Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg
Bekijk via Videoland
Plot I Spit on Your Grave
"Justice served one torture at a time."
Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.
Jennifer Hills
Stanley
Mrs. Storch
Chastity Storch
mug13
Fictief verhaal? Slachtoffers van verkrachting die wraak nemen op de daders is niet zo fictief. De manier waarop het hier gedaan is is wat extreem, maar om het verhaal fictief te noemen..
Ik begrijp wat je bedoelt,maar met fictief bedoel ik dit verhaal/deze film is verzonnen of bedacht.In werkelijkheid kunnen dit soort dingen echt gebeuren,dat begrijp ik zelf ook wel.Maar deze film is niet echt(geen waar gebeurd verhaal).Fictief=verzonnen of bedacht,dat bedoelde ik ermee.
kelama3
Ik lag dubbel bij deze film! Niet omdat ie slecht was maar omdat ik precies hetzelfde zou doen als dit mij overkwam! Keek heerlijk weg. Geen gezeik, pure wraak!
You go girl!!!
Neder0001
Geweldige film, van dit soort films hou ik wel. Een lekkere simpele wraakfilm waarin de slachtoffers (daders) goed te grazen worden genomen. Acteerwerk hier en daar wat minder maar de film keek toch lekker weg en dus is een 4* wel terecht.
Ik vind de naam van de film alleen een beetje raar, hadden ze wel wat beters op mogen verzinnen.
gorelover
wacht nog steeds op de blu-ray van bol.com
af en toe zijn ze erg langzaam.
kan niet wachten.
vcrrr
Tja ik ben niet zo te spreken over deze film. Het begint met één persoon gaat ergens alleen op vakantie / aan het werk 'in the middle of nowhere'... Dit is een formule die natuurlijk al volledig is uitgemolken.
Vervolgens word je geconfronteerd met de natte droom van de schrijver, die ik overigens zou adviseren direct contact met zijn psychiater op te nemen.
Tot slot 'payback time' Charles Bronson style, maar dan anders; ranziger en vaak erg sterk / ver gezocht.
De acteerprestaties, plus de schoonheid van Sarah Butler, maken nog een beetje goed, maar dit is geen film die ik nog een keer hoef te zien...
Don_Rubens
'' You're sorry? It's just not good enough. ''
De verkrachtingsscène ging me door merg en been. Je vraagt je telkens af hoe het komt dat er zulke zieke, gestoorde mensen bestaan en de wetenschap dat ontzettend veel van dit soort mensen vrij rondlopen is vreselijk. Op een gegeven moment werd het paniekerige geschreeuw me teveel en heb ik een paar keer mijn blik moeten afwenden.
Ik vraag me af hoe actrices dit kunnen spelen. De gedachte er aan is al vreselijk, maar toch vreselijk knap wanneer je zo'n scène durft en kunt spelen.
Dit is precies wat ik ook dacht bij die veel te lang durende scene!
Minority_Check
Ik vond het wel een goede horror film
al hadden de martel scenes wat langer mogen duren
dominion
Ik vond ze wel lang genoeg die verkrachting vond ik zelfs iets te lang.
Elineloves
Nóg langer? Nee, dat had voor mij ook niet gehoeven. Dan zou de kracht van de scènes ook verloren gaan denk ik.
Keane1983
Ai ai ai, mij god wat een vreselijke film.
Het begin was zeer aanrijpend en schokkend (voor amerikaanse begrippen). De verkrachtingen waren erg heftig.
Maar doordat deze juist heel erg heftig waren en ook redelijk overtuigend...waren juist de wraakk acties zeer welkom.
Ik ken het origneel niet, maar als het een re-make is van een oude film.....dan kan ik me wel voorstellen dat dit een van de schokkendste films ever moet zijn geweest.
Ik vond het een super film, met super wraak....alleen hadden deze scenes van mij net iets langer mogen duren en die van de verkrachting een stuk minder.
Van mij een dikke 4.0*
Aapje81
Is deze ook alweer verfilmd. Jongens toch ik moet toch eens beter op gaan letten. He wordt onderhand een triviantvraag. Welke horrorfilm uit de jaren 70/80 is nog niet verfilmd?
Gilles de Geus
Film is wat traag in het begin, kijkt wel lekker weg, krijgt 3 sterren van me.
VivianK
Ik vond het een heftige film.
Had van te voren een verkeerde inschatting gemaakt, had het niet zo rauw verwacht.
De verkrachtingsscenes waren erg heftig, ik heb echt een paar keer weggekeken omdat het zo vernederend was.
De wraakacties, geweldig!
Mooi dat de dingen die die viezerikken uithaalden met haar terugkwamen in haar wraakacties.
Na de film moest ik echt even bijkomen.
Maar dat was ook meer vanwege de verkeerde verwachtingen.
marc-philippe
Ergens was het net SAW, maar dan MET niveau.
Toegegeven dat ik het grootste gedeelte op 1,5 x speed gedraaid heb, was de film boeiend. Op de originele snelheid kan ik me voorstellen dat de film soms wat slepend is. Goed acteerwerk.
Ik heb dit zelf overigens meer ervaren als een thriller dan als een horror.
gorelover
heeft iemand deze film toevallig te koop al.
bij bol duurt het nog ongeveer 6 weken voordat ik hem krijg.
please
Keane1983
axelmusic.com daar hebben ze hem al volgens mij...is wel een inport versie....but what the hell...er wordt toch niet veel gesproken in deze film dus ondertitels zul je niet zo missen
Mwoah mwoah
