• 9.379.078 stemmen

Hobo with a Shotgun (2011)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jason Eisener

Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Hobo with a Shotgun

"Delivering justice, one shell at a time..."

Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Naomi Watts

Ik kan overigens goed begrijpen dat je het erg smakeloos vond en dat zijn effect heeft op je beoordeling. Al zijn er weinig filmmakers die kinderen slachtoffers durft te maken.

JacoBaco

Daarom raad ik deze Mémés Cannibales, Les (1988) ook iedereen van harte aan. Al vinden sommige liefhebbers het helemaal nix.

avatar van Apster

Apster

Naomi Watts schreef:
Al zijn er weinig filmmakers die kinderen slachtoffers durft te maken.

In dat opzicht zeker gedurfd. Ik wil ook niet teveel zedenpreken over die scene hoor. Ik zag onderlaatst Carpenter's Assault on Precinct 13 waarin een klein meisje bij een ijscowagen werd doodgeschoten in koelen bloede. Ook heftig, en dat voor een film uit 1973. Ik heb het denk ik in het algemeen wel, dat kinderen een taboe zijn als het gaat om extreem geweld in films. Al heb ik wel genoeg films gezien in het verleden, waar het ook in voorkomt. Maar het een extremer dan het andere.

JacoBaco schreef:

Geweldige tip, ga ik op korte termijn eens zien .

avatar van ronnieboy

ronnieboy

Dat onze Rutger zich leent voor dit soort prullen van films zegt evenwel genoeg over zijn filmstatus van dit moment. Onbegrijpelijk dat dit gedrocht van een produktie nog een bioscoop release krijgt.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Als je zomaar gaat lopen zeuren (dan heb ik het dus NIET over de fatsoenlijk onderbouwde meningen hier, zoals die van Quentin) over platte karakters, vreemd kleurgebruik, matige special effects, etc. heb je dus echt niet begrepen waarom deze film gemaakt is, zoals 'ie gemaakt is.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

ronnieboy snapt het inderdaad niet, het is ook zo vermoeiend om aan mensen die er geen verstand van hebben, uit te leggen wat exploitation, pulp en cult inhoud, dus ik laat het aan iemand anders over.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ronnieboy schreef:

Alleen geschikt voor randdebielen met verdorven geesten.

Ja Ronnieboy, Pas op hoor! voor je het weet heb je op teentjes getrapt hier. En heb je een zwikkie Exploitation-fan's achter je aan. Wil mij ook nog wel eens gebeuren als ik mijn gevoel over een film omschrijf en de doelgroep van liefhebbers....

Exploitation liefhebbers kan een taaie groep zijn als je hun pareltjes afkraakt!

avatar van tal1b

tal1b

Naomi Watts schreef:
Al zijn er weinig filmmakers die kinderen slachtoffers durft te maken.

idd grensverleggend en lef, hou ik wel van.

ralfsjam schreef:

Ligt er aan op de manier waarop. Zoek het eens bij jezelf, ipv andere.

Je zult nu ook alweer op je teentjes getrapt zijn, het is echter slechts een suggestie.

avatar van Fortune

Fortune

Fans van exploitation zullen niet snel op hun teentjes getrapt zijn, juist het tegenovergestelde denk ik. En exploitation moet gewoon veel slechte kritiek krijgen anders word het snel mainstream en commercieel dus alle slechte beoordelingen zijn allang verwacht.

ralfsjam schreef:

Heeft eerder te maken met krachttermpjes gebruiken en niets fatsoenlijks beargumenteren. En ja, daar heb jij ook een handje van. En dan ontbreekt er ook nog enige zelfreflectie bij die criticasters en ligt het allemaal aan de exploitation fans. Ok..

avatar van Waackx

Waackx

ronnieboy schreef:

Alleen geschikt voor randdebielen met verdorven geesten.

lekker arrogant, zelf geef je een voldoende aan 1 of ander vage horrorfilm (met als thema, mensen die in bloedorstige wezens veranderen) maar de mensen die Hobo... vermakelijk vinden noem je randdebielen met bedorven geesten.

avatar van parcivalis

parcivalis

Type cinema waarbij de trailer altijd beter is dan de film zelf.

