• 9.375.865 stemmen

I Spit on Your Grave (2010)

Horror / Thriller | 108 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot I Spit on Your Grave

"Justice served one torture at a time."

Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.

avatar van Wouter

Grappig hoe de poster eigenlijk suggereert een slap aftreksel van het origineel te zijn....

Naomi Watts

Eindelijk een film die zich niet beter voordoet dan ie is . De poster lijkt inderdaad enorm op die van Day of the Woman.

avatar van Insignificance

Insignificance

Remake die op de meeste vlakken geen stap verder komt. Visueel wel. Met blurry achtergrondjes, wat drukkere camerabewegingen en vale kleuren wordt er een sfeertje gecreëerd, maar ondanks (of misschien wel dankzij) die schmink wordt het er niet barbaarser op. Eerder koeler. De vertolkingen en toevoegingen in het scenario bieden ook al weinig soelaas. En zo blijft er eigenlijk niet veel meer over dan hetgeen dat op voorhand al in het concept zat opgesloten: afschuw over de verkrachting(en) en voldoening voor de wraak. Dat eerste lukt natuurlijk wel. Tot op zekere hoogte, want optimaal is andere koek.

Een onhandige en omslachtige opmaat haalt er meteen al wat venijn uit. Het gesar is dan wel grof en wreed, maar vooraf is het effect toch beduidend minder. De manier waarop de sheriff in het gebeuren terecht komt is bij lange na niet zo uitzichtloos als in de moederfilm. Sowieso vormt zijn aanwezigheid eerder een probleem dan een meerwaarde. De wraak werkt beter. Niet qua impact, daarvoor legt Monroe veel te weinig gevoel in z'n film. Als ongezouten, gore martelhap is het wel te verteren, maar veel meer dan een zuinige compensatie voor iets dat diep onder de huid had kunnen kruipen, wordt het niet.

Tsja.

Ik begrijp het allemaal echt niet. Sommige keuzes die ze gemaakt hebben doen zoveel afbreuk aan het effect wat het origineel had op mij, dat ik deze film niet eens serieus kon nemen.
Dat ze in deze film al veel eerder op een slechte manier met de jongens in aanraking komt is volgens mij bedoeld om spanning toe te voegen, maar het werkte juist tegenovergesteld. Verder vond ik het ook echt heel erg raar dat er ineens een sherrif mee deed.

Ook de zogenaamde ‘spannende’ muziek deed erg veel afbreuk aan de spanning. Je kon elke keer al voelen dat er wat aan zat te komen, terwijl ik bij het origineel alles een stuk spannender vond zónder muziek.

Het acteerwerk van deze Jennifer kon niet op tegen die in het origineel. Vooral het stuk dat ze naakt terug loopt naar haar huisje maakte bij deze film bijzonder weinig impact, terwijl dat in het origineel juist een van de beste scene’s was. Vooral qua acteerwerk. In het origineel zie je dan juist hoe vernederd en verslagen ze was.

Wat in het origineel allemaal zo ontzettend veel impact maakte, was nu ver te zoeken. In het origineel namen ze ontzettend goed de tijd om de emoties van Jennifer te laten zien, die adembenemend goed gespeeld waren. De transformatie van de diep vernederde vrouw naar de bijna emotieloze killingmachine was in het origineel verbluffend. Hier waren de emoties ver te zoeken en leek het alleen om de daden te gaan. Heeft de regisseur van deze film dan niet gesnapt waar het allemaal om draaide in het origineel?!

In het origineel is het bij het wraakgedeelte ook erg fijn dat ze haar lichaam gebruikt als ‘lokaas’ en ook dat hebben ze er hier uitgehaald. De moorden zijn allemaal een stuk slechter als die in het origineel. Het was allemaal een beetje Saw-achtig, maar dat werkte totaal niet voor deze film.

Bleh.

Naomi Watts

Helemaal mee eens, het had zo mijn post kunnen wezen. Ook je problemen met de veranderingen zijn exact mijn kritiekpunten. Dat is de prijs die je betaald als je het origineel zo goed vindt denk ik.

melvddonk

I guess so. Ik vroeg me bijna de gehele film af of de regisseur het origineel überhaupt gezien had.

