Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg
Bekijk via Videoland
Plot I Spit on Your Grave
"Justice served one torture at a time."
Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.
Jennifer Hills
Stanley
Mrs. Storch
Chastity Storch
Erwin39
Heerlijke en spannende film...! Wow, hier geniet ik echt van..! Van mij krijgt ie 5 sterren...! Goed realistisch gefilmt die verkrachtings scenes...en heerlijke wraakacties naderhand....en een veel betere film als ´hora´...dat is maar een slap aftreksel ervan...
Prima film dus...!
Tonypulp
´...dat is maar een slap aftreksel ervan...
Niet van deze gladde remake iig.
En overigens is Hora een ode en geen aftreksel.
NightmareLady
Het gezicht van die gozer toen ze ineens die heggenschaar erbij pakte
otherfool
Net als bij Last House On The Left viel ook deze remake van een beruchte rape-revenge sexploitation klassieker me alleszins mee. Vuige hillbillies (de agent steelt de show) en een onschuldig meisje-turned-killing machine; alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagde genre-film. Een beetje spanning ontbreekt misschien in de 2e helft, maar de marteltechnieken van het meiske zijn er niet minder smakelijk om...
3*.
erik1677
bruut, echt superbruut,en veel beter dan het orgineel uit de jaren 70.
Dat is iets wat ik niet gauw zeg,maar deze versie is zo intens bruut en er word geweldig geacteerd.
Wat bij het orgineel nog wel eens ontbrak vond ik.
Paar kills in deze film zijn ook zwaar orgineel en lekker smerig.
En absolute topper dus.
Yehudit
Ik vond het persoonlijk een heftige film. Natuurlijk is het verhaal enigzins uitgemolken en doet me sterk denken aan 'Left house on the left', maar in zijn genre is het een aangename verrassing. Ik heb alleen bij dit soort films, met een vrouwelijke hoofdrolspeelster die wordt belaagd door het één of het ander, de neiging om constant te schreeuwen: "REN! GA WEG! VERSTOP JE!". Die chicks in dit soort films zijn altijd zo bedroevend langzaam van begrip, ik was al 20 keer in m'n auto gesprongen en zo snel mogelijk teruggecrosst naar een veilige haven.
Maargoed, dat terzijde. De verkrachtingsscène wordt goed en realistisch weergegeven, roept ook emoties als medelijden met het meisje en walging ten opzichte van de daders. Het is allemaal wel een beetje voorspelbaar en de martelscènes zijn niet bepaald realistisch. Ik bedoel, het is wel enorm veel mazzel hebben dat dat meisje alle 5 de (grote, sterke, gewapende, alerte) mannen weet te overmeesteren . De martelscènes zijn een beetje over the top, ik kan me slecht voorstellen dat zo'n grietje zonder met haar ogen te knipperen iemands tanden trekt, castreert, oogleden penetreert met een vishaak, anaal verkracht met een shotgun, maar ik weet tenslotte ook niet wat voor wraakgevoelens het in je oproept als je een groepsverkrachting moet doorstaan..
Eindconclusie is: Zeer vermakelijke film, maar niet voor tere zieltjes! ****
Richard_Voorhees
Niet beter dan het origineel, maar ook niet slechter. Het origineel was wat realistischer, bij deze zijn er toch nogal wat dingen waar je de vraagtekens bij kan zetten, bijvoorbeeld hoe een magere vrouw de kracht heeft om een man te wurgen, maar goed. Ik vind dat ze bij de rape scenes toch moeite hebben gedaan om alles minder gruwelijk over te laten komen dan dat het eigenlijk is, waardoor ik de bruutheid nogal mee vind vallen. De moorden zijn omslachtig, maar vermakelijk. De acteerprestaties zijn best goed voor een film als deze. Gewoon een vermakelijke film.
gorelover
Echt, wat een nare film.
Hou best van gruwelijke films, maar deze vond ik niet prettig om te zien.
Had echt medelijden met haar, het zal je maar gebeuren.
Lijkt me erg traumatisch om een dergelijke rol te moeten spelen.
Petje af voor de angst op haar gezicht.
De wraak vond ik super.
Pijnlijk voor ons mannen, maar ze verdienden niet anders.
Ontzettend harde film.
Ik heb de gewone versie gezien, maar de unrated voegt niet veel toe.
Een paar seconden meer bloot, maar dat is alles.
De wraakscenes zijn intact gebleven.
Rodger
