• 9.374.535 stemmen

Les Mémés Cannibales (1988)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Rabid Grannies

Oorsprong: België / Frankrijk / Nederland

Geregisseerd door: Emmanuel Kervyn

Met onder meer: Catherine Aymerie en Richard Cotica

Gesproken taal: Frans

Plot Les Mémés Cannibales

"They just love their grandchildren... well done!"

Twee oude dametjes nodigen hun familie uit voor een verjaardagsfeestje op hun kapitale landgoed. De genodigden hebben er niet veel zin in, maar door het vooruitzicht op een enorme erfenis kan men bij dit soort gelegenheden maar beter niet verstek laten gaan. Tijdens het feestje wordt er een cadeautje afgeleverd, afkomstig van het reeds onterfde, zwarte schaap van de familie. Het is een antiek kistje dat duivelse krachten blijkt te herbergen. Onder invloed van deze krachten veranderen de twee bejaarde gastvrouwen opeens in hondsdolle, moordzuchtige wezens en neemt het feestje een wel heel ander wending...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ichi

ichi

total crap...

de regisseur was verstandig en gaf de regiepijp aan Maarten

avatar van natje

natje

deze film is erg lachen met een krat alcohol binnen handbereik...

avatar van Derkje

Derkje

Wat een rommeltje, maar wat grappig. Het verhaal is nul natuurlijk, maar sommige executies zijn best shocking, de executie van de dikke man die klem zit in een raam, het dienstmeisje en het kleine kind waarvan de benen afgehakt worden (wat een beetje ver ging) Pulp, maar ik heb me doodgelachen!

avatar van JL

JL

Een typische Horror-cult film. Nauwlijks een verhaal, Franstalige acteurs met Engelse voice-overs, gortigheid alom... Binnen zijn genre en voor de liefhebbers van "Nacht van de wansmaak" toestanden zeker een aanrader.

avatar van bfilm

bfilm

Wel grappig deze film, een echte b film, wel vermakelijk dus geef ik hem 2,5*

avatar van Daanio

Daanio

waar kan je deze huruh of kopuh?

avatar van moviemike

moviemike

trok op niks, maar aangezien ik zo'n "nacht van de wansmaak"-liefhebber ben heb ik me ondanks alles toch nog rotgeamuseerd.:drool

djelle

Ik snap niet goed wat sommige er zo mis mee vonden? Echte cult-classic toch? verassend goor, en goed gemaakte, smerige goor! Een gore-fest m.a.w. waar je wel eerst een goede 25 min moet op wachten maar eens het begint is het feest voor goreliefhebbers. Dat alleen al maakt de film de moeite waard vind ik. Als je ook nog eens rekening houdt met het jaar en het budget waarmee ze dit gemaakt hebben! Het verhaal was een beetje stom maar toch leuk als je erover nadenkt. En eigelijk best origineel, ook al is het eenvoudig. Akkoord, sommige acteerprestaties en plotwendingen kunnen grappig overkomen wegens de amateuristische inval, maar bij deze viel het dan heel goed mee vond ik, heb al veel slechtere gezien. En op een of andere manier geeft deze film een eigen groezelig, vuil, (cult)sfeertje mee. Deze film heeft charme. Persoonlijk: de beste horror ooit gemaakt (en dan nog uit belgië!) Maar ik vermoed er een beperte groep is voor dit soort gore-cult films zoals R. Grannies, bad taste, braindead... De gemiddelde horrorfan van vandaag is gericht op standaard horrorfilms. Ze mogen niet te oud zijn, zo weinig mogelijk "amateurisme" bevatten, niet te raar verhaal hebben en niet te gory zijn... films zoals scream enzo... Maar dit is niet erg, ieder zijn smaak.

