik heb het origineel nooit gezien, maar de remake is me goed bevallen. Al moet je weinig verrassingen verwachten (joh, zouden die agenten bij de groep verkrachters behoren? Verrassend..). Mensen die de remake van The last house on the left hebben gezien, krijgen eigenlijk een identieke film te zien. Opvallend hoe erg de 2 films op elkaar lijken zeg. Een verlaten huis in een redneck gebied, een groep tuig met 1 iemand die het eigenlijk niet wil, een verkrachting en een keiharde wraakactie van het slachtoffer.
De film duurde me in de opbouw eigenlijk veel te lang. Dat 1e uur had wel iets sneller gemogen. De verkrachtig werd ook rauw getoond, al viel het ergens wel mee. Ik vond de verkrachtingen in Irriversible en The last house on the left nog erger vertoond.
Het laatste half uur was zoals verwacht wel echt genieten met de wraakactie van onze schrijfster.
Niet geheel realistisch hoe een normale meid plotseling tot zoveel wreeds in staat is, maar leuk was het wel. Die kerel die met zijn kop in een badkuip vol chemische troep komt, die camera geek wiens ogen eruit gegeten worden door kraaien, de goorlap wie zijn penis verliest en zijn tanden uit de mond gebroken ziet worden en de sheriff die een shotgun in zijn kont gepropt krijgt....zwaar over the top maar ik heb het met een grote grijns bekeken!
Prachtige film voor de liefhebbers van dit soort wraakfilmpjes, als je niet moeilijk doet over realisme en over the top gaande daden.
heb die trouwens von 108 min gezien , 11 min langer dan deze
Dat is de Unrated version en die ben ik nu ook aan het kijken.
Loisb
Ik zal maar niet zeggen wat ik van deze mannen vind. Daar zijn geen woorden voor. Natuurlijk is het een film, maar het kan ook echt gebeuren. Dat verontrust wel. Is het wel veilig genoeg om een chalet in je eentje te huren, als je wilt schrijven? Daar hoef je eigenlijk niet over na te hoeven denken. Je moet je overal veilig kunnen voelen. Deze film laat zien dat dat lang niet altijd zo is. Wat ik goed vind, is de sfeer. Vanaf de eerste secondes, voelde ik al die spanning en dat vind ik knap gedaan. Je weet en voelt dat er iets gaat gebeuren.
De aanloop naar dat duurt misschien wat lang, maar is niet storend. Sommige beelden zijn wel vreselijk om te zien, maar het is niet zo dat het te wordt. Natuurlijk is het niet leuk om naar te kijken, maar als je het origineel kent, weet je wat er ongeveer gaat gebeuren. Hoe de schrijfster wraak neemt, is goed gedaan. Het is allemaal pijnlijk en het ziet er best realistisch uit.
De acteurs doen het goed en zijn wel op elkaar ingespeeld. Sarah Butler laat zien hoe ze haar emoties in bedwang kunt houden, maar gelijkertijd, laat ze haar gevoelens ook zien. Als je van horror en gore houdt, is dit wel een aanrader
Redelijk.
Heb het origineel nog niet gezien maar ga dat zo snel mogelijk doen dus kan ik hem nog niet vergelijken.
Het begint erg langdradig maar dat komt de verkrachting (die ook erg lang duurt) die erg bruut is.
Alles in de film ziet er wel erg realistisch uit vooral de gore.
De martelingen zijn wel erg hard en ziek maar dat is dan ook helemaal wat zij verdienen.
Die moord dat die gast zijn pik word afgeknipt en dan word zijn piemel in zijn mond gedouwd was wel erg hard
Acteurs waren ook wel aardig in de film en Butler deed het niet slecht en ik moet zeggen dat ze er ook niet verkeerd uitziet.
Ga de origineel en remake van Last House On the Left ook eens kijken en hoop dat daar nog wat meer vaart in zit en niet zo langdradig is als deze.
Maar toch wel een erg fijn filmpje met een paar hele brute stukjes.
3,5
lordmars
heee hoooo effe! saw is wel even een stukje beter en erger als dit soort films, saw staat daar wel even een stuk boven!
en deze zieke geest kan dit soort films ook wel waarderen, al heb ik deze nog niet gezien maar "last house on the left" wel en die is echt geweldig vind ik.
deze binnenkort ook maar eens even huren.
dominion
Nadat ik hem had gezien viel het opzich wel mee vergeleken met de berichten hier.
Alleen waren de kills wel erg vet en best wel bruut
Stuk sterker dan verwacht.