deze is goed, prima horror film, en spannend tot aan het einde...
4.**
Loki87
Mooi vertier voor het slapen gaan. Slaap je goed van. Niet echt spannend alleen gore met een vleugje humor. Verkrachtscene is ook niet expliciet. Beetje burgerlijke film dus.
melvddonk
Misschien dat je het origineel beter zal vinden. Dat vond ik alles behalve burgerlijk.
SaNDuTjE
Na eerst het origineel gekeken te hebben, die ik erg goed vind overigens, gelijk de remake er maar achteraan gekeken. Wederom blijkt dat daar niet aan te tippen valt.
Los van het script is er weinig meer overgebleven van het origineel. De film mag dan wel een eigentijds jasje hebben gekregen, van spanning is weinig geen sprake en lijkt het soms eerder op een volgend deel uit de Saw-reeks. Voornaamste reden voor het ontbreken van de spanning is het opeens verschijnen van de mannen, terwijl ze in het origineel langzaam als jagers om een prooi cirkelen. Dat maakte het voor mij veel intenser en spannender.
Ik had de acteurs, met uitzondering van de sheriff toch wat sadistischer en koeler verwacht. Nu leek het soms alsof ze er spijt van hadden, terwijl dit toch niet de opzet van de film is lijkt me. Zoals gezegd speelt de sheriff z'n rol wel overtuigend en gun je hem nog meer dan de andere z'n verdiende loon.
Het grootste probleem met deze film is de geloofwaardigheid van de wraakactie. Waar in het origineel de hoofdpersoon nog logische situaties creëert om van haar verkrachters af te komen, wordt er door haar (alleen) nu ingenieuze constructies gebouwd waarin ze de mannen één voor één op behoorlijk zieke wijzen om zeep helpt. Ik moet zeggen dat het gore er behoorlijk goed uitzag en naast ruimschoots vertegenwoordigd te zijn ook expliciet in beeld is gebracht.
Samengevat een ongeloofwaardige zonder veel spanning maar met redelijk wat gore voor de horrorfans. Als remake een dikke onvoldoende, als een op zichzelf staande horrorfilm redelijk.
erik1677
Hmmm dit vergelijken met saw vind ik toch wel heel erg absurd
SaNDuTjE
Het verhaal niet maar de wraakacties zijn toch allemaal traps die in Saw niet zouden misstaan.
Mister_Movie
Deze film is een make-over van het zuiverste soort.
Wie de oorspronkelijke film gezien heeft, merkt meteen dat in het bijzonder het eerste deel vaak identiek is. Dat vond ik een tikkeltje jammer, want tja, je hebt het gevoel 't al eens eerder gezien te hebben.
In deze film is het qua gore te doen rond enerzijds de verkrachtingsscenes, en anderzijds de wraakacties. De verkrachting is wel brutaal, maar wie Irreverseble gezien heeft kan hier wel tegen. De wraakacties zijn dan weer zwaarder dan verwacht, sterk als je je ogen op het scherm kan houden.
Bijzonder nadeel zijn de ultratrage stukken in de film. Traag hoeft niet noodzakelijk saai te zijn, maar hier is dat wel het geval.
De binding met het hoofdpersonage is wel ok, maar valt grotendeels weg naar het einde van de film omdat de metamorfose te sterk is.
3* redelijk vermaak, niets meer
LV426
Aardige film die best sterk begint. Na alle ellende die het meiske in de eerste helft meemaakt vervalt 't in een simplistische 'gore `n torture' film. Was boeiender geweest als het slachtoffer op een wat slimmere manier revancheerde. Bijvoorbeeld door de daders tegen elkaar uit te spelen, meer psychologisch vernuft. Al met al best onderhoudend.
SaNDuTjE
Ik vind het juist allemaal te slim en te bedacht (en vooral onmogelijk om alleen uit te voeren) waardoor het erg afstandelijk wordt in tegenstelling tot wat ze haar hebben aangedaan.
Inderdaad miste ik ook het psychologisch kat-en-muis spel waar het verhaal zich uitstekend voor leent.
Mambanda
Aardige horrorfilm, jammer dat I Spit on Your Grave qua verhaal en personages zo oppervlakkig blijft. De rape-scene haalt het lang niet bij de scene uit Irreversible, en ook snap ik niet wat de toegevoegde waarde is van het 'door de camcorder' zien wat er gebeurd. Het tweede deel van de film is aardig, maar niet meer dan dat.
Rascal
Weird in a way, dat ik dezelfde 'moord' ideeën had bij 3 van de 4. Erg vermakelijke 'payback'