djelle

ps: wat derkje daar zei vind ik ook wel: de scène van dat kindje die ontbeend werd, vond ik ook wel over de grens.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Ik vond dit echt een vervelende rotfilm. En ik hou normaal gezien echt wel van dit genre. Andere gore-klassiekers vond ik wel leuk, dus ik weet niet wat hier de oorzaak was, maar ik vond het echt helemaal niets. Ik denk zelfs dat ik de eerste 25 minuten nog het leukste vond.

djelle

Interessant! Welke gore-klassiekers vond je dan wel leuk? Kan je echt niet indenken waarom dit exemplaar, hoewel het een onderhoudende en amusante service gaf aan goretoestanden (bijna gelijk op braindead-niveau), je toch niet kon bekoren? Ik zie dit namelijk als één van de meest geslaagde en onderhoudenste goreflicks, en kan me totnogtoe erg moeilijk een beeld vormen waarom sommige genreliefhebbers het toch niet amusant vinden.

avatar van danuz

danuz

Erg flauwe gore film, alleen dan net weer trapje lager dan Braindead, die het voor mij beter deed. Hier werd ik toch wel heel erg geplaagd door het verschrikkelijke acteer werk en de belachelijke gore. Gewoon een erg slechte film waarbij ik de moeite had om de lol ervan in te zien. Djelle had hier minder moeite mee, bravo Ik blijf op 1,5* hangen.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

djelle schreef:

Hm, nu wordt het een nogal late reactie, maar soit .

De PJ-films vond ik veel leuker, het Sam Raimi-gedoe, de Fulci's, de Return of the Living Dead-reeks.

Ik weet het niet, bij die andere films kreeg ik het gevoel dat men een filmpje maakte voor de lol en dat werd dan later een cultfilm. Hier kreeg ik het gevoel dan men erg achter de cultstatus zat te hengelen. En daar waar die anderen nog enigszins tongue in cheek waren (weliswaar soms flauw), vond ik deze gewoon strontvervelend.

avatar van xangadix

xangadix

Bij de in Nederland uitgegeven dvd zit ook een extra disc met de korte film Staplerfaher Klaus. Die vind ik persoonlijk vele malen beter...

avatar van reveal

reveal

Vreselijk vertolkt, slechte effecten en toch 4 sterren. Waarom? De film had verraste me op momenten enorm. En dat met heel gelimeerde middelen (ik denk dat de acteerprestaties en special effects dat wel duidelijk maken).

Ik heb gewoon genoten van deze film. Alleen het einde vond ik jammer. Ik had het net iets anders gezien

avatar van filmfan1978

filmfan1978

Ben het eens met reveal. Als serieuze horror/gore fan, moet ik zeggen: "Prima filmpje jongens!" Je merkt dat het budget zeker gelimiteerd is, maar ze komen er nog zeker goed mee weg. Heb al veel en veel slechtere films gezien met budget x10. Ok, het absurde van de film moet je over je heen kunnen zetten, maar er zaten zeker verrassende elementen in rabid grannies. Prima spul

Halcyon

Gigantisch slechte film die z'n naam als gore-fest alles behalve waar maakt. Je moet al meer dan een uur (letterlijk) wachten voor er iets gebeurt, en hetgeen er gebeurt is dan nog zo saai als wat.

Een of andere Troma-dude kondigde deze film aan als een "masterpiece", maar dan vraag ik me toch af welke films die man allemaal heeft gezien...

Links laten liggen deze rommel!

djelle schreef:

Maak van die 25 minuten maar 75 minuten. En wat gore betreft, als je dit al een gore-fest vindt ben je toch erg weinig gewoon (no offence).

djelle

75 min? Ben je zeker dat je geen geknipte/licht gecensureerde versie te pakken hebt? Destijds vond ik het iig een gorefest (hoofd dat van lichaam gerukt wordt, spelen met ingewanden, van een been eten, ledematen die afgerukt worden, priester dat afgeknald wordt met een close up van de hersens die van de muur druipen... en allemaal erg grafisch gefilmt). Als dat al geen gore is... En alles met een fijne knipoog en veel sfeer, zoals ik het graag heb. Ik heb al veel gorefilms gezien in mijn leven (grote fan van het genre) dus daaraan ligt het niet.