Na de Last House on the Left remake had ik er niet zoveel vertrouwen in. Dat was een echte Hollywood poetsbeurt, terwijl deze film z'n roots toch wat trouwer blijft.
Enige jammere is dat de film weer iets te lang duurt. Er had iets meer pit in het begin én het middenstuk mogen zitten. Wat daartussen komt is stevig horrorplezier met een aardig nare nasmaak.
De Mandy Lane-achtige visuals passen goed bij deze film. Bleek en grauw met vaak een lichte trilling in het camerawerk. Muziek is niet echt opvallend maar zeker ook niet storend. Acteerwerk is jammer genoeg ietsje minder, maar de liefhebber zal zich er niet aan storen.
Het Day of the Men gedeelte is een stuk gemener geworden, hoewel minder goor en niet zo exploitation dan je zou verwachten. Het schept in ieder geval wel een ideale context voor de geweldige wraak die daarop volgt. Wel een beetje Home Alone-achtige moorden, maar best leuk in elkaar gezet en aardig goor allemaal.
Opperbeste remake dus, die soms iets teveel sleept om hoger uit te komen. Maar de scenes waar het uiteindelijk allemaal om draait zijn sterk en het origineel hoeft zich niet te schamen voor z'n opvolger. Dat is wel eens anders met die Amerikaase remakes.
Naomi Watts
Beetje hetzelfde verhaal als bij Last House on the Left. Een regisseur die de essentie van het bronmateriaal totaal niet snapt. Qua uitvoering ook veel milder, en als een film van dik 30 jaar terug veel gedurfder is dan is dat wel een kwalijke zin. En dan was dit nog wel een Unrated versie.
Het enige punt waarop deze remake een streepje voor heeft op het origineel is de visuals, maar dat mag ook wel na zo'n dikke dertig jaar. De 'daad' heeft stukken minder impact dan in het origineel, de hele exploitation 'feel' is verdwenen. De rape is minder bruut, ook is het nudity gehalte bijna nihil. Wel een enorm zwaktebod t.o.v. het origineel. Wel proberen ze pogingen te doen om deze variant meer shock value te geven, daar faalt Monroe compleet in. De torture/rape scene is nu meer een gimmick dan een middel.
De veranderingen die Monroe doorvoert zijn minimaal, en ook totaal geen meerwaarde. Een rechttoe rechtaan remake, echt punten voor creativiteit scoort ie niet. De agent voegt ook erg weinig toe. Ook een erg verkeerde keuze om de mindset van de daders compleet om te gooien. Ik vond het juist het meest disturbing feit dat ze in het origineel vonden dat ze niets fout hadden gedaan. Beetje jammer dat hier het tegenovergestelde is. Zo zijn er nog meer foute keuzes, zoals het slachtoffer die in het origineel haar lichaam gebruikt om ze te lokken. Het lokaas hier wordt ook niet duidelijk, vooral gestoeld op convenience heb ik het idee. Fysieke attributen gebruikt ze iig niet. Het revenge gedeelte haalt het uitgangspunt om te pogen tot realisme ook onderuit. Dit is de perfecte illustratie tot welk bedenkelijk niveau deze tak van torture porn toe gezonken is. Het slachtoffer wordt een soort JigSaw, de kills hebben wel wat viezigheid maar zijn vooral erg knullig. Komen het gevoel al helemaal niet ten goede, de kills zelf voelen ook geforceerd aan om enige shock value mee te geven. Terwijl dat 'm nou net zit in het creëren van psychisch ongemak, niet goorheid. Past ook totaal niet in het uitgangspunt van het Day of the Woman concept.
Erg slechte remake dus. Veel slechte additions waardoor de impact totaal verloren gaat, erg preutse boel ook door het ontbreken van nudity, het realisme gaat totaal verloren, het 'gore' gedeelte voelt ook totaal out of place aan. De hele exploitation feel wordt overboord gegooid en dat een film van dik 30 jaar geleden veel meer ballen had is een pijnlijke constatering. Een remake om snel te vergeten. Pluspunt is wel dat deze film juist laat zien hoe goed het origineel wel niet is. Hora is een veel betere remake, die het bronmateriaal veel meer eer aan doet.
TinkerTex
Altijd leuk om zo'n oude film in een nieuw jasje te zien: tamme verkrachtingen en brute martelingen. Wat dat betreft voegt het niets toe en vond ik het allemaal maar een naargeestige bedoeling. Voor de liefhebber zullen we maar zeggen.
Muyo
In het begin dacht ik 'dit zal geen horror worden zoals we gewend zijn' !