De grote fout die dit soort films hebben (Die van Tarantino daargelaten) is dat you take it for granted als alles over de top is. Hoe verder over de top hoe minder betrokkenheid. Wat kan mij het schelen als er iemand dreigt vermoord te worden als er iedere 5 minuten iemand vermoord wordt?? Als dan ook de cast alleen maar uit stereotype flat characters bestaat hou je een soort lelijke schreeuwfilm over bij elkaar gehouden door aardige oneliners en 1 echte acteur.

Maakt na 5 minuten al geen enkele indruk meer. Beetje vervelend en saai zelfs.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

parcivalis schreef:

Volledig ongeloofwaardig

Tonypulp

Zeg dat wel ja, geen enkel besef van het hoe/wat..

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Tonypulp schreef:

Zeg dat wel ja, geen enkel besef van het hoe/wat..

Dit bedoel ik nou, iemand zegt wat hij van de film vindt, geeft een 1, en is zijn gevoel nog aan het onderbouwen ook...

En jullie "fans" ziten er meteen boven op met een air van "ja pffff, hoor hem/haar" en zoiets van: die hebben er geen verstand van....

accepteer nou gewoon als fan zijnde van dit soort films, dat er mensen tenenkrommend naar zitten te kijken er er geen goed woord voor over hebben, en niet eens zin hebben om het te onderbouwen ipv dat zogenaamde intellectuele gewouwel over dit genre!

sommige vinden het gewoon kut!

Tonypulp

Heeft helemaal niets met acceptatie te maken.... Als iemand zegt dat deze film ongeloofwaardig is, is dat nog ''dommer'' dan beweren dat het een slechte plottwist is dat de Titanic zinkt in die film .

Als je onzin verkondigt mag je af en toe op een reactie rekenen, zitten we hier wel een beetje voor he

avatar van Theunissen

HaHaHaHa wat een achterlijke film was dit. Het verhaal gaat gewoon nergens over maar de actie en vooral het vele extreme geweld is gewoon geweldig en ook humoristisch. De cast acteert eigenlijk bar slecht in deze film maar toch zijn ze stuk voor stuk fascinerend (vooral Drake en zijn twee geschifte zonen) en boeiend en sommige dialogen en uitspraken van hun zijn hilarisch zoals "ik eet de pinda's uit haar stront" of "ik sla al je tanden uit je mond en maak er een kettingzaag van"

Het vele geweld in deze film gaat best ver en ook kinderen worden niet gespaard, maar eerlijk gezegd heb ik echt genoten en gelachen om al dat geweld. De schoolbus scene met de kinderen en de twee geschifte zonen was overigens schitterend, ook die muziek erbij.

Man man man wat was dit een maffe film maar wat een heerlijk entertainment. Ik heb in lange tijd niet meer zo genoten van een B-film als deze. De film is min of meer een combinatie van "Machete" en "Death Wish 3" maar dan een paar graatjes extremer.

Het duo "The plague" was trouwens ook geweldig en ze zagen er ook indrukwekkend uit.

JacoBaco

Gister voor de 2e keer gezien en wederom goed. Integendeel, ik vind hem zelf nog beter dan de eerste keer. Weer waande ik mij in de jaren 90 toen ik iedere week naar de videotheek ging om een Troma Entertainment film te huren. Met als memorabel hoogtepunt The Toxic Avenger wat toen zelfs een hit is geworden. Het Toxic Avenger personage werd ook meteen de officiële mascotte voor Troma Entertainment.

Het mooie met dit soort films is hoewel je weet wat je kan verwachten, word je toch iedere keer weer verrast door iets heel bizars. Ik durf daarom te zeggen dat mensen die deze films maken een hele creatieve geest hebben. Met als voor de hand liggend voorbeeld. Peter Jackson en Sam Raimi. De films die zij vroeger maakte zijn wel enigszins vergelijkbaar met Troma.

