• 9.378.487 stemmen

Met onder meer: Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 juni 2000

Plot Final Destination

"No accidents. No coincidences. No escapes. You can't cheat death."

Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?

Alex Browning

Terry Chaney

William Bludworth

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Deze is echt een film die ik nog eens moet zien. De plot doet me op het eerste zicht een beetje aan Donnie Darko denken, maar waarschijnlijk is hij helemaal anders. Ik vind alvast dat hij een heel mooie titel heeft meegekregen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

koekebakkertje schreef:

van lusten.

Wat is er zo verschrikkelijk aan?

avatar van stan

stan

het plot is juist mooi doordacht, als jij uiteindelijk dood zou gaan zou je ook alles eraan doen om te blijven leven (ik teminste wel)

die Amerikaanse pulp waar je het over hebt valt anders wel goed in de smaak bij zowel nederland als amerika en engeland

avatar van BlueSword

BlueSword

goed plot! lekkere horror film.

erg orgineel en leuke cast, deel 2 was wel een stuk minder maar toch...heb me hier wel mee vermaakt.

avatar van metaledje

metaledje

superfilm

avatar van Remi

Remi

Ik vond 'em erg leuk om te zien. Kon er wel om lachen, op bepaalde momenten en heb me totaal niet verveeld

avatar van Doom

Doom

Final Destination (2000) is een erg vermakelijke originele thriller met een verrassend goed plot. Lekkere vlotte scènes, geen saaie intro's of iets dergelijks. Acteer prestaties waren degelijk, heb ze in ieder geval veel erger gezien.

Persoonlijk vond ik deel 2 wel iets beter dan dit eerste deel, maar toch verdienen ze beide dezelfde waardering.

avatar van code9

code9

Welhaast perfekte mix van gruwelijkheid en (zwarte) humor. Ook na een keer of 5 kijken boet Final Destination niets aan kracht in. Als je weet wat je van zo'n verhaal kan verwachten hebben de filmmakers én de acteurs er echt het maximale uitgehaald. Spanning, effectieve onverwachte schrikmomenten... alles zit erin voor een onbezorgd anderhalfuurtje kijkplezier. Sterk ook dat ze de film geen serieuze ondertoon mee hebben willen geven. Kortom: niets op aan te merken. 5*-vermaak!

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Niet erg speciaal, maar wel erg grappig. Ik vond het plot niet echt boeiend, en de acteerprestaties waren redelijk. Ik heb me nog wel vermaakt.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Vond deze prent echt origineel.

Niet zo grof als deel 2, maar hier werd dan wel wat aan de psychische horror gedaan.

avatar van -Priscilla-

-Priscilla-

Ik heb hem nu al een paar keer gezien, ik doe bijna niks anders dan horrorfilms kijken, kijk maar op mijn website: Horrorlijst. Maar voor mij blijft deze film een thriller met horrorallures, en een belabberde cast...

Toch krijgt ie van mij een 3, gewoon voor het idee van de dood die je achterna jaagt...

avatar van 007

Toen ik de film voor het eerst zag (een hele tijd geleden) vond ik hem best wel goed. Nu heb ik hem gisteren opnieuw gezien en ik vond hem deze keer toch minder. Het had veel weg van zo'n slechte tienerhorror film, hoewel ik er toch wel van genoten heb. Er zaten enkele mooie shots in maar het camerawerk verzwakte in de helft van de film. Het acteren was geen oscars waard maar het was oké. Het verhaal vind ik wel erg origineel.

Wat me ook opviel was dat de 2de final destination bijna alles bevat wat deze ook heeft, bijna een remake zelfs, dus ja, die is dan ook direct een pak minder, maar dat zal ik wel bij die film plaatsen als ik hem nog eens zie.

Voor deze final destination 3 sterren.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een deftig filmpje, waarvan ik wel minder verwacht had, maar hij is toch niet het van het. Hij is ook wat teveel (zoals 007 het zegt) een tienerthrillerfilmpje.

De acteerprestaties waren redelijk goed en het camerawerk was tamelijk maar kon natuurlijk veel beter.