En dat is het ook niet, in ieder geval niet met beesten of monsters.
Deze film bevat geen horrorachtige wezens of iets dergelijks, maar de beelden die je te zien krijgt zijn verschrikkelijk !
Dit is één van de hardste films in de categorie martelingen die ik ooit gezien heb !
En terecht, want wat je voorheen ziet is een gruwelijke daad die een stel mannen verrichtten.
Deze film laat je de gruwelijke beelden van een misdrijf zien en daarna de gevolgen wanneer het slachtoffer het recht in eigen hand neemt.
Zeer goed geacteerd en heel goed uitgewerkt.
4 sterren.
RickZ
Voorspelbare wraakfilm met een trage start maar met orginele en gore kills ( zuurbad en kraaien ). Deed me een beetje denken aan "Eden lake", ook zo'n harde wraakfilm.
heb die trouwens von 108 min gezien , 11 min langer dan deze
zijn daar die verkrachtingsscenes uit gehaald, die duren 11 minuten
voomzap
Zo'n uitspraak getuigt, om in de terminologie te blijven, van een "ziek" mensbeeld. Voordat je waardeoordelen geeft over liefhebbers van het horrorgenre moet je dit wel kunnen aantonen aan de hand van feiten. Verdiep je er eens in. Er zijn veel wetenschappelijke studies naar gedaan, Ik ga er nu niet uitgebreid naar op zoek maar lees pakweg bijv. dit eens vanaf de vierde alinea.
NLjoeri_30
Het is inderdaad nogal een zieke film, en dat zit hem er bij mij vooral in de psychologische wisselwerking tussen de dame en de heren, heren doen haar iets verschrikkelijks aan en zij neemt wraak, een gebeurtenis en/of situatie waar we in werkelijkheid ook dagelijks mee te maken hebben helaas, denk alleen maar aan de oorlogen wereldwijd, daar zijn dit soort vreselijkheden dagelijks aan de orde en dan ook nog eens massaal, vind deze film dus niet ziek maar veel meer een aftekening van een verschrikkelijke waarheid! Altijd bijzonder fascinerend verhalen waarbij je een slachtoffer meemaakt en dit gaat vreten tot de wanhoop/woede en frustratie teveel worden en hetzelfde slachtoffer transformeert tot dader, vind dit een goed concept voor een film en vind dat ze daar met I Spit on ur Grave al heel vroeg handig gebruik van hebben gemaakt, ik heb het origineel gezien en die was vet genoeg, ga deze dan ook niet kijken, verwacht een herhaling en herhalingen? Kunnen me gestolen worden, al via de televisie teveel last van, denk aan NGC & zenders als Comedy Central etc...
Bovendien zo rauw als de sfeer in het origineel kunnen ze nooit verbeteren, vind 'm gezegend maar zeg wél; als deze zo goed is het origineel dan een absolute aanrader, schokkend van 't begin tot het eind! Kijk ik deze versie toch nog wel dan kom ik ook mijn mening alsnog geven/aanpassen, veel kijk"plezier" van deze film folks, i like!
mer1973
Na eergisteren My Soul to Take van Wes Craven te hebben gezien,wat een debacle was dat, eindelijk weer eens een goede horror.(het wraak gedeelte dan,)
Wat ik begrepen had is dit een remake van een tiental jaren terug.
Nou ben ik niet z'on fan van remakes omdat deze zelden het origineel overtreffen, maar als deze al zo goed was, dan wordt het tijd voor het origineel.
Voor diegene die van horror houdt, is dit aardig tijdverdrijf.
Al blijft het thema de mishandeling en verkrachting van die vrouw vrij ziek en misselijkmakend.
Mutsaers78
Dat jij het verschil tussen film en werkelijkheid niet goed kan scheiden, moet je jezelf kwalijk nemen; niet de rest van de filmkijkers.
dominion
Zo erg is deze film nou ook weer niet heb veel ergere gezien.
Tristan Scelso
Goede sterke film. Hij is lekker hard en er wordt goed geacteerd. Is niet te lang en niet te kort. Goede dosis spanning en leuk verhaal. Er worden hier scenes getoond die meestal uit andere films gehaald worden, dus dat is wel een plus punt.

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine
2015

I Spit on Your Grave 2
2013

Drie van de hardste films in het aanbod van Videoland

Vijf van de best beoordeelde horrorfilms die op Videoland te vinden zijn

Vijf goed beoordeelde horrorfilms op Netflix en Videoland

Victim
Misdaad / Drama, 1961

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008
verkrachtingfondling remakewraakauteurgarden shears rape and revengeemasculation