134.906 gebruikers | 85.729 films | 31.052 regisseurs | 3.508.612 berichten | 4.930.892 stemmen

Les Mémés Cannibales (1988)

Alternatieve titel: Rabid Grannies

Mémés Cannibales, Les (1988)
50 stemmen | gemiddelde 2,59
mijn stem:
België / Frankrijk / Nederland
Horror
90 minuten

geregisseerd door Emmanuel Kervyn
met Catherine Aymerie, Caroline Braeckman en Richard Cotica

Twee oude dametjes nodigen hun familie uit voor een verjaardagsfeestje op hun kapitale landgoed. De genodigden hebben er niet veel zin in, maar door het vooruitzicht op een enorme erfenis kan men bij dit soort gelegenheden maar beter niet verstek laten gaan. Tijdens het feestje wordt er een cadeautje afgeleverd, afkomstig van het reeds onterfde, zwarte schaap van de familie. Het is een antiek kistje dat duivelse krachten blijkt te herbergen. Onder invloed van deze krachten veranderen de twee bejaarde gastvrouwen opeens in hondsdolle, moordzuchtige wezens en neemt het feestje een wel heel ander wending...

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2006, 11:41 uur
Daar is het nu te laat voor Tom ;).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2006, 11:45 uur
Hoeveel vraag je voor de DVD? lol :D

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Rabid Grannies (Import) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2006, 11:47 uur
:D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 12:38 uur
Leuke troma. Geen topper, maar best aardig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2010, 16:34 uur
1 van mijn favorieten troma's!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2010, 16:10 uur
Om dit nu echt super te noemen gaat me te ver.
maar heb me hier zeker wel mee vermaakt.
belachelijk acteerwerk, vooral de magere donkerharige actrice.
En de gore is ook fantastisch in orde.
Ik hou het maar 2.5 ster.
Misschien word dit in de toekomst nog wel meer.
maar nu nog niet in ieder geval.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 10:58 uur
Persoonlijk vond ik dit een van de leukste Troma films ooit. Een Belgisch//Nederlands/Franse co productie met onbekende acteurs,maar wat heb ik een lol gehad. Lekker bloederig, overdreven en grappig. 3,5

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 23:58 uur
Erg voorspelbaar horrorfilmpje, waarin twee omaatjes ineens veranderen in zombies en beginnen met afslachten. De lol om dit soort films is mij al jaren geleden vergaan. :T

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2011, 20:07 uur
Ontzettend flauw.

Dat hoort meestal wel met een Troma werkje net als het belachelijk slechte plot :').
Omaatjes die hondsdolle zombies worden en iedereen gaan afslachten.
Maar de humor in de film sloeg compleet mis.

Had gehoopt op de Humor uit de Toxic Avenger en Alferd Packer maar dat viel dus wel dik tegen.
Het enigste wat nog leuk was was de gore die er wel erg tof uitzag en een paar redelijk grappige stukjes.
Maar niet genoeg voor Troma standaarden wan dit kan veel en veel beter.

Maar enigszins toch wel amusant.

2,0

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 16:44 uur
Vreselijk slecht dit. Ook erg slecht geacteerd, en zo nep als het maar zijn kan.
Na 50 minuten afgezet, vandaar geen beoordeling maar ik kan de tijd beter gebruiken ;(

Dat dit op DVD komt :N

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 20:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Rabid Grannies is gelukkig heel erg representatief voor Troma. Op de onlangs uitgegeven dvd van Zeno Pictures is een nieuwe cut te zien waarin veel van het overbodige filler binnen het eerste gedeelte is weggesneden, waardoor je al na slechts een kwartier met je neus in de boter valt. Een heel aangenaam kwartier, overigens, stampvol met geweldige karikaturen wat de releases van Troma Entertainment altijd wel overeen hebben. De overacting werkt en dan komt die perfect getimede ommekeer, smullen voor de liefhebber!

Deze cut hoorde 75 minuten te duren, maar mijn klokje gaf 65 minuten aan. Ook prima, want dat komt de gore-dichtheid (?) alleen maar ten goede. Aangevuld met interessante extra's is dit een aankoop om trots op te zijn. Opvallend aan deze late jaren 80 horror is de verschillende sferen in dit huis. Heel slim gespeeld met verschillend licht en het af en toe gekunstelde camerawerk sprong ook in het oog. De scene bovenaan de trap waar het dode meisje ligt, is fantastisch!!

Dikke aanrader.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 20:47 uur
Heb de door jeroentjuh beschreven DVD inmiddels ook besteld. Ik ben benieuwd! Ik ben al aan behoorlijke tijd geďnteresseerd in deze Troma.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 15:34 uur
Vanmiddag de DVD van Zeno Pictures binnen gekregen. Ik zal er binnenkort eens naar kijken.