Wat vond jij dan bv goordere films?

Halcyon

Ik heb de Troma-uitgave, dus ik neem aan dat die uncut is. Ik zie anders het nu niet in van zo'n uitgave.

Maar het is niet alleen de hoeveelheid gore die ik teleurstellend vond, maar vooral de aard ervan. Ik heb al veel inventievere films gezien op dat vlak.

Films als Braindead, Zombi 2, Re-Animator, The Beyond, Aftermath, Nekromantik, ... en zelfs Hostel en de remake van The Hills Have Eyes vind ik dan ook een pak interessanter.

avatar van Reinbo

Ik vond 'm ook erg tegenvallen kwa gore en veel te veel slecht verhaal voordat het op gang kwam... Toen het uiteindelijk begon was het wel aardig maar het is inmiddels 100 keer beter gedaan in Braindead.

djelle

Ik vond hem minstens even inventief als Braindead, Re-animator en comsorten. Het verhaal is gewoon leuk gevonden en enorm sfeervol in beeld gebracht vind ik. M.a.w. gewoon het tegengestelde van jullie ervaring. Daar valt niet veel aan te doen.

djelle schreef:

Valt inderdaad niks aan te doen. Maar toch leuk dat jij hem leuk vindt! Heb je de DVD trouwens al? Anders mag je hem wel overkopen voor een prijsje .

djelle

Dank u, das erg vriendelijk. Helaas ik heb hem al. Maar mocht je nog titels verkopen, ik ben wel nog op zoek naar een hoop horrortitels die ik niet zo meteen vind (Braindead, Re-animator 1, Dagon, Toxic Avenger, Necronomicon...) PM me anders een lijstje, mocht je nog iets aanbieden. Actiefilms zijn ook altijd welkom.

dutchtuga

Hoeveel vraag je voor de DVD Halcyon?

dutchtuga

Vermakelijke film. Heb wel kunnen lachen om de erg foute acteerprestaties en de humor is over het algemeen erg fou maar wel ok . Wat ik bijzonder vaag vind is dat de gore best tegenviel. Na de film ben ik de extra's gaan kijken en daar bleken dus de uitgebreide versies te staan van de gorescenes. Waarom deze niet gelijk in de film stoppen vraag ik me af. Zo heb ik dus weer een verkrachtte troma film moeten kijken na The Toxic Avenger. Bij laatstegenomede heb ik niet eens de gorescenes als extra kunnen zien. Echt onbegrijpelijk.

Film was veel beter in de smaak gevallen waren de scenes gewoon compleet geweest want uiteindelijk draaien deze films natuurlijk om de gore. Ik geef Rabid Grannies alsnog de voordeel van de twijfel met 3,5*.

avatar van starbright boy

Van IMDB

Troma's release is the director Emmanuel Kervyn's preferred cut. Some gorier scenes were shot at the time of production, but in the end, Kervyn chose not to include them in the film itself. Troma did include them as a bonus feature. The German producers has since reinserted, against the director's wishes, said scenes in sales to other countries.

Dus hij was toch cut...

Ben in ieder geval blij dat je hem nog leuk vond dutchtuga .

dutchtuga

Hij was inderdaad gecut. Erg jammer en onbegrijpelijk aangezien het een Troma DVD is. Wat voor horrorliefhebber is die Kervyn om die scenes eruit te laten. Cultuurbarbaar! Bedankt voor de info starbright!

De extra's zijn trouwens geweldig .

Halcyon

Inderdaad onbegrijpelijk, maar aangezien hij Troma was ging ik er vanuit dat hij uncut was. De extra's heb ik zelfs geen blik gegund, had ik achteraf bekeken misschien wel moeten doen...