Naomi Watts

Dat denk ik wel, aangezien hij echt alles jat . Al snapte hij de essentie van het origineel inderdaad niet. Aangezien hij al het goede eruit heeft gehaald en vervangen voor wat hedendaagse horror elementen. Dit had zo Saw VIII kunnen wezen.

avatar van Zinema

Ruige remake.

Niet dat het origineel zo vroom is, maar tegenwoordig weet men ook heel goed de magen om te draaien. De basis is, net als bij het origineel, een simpel rape / revenge-gegeven, doch enige schrik-momentjes zijn aanwezig. Alsmede een zeer dun laagje humor en een behoorlijke dosis gore.

Redelijk.

Goed!

Oh sweet revenge....!

Wat een lage cijfers hier ineens? (de laatste paar dan)
Heb het origineel niet gezien, dat dan weer niet... Maar de film an sich zoals ik hem dus blanco bekeek is naar mijn beleving een prima prent waar her en der nog wel wat aan te schaven viel.
En normaalgesproken vallen re-makes me achteraf en vooraf toch altijd wel tegen.

Maar zo out of the box bekeken stelde hij mij niet teleur.
Het acteerwerk vond ik overall gewoon volstaan, zij het wel dat het op sommige momenten wel erg bedroevend is, maar dat vond ik maar op een aantal scenes na (bijvoorbeeld de scene dat ze bij de benzinepomp wraak neemt op Johnny) voldoende.

Plot is goed verfilmd, afschuwelijk gevoel na de verkrachting wat blijft hangen, des te begrijpelijker voor mij het begrip op wraak door Jennifer.
En dat wordt na een aanzienlijke wachttijd in de film dan uiteindelijk ook mooi ingelost.
Gewoon netjes, niet met van die overdreven gore scenes, maar passend en terugpakkend op alles wat Jennifer eerder is aangedaan.

De voorspelbaarheid in deze prent is ook redelijk aangepakt.
Zo ik had ik in de scene waarin Stanley met vishaken door zijn oogleden aan de boom gebonden zit verwacht dat Jennifer even lekker de baseballbat op zijn pens zou slaan om zo een 'groundrule run' te scoren...
Maar dat gebeurde dan weer niet.
Tevens verwachtte ik een twist in de scene dat matthew in de bungalow terug komt en van de trap valt... vanaf dan kreeg ik het idee dat matthew wraak zou gaan nemen waarbij hij uitvoert en Jennifer hem in zijn droombeeld opdrachten geeft.

Aardig filmwerk, beetje een rauwe kant zit er in ieder geval wel aan en dat kon ie ook gebruiken.
Afwisseling in het begin tussen gewoon en handycam filmwerk komt de sfeer ten goede.

Al met al voor mij een goed plaatje waar ik met genoegen naar heb gekeken.
Ben wel eens benieuwd naar het origineel nu.

gijsvogel

Na enig zoeken heb ik maar gelijk besloten om het origineel Day of the Woman niet te zien.

Voor mij doen oude films hét gewoonweg niet, daarbij de lagere rating, de comments bij het origineel en het feit dat ik deze gewoon prima vond halen me niet over om die te gaan zien.

avatar van dennislaport

dennislaport

ik heb er wel van genoten

heerlijke actie - horror

een dikke 3,5

avatar van crxman

crxman

Best een goede film, niks mis mee

avatar van Film Pegasus

Ben enigszins benieuwd naar deze remake, al vrees ik toch wat voor dit genre dat het vooral moet hebben van de hardheid en het gedurfde. Typisch Amerikaans zal men hier te braaf in zijn en de scherpe kantjes die het origineel net gemaakt hebben, er af schaven. Maar we zullen eerst zien.

'' You're sorry? It's just not good enough. ''

Laat ik vooropstellen dat ik het origineel niet ken en er zelfs nog nooit van gehoord had. Maar ookal had ik hem wel gezien, ik ben best een 'fan' van remakes. Ik vind ze vaak zo slecht nog niet. Een goed verhaal in een modern jasje hoeft niet per se slecht te zijn. Toch wil ik eerst deze film kijken, en daarna kan ik altijd nog het origineel opzoeken.