Echt slecht wordt de film niet, maar om nou te zeggen dat je met een topper te maken hebt. Grootste probleem is eigenlijk dat ik niet veel empathie met de hoofdrolspeelster had, haar intro is behoorlijk zwak en tot aan haar verkrachting stelt het niet zoveel voor. De verkrachting zelf is ook zwak in beeld gebracht wat mij betreft.
Maar waar ik het meeste mee zit is de wraak, tuurlijk is het extreem ranzig allemaal en is het soms echt genieten met wat voor creatiefs ze nu weer op de proppen komt. Dat kan ik echt waarderen, hierdoor bleef de film makkelijk kijkbaar.
Aan de andere kant is het gewoon te gekunsteld, we zien de hoofdrolspeelster op een gegeven moment een minuut of 20 niet meer in beeld(waardoor we de daders veel volgen en de film langdradig wordt) en opeens is ze terug om hun te grijpen.
Komt allemaal een beetje te fake over(Hoe heeft ze het overleeft? Wat heeft ze in die maand gedaan?). Ik had dus eigenlijk maar weinig met haar wraakacties, hoe erg zo'n situatie ook kan zijn. Sympathie opbrengen lukte me gewoon niet. De nadruk is te weinig op haar gelegd. Opeens is ze dus ook een ervaren Jigsaw specialist of zo, want haar killmethodes zijn behoorlijk ingenieus(en dus ongeloofwaardig).
Verder is i.t.t. het origineel de geestelijk gehandicapte een nutteloze bijrol, waardoor ik dus ook niet snap dat ze zo'n personage in de film gooien.
Tsjah, tuurlijk komt het minder amateuristisch over dan het origineel. Het ziet er allemaal gelikt uit en de moorden zijn adembenemend. Maar een beetje meer creativiteit in het verhaal en de nadruk minder op de daders leggen en meer op de hoofdrolspeelster had de film veel meer goed gedaan. Hoe krijg je het ook voor elkaar om de hoofdrolspeelster niet sympathiek te krijgen in een film als dit.
Cenkchief
Ik moet zeggen ik heb me best vermaakt, de acteurs waren niet echt "de van het", met name de retard en de sheriff.
Verder een beetje voorspelbaar allemaal maar best onderhoudend , en de wraak scenes waren top
Keek wel lekker weg.
Blarown
geen sterk verhaal,
je zit gewoon eerste te kijken naar een verkrachting van 50 minuten,
hadden ze van best iets mogen inkorten, naar 10 min ofzo...
en daarna kwamen de martelingen, iets over de grens
beetje ranzig met die tanden eruit trekken en die kraaien enz.
vond het allemaal iets té.
woopie
Viel mij erg tegen, jammer!!!!!
De film was een beetje te rauw van aard naar mijn mening, beetje te veel nadruk op de verkrachting en de wraakacties waren ook voor mij "over de top". Die acties passen meer bij een psychopaat en pasten totaal niet meer bij de film, het had beter gekund.
Kings of Leon
viel redelijk goed mee! meer van dit(in deze genre toch) iemand?
yeyo
het origineel, The Last House on the Left, They Call Her One Eye, Angel of Vengeance..
Halcyon
Net zoals Last House on the Left een goede remake was, is I Spit on Your Grave dat ook. Beide films moeten het vooral van de finale hebben waarin de aanranders op creatieve wijze door hun slachtoffer worden teruggepakt. De opbouw naar die finale mist echter een beetje spanning, een beetje punch, waardoor je niet optimaal met het slachtoffer kan meeleven. In dit genre is dat nochtans een vereiste wil je genoeg voldoening halen uit de wraak. Dat lukt hier wel, maar is bijvoorbeeld niet zo intens als in Last House on the Left omdat het hoofdpersonage daar beter uitgetekend wordt. Desondanks een fijn genrefilmpje dat de verwachtingen inlost.
Jesse93
Ik vond het verhaal nogal traag. Het belachelijke vond ik dat het leek alsof er maar 6 mensen in dat plaatsje woonde. Toch waren de martel scene's erg goed en origineel.
yeyo
Zo'n 'Jerkwater USA' dorpen zijn soms ook enorm dun bevolkt. Onvergelijkbaar met de bevolkingsspreiding bij ons. Daarnaast is een desolate locatie natuurlijk ook een typisch horrorelement.
Summerlinda
Het eerste deel met moeite doorgekomen, te veel slecht uitgewerkte en ongeloofwaardige clichés en een tenenkrommend slecht acterende hoofdpersoon. Het tweede deel, vanaf dat ze wraak gaat nemen, is een stuk beter maar echt goed wordt het nergens. Jammer.
Zandadder
Wat heeft deze film aan meerwaarde ten opzichte van het origineel?
Twijfel nog of ik deze wel moet gaan zien. Het origineel vond ik vrij goed, maar heb hier niet zoveel vertrouwen in.
gijsvogel
Wat heeft deze film aan meerwaarde ten opzichte van het origineel?
Heb het origineel niet gezien, en ging hier dus redelijk blind in.
Filmpje an sich stelde me dan ook niet teleur.. terwijl remakes me eigenlijk altijd wel tegenvallen zonder dat ik het origineel ken..
voor mij een hele goede 'revenge' film in ieder geval.

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine
2015

I Spit on Your Grave 2
2013

Drie van de hardste films in het aanbod van Videoland

Vijf van de best beoordeelde horrorfilms die op Videoland te vinden zijn

Vijf goed beoordeelde horrorfilms op Netflix en Videoland

Victim
Misdaad / Drama, 1961

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008
verkrachtingfondling remakewraakauteurgarden shears rape and revengeemasculation