Het is een leuk en redelijk origineel verhaal en dat is wat de film nog goed maakt.

Ik heb wel met deze film zeer goed genoten van begin tot einde, heel gezellig om te zien op een avondje met wat chips en cola light ter hande.

Heel goed nog tenslotte is het einde, de film sluit zeer leuk af met een ietwat open einde, als je het al dan niet zo mag noemen, zelfs stijlvol weergegeven.

een 3 sterren voor dit filmpje.

avatar van jimbo79

jimbo79

wat een rommel zoveelste tienerhorror en waarom hij nog goede commentaar heeft gekregen ik weet niet waarom

het verhaal is ongeloofwaardig en rammelt overal, er wordt ongelofelijk irritant in geakteerd zodat je wil dat iedereen direkt dood gaat en de sterfgevalllen zijn voorspelbaar en helemaal niet inventief zoals wordt gezegd 1 ster

avatar van xenne

xenne

eerst deel 2 gezien, nu pas deel 1 - is niet echt een probleem ; beide delen staan apart. dit deel vond ik een beter verhaal hebben, zeker het eerste gedeelte is erg aardig opgebouwd. de aangekondigde moorden zijn dan wel minder spectaculair dan in z'n opvolger en de film gaat zichzelf herhalen en begint naar het einde toe saai te worden, maar net als z'n opvolger is dit wel een vermakelijk tussendoortje .... nipt 3 sterren

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Weet er niet veel meer van, weet nog wel dat ik het een spannende en leuke film vond. Maar ja, dat vond ik eigenlijk bij alle films... ik kan me wel nog een rollende kop herinneren...

3* tot nu toe

avatar van NightWolf

NightWolf

Zeker geen film waar je je mee verveelt. Ik vond het plot wel doordacht. En de moordscènes waren lekker overdreven.

3.5* waard!

avatar van rickster

rickster

Deze film is in 1 woord GEWELDIG , brilliant bedacht.

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

koekebakkertje schreef:

van lusten.

ZO zou ik het niet gezegd hebben, maar je hebt gelijk =).

De andere Final Destinations zullen niet door mij gezien worden.

Ik geef 'm 2*, hoewel dat eigenlijk te hoog is.

avatar van _48_MX_

_48_MX_

Goeie film. Meer hoef ik niet te zeggen eigenlijk ...

avatar van wade

wade

Leuke film, wel erg veel toevalligheden.

Maar kijkt aardig weg. een 3 waard.

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Zeker leuke film... Leuke cast, grappig verhaal

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

best wel heftige film, waarbij helaas het verhaal en de karakters het in de loop van de film steeds meer gaan verliezen van de bizarre gebeurtenissen. Het had ook een heel andere/betere kant op kunnen gaan, met meer diepgang ipv het ene bijzondere ding na het andere. En het einde was flauw, door geen einde te hebben.

avatar van Lautjuhhh

Lautjuhhh

Superfilmpje! Ben benieuwd hoe deel drie zal zijn

avatar van Youri

Youri

Eerste deel van triologie. Deel 3 kan ik nog niet beoordelen. 1 is erg orgineel. Spanning en orgineel verhaal in wel een te verwachten horrorlijn. De ramp wordt prima uitgediept en het ongeluk benauwend in beeld gebracht. Wat in deel 2 in het begin eveneens is, maar daarna een herhaling van zetten is, gerelateerd aan het eerste deel.

avatar van daantje1991

daantje1991

vet hij komt vanavond op tv

ga hem zeker kijken

ik had laatst deel 2 gezien op tv

dus volgorde klopt niet helemaal

maar ja deel 3 ga ik ook zeker kijken

avatar van hinie

hinie

Ik vond hem erg spannend, zat regelamatig op het puntje van mijn stoel.

Oke sommige scenes waren misschien vergezocht, maar het verhaal hield wel een lijn aan en boeide me van het begin tot het einde!

Ben benieuwd naar deel 2 en 3!

avatar van ivon901

ivon901

Jammer dat die Billy dood ging... Nadat die zo'n 10 keer overreden was met z'n fiets maar het was wel een goed plot

avatar van Caspar107

Caspar107

Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film