Jennifer (Sarah Butler) is een mooie meid om te zien met haar strakke lijfje, maar al snel heb je het gevoel dat je naar een naïeve doos kijkt zonder inhoud. Ze zoent de jongen die haar toilet komt repareren op de mond, ze laat haar mobiel in de toiletpot vallen en ze roept ook direct waar ze verblijft en dat ze alleen is. Niet slim, maar het zijn nou eenmaal clichés die je meer dan eens in dit soort films tegenkomt. Ook haar acteerwerk is niet altijd even sterk. Ze mist een bepaalde overtuigingskracht, met name in het eerste deel van de film komt ze niet goed uit de verf. Daarna herstelt ze zich uitstekend en in het tweede gedeelte is het treffend goed.

Vergelijkingen met The Last House On The Left zijn snel gemaakt. Stelletje asociale, vulgaire, ranzige kerels met een grote bek die elkaar opnaaien. De één heeft nog een lager IQ dan de ander. Ik heb een hekel aan dit soort mensen, en als vrouw zijnde is het normaal dat je bang wordt van een groep als deze. Zelfs tijdens het kijken van de film voelde ik een ongemakkelijk, opgejaagd en angstig gevoel. Vanaf de seconde dat ze haar huis binnendrongen zat ik op het puntje van mijn stoel. De dreiging was voelbaar en de 'shots' door de handcamera waren sfeervol.

Jammer dat het er al zo bovenop lag dat de sheriff ook niet deugt. Het spatte van de man af. Kan me dan ook niet voorstellen dat dit als een verrassing kwam.

De verkrachtingsscène ging me door merg en been. Je vraagt je telkens af hoe het komt dat er zulke zieke, gestoorde mensen bestaan en de wetenschap dat ontzettend veel van dit soort mensen vrij rondlopen is vreselijk. Op een gegeven moment werd het paniekerige geschreeuw me teveel en heb ik een paar keer mijn blik moeten afwenden. Ik vraag me af hoe actrices dit kunnen spelen. De gedachte er aan is al vreselijk, maar toch vreselijk knap wanneer je zo'n scène durft en kunt spelen.

Het tempo is traag, wat ik persoonlijk wel een plus vind. Het kabbelt voort, in het tweede gedeelte van de film komt er iets meer vaart in. De wraakscenes zijn vrij indrukwekkend en goor. Het enige waar ik een beetje tegenaan liep, was dat Jennifer zo snel 'hersteld' leek te zijn. Ze was ontzettend verzwakt en beschadigd, maar toch lijkt ze ten tijde van haar wraakacties in goede lichamelijke staat te verkeren. Terwijl dit volgens mij enkele dagen (dag of 2, 3?) na het vreselijke voorval was.

Afgezien van dat kritiekpuntje en het niet niet al te overtuigende acteerwerk in de eerste 45 minuten van de film, toch een dikke voldoende. Heb een paar keer moeten wegkijken en er zaten enkele misselijkmakende scènes in. Nee, dit is niks voor mensen met een zwakke maag.

melvddonk

Snel het origineel kijken Eline, daar is het acteerwerk van Jennifer wél overtuigend. De jongens maken zich daar wel schuldig aan wat overacting, maar daardoor komt er ook een stukje humor in de film. En het kritiekpunt wat je had op de transformatie van de verzwakte en beschadigde Jennifer naar de wraakzuchtige Jennifer is daar ook veel beter neergezet. Zit veel meer emotie in.

Je moet dan natuurlijk wel van wat overacting houden en van de ietwat tragere opbouw. Hij is namelijk nog een stuk trager dan deze, vooral in het begin.

avatar van Insignificance

Insignificance

Elineloves schreef:

Een sprong van een week of vier. De oude kerel die haar dat huisje verhuurde, belt de sheriff op een gegeven moment op. Hij vertelt de sheriff dat hij een telefoontje heeft gekregen van een vriendin van Jennifer, omdat ze al een maand niks meer van haar had vernomen.