Hobo with a Shotgun begint heel even rustgevend met een lekker muziekje, maar al snel komt er iemand aangerend met een putdeksel om z’n nek en vanaf dat moment is het eigenlijk een aaneenschakeling van hele maffe, extreme, bloederige en humoristische gebeurtenissen. Zo heel af en toe neemt de film wel wat gas terug, maar storend is dat zeker niet. De personages zijn simpel gezegd briljant. Drake, z'n 2 gestoorde zoons met beide een Tom Cruise-achtig uiterlijk, de bum fight cameraman en eigenlijk iedereen die langer dan 30 sec in beeld is. Hobo zelf is in dat geval relatief normaal. En dan het hoertje nog. Erg leuke meid! De muziek is precies zoals ie hoort te zijn en ook de kleuren dragen bij aan hoe de films in de jaren 70, 80 en 90 waren. Knap dat ze in 2011 een film kunnen maken wat je echt weer dat gevoel van vroeger geeft. Je zou er bijna een traantje voor laten. Ook The Plaque zijn verassend goed. 2 demonen in harnas die verantwoordelijk zijn voor de dood van Jezus Christus. En tot slot ook vaak erg leuke oneliners.

Hobo with a Shotgun is een film om nooit te vergeten. Maar het moet je liggen. Net als met auto's. Ik vind een Porsch namelijk altijd lelijk, terwijl een ander juist zweert aan Porsch.

avatar van perceived

perceived

Aardig maar niet bij lange na niet geweldig. De grindhouse sfeer voelt kunstmatig aan en daarbij is de film soms wat moraliserend op EO-achtige toon. Met de boodschap is niks mis, maar er wordt weinig moeite gedaan om die ook maar een beetje scherp te verpakken. 5.5/10*

avatar van Reinbo

EO achtige toon? Je bedoeld die scene in de schoolbus of zo?

Naomi Watts

Die kerstman had anders wel behoorlijk wat EO-achtige gewoontes .

avatar van Reinbo

Of zou hij bedoelen dat The Plague ook Jezus al had afgevinkt?

JacoBaco

Hier nog maar een keer de fake trailer. YouTube - Hobo With a Shotgun Die ergens nu nog steeds fake is.

EO-achtig. Rutger Hauer als de nieuwe Jezus met een Shotgun. Vechtend tegen demonen in een harnas. Drake als heuse Satan. Ja, en misschien die scène met de schoolbus als één van die zoons wordt opgehaald. Een bus regelrecht naar de hel. En nou niet tegen mij gaan zeuren, ik probeer alleen maar te verklaren wat perceived denkt.

avatar van Reinbo

Ok, denk dat de EO 'm dan maar snel moet aankopen.

avatar van varan

varan

Bewust de hele film afgekeken om mijn beoordeling hier te geven.

Nou of het nou exploitation is of niet....wat een waardeloze achterlijke film is dit. rutger ouwehoer is nog dieper gezakt. Het is hem uberhaupt nooit gelukt om door te breken maar integendeel nog verder doorheen te zakken. Ik heb ruim 10 jr bij een videotheek gewerkt (noem geen naam puur om reclame) maar dit slaat echt op alles.

Als je letterlijk 2 uur van je leven wilt vergooien, ben je bij deze uitgenodigd om dit te kijken.

Uiteraard als je ook een hobo bent, kan je hem ook kijken. Voor de gezonde mens, doe het niet.

avatar van wimnoot

wimnoot

varan schreef:

Drie x raden Videoland?

Ik denk dat als je iets meer weet over de persoon Hauer dat je dit niet zou zeggen. Doorbreken is nooit echt zijn doel geweest. Hij verscheen op audities op slippers en een korte broek en woonde in een camper. Niet echt de Hollywood lifestyle of wel?

Maar als je meer van de mainstream bent dan raad ik je aan om Blind Fury eens te kijken, daar doet hij dat soort werk.

avatar van Theunissen

Wat ook wel ruig was, was toen "The plague" ging huishouden in het ziekenhuis
Over "The plague" kan men zo een B-film maken.

P.S. de grasmaaier was volgens mij een link naar "Braindead".

avatar van Betamax

Betamax

Kan me nog meer vertellen, dit is gewoon een simpele slachtfilm.

Slap verhaal. slecht acteer werk en ga me nou niet vertellen dat dat nou juist zo leuk is .

Dan zouden namelijk alle slechte films leuk zijn,

Deze was niet super maar voor één keer wel te doen.