Erg cute.. Die Justin Chambers look-a-like met z'n 'eyes wide open' (Y)
Boeikens
Soms vallen Remakes best goed mee.
Niet erg origineel meer als remake maar wel zeer goed uitgewerkt.
Tot aan de verkrachting zeer gelijklopend met het origineel maar nadien gaat het met de kills een andere kant op. Brutaler dan het origineel en best goed geacteerd.
schram101
Heel aardige film waarbij mn maag af en toe omdraaide. Zonder een lang intro begint de film al vrij spannend en zit de sfeer er goed in. De ranzige verkrachtingsscene was voor mij behoorlijk shockerend maar mischien wel goed om de geweldadige payback-scenes te rechtvaardigen die dan weer genieten zijn. Bij dit soort films is het natuurlijk lang niet altijd even geloofwaardig dat het zielige slachtoffer veranderd in medogenloze killer zonder greintje angst of iets dergelijks. Toch is het heerlijk te zien hoe deze schoften hun verdiende loon krijgen.
Overigens vond ik de film er visueel ook behoorlijk sterk uit zien.
dennis-2008
Walgelijke film. Na half uur ofzo uitgezet. Tot dan gekeken naar steeds hezelfde zieke gedrag van 'n stelletje sociopaten. House on the left vond ik goed, ben niet zo kleinzerig denk ik. Maar dit gedrocht is jezelf op de pijnbank leggen en roept geen ander gevoel dan walging op. Dus 'goed' spannend wordt het nooit echt.
Boeikens
Walgelijke film. Na half uur ofzo uitgezet.
Iedereen zijn mening maar na een half uur kan je deze film niet over zijn volledige inhoud beoordelen.
Tevens vind je Last House On The Left goed terwijl hier een zelfde soort sociopaten aan het werk zijn.
Stemmen als deze zijn dus waardeloos en halen een score nutteloos naar omlaag.
Colombo
Toch een matige film, hier te hoog vind ik persoonlijk. Sommige scene's waren opgezet waar je als kijker dit toch duidelijk ziet. Einde was snel afgemaakt naar mijn gevoel + tal van toevalligheden (vooral laaste stuk)
EN Sarah Butler past niet eens in deze rol Ze ziet hiervoor te onschuldig uit. Maar wel een lekker ding+
Maar goed, 2,5*
dennis-2008
@schram en @boeikens: Tja, schram, op jouw wil ik nog niet 'ns reageren eigenlijk, maar toch. Heb je 'n lijstje van stemmers die je wil uitschakelen als de kritiek je niet bevalt ofzo? Boeikens: er zit ook 'n soort snelheid en voortgang in 'n film. Je hebt gelijk dat je 'n film eigenlijk niet na 'n 1/2 uur kan beoordelen, misschien was het ook 3 kwartier overigens.. Maar ik keek naar 'n, voor mijn gevoel, te lange 'martelscene'. Ervaarde 't scenes achter elkaar als 'n volledige minachting van 'n vrouw, die veel te lang 'uitgefileerd' werd om nog in 'n fictief verhaal te passen. Ik wilde 't niet meer zien, ieder z'n grenzen. Regisseur ging hierin te ver vond ik.
schram101
Tja, schram, op jouw wil ik nog niet 'ns reageren eigenlijk, maar toch.
Hoe kom je daar bij dan? Ik vind dat je een film niet kunt beoordelen op een half uur, en zeker niet wanneer de film bijna twee uur duurt. Dat je hem niet af kijkt, moet jij weten, maar dan vind ik het onzin dat je stemt. Aan je mening over een half uur film heeft niemand wat.
Hoezo dat?
erik1677
dat ben ik helemaal met schram eens, hoe kun je nu films op een half uurtje beoordelen.
Hooguit misschien dat het je ding niet is.
Leland Palmer
Strontvervelende film die (vooral) in de 2e helft totaal ontspoort in haar belachelijkheden. Het slachtoffer dat ineens martelspecialist wordt... en hoe. Hou toch op; kan niet zo goed tegen die onnozele ongein. Omdat ik totaal nergens met het hoofdpersonage meeleefde vond ik dit (/ de verkrachtingen) ook nergens schockerend of indrukwekkend - eerder een vervelende poging tot. Standaard en slap.

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine
2015

I Spit on Your Grave 2
2013

Drie van de hardste films in het aanbod van Videoland

Vijf van de best beoordeelde horrorfilms die op Videoland te vinden zijn

Vijf goed beoordeelde horrorfilms op Netflix en Videoland

Victim
Misdaad / Drama, 1961

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008
verkrachtingfondling remakewraakauteurgarden shears rape and revengeemasculation