Elineloves

Serieus? Dat moet ik dan gemist hebben, want aan het verhaal te zien leek het juist alsof het allemaal vrij vlot achter elkaar doorliep. Of ik zat net wat te lang met mijn handjes voor mijn ogen, nu begin ik aan mezelf te twijfelen..

avatar van whimp

whimp

Als je het verhaaltje op moviemeter leest heb je zeker het eerste uur al gezien, en weet wat je dan kan verwachten. Had niet verwacht dat het richting saw kant opging maar wist al wel van te voren dat het geen theevisite zou zijn. Het acteerwerk vond ik niet overtuigend, de boeren/hillbillies typetjes moeten toch allang uitgestorven zijn, het kon me niet overtuigen. Toch wel genoten van deze film, want je krijgt wat je ervan verwacht en kom op, realisme en horor/gore ligt wel heel erg ver uit elkaar
Tijdens de verkrachting scene is er ook nog een gast die op zijn panfluit zit te spelen, of hij alleen getuige is of dat hij ook actief heeft meegedaan, geeft de film niet prijs. Toch word hij op het eind niet vermoord, loose end voor een deel 2?

avatar van bfrqrv

bfrqrv

Het blijft opmerkelijk dat notabene filmliefhebbers niet kunnen inschatten wat een film gaat brengen? Liefhebbers van het genre kunnen dit wel en zien van mijle ver dat dit goed gaat worden, en na het kijken word dit weer eens bevestigd. Ik ben overtuigt dat mensen die dit niet goed vinden naar de verkeerde genre hebben zitten kijken. Aan de liefhebbers, we hebben genoten nietwaar. Wat remake betreft ook uitstekend gedaan. Lekker de cliche, sfeer, verhaal, gore behouden. Moet wel zeggen dat de kenner groep wat kleiner is geworden. Vooral omdat het aanbod minder is geworden. We moeten het vaker met remakes doen. Maar goed, hier valt weer een tijdje op te teren!

whimp schreef:

Dat was toch juist wél duidelijk?

avatar van daxclusive

daxclusive

Goede film! In begin dacht ik van... niet weer zo'n saaie film. Maar halverwege werd het spannend, hard en ranzig tegelijk. Deze film vind ik alleen niet onder het soort van catergorie horror vallen. Ik had er meer thriller van gemaakt.

avatar van Bluelabel

Bluelabel

Persoonlijk... lange inleiding, erg gruwlijk wat er overkomt met de dame.

De 'terugpak' acties vond ik geweldig verzonnen!

Wel vond ik dat je heel erg goed kon zien dat het fake was, dit misschien ook omdat ik de film op blu-ray bekeken heb.

Mooie, orginele acties!

Vies ook wel

daxclusive schreef:

Waarom zou het dan niet onder de categorie horror vallen?

Bluelabel schreef:

Wil je nou zeggen dat je op een DVDtje niet ziet dat het nep is, of wil je gewoon even melden dat je een bluray-speler hebt staan...?

avatar van mug13

mug13

Heftig,schokkend en keihard.Bij sommige scene's in deze film begon mijn bloed een beetje te koken (vieze hill billy's).Ik weet dat dit een film is met een fictief verhaal,maar maak geen grappen met deze vrouw.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Bluelabel schreef:

Wel vond ik dat je heel erg goed kon zien dat het fake was

Was het allemaal niet echt dan? Sjiez! Ben ik 'r wéér in getrapt...

avatar van mug13

mug13

geronimo schreef:

Was het allemaal niet echt dan? Sjiez! Ben ik 'r wéér in getrapt...

Bij het lezen van dit bericht lig ik Blue van het lachen

avatar van Neder0001

Neder0001

Krijg net een e-mail van een of ander bedrijf gelinked aan SAW (neem ik aan) met de text:

If you love SAW....

You must see the new movie:

"I Spit On Your Grave"

Denk dus dat ik deze binnenkort zal gaan kijken.

avatar van ernstkrijger

ernstkrijger

Net film bekeken,en val me in het geheel niet tegen hoor.Ik heb het origineel niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen. Ik zie dat sommige de verkrachtingscenes schokkend vinden,maar de scene met de heggeschaar en het shot daarna brrr(trouwens niet meer als een mondje vol haha).
Ik heb wel genoten geen topper maar 2,5

(verwijderd) schreef:

Fictief verhaal? Slachtoffers van verkrachting die wraak nemen op de daders is niet zo fictief. De manier waarop het hier gedaan is is wat extreem, maar om het verhaal fictief te noemen..